Ako sa vyrovnať so strachom z intímnosti?
Ahojte… mam taky problem ja ani nie jak priatelka… pokial sme este spolu nechodili mali sme sex pravidelne ale odkedy sme sa dali do vztahu tak nechce… problem je ze zacala brat antiku a do toho hra rolu ze ju zneuzil ex pocas spanku a jak bola dieta tak bratranec sa o nu suchal… proste boji sa mat teraz sex aj ked sme ho mali pred tym nez sme sa dali dokopy… uz neviem co dalej nejake rady? Co pomoze?
tak neviem, ci len nechce alebo ma problem s libidom. lebo pri antikoncepcii je to uplne bezna vec, ze zeny stracaju pri jej uzivani chut na sex.
Bola jej zneuzita aj dovera, nielen telo. Mozno ked ste mali len prilezitostny styk, sa vedela od toho viac odosobnit, teraz ste vsak presli do dovernejsej fazy a to je pre nu riziko. Neviem poradit, jedine asi empaticky pristup, do nicoho ju nenutit, budovat si doveru a ked nestaci tak odbornik. 🤷
@nonamexd vymyslena téma?🤷
Antikoncepcia jej nesadla..mala som to tiež..nech preberie s lekárom a skúsi dať inú..nanešťastie mne nesadla žiadna 🤣
Alebo este skuste si najst nejaku literaturu na temu ako sa liecit z traum zo sexualneho zneuzivania, mozno vas usmerni alebo objavite este dalsie suvislosti.
sprav z nej ex a bude sexovať odušu 😜
@vierkainka bohuzial nie… a trapim sa pre to
@nonamexd ano, antikoncepcia znižuje libido a výrazne. Nie každá a nie každej, ale je to veľmi častý vedľajší účinok.
K tomu zvyšku sa nevyjadrujem, ak to predtým problém nebol, tak teraz je to len výhovorka. Alebo to predtým tak nejak pretrpela, aby ťa dostala do vzťahu, neviem. Každopádne ak má tento problém a nezvláda to, tak by som jej odporučila riešiť to so psychológom alebo terapeutom.
@nonamexd tak ak ona nema zaujem riesit problem a teda mat s tebou sex, tak asi vybavene, nie? 🤷♀️ celibat vo vztahu asi nie je to co chces a nejaka trpezlivost tu zmysel nema, kedze ste ten sex uz mali a okrem antikoncepcie sa nic nezmenilo. Este by som tomu dala sancu ked zmeni antikoncepciu, ale ak ani to nebude chciet, tak myslim, ze problem nie je v minulosti, ale v pritomnosti.

@nonamexd nechápem, keď ste predtým mali bez problémov sex, a teraz nie, tak v tom ako môže hrať rolu to, ze bola predtým zneuzita? Veď to nedáva nijaký zmysel..🤔 Vy ste boli predtým len kamaráti s výhodami?
Píšeš, ze začala brať antikoncepciu, stáva sa, ze potom muž žene akoby prestane "voňať" teda ju priťahovať chemicky, je to kvôli zmenenému hormonálnemu stavu. Nemôže byť skôr toto problém?