Ako zvládnuť pochybnosti o vernosti partnera?
Neviem ako nazvať túto tému. Len tak sa asi potrebujem vyrozprávať. Asi pred rokom mi priateľ povedal že jeho kamarát na firemnej akcii podviedol svoju tehotnú manželku. S tou už ani nežije. Odvtedy som taká divná. Radšej keby som o tom ani nevedela. Myslím len na to že keď mohol on, tak ľahko môže aj môj priateľ.
Som doma na materskej a mala som slabšiu chvíľku kedy som mu písala kúsok opúšťaciu správu. Večer som prišla náhodne na to že poslal screenshot tejto správy práve tomu kamarátovi, keď som si išla posielať fotky z oslavy. Keď som sa ho spýtala na to že prečo má screen tak mi normálne do očí klamal že len tak aby to tam mal. Samozrejme som mu povedala že viem o tom že mu to poslal a pohádali sme sa. Potom sme sa dlho rozprávali.
Zdalo sa že je všetko ok, prešlo pár mesiacov ale cítim zmenu. Neviem či som už paranoidná a nahováram si, ale cítim chlad. Nikdy nebol extra na prejavy lásky(o tom bola aj tá správa), ale teraz už vôbec. Pár týždňov sme dokonca ani nemali sex. Všetko to prišlo po firemnej akcii. Bol tam, potom som bola chorá, potom pms. Vždy aj keď sa nám práve nedá tak sa aspoň trochu doťahujeme, stále ma plieska po zadku a teraz nič. Nejako som sa v tom celom zasekla a neviem čo mám robiť ďalej.
Nepriťahujem ho už? Neľúbia ma už? Chodí si na sex inde? Pýtať sa ho nemá zmysel. Po tom čo mi klamal o tej hlúpej správe mu už neviem ani veriť.
Jedna vec je ista, ze svojmu partnerovi nedoverujes a v takomto vztahu stastna nikdy ani nebudes 🤷.
@martinmmartin a čo presne má byť tá druhá fáza?
Hmm, nuž tiež si na neho nešla priamo. Nepovedala si mu "prečo si posielal screenshot mojej správy Jožovi?" Ale opýtala si sa ho, prečo si spravil screenshot tej správy 🤷. Otázka je, o čo ti išlo - prečo si s ním nekomunikovala priamo problém, ktorý si mala, ale išla si na neho okľukou? Možno aj on sa teraz chová k tebe ináč, keď si uvedomil, že si mu nachystala "pascu" a že si osoba, ktorá je schopná pripravovať mu "pasce"... Tak zamysli sa aj nad sebou, prečo si vlastné konala tak ako si konala, prestala s ním jednať na rovinu a začala si s ním jednať takto. 🤷. Tvoja dôvera bola naštrbená skrz cudzieho človeka a následne ty si naštrbila jeho dôveru v teba - svojím vlastným konaním. Plus - každý máme svoje tajomstvá. Netvrď mi, že on vie všetko, čo povieš kamoškám o ňom. Mimochodom, o tejto diskusii vie?
@mikadooo konala som tak preto lebo ma zranilo že namiesto toho aby sa o NAŠOM probléme rozprával somnou tak písal Jožovi. O diskusii nevie. Ale vie že mám problém s tým čo sa deje. Že príde domov, celý večer hľadí do telefónu a mňa sa ani len nedotkne. Vie, ale očividne je to k ničomu že to vie.
Pockaj, takze vy uz ROK mate takyto problem?
Nuz, podla mna je ten vztah uz mrtvy. Ale vzdy mozete skusit parovu poradnu, naucia vas spolu komunikovat, lebo zjavne vam to vwlmi nejde...
Par tyzdnov ste nemali sex aj ked si chcela? Za mna je to vzdy max podozrive, ked chlap nechce sex tyzdne. My s muzom po 45-tke a teda aspon 2x do tyzdna musi byt, inak by sme uz frflali jeden ci druhy, ze co je, neplnis si manželské povinnosti 😉
Ja úplne nerozumiem prečo si mu to písala a neporozpravali ste sa zoči voči, to je možno také poučenie do budúcna, že najlepšie je tieto veci riešiť takto… a teda áno, aj on to mal riešiť priamo s tebou, ale myslím, že aj ženy si takto bežne posielajú veci kamarátkam, či zakladajú diskusie, ty to tiež teraz neriešiš s ním, ale tu s nami… v tomto by som až taký problém nevidela, je to len niečo čoho si sa chytila a debata o tomto nebude viesť nikam, treba riešiť podstatu, teda ten chlad a odcudzenie… vôbec to nemusí byť o inej,, čiže ani to zbytočne nevyťahuj… môže to byť aj o tom, že odkedy to vieš máš blbé myšlienky a aj on to z teba zrejme cíti… to už by ti mal ale vysvetliť on, no treba sa rozprávať racionálne a o tom čo je problémom naozaj
Tak sa ho dotkni ty a skus byt nanho menej protivna a podozrievava. Chlapi vyzeraju,ze maju v pazi,ale aj ich zranuje,ked sme na nich hnusne,mame svoje nalady. Pridu z prace a len frfleme. Sice o tom nevedu siahodlhe rozhovory ako niektore zeny,ale stve ich yo. A ich obrana je prave taka,ze sa stiahnu do ulitu a ziju si svoj zivot. Necakaj na jeho prvy krok. Sprav ho ty. Vo vztahu to tak byva,ze raz potiahne jeden inokedy zase druhy.
