icon

Ako znovu veriť?

8. aug 2022

Ahojte,chcela by som poprosit tie ženy,ktoré boli podvádzane a znovu dali šancu manzelstvu.Ako znovu verit (hlavne keď vidím že sa snaží).Je to veľmi ťažké,no rozhodla som sa zostať (prosím rešpektujte) a chcela by som poprosiť aby ste sa vyjadrovali len k téme.Je najlepší otec,doteraz bol bezchybný manžel,no stalo sa.Uz to bohužiaľ ani jeden nevrátime späť.Chcem len poprosit tie ženy,ktoré zostali v manželstve,vedeli ste sa cez to preniesť niekedy,nemyslieť na to,nevracat sa k tomu?Ďakujem veľmi pekne za slušné odpovede

Strana
z2
slovakboy
8. aug 2022

@aandrea9 minulosť sa nemusí už v hlave vynoriť. Vôbec. Úplne zabudne. Rozum to samozrejme bude vedieť, ale vôbec ho to nebude trápiť. Dokonca vzťah sa môže aj zlepšiť a upevniť potom. Len to treba dobre spracovať a skutocne odpustiť.

autor
8. aug 2022

@slovakboy ďakujem pekne,láska tam bola a stále je...aj z mojej strany,tvrdí že aj z jeho.Laska nevyprchala,inak by sme spolu už neboli...ale ďakujem budem rozmýšľať nad tým komentár,páčil sa mi.A hlavne to že sa sa to.Dodal si mi nádej.

autor
8. aug 2022

@aandrea9 🙏ďakujem budem si všetky slová brať k srdcu...majú niečo do seba

melli88
8. aug 2022

Bude to trvať kým začneš dôverovať. On to musí myslieť úprimne a tak sa aj správať. Trochu chyba ze o tom vie aj rodina aby to nepripomínali a nerozkecali a zbytočne ti neskôr rany nesolili. Skus mu to pri hádke nepripominat sebe by si viac ublizila

pragmaticka
8. aug 2022

A musíš veriť? Nie je dôležitejšie vo vzťahu vzájomná úcta, láska, rešpekt a pocit ze sa na neho môžeš spoľahnúť?? Pre mňa je toto určite dôležitejšie. Môj muž vie, ze co sa sexu týka, som pomerne benevolentna a on ma slobodný výber... Ved ide iba o sex. A on, aj tak chce spávať iba so mnou... 😂😂 Zatiaľ sme si verní, lebo chceme... Ak by ma podviedol, vie ze pre mna by to bola zelená tiež a to sa mu asi veľmi nepáči 😂Inak sme spolu 13r.

autor
8. aug 2022

@melli88 neboj sa ..nikto,naozaj nikto z rodiny sa v tom nerype ani nepripomína...naozaj.Kazdy rešpektuje že je to medzi nami,v tomto môžem naozaj povedať že je to na nás dvoch...

autor
8. aug 2022

@pragmaticka ja ho nechcem ani neplánujem podvádzať,to že sa stalo,neznamená že mu to idem vrátiť.Asi som ozaj divná a stará škola🤷

pragmaticka
8. aug 2022

Si ma nepochopila. Ja ti nehovorím ze ho máš podviesť! Len sa ti snažím vysvetliť ze sú vo vzťahu oveľa dôležitejšie veci ako vernosť!! Okrem toho zakázané ovocie najviac chutí. Chlapom treba dat slobodu alebo aspoň ten pocit ze môžu a dvere majú otvorené!!!!

gelifil
8. aug 2022

@pragmaticka A TO ako ide dokopy, vzajomna ucta a volny sex??

