icon

Ako vnímate neveru vo vzťahu?

13. jan 2025

zdravim, vedeli by ste odpustit? pytam sa lebo pre mna je to nieco co by som nikdy neodpustila extrémne by ma to sklamalo, ten clovek by ma zradil a uplne stratil moju dôveru .. s priatelom sme dva roky a nejak k tomu prisla téma, v podstate mu verim, ale nieco sme sa bavili a on povedal nieco v zmysle, ze podla neho to nieje take strasne ze ak si to ti dvaja vykomunikuju tak je to ok a da sa to v pohode odpustit… berie to uplne v pohode, normalne som v nom zacala mat pochybnosti, pre neho to vobec nieje ziadna strašná vec .. chodi casto na sluzobky aj hockde po vonku po výletoch s kamaratmi kolegami a az teraz som sa dozvedela ze nevera pre neho nieje nic hrozne .. neviem co si mam o tom mysliet

melanta
13. jan 2025

A povedal doslovne, že ak by si spávala s inými chlapmi, nevadilo by mu to, vedel by to neriešiť a nijak by to neovplyvnilo jeho vzťah k tebe? Lebo ak by mi toto povedal muž, nemyslím si, že by som vedela v takom vzťahu pokračovať. Pretože by to znamenalo, že pre neho nevera neznamená prejav neúcty voči partnerovi, že pre neho dôvera neznamená prejav lásky. A ja si neviem predstaviť byť s niekým, s kým v tomto máme rozdielny pohľad.

h2
13. jan 2025

Ja si myslím, že toto je niečo, k čomu sa nedá dopredu vyjadriť. Už tu boli prípady, kedy žena priamo napísala, že ona to vždy brala tak, že nevera je koniec vzťahu, nikdy by ju neodpustila. Až kým k tej nevere nedošlo, zrazu nevie, čo má robiť... Teória je jedna vec, realita druhá.

autor
13. jan 2025

@melanta no ja som tiez ostala zaskocena, nie doslovne ze keby spávam s inymi chlapmi, ale ze keby sa nieco take nahodou stane tak ze si mysli ze sa to da vykomunikovat … proste pre mna je to uplne velke nie neveru vnímam ako poriadny podraz nikdy by som ho ani nepodviedla pretoze ja mam na to takyto nazor, preto som nechapala ze on ma nazor takyto … zacala som mat trochu pochybnosti

autor
13. jan 2025

on ani nieje žiarlivý, nic mu nevadi, teraz mi povie ze nevera sa da výkomunikovat… ano stale bol flegma ale zacinam rozmyslat ci ma vobec lubi ked to ma vsetko na haku

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kulumulu123
13. jan 2025

U mňa nevera = úplná konečná vo vzťahu. Úplný koniec. Bodka.

slovakboy
13. jan 2025

No nevera je veľmi vážna vec a hrozne bolí. On nie je žiarlivý cíti sa s tebou vo vzťahu bezpečne to je dobre. A neznamená to že by ti bol neverný. On si to len nevie predstaviť. Povedz mu raz vážne že si sa zamilovala do suseda a aj si s ním spala, uvidíš ako zmení svoje vyjadrenie. Ale radšej to nerob, neprovokuj ho to nie sú srandy. On ma pravdu v tom že nevera sa dá odpustiť aj vykomunikovať. Ale nie je to vôbec ľahké, trvá to mesiace bolesti a trápenia a nie každý to zvládne.

autor
13. jan 2025

@slovakboy viem ze by som mala byt rada ze zo nieje nejaky žiarlivý blbec co mi robi scény, ale ja kvoli tomu fakt zacinam pochybovať o tom ci ma vobec lubi … vobec na mna nežiarli, nic mu nevadi, dokonca ani ked mi byvaly opity pisal vyznával lasku, nevadilo mu, idem von su tam aj chlapi ( kamarati) , nevadi mu to, nic mu nevadi, vobec nežiarli, a teraz mi povie toto, ze nevera tiez nieje nejaka hrozna vec … to fakt moze byt niekomu vsetko tak jedno ked niekoho miluje ?

