Ako zvládnuť problémy s násilným manželom?
Dobrý deň, ahojte...
prosím bez odsudzovania.... možno mi skôr poradí žienka, ktorá zvládla sa postaviť na nohy sama. S mojim mužom som si zažila veľa... už také ťažšie obdobie trvá cca 6 rokov. Alkohol, agresivita, nadávky, neskutočná žiarlivosť, nútenie do sexu, závislosť na automatoch... a proste stále som zostala pri ňom. On pracuje, doma pomôže, s deťmi tiež ale aj tak sa Tá moja láska niekde sa stratila. Stále sľuby od neho, že sa zmení ale on sa zmení ale len keď má vždy všetko tak ako chce. Hlavne sex. Ak mu ho dám, je ok ale stačí keď raz odmietnem a prepne mu. Ide von, ožerie sa a keď príde tak vždy príde s nejakou myšlienkou ako som ho s niekým podvádzala... Nie je to pravda. Nikdy som to nespravila. Jednak nie som taká a jednak by som sa bála niekoho iného si nájsť... Minule som si šla ľahnúť lebo som celý deň kmitala deťom na oslavu prípravy... on chcel byť hore a aby som s ním pila, no nechcela som tak som si ľahla, zaspala... prišiel za mnou vynadal a takú facku mi vlepil :/ Nebolo to prvýkrát... nebije ma pravidelne ale už nejaká facka padla...To len za to, že som vraj chladná a unavená a sviňa klamárska, v práci mám svoje, jemu sa nevenujem... ráno povie, že on si to nepamätá a neverí mi, že ma buchol. Myslela som si, že som dosť silná a že keď dostanem ďalšiu facku, odídem.... Nedala som to. Čo vás donútilo to zvládnuť?
@kika15kika to ti nevadí ze tvoje deti to vidia a berú váš vztah za príklad? Ze sa dcéra v buducnosti nechá otlkat svojim mužom? A zo syna bude násilník a bude to pokladať za normálne?
Keď už toto s tebou nepohne tak už neviem.
@kika15kika ja mam pravidlo, len raz sa mu muž dotkne, a odchádza. Nie ja, ale on. Netrpel a by som to ani dva dni, nie 6 rokov.
Mam pocit akoby to písala moja suseda... nuž keď chceš aby deti toto mali doma ako príklad pokojne pri nom zostaň. Raz budú takí ako on
Ty chces trpieť, inak by si to vyriešila už dávno.
Je mi smutno z tohto vsetkeho. U mna by bola stopka uz ta " sviňa klamarska"- neucta, o respekte sa tu neda, obvinovanie a nedovera- toto by mi stacilo na odchod. Tie bitky/facky- nutenie do sexu a vsetko ostatne nejdem ani komentovat. Chod na terapiu- najdes uctu lasku voci sebe a nebute taky problem odist- myslim ze ta aj naockoval ako si neschopna a bez neho nic nedokazes ci nik ta uz nebude chciet a nik ta nebude lubit ako on. No on ta nelubi a mala by si hladat prezne takeho co ta nebude lubit ako on( je to toxicke)- takeho co ta bude lubit naozaj.
Na mňa je dosť už len to, že to čítam....ale sú ženy, ktorým takýto vzťah "vyhovuje"...
a co ta nuti s nim ostat? nevidis inu moznost?
@kika15kika slzy mi do očí vošli ako som to dočítala.. zrovnať sa to asi nedá ale keď som mala 16 tak som polroka chodila s jedným chlapcom zo slovenska čo veľa pil..a tiež facka sem facka tam, výmysli chorej prepitej hlavy..ale ja som po polroku pochopila a odišla..ty s ním máš deti tak mysli aspoň na tie deti, choď k psychológovi, nájdi správnu cestu, dodá ti to aj silu odísť, veď mysli aspoň na tie deti, keď už sa nechávaš týrať. Inak vypocuj si rapovu skladbu od Gambu - na čo si s ním. Spieva na figu ale ten text ti snáď otvorí oči.
