icon

Ako si vybrať medzi dvomi mužmi?

18. aug 2020

Akokoľvek nemorálne, nemožne, zle to znie (áno, všetko si uvedomujem), "vyberám" si medzi dvomi mužmi.
Po rokoch nie zrovna ideálneho vzťahu (veľmi som ho milovala) som sa spoznala s momentálnym priateľom - nečakane a skoro po rozchode. Nechcela som do nového vzťahu ponáhľať, ale sme už spolu pol roka. Nebola to tá rúžová zaľúbenosť, ale postupne, každým dňom ho mám radšej. Bývalý sa mi začal ozývať, na začiatku som ani nepomyslela, ale láme ma už pár mesiacov a cítim v hlave, že to nerobí dobrotu. Všetko oľutoval, chce zmeniť, vrátiť, napraviť. Nedokážem prerušiť, zablokovať kontakt a zo slušnosti zdvihnem, stretnem sa, keď sa chce (znamená to, že ho stále milujem?). Začínam mať stavy, ktoré nechápem. Viem si život predstaviť s obomi. Terajší priateľ je super,muž do budúcna, je tam dôvera, spoľahnutie...a keď som s ním, občas porovnávam s bývalým (typu... bojím sa byť s ním v aute, bývalému som v šoférovaní verila 100%). Blbosť hej, viem, že každý človek je iný a má svoje + a - a treba ho brať tak.Keď som v kontakte s bývalým, mám výčitky a myslím na priateľa.
Už rozmýšľam všelijako a mám pocit, že je jedno ako sa "rozhodnem" - v oboch prípadoch príde doba, kedy to môžem oľutovať. Stačí malá hádka a hneď si poviem, že s druhým by bolo lepšie.
Neviem, čo robiť. Nechcem ubližovať nikomu. Neviem, či možno bývalému veriť. V minulosti sa už nemá paprať. Ale zas nechápem, prečo mi to v hlave robí takú šarapatu. Priateľa mám rada a postupne sa spoznávame.
Neplánujem robiť žiadne kroky, som s priateľom a bodka. Čakám hejty... a rady (čo by som sama poradila) , že nechaj oboch tak a daj sa dokopy sama, neľúbiš ani jedného, keď takto rozmýšľaš. Aj to tak vidím... na kláštor alebo dobrovoľníctvo alebo čo....
Možno si niektorá podobným prešla? Ako sa rozhodla? Srdce/rozum?
Ďakujem za akékoľvek reakcie.

zuzanapjat
18. aug 2020

@modrava myslím, že sa nevieme dohodnúť na tom, či je reálne, aby človek, ktorý zo začiatku žene nevonia a nevyvoláva u ženy nejaký pocit príťažlivosti a vášne mohol u ženy postupne tieto pocity vyvolávať, so stúpajúcou zamilovanosťou. Dokonca ti januska písala, že jej partner zo začiatku až smrdel, pričom toto sa zmenilo u nich tiež. Ja ak môžem ženám poradiť: aby neodpisovali potencionálneho partnera len preto, že zo začiatku tam nie je zamilovanosť a to vlhnutie z jeho úsmevu a obrácanie očných buliev z jeho vône (aj keď nejde o axe). Ak je všetko ostatné ako má byť, dala by som šancu. Ak ale ani časom neprichádza k zamilovanosti aj iná náklonnosť, asi by som sa na to tiež vyprdla. Stáva sa to inak aj opačne..... ak je brutal zamilovanosť, príťažlivosť a partner je kretén, ono aj tá príťažlivosť klesne na bod mrazu. Možno až smrad to nebude, ale ja si neviem napr. predstaviť, žeby sa ma ex čo len dotkol :D to sa mi až husia koža robí. :D Asi by som ho ogrcala :D

mishkamishka
18. aug 2020

Aha ale keď čítam, že ten prvý je srdce a ten druhý rozum a že 100% rozhodnutá nie si, zjavne tento priateľ nie je celkom to pravé orechové... Ak stále miluješ toho prvého, bude sa ťažké vymaniť (ja som odchádzala už "odmilovaná"). Ja by som od prvého chcela pragmatický plán: ak to myslíš vážne, tu mi ukáž ako plánuješ spoločné bývanie, svadbu - kedy a kde, oznámenie rodine (myslíme to vážne predsa), kedy dieťa - zamiesime naňho ihneď, keďže mám 32 rokov (už včera bolo neskoro), ako to budeme spoločne financovať atď. Ak to fakt myslí vážne, že chce spoločnú budúcnosť, mal by mať tieto veci už premyslené aspoň v hrubých rysoch a časovo rádovo v mesiacoch, nie rokoch. Ak nie, zasa ide len o ťahanie za nos a možno urazené ego, že si s niekým iným. A budeš vedieť, či stojí za to sa k nemu vracať.

