icon

Ako sa vyrovnať so zistením manželskej nevery?

19. okt 2024

Potrebujem sa vyrozprávať lebo sa z toho zbláznim. Sme s manželom spolu 25 rokov a máme 2 malé deti no čím sme spolu dlhšie tým viac máme problém spolu si niečo vykomunikovať, prečo to netuším. Mali sme problém len som si myslela že sa to pomaličky dostáva do poriadku. Vtedy začal riešiť mňa asi sa pokúšal to všetko na mňa zhodiť čo sa pokazilo. Vraj nikam nechodíme, neusmievam sa a par ďalších nepeknych vecí. No s tým že sa nechodíme zabávať, to nebolo ani pred tým ja som skôr introvert a nie veľmi spoločenský typ ale veľmi dobre to vie nikdy mu to nevadilo až od určitej doby. S tým úsmevom no dlhé roky sme nemohli mať deti toľko hormónov čo som pojedla, operácii na ktorých som bola proste to niečo s človekom urobí. Áno nakoniec máme deti som za ne veľmi rada aj za to že sú zdravé len tam sa proste niečo zlomilo, pokazilo a tá radosť proste odišla. Ešte som bola doma na dvoch materských po sebe a bývame so svokrou. Čo sa týka pomoci s deťmi je to super som jej za to vďačná ale to všetko okolo toho proste že som nikde nechodila vkuse som bola len s deťmi a s ňou už psychicky bolo veľa. A včera sa mi priznal k nevere, trvalo to niekoľko mesiacov bolo to minulý rok ja som sa už pred tým pýtala či niekoho má samozrejme zatĺkal. Vraj sa zaľúbil no ona ho potom odkopla lebo nás s deťmi nechcel opustiť. Že hľadal niečo čo mu chýbalo, podľa mňa je to čistý alibizmus s jeho strany, pretože problémy sa riešia inak a nie týmto spôsobom. No ja teraz neviem čo robiť som úplne rozbitá,
znechutená je mi z toho všetkého ťažko.

Strana
z3
rachel36a
19. okt 2024

Ty sa musíš rozhodnúť...je to len tvoje rozhodnutie...ja ti môžem len napísať, čo by som urobila ja...pre mňa je alkohol, agresia a nevera neodpustitelna...takza ja by som sa rozviedla...

slavka1988
19. okt 2024

Ostať sama s dvoma malými deťmi nie je sranda,máš kde ísť? Ale zrejme nie keď bývate zo svokrou.Je to na tebe či dokážeš odpustit ,ja by som žiaľ neodpustila

denisa_deniska
19. okt 2024

Málo manželstiev zvládne neveru, a ak aj áno, skôr to bude na oko, a budete sa len tváriť, že je všetko v poriadku. Priznal sa ti sám, škrelo ho to. Avšak sám povedal, že ho odkopla ona, nie on ju. Tu pomôže len komunikácia, a zmena jednej aj druhej strany. Upla si sa na deti (čo je pochopiteľné, keď ste sa dlho snažili), a na neho si v tom všetkom zabudla. Píšeš, že bývate so svokrou, ktorá nemá problém postarať sa. Nech sa páči, ďalší víkend choďte sami niekde. Treba si to vykomunikovať, nechať tomu voľný priebeh a sama uvidíš, či mu vieš odpustiť. A uvidíš to aj podľa toho, ako sa bude snažiť on.. pretože najskôr ste boli vy ako pár, až potom prišli deti. Na to netreba zabúdať. Držím palce 🙂

suptdi
19. okt 2024

Divné je hlavne to, načo sa ti po roku priznával z tou neverou, buď je to čistý sebec, ktorému išlo o to, aby sa mu uľavilo na duši, a nebral vôbec ohľad na teba, alebo sa chce rozviesť, ale nechce byť za toho zlého, napríklad pred svojou mamou, tak sa ti priznal k nevere, aby si o rozvod požiadala ty, a aby si zákonite aj za tú zlú bola zase, len ty, a on bude za toho chrumkavého, lebo spravil chybu a škrelo ho to, tak sa ti veľkoryso a kajúcne priznal k nevere...