autor
8. aug 2022

@gelifil tiez pozerám ako puk🤷

slovakboy
9. aug 2022

Vrátiť mu to by ti nepomohlo. Naopak ešte by to bolo horšie. Pretože by si už neriešila len jeho neveru ale aj svoju. Vnutorne by si klesla vo svojich očiach. Aj v jeho očiach. A aj v jeho očiach v tvojom ponímaní. Neviem či rozumieš. Proste ty sa budeš trápiť troma hodnoteniami a možno aj so štyrmi. Čo si osobe budeš myslieť ty. Čo si bude myslieť o tebe on. Čo si ty myslíš že si o tebe mysli on. A ešte aj čo si bude myslieť ten s ktorým ho podvedie o tebe. A ešte aj čosi budeš ty myslieť o tom že si mysli ten dotyčný. A ešte čo si mysli vesmir akebo Boh a čosi mysli okolie. Proste veľmi veľa osôb do toho zatiahneš. To ti teraz v žiadnom prípade neodporúčam. Vrátiť mu to ti káže tvoje urazené a ponížené ego. Ale tvojej duši by to ublížilo. Tvoja duša netúži po pomste. Vnutorne to tak určite cítiš.

slovakboy
9. aug 2022

On ťa nepodviedol preto aby ti ublížil alebo ponížil. Naopak mal ťa rad a cítil sa vo vzťahu bezpečne. Všetko bolo ok len zatúžil po niečom zakázaným čo normálne nezažije. Jeho ego si povedalo: skúsim to veď sa nikto nič nedozvie ani moja laska. Lenže už vtedy sám sebe ublížil. Aj keby si sa to nedozvedela jeho dušička ktorá ťa ma rada tým trpela. To si take boje vnútorných osôb. U neho sa nepohodli. Neskôr keď bude všetko ok medzi vami tak sa otvorene porozprávate čo komu chyba a vee mi že najdete riešenie.

mandzula
9. aug 2022

@slovakboy pises, ze si zabudol. Keby si zabudol, tak sem k tejto teme nepises. Mylis si zabudnutie s prijatim.

slovakboy
9. aug 2022

@mandzula píšem lebo chcem pomôcť a mám osobnú skúsenosť. Zabudol som a aj som prijal. Zabudnutie znamená že si na to nespomeniem ako je rok dlhý. A keď tu vidím tieto problémy ľudí tak si spomeniem na to ze som niečo take riešil. To pochopi len ten čo to zažil.

mandzula
9. aug 2022

@slovakboy ja ti tvoju snahu pomoct neupieram, len poukazujem na fakt, ze si nezabudol, len si prijal a zmieril si sa s tym. To je vsetko. Zazila som obrovske sklamanie v inej veci, uz ho bezne neriesim, prijala som ho, no rozhodne som nezabudla.

autor
9. aug 2022

@slovakboy ja si spomeniem ale je to pomerne čerstvé,ale verím že časom to bude trošku inak...

gelifil
9. aug 2022

a priznal sa ti sam?

autor
9. aug 2022

@gelifil nie,ale keď som prišla na auto,priznala všetko,všetko mi povedal

slovakboy
9. aug 2022

Teraz to nerieš že ti to chodí po rozume a spomienky na minulosť prichádzajú. Teraz si nevieš predstaviť že to raz bude inak. Je to normálne. Nemôže ti to byt jedno. Ale ver mi že keď budeš trpezlivá a budete obaja pracovať na novej prítomnosti tak zabudnes. Úplne. Proste sa raz zobudíš a zistíš že už si si na to rok nespomenula. A jemu to už nikdy nespomenies. Nikdy. Ono to bude odchádzať postupne. Teraz ti to chodí po rozume pri každej činnosti rano keď sa zobudíš je to prvá myšlienka. Večer posledná. Potom však sa stane že si na to spomenies až pri raňajkách, potom ešte neskôr a napríklad len raz za niekoľko hodín. A nebude to už bolestivé. S riedkou frekvenciou bude klesať aj intenzita. Už ťa to nebude boliet. Samozrejme aj ja keď chcem tak si na to spomeniem. Ale intenzita je nula. Dokonca si pamätám aj dátum kedy som sa to dozvedel. Proste si ho pamätám lebo vtedy bol pre mna dôležitý. Teraz je to už len skúsenosť. Nie spomienka. To je rozdiel.

Strana
z2