Ja tomu asi nerozumiem. Ty rok zivis v sebe pocit, ze "ked moze kamarat, kludne moze aj moj partner?" A to preco akoze? Keby si nevedela, ze to spravil ten "Jozo", tak budes v pohodicke a nic nebudes riesit? Lebo to asi Ty si si vyrobila ten problem, ked si kvoli tomuto zacala muza podozrievat a neverit mu.
Ved aj mne muz povie, ze tento spravil tamto a hento, ale to predsa neznamena, ze to automaticky ide robit aj ten moj...🤔.
Čo znamená opúšťacia správa? Keď si zistila komu to poslal, tak si sa mu hrabala v mobile. To je nedostatok dôvery. Priznala si sa k nedôvere aj svojim príspevkom. Cíti nedôveru, tak je chladný. Mali by ste sa o tom otvorene porozprávať. Či mu nevadí ten chlad medzi vami a čo je za tým u neho. Asi by som mu nespomínala, že mu neverím. Uvidíš čo Ti povie na svoj chlad. Ak po rozhovore zistíš, že mu na Tebe záleží, tak by som určite popracovala na svojej nedôvere. Ak ziatíš, že mu vlastne nezáleží a len sa snaží pretrpieť vzťah s Tebou, tak aspoň vieš, odkiaľ pramení Tvoja nedôvera. Cítiš, že by Ti vedel byť neverný, lebo mu na Tebe nezáleží.
Druhá vec je, prečo posielal tú správu práve tomuto kamošovi...Žeby to bol jeho vztahový poradca? Keď si pokašlal svoj vzťah, tak mu bude radiť určite veľmi "dobre".
A nechapem co bolo v tej sprave ci screenshote? Uniklo mi vsetko
No vtedy, ked ti to povedal o jeho priatelovi,,teda vyzradil,tak urcite v tom case ta tvoj priatel nepodviedol. Lebo inak by ti to nevyzradil. Otazne je teraz,aky bol,ked sa vam odrazu vasa situacia uplne otocila, akoby nieco skryval ?.Proste ked klamal u teba uz ta dovera je nastrbena a aj bude,to by ste ozaj okrem prace vsade museli byt spolu,.na vsetkych jeho aj mimo trebars firemn. sluzobnch atd, a to sa ani neda.napr ist s nim na sluzobku, aj na tych firemnych vecierkoch,ci zabavach.No poviem ti moju skusenost,ze mne to ani nikto nic nepovedal a sama som sa isla pozriet, ako fyrenma zabava vyzera, nebola som dnu ale dalo sa zvonka,,najskor som videla,ako si kolerga mojho manzela odskocil s kolegnou na balkon,,proste boli to len bozky, ale uz to nevera bola,,No a co cert nechcel,nacapala som aj ja svojho manzela,a ta nedovera k mojmu manzelovi ma sprevadza cely zivot,potom som odisla od neho prec byvat aj s detmi,.Myslela som s i ze po rokoch co sme sa dali dokopy, teda sme zacali po cca 20 rokoch spolu zit, odpustila, ze ma to prejde,ale nepreslo, ale ten cerv nedovery sa mi stale ozyva.,ale ja ho uz nelubim,nezalezi mi na nom nemienim byt ziadna podrztaska a ,kedze ma rakovinu, sex nevyzaduje,,Ale ja uz teraz buda teba,ked tam ta nedovera u teba je, aj bude, Ja,by som to s nim sekla, lebo tvoje podvedomie, bude casto v strehu ,a budes len trpiet a myslim,ze ta laska sa u takych povedenych zien strati Viem to podla seba,lebo aj ked ho nelubim, aj ked ma raka, ale ked niekde ide s kolegom , vynara sa mi scena oboch ,mojho aj jeho kolegu, Nelubim ho az natolko,, ze keby mi z nemocnice zahlasiili ,ze zomrel,,, tak ma to ani nehne comu samozrejme neprajem,,Ale
ja za to nemozem ze ho nelubim, nezalezi mi na nom, komunikujem s nim normalne akoby so susedom, ale ta vasen u mna nie a nie sa obnovit, a nemozem za to .., Tak som skonstatovala,,ze tito nevernici nevernice si sami zabijaju lasku, a skor , ci neskor ak sa da idu od seba,,tak si dobre rozmysli, pokym nemate deti,ci ti stoji za to ,len aby si ho mala,. bez lasky ,citu ,nedovery..Da sa zit aj tak,bez lasky,dovery, to je moj pripad ale ja nie som
pri nom stastna, a este aj v jeho pritomnosti sa citim neprijemne,,
Posiela tvoju spravu neviem komu, uz toto je redflag a uz prestal mat o teba aj zaujem, ukonci to.

Kazdy vztah prechadza roznymi fazami. A na tie treba byt sakra pripraveny a rozumiet co sa deje . Zamilovanost nebude na furt a kto z nej vyde akurat sklamany ze odisla bez tesenia sa na druhu fazu tak vztah neprezije