laskonka862
19. okt 2024

Kazdy problem je riesitelny, pokial obaja chcu. Muzi vo vacsine pripadov nehladaju pri nevere sex. Hladaju pocit dolezitosti a plnu pozornost. My zeny pod navalom starosti castokrat zabudame na muzove potreby. Ano, nie je to spravne, ze pozornost a zaujem hladal inde. A mozno ani nehladal, ale ked doma nieco chyba, tak podlahol a lahsie sa zamiloval. Ano, je to obrovska rana do srdca, ktora sa nezvlada lahko. A neobvinujem ta, chapem ta, sama mam tri deti a viem, ake je tazke, byt pre vsetkych svieza a starostliva. No my zeny castokrat v navale povinnosti zabudame, ze najdolezitejsi je pre nas partner. Ak vam chyba komunikacia, je to zrejme preto, ze na nu nemate dost priestoru. Ak mate ochotnu svokru, mohla by vam pomoct, aby ste s manzelom mali chvile len pre seba. A ano, napriek nevere sa vsetko da obnovit. Poznam pary, ktore po dlhodobej nevere k sebe nasli cestu a uz roky po tom maju este krajsi a harmonicky vztah. Ak to nie je chronicky nevernik, je pre neho rodina dolezita, cestu k sebe mozete znovu najst. Bud silna.

suptdi
19. okt 2024

Alebo chce, aby si mu tolerovala, mimomanželské vzťahy... Tá možnosť mi vyplýva z toho, ako si písala, že ho odkopla, lebo nechcel teba a deti opustiť. Opustiť vás nechcel, ale spávať s i nou mu nevadilo... Viac s ním spávaj, aby mu to inde nechutilo... Alebo zlepši techniku... To sa musíš už manžela spýtať, čo mu vlastne chýbalo, ale možno, to ani on sám nevie...

alienkami
19. okt 2024

To by chcelo párovú terapiu. Obaja ste nešťastní, obaja neviete ako ďalej, komunikácia na bode mrazu... Toto sami nezvládnete. Najprv si musíte každý v sebe upratať, potom môžete riešiť či a ako budete ďalej fungovať.

anketkarka
19. okt 2024

A čo urobil vtedy keď ste mali problém pre záchranu manželstva? Keď sa to pokušal zhodiť na Teba, Ty si mu povedala, že si šťastná a on je pán dokonalý, ktorý jej ten úsmev na perách každý deň pomáha vyčariť? Priznal sa s neverou, aby Ti osviežil ten úsmev? Alebo aký mal na to dôvod?

lenagawel
19. okt 2024

nevera by bol pre mna koniec…ak to zvladnes tahat dalej tak klobuk dolu…ja by som to nedala aj ked zacinat odznova je tazke ale to by bol uz potom len toxicky vztah a ja by som to mala nonstop pted ocami…drzim palce ❤️

gribka1
19. okt 2024

Záleží na mnohých faktoroch a na tom, čo chceš ty. Ak by si sa rozhodla pre rozvod, máš kam ísť? Aké veľké sú tie deti? Ak to s ním ešte chceš skúsiť, tak asi by treba prekonať vás život a zmeniť ho tak, aby ste obaja boli spokojní. Najväčším otáznikom však je, prečo ti to povedal? Na tomto by dosť záležalo, ako sa rozhodnúť.

slavka1988
19. okt 2024

Akosi sa mi nepáči myšlienka že keď podvedie muž manželku ,píšete tu že no chýbalo mu doma a to je jeho ospravedlnenie? Že žena ktorá chodí do orace stará sa o deti domácnosť je večer už zrejme aj unavená a nebudeme si nahovárať intenzita sexu pred deťmi a po deťoch sa meni a preto je ospravedlnenie že mal toho doma malo? Ok netreba zabúdať že sme neni len matky ale aj ženy manželky milenky ale ak by ma muž podviedol a toto by mi povedal letel by ako špinavá handra