Dnes ráno za mnou prišiel 5 ročný syn. Ze sa chce pomojkať. Zobrala som si ho na nohy, sadol na mňa a pritulil. A začal sa tak s bradou obtierat o mňa, o líce, krk, bradu. Pýtam sa ho, čo robí, bolo to také milé, ako nejaké šteniatko 😄 a on, že tak mamke robí tatik (áno, s bradou sa tak obtiera 🤣) a potom ze ešte tak mi chce dať pusu ako tatik 🤭 si ma pritiahol k sebe a dlho pusinkoval 🙈
A si predstav, ze príde za tebou syn a vylepi ti jednu, dve, lebo chce byť ako tatik 🙄🫣
@kika15kika tak ty si dovolila svojmu manželovi veľmi ďaleko zájsť. Dávno si to mala ukončiť
Je mi ľúto tvojich deti, že to musia znášať, žiť v takom prostredí, vidieť a počuť vaše hádky.
Že to trpis, je tvoje rozhodnutie.. Zrejme ti až tak moc neublížil.. Kedze si stále s nim.
Sém tam ti dá facku?? Máš rozum?? Zostať s takým človekom, čo ťa facka, núti sexovať..
Odisla by som od neho, pripadne ked bude treba, tak ho tiez len tak prasti panvicou po tlame. Ze si mala taku naladu… od takeho prec
@kika15kika prosim ta, kolko mas rokov?
Ziju este tvoji rodicia?
Ako sa chovali k tebe?
Tento chlap ue tvoj prvy a jediny frajer?
Dovolila si mu uplne vsetko, za nejaky cas ta necha a potom budes smutna, ze co si pokazila.
No a ze v tomto su deti? Konecna
Prvá facka by bola tou poslednou. Báť sa vlastného muža, žiť v strachu v neistote...tak to mi netreba....rozvodové papiere ...len mi z toho vychádza, že ho máš rada....menej ako seba
vies coho mi je luto? ak mas dceru, tak raz budes sledovat ako sa bude v rovnakom vztahu zmietat - chces to?
Ak mas syna, tak raz bude sa takto spravat k zene - chces to?
si TYRANA! vyhladaj pomoc a ukaz svojim detom, ze zivot je iny.
Tak ja by som mu nedovolila áno po nutenie do sexu .. .a najviac mi je ľúto tvojich detí aký vzor im dávaš do budúcna...ak máš dcéru pre ňu bude normálne keď sa ku nej bude jej muž správať ako otec k mame a ak máš syna tak ako vzor mu bude to že veci sa vynucuju nasilim
@kika15kika ihneď rozvod, z par faciek na tvar bude neskôr aj niečo horšie
Ty sama sa mas rada aspon trochu? Zasluzis si byt v takom vztahu s debilom? A co tvoje deti? Tie to vsetko vnimaju, chces aby takto vyrastali? Zasluzia si to?
Tento životný príbeh je ťažko čítať, nie ho zažívať. Nie som zástanca rozvodou, ale v tomto prípade, by som zvažovala nad rozvodom. Mne by stačilo, že by mi môj manžel len raz dal facku. Jedna facka a pokračuje to ďalej. Jedna nadávka a k nej sa pridajú ďalšie. Ďalšie ponižovania, ubližovania psychické, fyzické... toto nie je manželstvo. Pracujem s deťmi. Na deťoch krásne vidieť, aké majú rodinné pomery. Tie deti trpia.
S manželom sme 21 rokov spolu, prežili sme ľahšie i ťažšie obdobia, ale nikdy v tom nebolo fyzické a psychické ubližovanie, to k manželstvu vôbec ale vôbec nepatrí.
V manželstve má byť vzájomné porozumenie, dôvera, tolerancia, partner má byť pre teba a deti oporou. Vážne popremýšľaj nad svojou situáciou a urob správne životné rozhodnutie. On sa už žiaľ nezmení. Ak by chcel, hneď pri prvom sľúbe by to urobil. Prajem všetko dobré v živote tebe i deťom.
zena odid, kamkolvek... mas rodicov, kamosku, tetu, krstnu, kohokolvek...
@kika15kika t si sa rozhodla toto znasat. Ale aj tvoje deti toto vidia, ziju v tom, raz bud oni tercom jeho atakov. Je toto to, co maju zazit? Ked uz ti nejde o seba, malo by ti ist o deti a konecne sa rozhodnut. Ci sa rozhodnes odist alebo nie, ty si zodpovedna za to v com budu vyrastat tvoje deti, ake budu mat detstvo, co si z toho detstva odnesu. Budu v dospelosti mat pekne spomienky na detstvo alebo budu este dlho poznacene tym, ze videli ako ich mamu otec mlati, budu poznacene zivotom s alkoholikom...
si týraná žena, poraď sa.. určite niečo vymyslíš
https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/2015/...
