icon

Ako zvládnuť manželstvo bez intimity?

23. jan 2025

Ako zvládnuť manželstvo bez všetkých tých intímnych chvíľ? Bez bozkov,dotyku,nehy....Už niekoľko rokov mi manžel nedal pusu(nerátam tie také automatické pri príchode a odchode),nepohladil ma ani nič podobné.Teda,urobil to,ale len počas sexu,resp.ak chcel sex.Mimo toho nie."Sťažovala" som sa,prosila,vysvetľovala,problém sa vyriešil vždy len na chvíľu.Intervaly medzi debatami o tom,že mi to chýba,boli čím ďalej kratšie.A keďže pred pár mesiacmi prekonal vážne zdravotné problémy,ktoré viedli k tomu,že je na vozíku,tak to nezažijem už nikdy.Bez sexu prežijem,ale všetko to ostatné,čo k manželstvu patrí....Neviem si to predstaviť.Rozvod nechcem(aspoň zatiaľ som tak nastavená).Hoci ho nemilujem,brala som si ho v zdraví aj chorobe.Ale tá predstava toho,že ma nik už nepohladí,nepobozká ma občas totálne frustruje(áno aj teraz sa tak cítim,preto tu vlastne píšem).A čím ďalej, tým viac premýšľam,ako z toho von.No už som zo všetkého(deti,práca,domácnosť,úrady,lekári...) tak vyčerpaná,že v mojej hlave je riešenie len ten rozvod,čo ale nie je pre mňa (momentálne) prípustné.Rada neviem či existuje (ak hej,budem len vďačná),ale možno mi k rýchlejšie mu potlačenia tej frustrácie pomôže "vyžalovanie" sa práve tu.

Strana
z3
oceanahory
23. jan 2025

Manzelska poradna?

jaass
23. jan 2025

Ah, neviem poradiť. Čo by som robila ja, tak ja by som bola iniciatívna. Ja by som išla za ním prvá, povedala mu, čo cítim, možno to zvláda ťažko keď je na vozíku a nechce alebo sa ti boji zdôveriť.

anitramaavoseneb
23. jan 2025

Ahoj.Podľa mňa závisí,aj od toho ako ste nastavení.Či viete otvorene komunikovať.Či ste boli vždy otvorene hovoriť o svojich pocitoch.Ak neboli,tak cesta bude ťažka,ak bude mať chuť riešiť problem lej jedna strana.Teda ty.Môj názor.Ale je to ťažká situácia, v ktorej si.Potom len poradňa,ale zase je otázne,či bude s takým niečím súhlasiť.

h2
23. jan 2025

Manžel ti nedal pusu, manžel ťa nepohladil, manžel ťa neobjal... A čo tak ty jeho? Objatie, či bozk sú predsa vzájomné, jeden začne, druhý sa pridá, opätuje to. Či nie?

enmery
23. jan 2025

Ty ho nemiluješ a očakávaš prejavy lásky od neho. Hm. Neviem, čo Ti povedal po tých rozhovoroch, prečo nechce žiadne objatia a bozky?

crazy_cat_lady
23. jan 2025

a ty mu prejavujes naklonnost? odkedy je manzel k tebe takyto chladny/nevsimavy?

januska12323
23. jan 2025

Prečo čakáš intimitu od človeka, ktorého nemiluješ? Však vy ste len spolubývajúci a obidvom to zrejme vyhovuje.