zuzanapjat
18. aug 2020

@mishkamishka vrámci snahy o návrat nasľubuje hory doly a rád ju aj nabúcha. Avšak či zázračne aj s ňou ostane, keď už bude dieťa je druhá vec. Toto by som neriskovala...... aj keby mali zajtra svadbu - dobrý manželský život jej to nezaručí.

sunny8
18. aug 2020

Ísť so vztahu s bývalým je ako ísť čítať druhýkrát tu istú knihu a veriť že dopadne inak. ;) Pravdepodobne ťa pozná veľmi dobre pozná tvoje slabiny chce si ťa získať späť a robí pre to všetko. Keď si taká nerozhodná neľúbiš ani jedného. Možno sa ti páčia možno máš rada ich niektoré vlastnosti .. ale neľúbiš

mishkamishka
18. aug 2020

@zuzanapjat To je pravda, ale ak ona bude chcieť od neho štandardnú akciu, kde budú aj výdavky a aj nutnosť niečo urobiť či si odoprieť, verejne prevziať zodpovednosť pred jej a svojou rodinou, ak ju ťahá za nos, zľakne sa enormnej záťaže, ktorú momentálne nemusí podstupovať a adios. Ono každý vzťah je trochu lotéria...

zuzanapjat
18. aug 2020

@mishkamishka toľko energie vynaložiť pre kreténa, ktorý sa zrazu zobudí, keď zacítil že začína byť spokojná aj bez neho. Takých je xy a aj keby sami verili, že sa zmenia, tak sa nezmenia. Len klamú sami seba aj partnerku, ktorej rozbijú nový vzťah.

medeaa
18. aug 2020

Podla mna nemilujes ani jedneho. Keby si jedneho z nich milovala, mala by si v tom jasno. Takto to moze skoncit skor tak, ze nezostanes ani s jednym, lebo si toho, s ktorym zostanes sprotivis tym porovnavanim a myslenim na druheho. Ale na tvojom mieste by som zostala s tym, s ktorym si teraz. Ked sa nieco uz raz medzo tebou a byvalym nastrbilo a nasla si si potom ineho partnera, nebude to len tak.

mishkamishka
18. aug 2020

@zuzanapjat Ako som písala, ja by som sa na jej mieste k nemu nevracala. Ešte na jednom pri chlapoch záleží: spávať s ňou sú ochotní dvaja, ale ktorý z nich je ochotný jej odovzdávať výplatu? (Teraz prenesene, dúfam, že si rozumieme). Ten, ktorý zdieľa svoj zárobok, to je ten perspektívny do budúcna, nejde mu len o to jedno, ale o normálny život so všetkým čo k tomu patrí....

zuzanapjat
18. aug 2020

A ešte pre autorku. Je vhodné sa zamyslieť, či ti bývalý nejakým spôsobom emocionálne neublížil. Preto máš pohnútku zdvihnúť telefón, ísť sa stretnúť keď on prejaví záujem, lebo si tým tak troška liečiš ublíženie, lebo si vždy verila a dúfala, že on to zahojí a že dôjde na nejaké zadosťučinenie na vyliečenie tvojej bolesti. No a k tomu už došlo. Už ti dáva za pravdu a sľubuje možné i nemožné..... tak sa na neho vyser. Už môžeš pokojne spať a žiť nový život. O zamilovanie tu už ani tak nejde. Ale o zadosťučinenie po ublížení asi áno.

zuzanapjat
18. aug 2020

Joj a ešte dačo... už s ním preruš kontakt úplne a buď šťastná.

gir
18. aug 2020

4 roky bez posunu a zrazu chce posun? Divné a z jeho strany vypočítave. Prežila s s ním pár rokov, samozrejme že sú tam spomienky a nejaký cit. Osobne by som dala šancu terajšiemu priateľovi.

mishkamishka
18. aug 2020

@zuzanapjat presne. Žiadne správy, stretnutia a pod. Robí to zlotu a je to nefér voči terajšiemu partnerovi. Kto z toho ťaží, je len bývalý. Nemáte deti ani spoločného psa, tak netreba nič riešiť.

domidor
18. aug 2020

Vrátiť sa k bývalému je ako znova ísť čítať tú istú knihu. Mohla byť síce super, ale koniec aj tak už poznas...

baccio
18. aug 2020

Nechodila by som s niekým koho neľúbim len preto že je úžasný.Mala som taký vzťah chvíľu ...kým som si nepovedala že nieje dôležité že ja som ľubená...ale to že aj on si zaslúži niekoho kto ho bude ľúbiť rovnako ako to dokáže on....a že ja to jednoducho nedokážem....Musela som ho nechať ísť aj keď on nechcel...ale bolo to správne. Ja som našla toho koho ľúbim a on časom tiež tu ktorá ho ľúbi rovnako ako on ju.

