icon

Ako si vybrať medzi dvomi mužmi?

18. aug 2020

Akokoľvek nemorálne, nemožne, zle to znie (áno, všetko si uvedomujem), "vyberám" si medzi dvomi mužmi.
Po rokoch nie zrovna ideálneho vzťahu (veľmi som ho milovala) som sa spoznala s momentálnym priateľom - nečakane a skoro po rozchode. Nechcela som do nového vzťahu ponáhľať, ale sme už spolu pol roka. Nebola to tá rúžová zaľúbenosť, ale postupne, každým dňom ho mám radšej. Bývalý sa mi začal ozývať, na začiatku som ani nepomyslela, ale láme ma už pár mesiacov a cítim v hlave, že to nerobí dobrotu. Všetko oľutoval, chce zmeniť, vrátiť, napraviť. Nedokážem prerušiť, zablokovať kontakt a zo slušnosti zdvihnem, stretnem sa, keď sa chce (znamená to, že ho stále milujem?). Začínam mať stavy, ktoré nechápem. Viem si život predstaviť s obomi. Terajší priateľ je super,muž do budúcna, je tam dôvera, spoľahnutie...a keď som s ním, občas porovnávam s bývalým (typu... bojím sa byť s ním v aute, bývalému som v šoférovaní verila 100%). Blbosť hej, viem, že každý človek je iný a má svoje + a - a treba ho brať tak.Keď som v kontakte s bývalým, mám výčitky a myslím na priateľa.
Už rozmýšľam všelijako a mám pocit, že je jedno ako sa "rozhodnem" - v oboch prípadoch príde doba, kedy to môžem oľutovať. Stačí malá hádka a hneď si poviem, že s druhým by bolo lepšie.
Neviem, čo robiť. Nechcem ubližovať nikomu. Neviem, či možno bývalému veriť. V minulosti sa už nemá paprať. Ale zas nechápem, prečo mi to v hlave robí takú šarapatu. Priateľa mám rada a postupne sa spoznávame.
Neplánujem robiť žiadne kroky, som s priateľom a bodka. Čakám hejty... a rady (čo by som sama poradila) , že nechaj oboch tak a daj sa dokopy sama, neľúbiš ani jedného, keď takto rozmýšľaš. Aj to tak vidím... na kláštor alebo dobrovoľníctvo alebo čo....
Možno si niektorá podobným prešla? Ako sa rozhodla? Srdce/rozum?
Ďakujem za akékoľvek reakcie.

Strana
z3
makova333
18. aug 2020

@zuzanapjat ale ty si tiez vyberala pudovo 😀

zuzanapjat
18. aug 2020

@makova333 áno, keď som nemala životné skúsenosti. Ono človek prejde rôznymi druhmi vzťahu a vie potom aké kritéria uprednostní pri výbere životného partnera a či príťažlivosť bude pri tomto pre neho ako podstatné kritérium.

baccio
18. aug 2020

Skús si dať otázku pre ktorého z nich si ochotná urobiť čokoľvek? Znie to ako klišé ja viem ale s ktorým z nich si vieš predstaviť zdielať dobre i zle? Ktorého by si chcela mať pri sebe na celý život?Chybou je že sa stretávam aj s jedným aj s druhým.Ak by si terajšieho naozaj ľúbila tak je ti ex ukradnutý.Mala by si byť chvíľu sama Aj bez jedného aj bez druhého.Mozno potom zistíš čo vlastne chces alebo naopak nechceš.

mishkamishka
18. aug 2020

Znova sa pridám do diskusie. Ak chceš rodinu a deti, stabilita a istota je veľmi dôležitá. (Môjho manžela bývalka sa mu vysmievala, že je veľmi nudný - ona bola tá zaujímavá). Teraz ja sa smejem z nej - prišla o super chlapa, ktorý určite ale určite nie je nudný. Že je radšej doma ako s kamarátmi, na pitkách alebo ktoviekde? Vďaka ti Bože, po krčmách a kdekade som sa s bývalým nasedela dosť. Keď prídu deti, je viac menej koniec veľkým dobrodružstvám, už nikdy nebudeš žiť život ako keď si bola sama, ovšem obohatia a naplnia ti ho z inej stránky. Na deti človek berie ohľad, hoci teda dáš do manduky a ideš kdekoľvek - aj tak berieš ohľady. Skrátka, ak chceš ešte lietať po svete, skús aj bývalého a jeho sľuby o všetkom, čo bude len ružové zatiaľ neber do úvahy - lebo nebude. Ak sa chceš usadiť, buď napreduj vo vzťahu, ktorý máš, alebo ak cítiš, že to nie je to pravé, ten správny chlap možno niekde ešte čaká. Ešte k deťom, ja ako mladá som ani nechcela deti, ale teraz viem, že niet zmysluplnejšej činnosti na svete ako vychovávať dieťa/deti.
V každom vzťahu príde stereotyp, ako píšeš, nuda. Vtedy je dobré na pár dní sa odlúčiť, napr. ide manžel na služobnú cestu. Trochu si od seba oddýchneme a ako sa teším, keď je znova doma. Keď sa narodia deti, ovšem nuda pre matku nehrozí (ja už som sa nenudila celé roky a aj by som sa rada chvíľku nudila, len nie je kedy). A keď povyrastú, sú z nich parťáci aj na tie hrebeňovky alebo bicykle, chce to len pár rokov vyčkať.