nynia
13. jan 2025

Ked som zistila ze ma ex podvadza hned som ho vsade zablokovala. Nastastie sme nebyvali este spolu. Ale aj keby tak este v ten den by som sa odstahovala a hladala nove byvanie. Nevera je nieco co nikdy neodpustim a pre mna nema cenu ani o tom diskutovat. Je to nechutne.

bystrozraky
13. jan 2025

Ty si myslíš, že žiarlivosť je prejavom lásky? Žiarlivosť je skôr prejavom majetníckeho vzťahu a emočnej nevyspelosti. Podľa mňa to záleží na tom, o akú neveru sa jedná - ak je to nejaký úplný omyl, ktorý sa stal v nejakej náhodnej situácii, tak sa to podľa mňa odpustiť asi dá a cas to zahoji. Ale ak by to bolo napríklad niečo takéto: https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problem... to by som asi nedal 🙂 Prajem pekny den ;)

carrot_apple
13. jan 2025

po dvoch rokoch vzťahu by som to veru riešila a MOC, po 10 rokoch napríklad už nie....

v prvých rokoch keď sa spoznávate, láska je iskrivá, je tam vášeň, všetko je krásne a OK ...na všetko pozeráš cez ružové okuliare= úplne by som bola mimo keby ma podviedol (lebo by som vlastne prišla na to, že som to cítila a vnímala IBA JA tak)

ale už keď žiješ s partnerom 10,12,15rokov a týmto všetkým si spolu prejdete a vášeň opadne, príťažlivosť tiež a nemusíš byť už sním každú minútu z dňa...tiež opadne aj počet sex.stykov=už by som to tragicky nebrala (je normálne,že po toľkých rokoch chce zažiť to, čo bolo na úplnom začiatku-horšie je ,že keď to fakt urobí, tu sa potom pozerá na komunikáciu, porozumenie,toleranciu...či má vzťah pevné základy ako dom a či je možné budovať ďalej ak podvedie ...)
takže závisí z akého uhľa pohľadu sa na to pozrieš...

mikadooo
13. jan 2025

No, najskôr by som počkala, kým mi bude neverný a potom ti poviem, ako to budem vnímať. Kedysi som bola, že nikdy, ale už som s ním 20r. a máme 3 deti, spoločné majetky, minulosť, kopec chýb z oboch strán (nie, nevera zatiaľ nie 😄 - resp. možno aj áno, ale neviem o nej), ale u mňa už platí, že už na nič nehovorím "nikdy". Čiže, ak k tomu dôjde, potom uvidím, ako to spracujem. Možno odpustím a možno to bude koniec nášho vzťahu. A možno si dáme dlhšiu pauzu na premyslenie, čo ďalej. A možno sú si ešte aj ďalšie možnosti, fakt netuším a nechce sa mi nad tým rozmýšľať, či by som robila, keby. Za mňa je dôležité, ako to spracujem vnútorne. A to sa nedá predvídať dopredu. Ak mu raz nebudem dôverovať a nebudem vedieť tú dôveru obnoviť, môže byť čistý ako ľalia po celý zvyšok života, môže ma na rukách nosiť a na kolenách odprosovať každý deň, jednoducho, môj vlastný mozog ma utýra ziarlivosťou a upodozrievaním. A možno naopak, mu uverím, že to ľutuje, že to prepískol, že blbá zhoda okolností, že sa zachoval ako debil, otrieska si hlavu o radiátor, hodí psie oči a bude všetko ok. A moja hlava s tým naozaj bude ok. Fakt neviem.

1sally12
13. jan 2025

Nie, to by bol jasný koniec.

moonlight1210
13. jan 2025

Ze ta preto vazne nelubi (a nevazi), ak neziarli, to si vyhod hned z hlavy.
To je taka blbost, ze az.

Preco ti nenapadlo, ze ti tak velmi doveruje a vazi si ta, cely tvoj charakter, ze v suvislosti tebou o tom ani neuvazuje? Ze veri, ze nevera je ti nieco cudzie?

Preco hned iba tie negativne blbosti?

K jeho pokojnemu postoju k nevere:
Jedna vec moze byt, ked je to stale teoria a nepresiel si tym.
Druha realita, ked sa to stane.

Moze aj realne neziarlit. Ale potom odhalenie nevery moze jeho svetom, aj sebasokojnostou vazne otriast. To uvidi, ked sa tak stane, ako to naozaj ma. Ci by to vedel vydiskutovat, alebo by k diskusii ani nedoslo a bola by si odkopnuta.