Myslím, že nič iné ti nezostáva, len nazbierať silu a urobiť plán ako sa oslobodiť..
Oslobodiť aj svoje deti a ver, že silu na to máš🫶
Mala som aj ja, aj keď to trvalo dlhšie ako som si predstavovala..
Začni tým, že sex nebude…a to jeho vyvádzanie si nahraj, aj keď ti to na nič nebude, len mu to pustíš, keďže si to nepamätá🙄
Na liečenie nepojde, s tým nestracaj čas, nič mu nehovor, keď budeš pripravená(bývanie, finančná rezerva) podnikni kroky.. facky ešte budú, ale už posledné🥹
V mojom prípade to bola tretia osoba, mladšia slečna🙏🏼 ale len preto, že som odmietala sex, akože zo zdravotných dôvodov vymyslených(HPV, infekcia) a toho sa bál👌 a už to nevyžadoval, keď mal náhradu..
Zvyšok už bola len formalita.. Žiaľ som nemala nikoho kto by mi pomohol a vlastne som ani nikoho nepotrebovala, to zvládneš! Držím palce🫶
Už tu zaznelo asi všetko, ja napíšem asi len toľko, že už včera bolo neskoro.. vzchop sa ..
Tiež nie som za rozvody, resp za rozvody typu "nerozumieme si už".... ale v tomto prípade by som už dávno bola preč, a pravdepodobne by som ho udala ... chapem, že to musí byť strašne ťažke odísť, keď máte všetko spoločné, máš materiálne zázemie a bez muža to zrejme pôjde možno až na hranicu chudoby (na čas). Ale porozmýšľaj ako to ovplyvňuje tvoje deti. A aké to bude v budúcnosti, pretože agresivita zvyčajne rastie....
@macatt ja by som mu to radšej nepúšťala, ale dôkazy uchovala na súd
@kika15kika 6 rokov? Ešte raz 6 rokov dovolíš aby ešte aj pred deťmi aby ti nadával a bil ta? Keď si nevazis samu seba prečo toto robis svojim deťom? Ľúbiš ich vôbec? Že musia toto znášať a takto žiť? Panenka skákala dufam že to neni pravda lebo jedine čo si zaslúžiš je povedať ti že si sprostá !vzdy je možnosť odísť pre mna za mna aj do azylaku čo čakáš že ti s tých deti vyrastie ?
Je to ťažké, ale čím skôr zbal seba deti a choď od neho preč. Tvoj muž ťa týra.
Odpoveď na tvoju otazku:pokiaľ dovolim zájsť môjmu muzovi? Dokiaľ mi je to príjemné- ani bitka, ani nadávky, ani nútený sex, ani zavislosti a chabé umelé sľuby mi nie sú príjemné. Nikdy!
Práve na také, ako si ty, som myslela, keď som počúvala podcast od Archivárok. Tento bol o tom, aké správanie sa manželky sa považovalo za ideálne v stredoveku. Sú o tom aj písomné pramene. Pokora, absolútna poslušnosť voči manželovi, bez ohľadu na to, či myslí svoje príkazy vážne či žartom, vyjsť z domu len v sprievode starších žien, pozerať len cca 2 m pred seba, aj to do zeme... Rovnako bol manžel oprávnený manželku "vychovávať" (skoro podobne ako psa), pričom aj telesné tresty boli povolené, priam žiadané. Zároveň zoznam jej povinností bol dlhý ako týždeň pred výplatou.
Fakt mi prišlo na um, koľko žien považuje aj dnes čosi podobné za skoro normálne, veď také príspevky sú tu časté. No a vidíš, o hodinku neskôr píšeš ty. Tak si uvedom, či chceš žiť ako v stredoveku, alebo nie. Ale chlapa by som tam najbližšie určite poslala, veď nikam inam nepatrí! Keby si bola moja dcéra...

@kika15kika * nebije ma pravidelne. Žena, váž si samu seba. Žiješ len raz ☹️