icon

Ako zvládnuť problémy s násilným manželom?

kika15kika
29. okt 2024

Dobrý deň, ahojte...
prosím bez odsudzovania.... možno mi skôr poradí žienka, ktorá zvládla sa postaviť na nohy sama. S mojim mužom som si zažila veľa... už také ťažšie obdobie trvá cca 6 rokov. Alkohol, agresivita, nadávky, neskutočná žiarlivosť, nútenie do sexu, závislosť na automatoch... a proste stále som zostala pri ňom. On pracuje, doma pomôže, s deťmi tiež ale aj tak sa Tá moja láska niekde sa stratila. Stále sľuby od neho, že sa zmení ale on sa zmení ale len keď má vždy všetko tak ako chce. Hlavne sex. Ak mu ho dám, je ok ale stačí keď raz odmietnem a prepne mu. Ide von, ožerie sa a keď príde tak vždy príde s nejakou myšlienkou ako som ho s niekým podvádzala... Nie je to pravda. Nikdy som to nespravila. Jednak nie som taká a jednak by som sa bála niekoho iného si nájsť... Minule som si šla ľahnúť lebo som celý deň kmitala deťom na oslavu prípravy... on chcel byť hore a aby som s ním pila, no nechcela som tak som si ľahla, zaspala... prišiel za mnou vynadal a takú facku mi vlepil :/ Nebolo to prvýkrát... nebije ma pravidelne ale už nejaká facka padla...To len za to, že som vraj chladná a unavená a sviňa klamárska, v práci mám svoje, jemu sa nevenujem... ráno povie, že on si to nepamätá a neverí mi, že ma buchol. Myslela som si, že som dosť silná a že keď dostanem ďalšiu facku, odídem.... Nedala som to. Čo vás donútilo to zvládnuť?

januska12323
29. okt 2024

Nechápem čo ťa pri nom drží. Čakáš kým ťa zabije alebo začne biť deti? Či ani to ti nebude stačiť?

sissy27
29. okt 2024

@kika15kika ze som nechcela, aby moja dcera v tomto vyrastala a aby to raz nepovazovala za normalne, ved to tak pozna z domu, tak je to asi spravne… toto bola moja motivacia ukoncit toxicky vztah…

danica2711
29. okt 2024

6 rokov TOTO a ty nemáš silu od neho odísť?! To si už nevyžaduje ani silu, stačí pud sebazáchovy...

maca1984
29. okt 2024

Už keď nemyslíš na seba, mysli aspoň na tie decká.

ina2405
29. okt 2024

@kika15kika aký dobrý chlap, nebije ťa často, občas ťa ku sexu prinúti. Prajem veľa šťastných rokov. Čo k tomu iné dodať.

stanka_k
29. okt 2024

@aniele dovolí si to, čo mu dovolíš... Keď si spokojná a chceš tak žiť X rokov, ostaň... Keď nie, rieš to 🤷
To že je dobrý otec, fajn, to môže byť vždy, bez ohľadu na ostatné situácie....veď otec už bude celý život
U mňa by nič z toho neprešlo, dokonca ani nadávky (a rovnako ani u môjho chlapa....)

aniele
29. okt 2024

@stanka_k Ale to nepíš mne, ja nie som autorka (našťastie). Pri mne by mu to neprešlo. Mám rada stredovek, ale nie v tomto.

kimina21
29. okt 2024

@kika15kika tak s takym clovek by som nebola uz ani minutu

eleanor2510
29. okt 2024

@kika15kika jedina otazka, teda pardon dve: Preco si este s nim? Nemas ziadnu sebauctu?

nikolas977
Odpoveď bola odstránená
mk22
29. okt 2024

Vie niekto ako žiješ?
Máš rodičov, kamarátky..?
Žiješ hrozne, normálne neverím, že sú ženy, ktoré toto znášajú, trpia.. Overujú na nete, či je to ôk akde sú hranice..
Hádam máš štipku rozumu a vieš ze facky do vzťahu nepatria.
Toto co si opísala, je nejaký zlý film, kniha.. Neverím ze takto žiješ..

joesvk
29. okt 2024

Začni pomaly rozmýšľať kam odísť .
Je tam viac vecí cez všetky čiary.
Možno si povieš, že aj iní majú vzťahové problémy, ale dovolila si mu veľmi veľa. Oveľa viac ako je bežné.
Nikto.ti nepomôže, len ty sama za seba musíš konečne zabojovať.