Zatial neries. A nehladaj vnutorne konflikty, ci to znamena, ze je sam neverny, alebo ta nemiluje, ak ma taky flegma postoj k tomu.
Nerob hluposti.

silvusias
13. jan 2025

Teraz tvrdím, že by som neodpustila neveru v žiadnom možnom prípade. Lenže v takej situácii som sa ja osobne ešte neocitla, takže neviem. Fakt neviem, ako by to bolo, keby som tomu musela čeliť, možno by to nakoniec vypálilo úplne inak a odpustila by som. Ktovie.

matkahelka
13. jan 2025

Do bodky suhlasim s komentom nado mnou. vzdy som tvrdila a tvrdim, ze na neveru mam nulovu toleranciu. ako by som sa zachovala, keby som bola postavena celom k nevere, netusim. cim som starsia, tym viac sa stotoznujem so starym znamym "Nikdy nehovor nikdy!" A dalsia vec, velmi podstatna- inak sa odpusta nevera v 2-3 roc.vztahu, kde v podstate nic spolocne partneri nemaju. a inak sa odpusta v trebars 20 roc.manzelstve, kde su deti, spolocny majetok.

bielasovicka
13. jan 2025

Píšeš ze mu nevadí ze ideš von s kamošmi, ani iné veci. A vieš prečo? Lebo ti verí. Mohla by si byt rada, a nenamyslat si co by bolo keby..... Nemala by si riešiť veci, ktoré sa ani nestali.

tim23
13. jan 2025

Fyzickú neveru by som neodpustila NIKDY a za žiadnych okolností. A v tvojom prípade by som bola ostražitá

telefon00
13. jan 2025

Realita je takáto. Ak dôjde ku nevere a vykomunikuje sa to...a partner sa po nevere ozaj snaží, tak je veľká pravdepodobnosť, že vzťah to zachráni. Tu sa dostaneme k veľkému ale. Vzťah k partnerovy už ten podvedený bude mať iný, lebo na to nezabudne aj keď mu odpustí a je to rana na duši do konca života. Záleží, ako sa s tým podvedený partner sám vyrovná. Nevera je jednoducho nevera. Nevera do vzťahu nepatrí za žiadnych okolností a ospravedlnenie typu že mi chýba sex alebo neha je neakceptovatelne. Ak chce clovek iného partnera, tak nech si to doma najskôr uprace rozchodom, alebo rozvodom a potom môže dávať všetko dole bez výčitiek svedomia, lebo ak vo vzťahu je, tak nevera len ublíži.

Podviedla ma priateľka už dávno a po nej aj moja ex. manželka... dve ženy za sebou. Prvéj som to odpustil a nehnevám sa na to ( po 15 rokoch mi povedala, že ju to mrzí a ľutuje to ) teraz máme dobrý vzťah. No a exmanželka ma podviedla pred 1,5 rokom a tej som to odpustil tiež a nehnevám sa na ňu. Nevera je ich karmická záťaž a nie moja, lebo som dokázal odpustiť... nenávisťou a neodpustením nevery nevernikovi..si človek prinesie choroby a zlé myslenie voči sebe. Preto treba ľúbiť všetkých ľudí bezpodmienečne a potom všetko zvládnete...
Houk

nikpa
13. jan 2025

Tak možno keby jeho niekto podviedol, už by nemal také silácke reči. Ale z tohto ťažko súdiť, či je sám zaletnik.

retatka
13. jan 2025

Zvláštne nastavenie má ten tvoj priateľ.Akoby ťa mal totálne na háku.Kebyže po 20 rokoch ale po 2..no, netešilo by ma to.

zanka777
13. jan 2025

Ale jasné že sa dá vykomunikovať ... Ja by som mu povedala nech ide kade ľahšie a on by už mohol komunikovať koľko chce

domkakvet
13. jan 2025

Nie neodpustila by som neveru.