0silvia0
23. jan 2025

miesto sťažovania si sa mala na neho vrhnúť, Či by ťa odstrčil od seba?

anitramaavoseneb
23. jan 2025

@h2
@enmery Nemiluje, lebo jej pohár jej potrieb/jazykov lásky je prázdny/ a aj jeho.Tu bol problém už dávno.A nechali ste to uhynúť,teda ste neživili vzťah.Teda ste ako sa píše tu už v niekoľkých príspevkoch len spolubývajúci,rodičia svojich detí.Skús si zohnať knihu 5 Jazykov Lasky a pochopíš .čo sa deje vo vašom vzťahu.

casavina
23. jan 2025

Došla som len po "hoci ho nemilujem"...tým je povedané všetko

deti95060810
23. jan 2025

časom asi milenec... ale až o hoodne dlhší čas...

retatka
23. jan 2025

Vaše manželstvo je len fraška, vzťah je mŕtvy, ste len spolubyvajuci.
Ešte by som sa snažila o posledný rozhovor, nech navrhne ako to budete riešiť.Navrhni poradňu.Ak nebude mať záujem, má ťa na háku,váš vzťah je na konci a už záleží na tebe, či takto citovo vyprahnutá dokážeš žiť do konca života .Nezabudni život máš len jeden, deti raz odídu a ty budeš stále viac a viac zo života s ním frustrovaná
Ale vo vašom prípade keď muža nemiluješ, myslím si, že tam už niet záchrany

michaela329
23. jan 2025

Ty už si vlastne opatrovateľka...ak ho nemiluješ a plnis len povinnosti starostlivosti - akože všetka česť, ale manželstvo to už nie je. Poznám jednu, čo sa tak stará o muža po porážke a má priateľa, úprimne - väčšina ľudí ju ani neodsudzuje, mala len 45, keď o manžela vlastne prišla 🤷
Ak však budeš chcieť intimitu a manžel je len na vozíku a nemá iné problémy, môžeš to ešte skúsiť s ním - vozík nie je konečná.

staromodna
23. jan 2025

@retatka toto je nezmysel. Láska sa dá znova privodiť len to chce trochu viac času a trpezlivosti. Bolo to vyššie spomenuté, autorka je vyprahnuta a nezdá sa mi to až také hrozné, keďže si dávajú bozk na rozlúčku /zvitanie. Skôr je to určitý stereotyp. Možno to chce spolu tráviť viac času alebo aspoň občas rande. Ak je vôľa (čo predpokladam, že je), tak je aj cesta

autor
23. jan 2025

@oceanahory to som navrhovala ešte dávno, predtým, ako to došlo až do tohto štádia, odmietol. Zakaždým.

autor
23. jan 2025

@jaass máš pravdu, rozhovor by bol najlepší, ale rozhovory u nás už bohužiaľ nikam nevedú. Vždy sú už len o tom, čo robím zle, čo mám zmeniť. Už to nie je o tom, čo ideme robiť pre to spolu. V minulosti sme to skúsili aj takto, že to spolu zmeníme, ale ak sa všetko vždy vráti späť, najskôr po 7 mesiacoch, potom po piatich, potom po troch..... To nie je cesta. Viem, že to celé zvláda ťažko, ale aj ja. A na to sa nepýta vlastne nik.

autor
23. jan 2025

@anitramaavoseneb kedysi sme komunikovali otvorene, postupne sa to nejako strácalo až to zmizlo úplne. Ak sa smiem opýtať, a teraz naozaj, neberiem to osobe. Kde je podľa teba problém na mojej strane? Ale máš pravdu v tom, že náš vzťah bol pokazený už dávno. Teraz to len vyvrcholilo. Knihu poznám, viem o čom je a áno, začali sme postupne hovoriť iným jazykom. Ale nebolo to tak. Inak by som si ho nezobrala.

autor
23. jan 2025

@h2 naozaj si myslíš, že som to neskúšala? Ale každý môj bozk, či pohladenie u neho vyvolalo pocit, že chcem sex......a to viedlo k hádkam. Naozaj som niekedy len potrebovala pohladiť, dostať pusu hoci len na čelo, nechcela som hneď sex. Chápem, čo chceš týmto povedať, ale ver mi, skúšala som to. Ale máš pravdu, postupne som prestala, lebo z toho bola hádka.