alickapusinka
29. okt 2024

TY vole ty čakáš načo pokiaľ ťa debil psychopat nedobije.Asi má zlatého čvírika zdobený diamantami. Bije ťa nie vždy ale stalo sa stálo sa raz stane sa aj sto krát.Hraje automaty moja dobra svokra tak zaplatila životom že jej muž hral automaty.Dostalo ju to s toľkého prosenia na úplne dno čo sa naplakala naprosila bol na liečeni nič nepomohlo pokiaľ moja svokra je už skoro 2 roky v hrobe tak svokor hraje automaty dalej to čo prehral sú už miliony.Ani po dobrom ani po zlom.Ak prídete o byt alebo dom vtedy pocitiš čo to je.Taký človek sa nezastaví pred ničm.A do toho ešte pije však to strašne pijak, agresívny bijuci ženu a hrač automatov preboha daj si facku preber sa a zbaľ rozved a skonči s týmto individuom ktorý neda deťom nič čo sa týka správania do života nič dobre. Načo čakáš TY si daj zničiť život ale deťom to nerob.Može ťa zbiť pred detmi a budu to vidieť povedia to v škôlke škole toto chceš.TY podľa mna tiež nie si v poriadku ak sa nechaš biť nádavať žiješ s gemblerom a alkoholikom.Pekne krásne detstvo pre deti. Mala by si sa nad sebou vážne zamyslieť.

stanka_k
29. okt 2024

@aniele jaj prepáč, omylom mi to tam skočilo 🤷

olimuc
29. okt 2024

Vies preco existuju idioti ako tvoj manzel? Pretoze ich mama nebola schopna rovnakeho idiota kopnut do zadku a preto, ze jej matka jej povedala … lepsi idiot ako nic. Ak si myslis, ze v takom prostredi vychovas normalne deti… bohuzial nie … si s tym ok?

mira0611
29. okt 2024

@kika15kika ahoj, u nas boli drogy...potom prestal 2 roky bolo vsetko ruzove...potom depresia, potom pil na antidepressiva a znova zacal drogy.
Co ma postavilo na nohy? Dovrsila som 30 rokov a na tom som myslela, ze uz skoro pol zivota mam zasebou a chcem byt stastna a s tymto muzom nikdy nebudem.
Rok predtym som mala zdravotne problemy, aj pocas zotavovania, som myslela na to, ze zivot je kratky a nechcem sa trapit.
Potom ma to asi po pol roku preslo, odhanala som tie myslienky, vsak nikto nema dokonaleho manzela, vsade su problemy, ako by to znasal syn a co by povedalo okolie....
Ex vycitil, ze sa nieco zmenilo, som chladnejsia, uz ma nevedel rozplakat, jeho p.coviny ma nezaujimali, nech si robi co chce, a povedala som chcem rozvod...v tu noc bola u nas aj policia, nechcem dopodrobna rozoberat, dostal podmienku 18 mesiacov a za ten cas som stihla vsetko rozvod, vyporiadanie BSM, prestahovanie do prenajmu, najst si novu lepsie platenu pracu, subezne s prenajmom som zacala stavat dom...13 mesiacov na tom som sa aj stahovala.
Povodne som chcela byt, ale byty uz boli 150.000 a na stavbu domu som si brala 110.000 skoro vsetko sa riesili svojpomocne.
Boli to tazke casy, ani sama neviem ako som to psychicky zvladla. Vela som aj plakala, ale to uz mam za sebou. Vela som si nahovarala: co ta nezabije, to ta posilni a ver mi je to pravda!!!!

mantilka
30. okt 2024

Toto je pravda, že niekedy syn zbije mamu lebo videl, že otec ju bijaval. Žiaľ počula som o tom. Je to veeelmi ťažké.

karolinakr
30. okt 2024

"... on chcel byť hore a aby som s ním pila, no nechcela som tak som si ľahla, zaspala... prišiel za mnou vynadal a takú facku mi vlepil :/ Nebolo to prvýkrát"

ty kokos, toto mi pripomenulo ženu z tohto prispevku na čt1 To všechno z lasky

https://www.youtube.com/watch?v=X-uhLFz_4W4

tiež odmietla manželovi sex, bol napity, tak ju vytiahol z postele a dobil, že musela k susedom v nočnej košeli utekať a rozhadzoval veci po baraku, ona to trpela asi 16 rokov, potom spachala samovraždu

Takže čo ti poradim, vzhladom na to, že ten dokument mnou dost otriasol, zveriť sa rodičom, kamaratkam, alebo kto ťa podporí a proste ja by som s nim skončila
Raz by ma muž udrel kvôli sexu a ta laska by zo mňa vyprchala ako rosa z lístia..akože obdivujem ženy, čo to znašaju roky, pre mňa je to prekročenie hranice a správanie za čiarou..

vilma7
30. okt 2024

U nás by padla len 1 facka, a ta by bola.ako.prva, tam aj posledná.

enmery
30. okt 2024

@vilma7 Nielen facka, ale prvá vulgárna nadávka na moju osobu namiesto konštruktívneho vyjadrenia toho, čo ho trápi.