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
gribka1
19. okt 2024

@slavka1988 No keď býva napr. u neho (svokra) tak kto by letel? Ono to je jednoznačne, nevera, rozvod, len trochu musí dať do toho rozum.

lenagawel
19. okt 2024

@slavka1988 presne!

slavka1988
19. okt 2024

@gribka1 tak hádam aj svokra ma kus rozumná a nevyhodila by deti a nevestu a zas treba to brat obrazne nemusí hneď opustiť dom ale nebola by som s ním a rozhodne by som sa neobviňovala že chudák muž mal malo sexu doma

autor
19. okt 2024

@slavka1988 nemám kam ísť, dom je síce písaný na oboch no ale je tam hypotéka

autor
19. okt 2024

@suptdi presne si to všetko vystihol, je to sebec proste ho to ťažilo vraj už veľmi dlho tak sa rozhodol priznať, a presne ako si napísal mam nemám nič hovoriť no povedal že toto nebolo len o sexe

autor
19. okt 2024

áno potreby muža a kde sú potreby ženy? Tie sú vedľajšie, na to nik neprihliada? Keď je celá domácnosť na žene, chodí do roboty je unavená tak proste nie vždy je tam ten dôvod na radosť a úsmev ale podstatne sú potreby muža lebo keď nie je ako on chce tak skočí iné do postele a ešte sa obhajuje tým že hľadá čo nemá doma. Je to úbohé a to veľmi

gribka1
19. okt 2024

Takže keď sa on zamiloval, a všetka vina je vlastne na tebe, lebo taká a hentaká si, tak riešenie je iba rozumové. Môže ťa samozrejme vyplatiť z tvojej polovice, či to postačuje na iné bývanie s deťmi neviem. No ak tam ostaneš, šťastná nebudeš.

autor
19. okt 2024

@anketkarka presne to som mu povedala keď sa priznal, že teraz mi teda dal veľmi veľký dôvod na úsmev ktorý mu tak chýbal

autor
19. okt 2024

@matkamirko máš úplnú pravdu

janinah
19. okt 2024

Podviedol raz,nebude problém podviesť druhýkrát.To maš žiť ako doteraz a podvedome čakať,že dalšíkrát najde takú,ktorá ho neodkopne? A hlavne sa ešte usmievať nonstop,ked dôvera a asi aj láska sú v keli? Skuste manželsku poradnu a potom sa rozhodni.poznám prípad,kedy sa milenka strojila byť paňou v jeho dome,ktorý patril jeho rodičom,automaticky sa predpokladalo,že nepôjde ich synáčik,ale nevesta s dieťaťom.Ale mili svokrovci prekvapili,nechali si nevestu a vypoklonkovali syna aj s jeho ochechuľou.U vás to asi nie je svokrin dom,ale to neznamená,že by si mala odísť ty s deťmi,teda ak k tomu by došlo.

gribka1
19. okt 2024

Určite treba nájsť spôsob ako z toho von, doteraz ťa šťastnou neurobil, teraz už dupľom neurobí. Pozeral iba na seba. Určite by s ním nemala ostávať.

laskonka862
19. okt 2024

@matkamirko Pozerate sa na to z pohladu zeny. Ale muzi funguju uplne na inych principoch. Kazdeho muza co sa “posmykne”, by zeny hned uvarili v kotli. Zeny castokrat nechcu vidiet svoj podiel “viny”. Pretoze ony by problem riesili inak a nie neverou. Ale len preto ze su zeny. Muzi potrebuju respekt a aspon trocha pozornosti. Zena od muza potrebuje lasku a pocit bezpecia. Ak sa nedostatky na oboch stranach dlhodobo neriesia, prichadzaju nasledky…aj v podobe nevery. Ukazovat prstom jeden na druheho nie je riesenie. A ani rozvod nie je jedinym riesenim. A nie je to vzdy tak, ze podvedie raz, podvedie znova.

osky
19. okt 2024

Takze keby ho ona nebola kopla do zadku,
Uafkuje ju on doteraz.
Ozaj uzasne riesenie problemov...

