Ako zvládnuť manželskú krízu?
Viem ze manželstvo prechádza aj pekným obdobím aj horším...manžel je kamionista po práci si dá vždy 2-3 pivá.Ja to poznám kedy viac lebo je odvážny alebo arogantný. Ale som zbadala že začína piť doma po tajme po nociach..chýbalo z fľaše, dosť mi to ublížilo.. Mali sme nedávno krízu ,boli dva mesiace od seba a zase sa to všetko opakuje. Chcel si ublížiť zobrala som ho naspäť a po 2 mesiacoch zase to isté...Ja už neviem ako sa sním rozprávať aby ma pochopil.
Nepochopí. Ty musíš odist-ten pad na dno je jediné, čo alkoholika možno preberie, možno. Manipulácia a citové vydieranie je cele zle. Alkoholizmus patrí do rúk odborníkov a musí to chcieť alkoholik. Ty nemáš čo urobiť. Si iva na najlepšej ceste k spoluzavislosti a zničeného životu. Net máš plný príbeh žien a muž alkoholikov, tak si to otvor, prečítaj a pochop, že žiadne Tvoje slovo nič nezmení- Tvoje činy.
Veľmi obdivujem nednu ženu, ktorá tu raz písala. Jej muž si vypil, ale nebol ani odvážny, ani arogantný. Jej to vadilo a odišla. Klasický prišlo prosenie, že on prestane pit. Ibaže oba sa nedala oblbnuť-povedala prestaň a odišla. Myslím, že po roku a pol keď on pochopil, že buď alebo trop ho vzala späť. Sú spolu 8 rokov a on nepije nič. Ibaže sama napísala, že keby ho neopustila a len mu dohovarala, absolútne by to k ničomu neviedlo.
@lily246 Áno máme dvojročnú dcéru.. aj kamarátka mi hovorila ze ma citovo vydiera...
@enmery Ja som teraz tichý pozorovateľ a nebude to dlho trvať... On mi povie ze nemôžem si dať pivo ... doma nie..!! Vadí mi to... Keď ideme niekam ples, zábava, oslava tak to beriem normálne nech si vypije...
dat podmienku, alebo sa pojde liecit alebo koncite.
Utekaj ako najrychlejsie sa ti da a neobzeraj sa
Citové vydieranie a manipulácia je nástrojom ľudí bez empatie k tomu druhému. On chce dosiahnuť iba svoj pokoj a prísun alkoholu a ty budeš fungovať ako slúžka. Fakt v tomto chceš vychovať dcéru? Tu rieši ženy odchod na 5 mesiacov do Himalájí ako totálnu traumu pre dieťa. Podľa mňa je trauma žiť s otcom alkacom a matkou, ktorá sa za mňa nepostavili a ergo mi vyrobili traumy a bloky na celý život. Lebo uprimne, ako sa dá byť šťastná s alkačom, ktorému je všetko jedno?Véd to žena chradne. Chladnička žena nemôže dať ani dieťaťu to, čo šťastná a milovaná a spokojná. Keď by išlo o Tebe-tak ostaň a dúfaj, keď si nevieš otvoriť Google a príbehy partnerov takýchto ľudí. Ale je tam dieťa preboha. Kde je Tvoj materinský inštinkt?
Stacilo by mi od neho, ze si chce ublizit. Toto robia len manipulativni psychoši. Nech si urobi... to sa oni radi vyhrazaju.
@enmery Samozrejme ze ak to bude takto pôjdem od neho...Ja nepotrebujem aby sa pozerala nato malá.. ale doma si nedovolí piť cez deň... ale po robote si dá 2 pivá a myslím si že už keď si dal aj doma v noci aby som nevidela a nebol problém tak už je to alkoholik..
@stanulienkat zažila som to dva mesiace dozadu... len ten pocit ze sa zabije a každý bude ukazovať na mna... sms zbohom ...a ja som nespala celú noc, telefón nedvihal a ráno odpísal..som na živé ale nie som ok....nadrbany spal..
Je alkoholik aj keď si po robote potrebuje dať dve pivá. Alkoholizmus nie je o množstve.
Prosím ťa, čo by si on urobil? Je rád keď ho necháš na pokoji a môže piť koľko chce.
@januska12323 Teraz som už múdrejšia ale keď mi to napísal tak som premýšľala veľa..
Vydiera cez malú hrá na city. Potrebuje dostať lekciu a odsťahovať sa. Ak bude "čistý" musí sto dokázať. Pivo po jedle alebo raz za čas je v poriadku ale toto je začiatok konca.
To oni sa maju prilis radi, aby si nieco spravili. To sa bude zakazdym vyhrazat. Treba drzat poker face a povedat mu, ze ok. To su vydieracske praktiky, netreba mu na to skocit.