kika15kika
autor
30. okt 2024

@kitycat 34, rodičia veľa vedia, kamarátky tiež :( je mi ľúto deti, je mi ľúto, že žijem takýto život. No je mi ľúto aj jeho… bojím sa čo si spraví… vyhrážky o samovražde sú bežne, vyhrážky, že ja môžem za to ako je na tom psychicky, ako som takého zlého človeka z neho spravila ja, ako sa on už mesiac snaží a ja som chladná…. Som… nedokážem ho objať, neviem sa s ním milovať…. Môže byť už sj zlatý… neviem to. Bolo a je toho veľa! Aby som mala strach čo povie na to, že musím na poradu v práci, že mi spraví peklo lebo do prace prijali nového človeka mužského pohlavia, že si vôbec dovolím zarobiť viac ako on… chcela som vždy udržať rodinu… vždy som chcela dať deťom to čo ja som nemala :/ a dávam im to čo nikdy nemali mať! Všetko viem ale je tam vo vnútri vo mne niekde strach, neviem to opísať… ako keby som mala pocit, že nesiem zodpovednosť za jeho život…

enmery
30. okt 2024

@kika15kika Nesieš zodpovednosť za Tvoje deti!Toto, čo opisuješ, je totálne toxické správanie antisociálneho alkoholika, manipulátora a tyrana. A robí Ti to preto, lebo ty si empatický človek. A to vyhrážanie samovraždou-tak nech to konečne urobí a bude pokoj. Ty si ZODPOVEDNÁ len za svoje deti!Nedopusť, aby Ťa raz nenávideli za to, že si neopustila tohto ****** a prebrali tieto vzorce!Ak už nemáš rada seba, ako si môže jedna milujúca matka detí ľahnúť vedľa tohto hnoja a nechať ich vyrastať roky rokúce v pekle týrania!!!Veď to si úplne odporuje!

karolinakr
30. okt 2024

@kika15kika a čo terapia? nechcel by isť na ňu? ako ta môže obvinit, že kvôli tebe chce spachat samovraždu, lebo s nim nespavaš? to čo je za labilného jedinca?

akje
30. okt 2024

@autorka to, ze on si to nepamata neznamena, ze sa to nestalo.
Normalne stanov pravidla. Ak mi ublizis este raz, odchadzam. Zamysli sa, ci to ideme riesit u psychologa (on), paroveho terapeuta (spolu) alebo prestans pit.
Ina moznost neexistuje.
Drzim ti palce, pretoze ja si myslim, ze to neprestane len tak bez striktnych pravidiel a podmienok.

mk22
30. okt 2024

Bože, tebe je viac ľúto tyrana a chuja, ako svojich detí??
@kika15kika tie deti ti nič neurobili!

enmery
30. okt 2024

@akje Úplne scestné. Na ponižovanie, týranie, fyzické ataky neexistuje žiadna terapia!Tam sa dá urobiť iba jediné-odísť. Najhoršie je, keď niekto osobe v tak toxickom a od základu chorom vzťahu napíše niečo ako ty. Ešte viac ju tu zafixuje v tom vzťahu a ostane a nič sa nevyrieši. Táto žena je už totálne psychicky zdeptaná a verí tomu, že si to zaslúži a nič iné, ako takýto život a tyrania neexistuje.

bluka2
30. okt 2024

@akje na toto ešte terapiu nevymysleli. Musí proste urobiť koniec a nie si dávať nejaké falošne nádeje, že sa s tým dá niečo robiť

akje
30. okt 2024

"Najhoršie je, keď niekto osobe v tak toxickom a od základu chorom vzťahu napíše niečo ako ty"

@enmery ved pise, ze vsetko zle sa deje, ked pije. Ked nepije, je ok a funguje normalne este aj s detmi.
Najhorsie je, ak niekto povie, kasli na to, ostan pri nom. Skus sa uvedomit, ked nieco take niekomu pises.

enmery
30. okt 2024

@akje Ty si asi čítala iný príspevok. Neskutočné, pre koľké ženy je toto vlastne vpohode vzťah, len "keby si nevypil".🙄Chorobná žiarllivosť, vulgárne urážky, podozrievanie, fyzické násilie, nútenie do sexu a z teba výjde toto. Ty sa uvedom.

manikova120
30. okt 2024

Nie si zodpovedna za jeho zivot. To si zapamataj. Je dospely svojpravny vie sa rozhodovat sam. Ty ho neposielas opijat sa ani gemblit ani ho neprosis nech ta otlka. Je to jeho rozhodnutie a jeho zodpovednost.

Ty si zodpovedna za svoj zivot a zivoty svojich deti do doby kym budu dospele. Bodka. Nic viac a nic menej.

Ak sa bojis odist ale chces to urobit, kontaktuj organizacie ktore sa venuju tyranym zenam. Tam ta ponaviguju co dalej aj poskytnu pomoc ak treba. Hlavu hore. Si silna zena. To das. Ak nie koli sebe tak koli detom.

Drzim palce