icon

Ako zvládnuť manželstvo bez intimity?

23. jan 2025

Ako zvládnuť manželstvo bez všetkých tých intímnych chvíľ? Bez bozkov,dotyku,nehy....Už niekoľko rokov mi manžel nedal pusu(nerátam tie také automatické pri príchode a odchode),nepohladil ma ani nič podobné.Teda,urobil to,ale len počas sexu,resp.ak chcel sex.Mimo toho nie."Sťažovala" som sa,prosila,vysvetľovala,problém sa vyriešil vždy len na chvíľu.Intervaly medzi debatami o tom,že mi to chýba,boli čím ďalej kratšie.A keďže pred pár mesiacmi prekonal vážne zdravotné problémy,ktoré viedli k tomu,že je na vozíku,tak to nezažijem už nikdy.Bez sexu prežijem,ale všetko to ostatné,čo k manželstvu patrí....Neviem si to predstaviť.Rozvod nechcem(aspoň zatiaľ som tak nastavená).Hoci ho nemilujem,brala som si ho v zdraví aj chorobe.Ale tá predstava toho,že ma nik už nepohladí,nepobozká ma občas totálne frustruje(áno aj teraz sa tak cítim,preto tu vlastne píšem).A čím ďalej, tým viac premýšľam,ako z toho von.No už som zo všetkého(deti,práca,domácnosť,úrady,lekári...) tak vyčerpaná,že v mojej hlave je riešenie len ten rozvod,čo ale nie je pre mňa (momentálne) prípustné.Rada neviem či existuje (ak hej,budem len vďačná),ale možno mi k rýchlejšie mu potlačenia tej frustrácie pomôže "vyžalovanie" sa práve tu.

autor
23. jan 2025

@subartic povedala.

retatka
Autor odpoveď zmazal
staromodna
23. jan 2025

@retatka ono deti sa s tým budú musieť nejako popasovať. Neboli by prvé, ani posledné. Ja súhlasím, že musia zabojovať obaja, ale z toho ako reaguje autorka sa mi skôr zdá, že si potrebuje obhájiť svoje pocity ako zachraňovať. Keďže nepoznáme druhú stranu, tak je ozaj ťažké povedať čo tam je a kto má pravdu, horšie, že ani nie je čo na to povedať. Inak len toľko, že hoci deti uvidia zlý príklad, neznamená to to, že aj oni sa vyberú tým smerom ako ich rodičia, hoci podľa toho čo tu vidieť na MK je ozaj katastrofa. Vnímam, že naši rodičia sa mali viac venovať deťom a vysvetľovať im čo robiť, aby manželstvá fungovali.

autor
23. jan 2025

@retatka Pred tým problémom, ktorý manžela dostal na vozík bol, aj keď podľa manžela mohol byť častejšie, ale pre mňa sex nikdy nebol dôležitý a to vedel od začiatku (a vedel aj prečo). Teraz samozrejme nie je žiadny.

grof_monte_christo
23. jan 2025

Teraz som z toho magor, kto koho v sexe odmietal.

autor
23. jan 2025

@retatka
@staromodna máte pravdu, že to ovplyvňuje deti a dúfam, že ich to nepoznačí. Že si z toho zoberú to, že v partnerstve treba vedieť nie len počúvať, ale aj hovoriť. Snažím sa s nimi rozprávať, vidia, že nie je všetko v poriadku, ale nemôžem hrať divadlo ja dokonalú rodinu. Ani kvôli nim.

A áno, asi naozaj obhajujem svoje pocity. Zachraňovať už teraz nevládzem. Zachraňovala som tento vzťah mesiace pred tým všetkým.

autor
23. jan 2025

@grof_monte_christo v sexe priamo nikto nikoho. To odmietanie som písala na margo toho, keď mi bolo "vytknuté", že mám manžela pobozkať, objať, pohladiť ja. Že keď som to robila neskôr už len ja, tak manžel to bral takmer vždy ako úvod k sexu a to som nie vždy chcela.

grof_monte_christo
23. jan 2025

@anonym Poviem ti takto, intimita vo vzťahu sa len tazko udržiava, keď jeden z dvojice sex moc nemusí.

gelifil
23. jan 2025

a co to bolo, co potreboval on, aby bol stastny?

barborachors
23. jan 2025

Nemiluješ muza a píšeš ze ti chyba intimita celkovo. To si odporujes riadne. Zasa niekto, kto s niekým ide byt nasilu, to je take zúfalé.

gelifil
23. jan 2025

@barborachors ved preto ho prestala milovat...vobec si neodporuje

autor
23. jan 2025

@grof_monte_christo chápem, čo chceš povedať, ale nesúhlasím. Som skôr za opačné poradie a manžel to vždy vedel. Poznáme sa roky, nie je to niečo, čo by som zrazu zmenila. Takú si ma bral, vedel, že dotyky a neha sú pre mňa dôležitejšie ako sex. A vedel aj prečo to tak je.

autor
23. jan 2025

@gelifil od "somariniek" ako napr. byť viac pokojná až po dôležité veci, ako frekvencia sexu. So všetkým som sa vždy snažila niečo urobiť. Niekedy to bolo lepšie, niekedy horšie, ale vždy som sa snažila. Nebolo to však vždy jednoduché, keďže som roky bola na deti a domácnosť sama, lebo on pracoval na týždňovky.

gelifil
23. jan 2025

uplne ta chapem....

autor
23. jan 2025

@barborachors ako píše @gelifil muža som prestala milovať po tom, ako mi chýbala tá intimita. Ale nebolo to len preto. Len to bola jedna z hlavných príčin. A nejde o to, že s ním chcem byť nasilu, ide o to, že nemám teraz to svedomie sa sa s ním rozviesť. Nie je jednoduché rozviesť sa s človekom, s ktorým máte deti, roky života za sebou, on zostal na vozíku a jediný problém, ktorý vlastne máte je, že sa vytratila láska. Nie je tam nenávisť, alkohol, drogy, bitky....

autor
23. jan 2025

@gelifil ďakujem 😘

hugger
23. jan 2025

Objímaj a bozkávaj deti, kup si psa a mačku (alebo tri). Chod na masáž. Tak sa mozno da vydržať. Ale chces to tak?