zuzanapjat
18. aug 2020

@baccio každým dňom ho má radšej. Má výčitky, keď je poza chrbát s ex. Čo viac dodať, ako to, že ju len ex nahlodáva cielene a snaží sa jej zničiť potencionálne pravý, možno osudový vzťah. Jediný problém tam je, že predtým dlho verila, že k nej ex bude iný a teraz ešte stále krátko po rozchode jej ex sa zrazu ako iný tvári. To otriasa jej vnútorným svetom. Akoby sa jej splnila túžba... no ale neskoro... a je to ilúzia.

nairia
18. aug 2020

dievca, neblazni a kopni exa do prdele... vie on vobec, ze mas noveho priatela? tvoj novy ako vnima to, ze sa ti byvaly ozyva a ze sa s nim stretavas? ja viem, ze to tebou mava, ja som toto tiez zazila... zrazu sa ex dozvedel, ze ja mam noveho priatela, bolo to velmi cerstve a zacali vypisovacky, ze ci chcem zahodit nas vztah a tolko krasnych spomienok kvoli niekomu, koho poznam par tyzdnov a podobne... skus napisat exovi, ze asi nema zmysel aby ta kontaktoval, ze mas novy vztah a chces ho rozvijat ako bude reagovat... mozno jeho reakcia ta polozi na spravne miesto...

autor
18. aug 2020

ďakujem Vám za reakie, je super vedieť nezainteresované pohľady.
Povedal mi všetko, čo si viete predstaviť, aj konkrétne plány... požiadal o ruku, deti, bývanie, že už budem len šťastná, odprisahal všetko...

Hlavný problém,ktorý medzi nami bol, vlastne je preč... len ja už som taká nalomená, že neviem, či by som v tom vzťahu bola na 100% a stotožnená s ním. Ten kontakt som sa snažila prerušiť viackrát, prosila aj jeho, nedokážem to, neviem nezdvihnúť. To rozhodnutie musí ísť odo mna, nemenné a úprimné, len mi z toho už šibe 🙂

@zuzanapjat zadosťučinenie to môže byť.

autor
18. aug 2020

ešte to trošku konkretizujem, napíšem priamo, nech to znie akokoľvek.
Bývalý - výlety, akčný, cestovanie, zážitky, spoločné záľuby,dobrodružstvá, ale aj život dobrodružstvo s + a -
Terajší - veľmi mi toto u neho chýba, ale snažím sa to urovnať, na druhej strane cítim stabilitu, lásku, istotu
Baby, tie, ktoré máte za sebou roky manželstva. Ako to je v budúcnu? Je dôležitejšia tá istota, dôvera a pokoj? Ale aj "nuda", keď to tak škaredo napíšem. Alebo prežiť ten život tak ako by sa malo (vidieť,zažiť,pochodiť)- bude to tak aj po rokoch? S deťmi? Prežiť život naplno neznamená party, alkohol a free život. Ale napr. turistika, pochodiť hrebeňovky, bicykle, plniť si menšie sny 🙂

autor
18. aug 2020

Pri terajšom priateľovi sa cítim ako doma a snažím sa, hoci viem, že zatiaľ mu nedokážem dať to, čo by si zaslúžil. Viem, že to nie je správny prístup a ak sa nezmení, nechcem ho ťahať za nos. Ale zatiaľ ten pocit nemám, mám ho naozaj rada. Najhoršie je, že sa neposúvam v rozhodovaní, čakám na niečo... znamenie..neviem.. hocičo... a nechcem aby oni sa trápili kvôli mne

nairia
18. aug 2020

ja zareagujem, deti nemame, manzelstvo uz je... s byvalym som mala luxusne hotely a moznosti cestovat, ale manzel mi dava princeznovsky pocit, zaujima sa o mna, prve posledne by mi dal, ja som unho na prvom mieste, mozem mu verit, spolahnut sa, opriet sa onho a to je na nezaplatenie... s byvalym to po case boli vycitky, ze co ja chcem a co sa stazujem, ved byvam v luxusnom byte a tak... skratka handra, bavil sa so mnou jak s poslednou chuderou niekedy a to ja som sa snazila sa o vsetko starat, aby bol panko spokojny... a potom prisiel manzel a ukazal mi uplne inu dimenziu vztahu a lasky... ak chces, kludne mi napis spravu

jaskolka
18. aug 2020

Pozri, aj keď by trebárs možno bývalý splnil.sluby a vezmete sa, otehotnies a príde dieťa. Tam potom na nejaký čas zabudni na výlety, hrebeňovky, chaty
Nehovorím, že nedá sa cestovat aj s dieťaťom, ale je to už potom iné. Už budete traja, nebude to"seja hoja, ideme na tri dni pod stan a budeme bicyklovať o dušu "čiže nepredstavuje si návrat s bývalým ako absolútny dokonalý svet. Tam skôr ide o to, či ti bude on opora, pri tehotenstve, možných problémoch v ňom, po narodeni, či bude schopný vytvoriť domov. Možno predbieham, ale zdá sa, že veľmi ideálne si to predstavuješ, súhlasil so svadbou, tak už je to všetko fajn. Ver mi, že keď prídu nejaké problémy, tak výlet bicyklom na kopec bude posledné, čo ťa bude zaujímať.Nehovorim, treba aj vášeň, či spoločne záujmy, ale jednoducho chlap musí byť opora, istota, spoľahlivosť.