mishkamishka
18. aug 2020

@baccio tiež si myslím, ak by terajšieho maozaj milovala, ex by jej bol už ukradnutý.

marca12
18. aug 2020

Spomen si,preco si sa rozisla a pamataj ludia sa nemenia

zuzanapjat
18. aug 2020

@mishkamishka pekne si to napísala. Terajšieho síce ešte milovať nemusí, ale je na dobre ceste, pretože ho má stále radšej a to i napriek tomu, že ju bývalý otravuje. Myslím, že vo veľkej miere v novom partnerovi našla to, čo jej u bývalého chýbalo. Ja by som sa inak s tým ex bála toho, že by po príchode detí ona pekne krásne sedela doma s deťmi a on si robil výletiky sám, pretože by nebol ochotný sa prispôsobovať deťom. Ak by nového partnera teraz brávala ona, organizovala spoločné aktivity tak je možné, že by bol tomu prístupný a na druhej strane by raz, keď budú deti neodišiel len tak bez nej - lebo nechce byť obmedzovaný v zážitkoch.

marca12
18. aug 2020

V manzelstve je dolezite vsetko,co ta robi stastnou a spokojnou. Ak si akcny typ a mas rada vylety,je ti na prd dovera,istota a zase vo vztahu,kde mas akcie potrebujes aj doveru,istotu. Nemala by si byt asi ani s jednym a hladat dalej,ked na obidvoch ti nieco nesedi. To musis citit,ze ta vztah naplna

tatisna
18. aug 2020

Vyber si toho kto bude lepsi rodic a vlastne Tvoj pomocnik c. 1 pri vychove deti. A vlastne kolko deti chces? Ak viac ako 1 tak vyber toho kto Ti viac pomoze s detmi. Deti su totalna zmena zivota, par rokov je to vyslovene o drzku, aj ked su zdrave. Stale nieco riesis, nespis, je kriza v sexe, mozu byt zdravotne problemy, dieta ide do skolky a zozaciatku furt chore a Ty s nim. Pisem ako to je vacsinou, nemusi to tak byt vzdy, ale ked su deti, treba Ti stabilnehoa spolahliveho cloveka co ma pevne nervy a dokaze pomahat-v domacnosti, s detmi a tak.

mishkamishka
18. aug 2020

@zuzanapjat presne tak, akčný k sebe môže zostať a ona de facto bude sama na deti, lebo on bude pokračovať v akčnom štýle života.
@tatisna takisto súhlasím, prvé roky sú o držku, pokojný, stabilný partner, prítomný doma a ochotný prevziať časť zodpovednosti je dar z neba.

andrea78
18. aug 2020

Bývalý je bývalý z nejakého dôvodu. Nezmenil sa, tomu never, ak pôjdeš znovu do vzťahu s ním, spadne to do roviny ako predtým a budeš kde si už raz bola. Potom si budeš už zbytočne trepať hlavu, čo si di vtedy myslela a ľutovať to. Súčasneho nemiluješ tak, ako si myslíš alebo tvrdíš, inak by si vôbec nezvažovala návrat k bývalému, komunikovať by si s ním vôbec nechcela, ignorovala ho, jeho snahy by Ti boli ukradnuté a vôbec by sa ním nezaoberala. Viem, že je to skonštatovanie, ktoré si čítať nechcela , ale je to bohužiaľ tak. Predstav si situáciu, že sa s priateľom rozídeš - ako sa cítiš? Ak je to bolestivé a nechceš to , pokračuj a investuj čas a energiu do vzťahu s ním, bývalého do svojho života neťahaj, no ak si predstavuješ rozchod , úľavu a vzťah s iným ( bývalým , či dokonca niekým úplne novým), tak nenaťahuj čas a ukonči to v záujme ,,ušetenia,, vás oboch, ty strácaš čas v neplnohodnotnom vzťahu a jemu berieš čas, keď by mohol byť šťastný a budovať si budúcnosť s niekým iným. Mať ,,v zálohe,, bývalého a zároveň vzťah so súčasným je nešťastná kombinácia, zle to dopadne. A tá najzranenejšia a sama môžeš skončiť zrovna Ty.