Nemiluješ ho a nesúdim ta za to. Ked clovek ktory dotyk potrebuje ho nedostáva tak láska vyprchá. Jediny dovod preco zostávas v tomto vztahu je pocit zodpovednosti. Je to ušľachtilé ale na vztah je to malo. Uberas kvalitu svojmu životu a detom ides príkladom ze aj takyto zivot je akceptovateľný. Ake manželstva by si dopriala im?

karolinakr
23. jan 2025

nechapem a nikdy nepochopim, prečo je pre mužov nemožne povedat lubim ťa a dat bozk, pripadne objatie
to je uplne chore, aby zanovito ako taky truhlik niekto toto odmietal ako nesplnitelnu vec a radšej išiel na vystup do Himalaji v šlapkách prípadne do rieky plnej krokodílov, než aby objal svoju manželku

karolinakr
23. jan 2025

kontaktní ĺudia trpia

enmery
23. jan 2025

@karolinakr Nie všetci muži sú takí. Ja mám doma presný opak. Pohladenia, objatia, bozky. Až ho niekedy musím odhánať. 😄

rozculena
23. jan 2025

škoda,že si sa nerozviedla už dávno........teraz by si bola tá najhoršia na svete,lebo by si opustila "chudáka" na vozíku,aj keď on je chudák v úplne inom smere

autor
23. jan 2025

@hugger ja viem, máš pravdu. Preto sa s nimi rozprávam a na našich chybách sa im snažím vysvetliť, že takto to nie je správne, že by mali reagovať inak (či už ide o manžela, alebo o mňa) a dúfam, že škody, ktoré svojim správaním robím trošku zmiernim.

autor
23. jan 2025

@karolinakr najhoršie na tom je, že on to všetko robil, a aj preto som ho milovala. Bol nežný, jemný, občas až "dotieravý". A postupne to niekde zmizlo. Ale je zvláštne, že tie Himalaje a rieku krokodílov si na neho úplne trafila. Nie samozrejme doslova, ale nemal problém chodiť v krátkom rukáve v zime, kúpať sa v zmrznutej rieke, ísť do hôr v snehu po kolená či zvážať drevo z lesa. 😲🤷

autor
23. jan 2025

@rozculena vtedy som naivne verila, že ten vzťah bude fungovať a zachránime to. Po x-ty raz.

karolinakr
23. jan 2025
sticker
karolinakr
23. jan 2025

ok, takže muž ked neprejavuje romantické gestá - láska pohasla? dôvod?
bol nespokojny, vyčital ti niečo, ignorovala si ho, vzťah sa zmenil na rutinu, ponorková choroba, travnik je vždy zelenší za susedovým plotom, veci pokladané za samozrejmosť, zakukal sa do druhej, je na voziku, citi sa menejcenny, podvedome ťa odháňa, aby si si našla lepšieho, ma depresie, život preňho skončil , cíti, že ťa stratí?
možno ťa niečo napadne..tam je x možností

drbig5
24. jan 2025

Presne viem ako sa citis😏😞 ja som nasiel trosku utek od toho aspon ma chvilu, ked je najhorsie… ak chces tak napis. Nebudem to tu pisat, lebo vela ma tu za to ukamenuje😏

autor
24. jan 2025

@karolinakr pýtaš sa na to, či mi napadá dôvod, prečo prestal prejavovať romantické gestá? Tak to neviem. Aj som sa to snažila zistiť, ale v podstate mi nevedel odpoveď. Ale teraz som si uvedomila jednu vec. Ako sa stával tvrdším chlapom (on sa vždy správal ako chlap, ale nekúpal sa v ľadovej rieke, nechodil do hôr v snehu....) tak sa strácala jeho "jemnosť". Ktovie, či to spolu súvisí a ak hej, tak ako. Ale možno je to len náhoda. Nech je to ako chce, viem, že to už nevyriešim. V podstate sa s tým len musím naučiť žiť a uvidím, čo život prinesie.

Ale veľmi mi pomohlo povedať to nahlas a počuť na to rôzne názory.

autor
24. jan 2025

@drbig5 Som rada, že si našiel niečo, čo ti z toho pomáha trošku "von". Nech je to čo chce, ak to neškodí a neubližuje iným, tak je to v poriadku, aj keď to okolie nechápe. Dáva mi to nádej, že aj ja niečo nájdem. Chcem však zostať v anonymite, mám tu známych a rodinu, ktorí o týchto mojich pocitoch ani netušia. A chcem, aby to tak zostalo.

evaachesa
24. jan 2025

No podľa mňa u vás tá láska vyprchala na obidvoch stranách... muž ťa prestal milovať a následne ty jeho. Rozvod bol vo vašom prípade na mieste už dávnejšie...teraz v tejto situácii by to vyzeralo trošku blbo že opúšťaš chorého muža, no bolo by mi to už jedno. Skús mu ešte raz navrhnúť manželskú poradňu. Nech si vyberie... buď to, alebo rozvod. Uvidíš ako sa zachová. Takýto život by ma veru nenapĺňal, skôr ubíjal a išla by som radšej cestou rozvodu aj s vedomím že budem možno vyzerať necitlivo. Držím ti palce. 🍀❤️