mladena
18. aug 2020

vieš čo, niekedy by som možno reagovala inak, ale teraz ti poviem, že nebola by som v nudnom no spokojnom spolunažívaní, niečo by mi stále chýbalo a nebola by som šťastná. Na tvojom mieste neostanem ani s jedným a budem radšej sama, alebo hľadať ďalej.

jaskolka
18. aug 2020

Pripadne si exa blokni, keď nemáš silu nezdvihnut mu, vymaž si ho zo sociálnej siete, zablokuj. A uvidíš, či jednoducho bude "zíde z očí, zíde z mysle". Skôr by ma trápilo, že ani toho terajšieho zrejme veľmi nelubis, lebo inak by si neváhala. Ja som ukončila vzťah s bývalým po 4 rokoch, potom takmer hneď som stretla terajšueho už manžela, a medzitým ma bývalý kontaktoval, chcel sa priatelit, že možno to zase dáme dokopy, okamžite som mu povedala, že už mám iného. Snažil sa ale aj tak, no nemal šancu, už som absolutne vedela, že jediný, koho chcem, je nový priateľ, bez váhania, bez jedinej pochybnosti.Bývalý mohol neviem co sľubovať, už to vôbec ma nehlp

zuzanapjat
18. aug 2020

Istota je dôležitá a niekedy stačí partnerovi ukázať iný svet a on si ho zamiluje tiež. A treba to skúsiť hneď na začiatku vzťahu. Napr. môj otec bol taký domased, ale mamka ho zo začiatku vytiahla tam, hentam..... a jemu sa to zapáčilo. Aj pre neho to bol relax a príjemná zmena. Čiže istota je najviac.... pocit že si milovaná a nie si na podstatné veci sama. Ostatné skús už teraz.

makova333
18. aug 2020

@zuzanapjat predpokladam, ze slovo vona bolo myslene ako synomymum. Jasne, ze to nie je vona ako taka. Ide o to, ze aj ked ta na prvy pohlad nezaujal, tak nieco muselo byt na nom pritazlive pre teba. Lebo zamilovanost (teda cas kedy zacal byt pre teba sexy) pominie a ak by tam nebolo nic na zaciatku (vona, iskra, chemia...nazvy ako chces), po zamilovanosti by si s nim nevedela mat sex.

zuzanapjat
18. aug 2020

@makova333 práveže ja som sa stretla u každého chlapa so špecifickou vôňou, ktorá nesúvisí s parfumom. A to platí zrejme aj pre babu, čo to tu spomínala tiež, že muž jej zo začiatku nevoňal... až troška smrdel.

makova333
18. aug 2020

Autorka: musis najst partnera s ktorym budes kompatibilna. Ak si akcny typ, nudny partner by ta nicil a naopak ak si pokojny, rozvazny, nerada cestujes, mas pokojnejsie zaluby, akcny typ partnera by bol pre teba utrpenie. Takze treba najskor spoznat sam seba a ujasnit si co hladas. Ked budes vediet, co ti vyhovuje mozno zvolis terajsieho, mozno ex a mozno ani jedneho z nich.

ysseba
18. aug 2020

Super, že Ti bývalý povedal konkrétne plány do budúcna a že Ti odprisahal. Ale...
1/ Reči sa hovoria, chlieb sa je.
2/ Ľudia sa nemenia
3/ Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš, či ako sa to hovorí?

makova333
18. aug 2020

@zuzanapjat ale ja nehovorim o voni ako takej. Slovo vona bolo pouzite ako SYNONYMUM. Pokjone to nazvyme pritazlivost, zaujimavost, sympatickost, chemia.... To, ze niekto napise vona, neznamena, ze chodim ako pes a ovoniavam niekoho ci mi voni alebo nie.

zuzanapjat
18. aug 2020

@makova333 a ja pišem dookola, že vôňa je prítomná v súvislosti s príťažlivosťou. To je jedno či to považovala za synonymum.... mne je jedno ako to myslela. Ja s ňou nie som v hádke, ani argumentačnej prestrelke. Riadiť sa vášňou a chémiou je do určitej miery pud, pokiaľ by to malo byť kritérium na výber partnera, tak je to veľmi riskantné....