Nie.ja osobne by som to neprehltla.
Mohli by sme mozno zit vedla seba,ako surodenci..
Ale ako muz a zena urcite nie.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
autor
19. okt 2024

@laskonka862 ja viem že každý má na tom svoj podiel viny ale toto nie je riešenie a nebudem tí ospravedlňovať len pre to že je to muž a všetko vníma inak ako žena. Toto nebolo pošmyknutie toto bol vzťah keď bol do nej zaľúbený. Inak by som to asi brala keby sa pošmykol a bolo to raz no nie niekoľko mesiacov. A zahodiť 25 rokov života, ublížiť deťom kvôli tomu že on si nevie čuraka udržať v gatiach tiež hneď nechcem

laskonka862
19. okt 2024

Drzim ti palce, aby si nasla riesenie, ktore bude dobre v prvom rade pre teba a tvoje deti. Vztah a rodina je najdolezitejsi projekt nasho zivota. Ak sa to da zachranit, stoji za to, urobit pre to vsetko. Pohybujem sa cely zivot hlavne pracovne v kruhu muzov. A navnimala som to, ze aj muzi su castokrat vo vztahoch velmi nestastni. Aj ked zena si mysli, ze dava do vztahu vsetko, muz to vnima a citi inak. Len velmi male percento muzov su naozaj chronicki nevernici, ktori podvadzaju, lebo ich to jednoducho bavi. Drzim ti velmi silno palce, aby ste s muzom obnovili vztah a casom aj doveru. Ste spolu 25 rokov. Urcite stoji za to to aspon skusit.

simca06022011
19. okt 2024

Mna by zaujimalo, co chlap caka od takehoto priznania, co chce on robit dalej... ako si to predstavuje.
Lebo ano vsetci budu rozpravat, ako vinni su obaja atd, ale len jeden to riesi takto a je jasne, preco sa dlhodobo problemy nedaju riesit nijak vo vztahu, ked ten jeden ma hlavu niekde pri niekom inom (ci aktualne nieco taha, alebo mysli, na to co "vyparatil" skor a uz to netrva, nastastie, bohuzial atd atd). Tazko riesit totiz problem akykolvek s niekym, kto by najradsej bol niekde inde.
Rovnako ako su muzi nestastni? no ano, lebo okolo chlapa, s ktorym sa neda nic riesit, su vsetci stastni... a alibi vyhovorka ako "neodisiel, lebo deti".. ale robil dusno roky, to vobec nie je polahcujuca okolnost (pises ze byvate vsetci so svokrou, v byte s hypo... tak vies... keby vas opustil ako by tuto bytovu otazku riesil? asi velmi nemal ako, mamicke by co povedal?)

Proste by som si s kludom sadla, ano patricne znechutena, ale ved problemy mate davno, takze ziadna novinka, a pockala, ako si to on predstavuje dalej. Ci predsa zajdeme na nejaku terapiu, chce na tom pracovat, aj na komunikacii atd, alebo sa proste rozvedieme.

A autorka, ublizenie detom je to najmenej, tomu ver. Pretoze zit v nefunkcnej naoko rodine je podla mna horsie. naozaj muz zijuci s rodinou s mamickou, k tomu kopy problemov = nemoze cakat vysmiatu primadonu doma. Najskor by to mal vybudovat. Moze si milenku nastahovat k svokre a vidiel by ako dlho by sa usmievala.

hugger
19. okt 2024

Aké chyby si spravila Ty? Keby si vedela vrátiť čas čo by si urobila inak aby si tejto situácii predišla?

Strana
z3