angela85
18. aug 2020

Ja keď som sa zoznámila s teraz už mojím mužom tak sa to prepletalo s mojím predoslym vztahom-nevztahom. Bola som s chalanom ktorý má chcel iba na stretávanie sa v bare, nočné výjazdy a tak,no proste nič vážnejšie. A vtedy som na môjho terajšieho ešte nebola moc namotana,iba sme sa spoznávali. Tento súbeh bol krátky. I keď som veľmi chcela chalana s ktorým som bola dovtedy,aj tak som tomu dala koniec,lebo ma iba využíval. A spravila som dobre. Teraz som veľmi šťastná a už 12 rokov zamilovaná a každým rokom viac a viac. Proste to nebola tá impulzívna láska,ale láska na celý zivot

kittykat22
18. aug 2020

Pises ze bývalý je na výlety, akčný, cestovanie, zážitky, dobrodružstvá, ale aj život dobrodružstvo ... tak to si neviem predstavit ako sa toto spaja s tym ze chce rodinu a deti. Pretoze pre tento styl zivota co si napisala, su deti velkou prekazkou.
Terajší - veľmi mi toto u neho chýba, ale snažím sa to urovnať, na druhej strane cítim stabilitu, lásku, istotu .... toto je muz ideal na zalozenie rodiny 🙂

maryetta
18. aug 2020

Iba ty sama si musis dat dokopy vsetky +/-
Ja som sa vratila k byvalemu. Sice to bolo v puberte. Moj prvy vztah. 2roky sme spolu boli. Potom necele 2roky pauza. A od vtedy dalsich 11rokov sme spolu.

Neviem skus mozno porozmyslat. Nielen citovo. Ale aj racionalne.
Pripadne nie s kym si dokazes predstavit svou buducnost. Ale bez koho to nedokazes.

Kazdopadne asi urychleny novy vztah. Ked este ten prvy nemas uzatvoreny ☹
Rozhodnut sa musis. Lebo nakoniec aby si nezostala sama. A zase ti len roky a sny o dietati budu unikat.

anita6666
19. aug 2020

Myslím,že ťa to k bývalému ťahá predsa len viac a osobne by som dala šancu bývalému. Veľmi záleží na tom,koľko ste spolu neboli (koľko ste rozideni) a ako za ten čas prišlo k opätovnému kontaktovaniu sa. Po akej dobe ťa kontaktoval a akým spôsobom? Na to by som sa zamerala a vyhodnotila jeho úmysly,je možné,že počas obdobia bez teba si naozaj zrovnal hodnoty a priority. Pokiaľ k nemu niečo stále cítiš,tak choď do toho,možno to opäť nevyjde,ale ak k tomu dôjde,tak budeš mať v tom definitívne jasno a pohnes sa vpred bez toho,aby si každého ďalšieho porovnávala. Jednoducho ani ty,ani on to nemá definitívne ukončené a zjavne k tomu potrebujete obaja prísť.bud vám to vyjde alebo nie,ale časom budeš mať v tom oveľa viac jasnejšie ako teraz,keď tomu dáš šancu.

mishkamishka
19. aug 2020

Hm, keď sa pohneš niektorým smerom, daj prosím vedieť. Celkom by ma zaujímalo, kam sa tento príbeh pohne... 🙂

autor
20. aug 2020

ďakujem všetkým,
@mishkamishka presne :D čítala som podobné staršie príspevky a nikde som sa nedozvedela pokračovanie, našlaktrafenie 🙂
Toto nie je možné rozhodnúť len tak, dávam si čas a priestor, možno fakt zostanem aj sama. Stará dievka s 9 mačkami a budem bývať pri parku a budem volávať políciu na mládež, ktorá sa tam zabávať aj po 22:00. A na oplatku mi budú čmárať po schránke vulgarizmy.

autor
20. aug 2020

Budúcnosť si viem predstaviť s obomi. Preto si myslím, že skutočnú lásku nemám asi ani k jednému, inak by som mala jasno. Neviem. Netuším. Asi.. s bývalým nebyť v kontakte a chcem dať šancu aktuálnemu. Chcem, aby sme sa spoznali a zistili... ak sa budeme trápiť, tak je to jasné.

mishkamishka
21. aug 2020

Asi to bude pravda. Pri ozajstnej láske prestanú existovať bývalí či možní budúci, všetci muži na svete by mohli byť maxisuper a ležať ti pri nohách, budeš mať oči a myšlienky len pre toho jediného. Neboj, on sa ukáže, keď budeš najmenej čakať - alebo sa do tohto stavu dostaneš s aktuálnym priateľom. Ako hovoríš, daj si čas a odpovede prídu. A ak si spomenieš, o rok nám daj pls vedieť aktuálny stav 🙂 budem držať palce, aby bolo všetko fajn a splnili sa ti priania.

annamarin
23. aug 2020

Bývalému si už šancu dala. Tak druhému daj rovnakú šancu. Veď na výlety ho môžeš zavolať aj ty. Aspoň pojdete tam kde chceš ty a kedy chceš ty. Veď v tomto jednom môžeš byť ty ta iniciatívna. 😄

janickacrazy
23. aug 2020

Ja som sa raz vrátila k bývalému a zo začiatku to vyzeralo super a potom neskôr to bolo o ničom, proste keď to raz nefunguje, tak to nefunguje. Skús sa s ním prestať stretávať a uvidíš, ako to bude. Proste si vymaž jeho číslo a basta. Alebo odíď na mesiac do Indie a uvidíš.

vankamakova
25. aug 2020

ni

Strana
z3