autor
23. jan 2025

@enmery vtedy som ho ešte milovala a ani tak sa mi toho nedostalo. Láska z mojej strany vyprchala aj preto, že mi to veľmi chýbalo. A čo na to povedal? Vlastne nič, zakaždým prisľúbil, že to zmení. Zo začiatku to fungovalo, najskôr pár mesiacov, potom pár týždňov, až z toho boli len dni.

autor
23. jan 2025

@crazy_cat_lady bohužiaľ, toto je už dlho. Nie je to len rok, čo dva. Len to prichádzalo postupne. Nebolo to zo dňa na deň. Kedysi to tak nebolo. Kedykoľvek ma objal, pobozkal, pohladil. Postupne sa to z jeho strany vytrácalo. Najskôr len občas, potom len keď chcel sex a po sexe, potom len keď chcel sex.

autor
23. jan 2025

@januska12323 tu intimitu som chcela už aj predtým. Prestala som ho milovať aj preto, že sa zo vzťahu z jeho strany ....vytratila? Asi tak by som to povedala.

autor
23. jan 2025

@0silvia0 máš pravdu, neodstrčil, ale nedokážem sa vrhnúť na niekoho, koho už nemilujem.

autor
23. jan 2025

@deti95060810 áno, aj to je riešenie. Pre mňa neprijateľné. Ale už som sa naučila, že život je zvláštny.

autor
23. jan 2025

@retatka ďakujem za úprimnosť. Máš pravdu, vzťah je mŕtvy, on by ho aj chcel zachrániť, ale len po svojom. Podľa neho. Tak ako on chce. A to ja už nechcem. Nie po toľkých pokusoch. A máš pravdu, život mám len jeden. Je dosť možné, že príde okamih, kedy si poviem dosť, takto žiť nechcem. Len dúfam, že v ten moment sa rozhodnem chcieť ŽIŤ inak a nie.....

0silvia0
23. jan 2025

A ako chce on po svojom vztah zachranit?

autor
23. jan 2025

@michaela329 máš pravdu, uz to nie je manželstvo, ako by malo byť. Viem, že vozík nie je konečná. Vlastne u nás nie je problém vozík. Problém bol už predtým, len teraz už nemám silu niečo zachraňovať.

autor
23. jan 2025

@staromodna problém je, že mi si už ani ten bozk na rozlúčku nedávame. Neviem, či sa dá láska znovu privodiť, skôr si myslím, sa dá znovu zamilovať do toho istého človeka, ale na tom človeku musí byť niečo, čo dokážeš milovať. Ja som hľadala, čo by som na ňom mohla milovať, ale celá tá situácia nás poznačila, zmenila, zasiahla a narobila trhliny a rany. Aspoň u mňa.

subartic
23. jan 2025

povedala si mu že ho už nemiluješ a že je to dôsledok toho že ťa nepočúval , neriešil , nevnímal ?

autor
23. jan 2025

@0silvia0 že JA budem robiť to, čo on potrebuje, aby bol šťastný, JA sa budem správať tak, aby bol on spokojný, .... A to je v poriadku. Snažila som sa to robiť, pretože som chcela, aby bol šťastný a nebolo to niečo, čo by bolo proti mne. Ale na oplátku som potrebovala aj ja niečo. Aby ma objal, pobozkal, pohladil aj bez toho, aby z toho na konci dňa bol sex. A bohužiaľ, toho sa mi naozaj nedostávalo.

retatka
23. jan 2025

@staromodna Pozor, ale museli by obaja mať záujem.Keď má záujem len jeden z nich, je to nemožné.
A je otázka času kedy si prestanú dávať bozk pri odchode.Proste ten vzťah je už na úrovni kamarátstva.
Nechali to zájsť príliš ďaleko.Už záleží od oboch, či zabojujú alebo definitívny koniec
A nehovorím aké nevhodné vzory týmto dávajú svojim deťom.

Strana
z3