@stanulienkat jasné že to je citové vydieranie.. Už by som inak reagovala
Radšej ako na tom čo si ľudia budú myslieť by ti malo záležať na tom že dcéra by nemala žiť s alkoholikom. A manipulátorom. Myslím si že si nič neurobí len ta vydiera a keby aj tak to bude jeho rozhodnutie. Nemáš čo vysvetľovať cudzím ľuďom ani rodine ako matka sa musis postaviť za seba a dieta. A prípadnú šancu mu dať jedine v prípade že nastúpi na liečenie žiadne plane sľuby. Obávam sa že keby aj sa liečil z donútenia to moc efekt nemá ale snahu by prejavil. Skôr si myslím že budes ty zlá a on bude zavyslost obhajovať a to už by mala byť cesta von pre teba bez ďalšej šance. Dospely chlap vie čo robí a keď mu je rodina ukradnutá treba sa podľa toho zariadiť
Taký čo si ľúbi vypiť si nič nespraví, veď ako by pil keby bol mŕtvy? Alkohol mení psychiku človeka, toto robia alkoholici úplne bežne, oni sú psychicky chorí a nevedia inak reagovať. Ak si ale myslíš, že mu môžeš nejako pomôcť tak musíš vedieť, že to nie je možné. On musí chcieť sám. Odišla by som aj s dieťaťom a vrátila by som sa až keby absolvoval liečenie. Oni radi sľubujú a balamutia, ver iba činom. A sprav to teraz, kým ešte nie je na tom tak zle, že by bez alkoholu z neho bol človek totálne bez nálady, nekomunikujúci, nervózny, lebo ak to necháš zájsť až tak ďaleko, už nebude cesty späť a ani 10 liečení už ho nevráti do normálu...
Tak to si zlatá že si ho ešte zobrala naspat po tej situácii že tebe napíše zbohom, nadrbany zaspal a ty si predpokladám celu noc nespala a doma dvojročné dieta. To by bol koniec u mna a ešte pekny výplach žalúdka by odo mna dostal
Tiež som zažila, keď sa mi pred x rokmi vyhrážal frajer, že ak odídem, tak sa zabije . A vieš čo? Nezabil sa.. a keby sa aj vtedy zabil, určite by som si to nedávala za vinu. ..
Skús ísť najskôr sama do poradne. A veľa sa za neho modli. Napriek tomu, že bude čakať výčitky, keď bude opitý, skús ho prekvapiť a predsa mať na neho milé slovo. Ale už ty musíš vedieť. Ľahko sa radí.
Autorka, tvoj muz je alkoholik, jednoznacne treba dat podmienku, ze bud sa bude liecit alebo koncite. Toto sa bude len zhorsovat.
Raz som zazila ked mi chlapec napisal ze sa zabije... napisala som mu ze ja som mu zivot nedala. A kvoli mne si ho brat nemusi...
a nech nehadze tuto zodpovednost na mna...
Preslo od vtedy uz skoro 20rokov... to ze bol sialenec ma hadam nebude nutit byt s niekym...
pravdepodobne ma rodinu... deti ale ako funguje teraz netusim...
Zobrať nazad jedine pod podmienkou, ak sa to.nebude opakovať. Ak podmienku poruší tak tu nie je o čom. Dovi dopo.
Takúto ľudia sa majú extrémne radi a naozaj si neublížila. Mňa takto celkom dlho týral ex po rozchode (ako som mu vzala rodinu, ako nemá už zmysel žiť atd atd), a ja som ho ľutovala, nosila mu nákupy, pomáhala mu atd… až kým mi raz nezavolal a fakt mi prdli nervy (ja sama na starostlivosť o dieťa, dve prace aby sme prežili lebo ani neprispieval, atd,) a fakt zavolal v najväčších pracovných stresoch zas ešte tým ako on už nemá zmysel žiť. A ja v tej situácii už som vybuchla a nahucala na neho, že prečo mi s tým volá. Či nemá doma nožík, lano, alebo či sa mu zasekla kľučka na balkóne, že aspoň jednu vec by mohol zvládnuť spraviť bezo mňa!!
Áno, jak som zložila telefón som sa až zháčila, čo som povedala, ale to bolo už rokmi nakumulovane… a vieš čo?… Nič si neurobil debil jeden. A odvtedy ma s tým už nikdy nevydieral 👌🏻🤣 Zbytočne som sa nechala manipulovať a ľutovať ho cele roky (čo sme už ani nežili spolu). Joooj keby som to bola spravila skôr. Potom jasneze ešte skúšal iné veci, ale keď videl, že to so mnou nič nerobí tak prestal.
Drz sa 💕
Vieš, čo je to byť kamionistom? Aká ťažká je to robota? Nevieš. Začni jazdiť a potom budeš slopať aj ty po robote keď odstavíš kamión a chceš trocha pokoja doma.
Alkoholik, je to postupná potreba viac a viac alkoholu. Buď si vstúpi do svedomia a bude to chcieť riešiť s odborníkmi alebo je to konečná. Bolo aj takí, čo sa z toho dostali, no to sú výnimky. Väčšinou sa s alkoholikom fungovať veľmi nedá, asi to budeš musieť potom useknúť, mrzí ma to.
@sleepy_joe nič nie je ospravedlnenie, ani ťažká robota
@lauricka presne tak.. ťažká robota hmm...lebo žena samá celý týždeň z dieťaťom má život gombicka..
@sleepy_joe pokoj doma ...podľa teba znamená piť alkohol..zaujímavé

Máte deti? Rozvod, kašlala by som na alkoholika, čo sa nelieči, ale chce si ublížiť (to isto, iba ťa manipuluje), už len takého ti treba.