slovakboy
13. jan 2025

Ale veď jemu to nie je jedno. Ty mu dávaš hypotetické otázky. Nemôžeš ho súdiť za to čo neurobil, čo si len teraz myslí. Určite by ňu to nebolo jedno. Ak by ti bol neverný, tak ny možno rste žiarlil na teba viac. Podľa toho ho nemôžeš tiež posudzovať. Máš príliš veľa domnienok a vytváraš si vymyslene scenáre na základe nejakej jeho výpovede alebo postoja. On keď vidí, že ťa to hnevá možno ťa ešte viac chce naťahovať aby si ty žiarlila. To síce nie je pekné, ale patrí to k naťahovaniu sa kto z koho. Taká blbá prča z jeho strany. Nie je to náhodou tak? Neviem, tiež len si to myslím. Len ti dávam že aj taká možnosť tu je.

slovakboy
13. jan 2025

Že ti bývalý píše to ho vôbec nemusí trápiť, dooonca mu to môže zvyšovať sebavedomie. On ti píše ale tvoj muž ťa má.

michal_dr
13. jan 2025

@autorka

...vieš čo je najhoršie? Keď sa premyšla o blbostiah, na teoretickej urovni a padaju otazky z ktorych odpovede davaju pochybnosti...
Ja ta chapem, si zena a ideš cez emocie, ale taketo temy...nuž, nediv sa odpovediam..

Ked partner chce a to je jedno či muž alebo žena, tak podvedie. Ty s tym nič neurobiš.
Pozri tu na MK, niet tyzdna co by nebola tema kde zena ci muz su v partnerskom vzäzku a maju milenca 🙆‍♂️. Neurobiš nič, len sa zdeptáš a utrápiš 🙁. Vykasli sa na taketo myšlienky a témy.

Zakladna otazka... je vecer chlap s tebou? Venuje sa ti? Má s tebou sex? Citis ze mu na tebe zaleží (pozornost, objatia, dotyky, kvet, prinesie ti nejaku malickost ked pride z daleka)? Hm... ? 🙂 Ty sama vieš 😉

Neveru neuznávam, ak sa už stane, tak odpustenie je individuálne, je ine jednorazovka a permanentne, je ine ak je vo vztahu dusni, kriza, je iné ked ide o nahodnu neveru a ine ak partner ucelovo hlada... a tiež o vek partnerov, vyzretosť, dlžku vzťahu, vsetko je individualne

Hlavne rozdýchať 😉, kludne sa i tebe môže stať 🙄😉

marca12
13. jan 2025

Volakedy by som povedala jasne nie,ale dnes vravim neviem. Mozno odpustila,ale nezabudla a myslim si,ze aj tak by sme sa rozisli,lebo ak mna niekto zradi u mna ten clovek konci. Vytvorim si taku stenu,ze neexistuje ju zrutit. Nevera zalezi aj od okolnosti. Pokial vztah dlhodobo nefunguje a nevera dosledkom toho,tak tam je mozna komunikacia a odpustenie. Ale ak sa bavime o permanentnej nevere,kedy partner neustale podvadza,to je neodpustitelne.

veronika2021
13. jan 2025

Muzi vacsinou myslia tu neveru,ktoru cinia oni-ze ved to nic neznamenalo,ale v pripade zeny to je pohroma,to je hned najvacsia ***** .

alantroj
13. jan 2025

Tak ja mojmu na prvu dobru na to poviem ze by som mu to vraila. Alebo ze by som zobrala dreveny loparik a by som mu ho nakrajala na take tenke platky ako krajaju salamu v obchode. Ci by to tak bolo? Tazko povedat 🙂 Ale vravel ze sa mu snival eroticky sen s inou babou a zrazu v tom sne ja s loparikom v ruke tak ze aj vo sne ho to preslo 🙂

lindusss2016
25. jan 2025

@h2 to je sice pravda, ale vacsinou tie zeny nevedia, co robit a chcu odpustit, lebo sa nechcu rozvadzat, lebo si zrazu nevedia predstavit, ake to je zit bez muza, lebo mozno na neho boli roky odkazane, financne, fyzicky, existencne, emocne, akokolvek. Alebo si len nevedia predstavit ten status ROZVEDENA, dovodov je milion. Ale po dvojrocnom chodeni bez deti by sa mozno 90% tychto zien, ktore realne muzovi odpustili, rozviedlo. A ked on uz teraz toto schvaluje, tak neviem, neviem... Na mna to neposobi nijak pozitivne