icon

Ako zvládnuť vzťah s partnerom so závislosťou?

kejt88
Dnes o 20:03

Ženy, mali ste niektorá vzťah s človekom závislým od automatov, drog, alkoholu alebo inej závislosti? Ako to u vás celé dopadlo?

Zaujímalo by ma napríklad, ako dlho ste spolu boli, kedy ste si začali uvedomovať, že jeho závislosť začína ničiť aj váš vzťah a po akom čase ste sa nakoniec rozišli. Skúšali ste mu pomáhať alebo ste ho časom úplne odstrihli? Vedeli ste to od začiatku ? Spoznali ste to po čase alebo sa Vám priznal ?

Budem rada za reálne skúsenosti – aj tie, ktoré nakoniec dopadli dobre, aj tie, ktoré skončili zle. ❤️

minenkaa
Dnes o 20:06

Nič horšie ako závislosť vo vzťahu neexistuje ,ty máš vzťah s tým človekom ,ale on len so závislosťou a potom sa ľudia cuduju prečo to nefunguje
Trojuholník veľmi malo funguje a ešte, keď jeden s tým tretím elementom nesúhlasí

citronove_koliesko
Dnes o 20:10

@kejt88 ani sekundu, prec, co najdalej. Teda ak s nim nemas deti. Ale aj vtedy by som utekala nech nenici aj deti

bomba36
Dnes o 20:11

Ukonči s ním kontakt nadobro. Veď už v minulej téme ti to bolo povedané.

domkakvet
Dnes o 20:12

@kejt88 ani nezacinaj taky vztah, budes ho cakat doma a on bude niekde zdrogovany, potom mu bude zle, popredava veci, narobi dlhy a hocico dalsie.

kitycat
Dnes o 20:13

On je posledny na svete?

lindusss2016
Dnes o 20:14

Ste manzelia? Mate spolocne deti alebo majetok?

anonym_8291de
Dnes o 20:20

zavilosť ma tu krasnu vlastnosť, že tvoje peniaze su aj jeho peniaze..kedže všetok svoj majetok natlačí do závislosti, neostane mu na život a potom čaka, že alebo ho budeš živiť, alebo budeš financovať jeho koničky...to, že ťa pozve na dovolenku, môžeš zabudnuť...cely vzťah sa podriaduje jeho zavislosti, všetky peniaze do toho bude vražať, nechcem uraziť, ale len nevyrovnane ženy si vyberaju taketo typy do vzťahu---normalny človek sa vyhyba problemom, a nebude si staviať vzťah so zavislym človekom, čo je nespolahlivy, notoricky klamar, stale smrdi grošom a vie rozpravať krasne pohadky len aby sa dostal k peniazom a uspokojil svoje tužby po alkohole, drogach a sazkach..zaleží, v akej faze je či na začiatku a da sa s tym niečo robiť alebo dlhodobo a nema zaujem zmeniť svoj život..pre mna je vzťah s takymto človekom zbytočna strata času

marca12
Dnes o 20:27

@kejt88 So zavislym by som si ani nezacala. Co ta vobec napadlo zacat si so zavislakom? To sa nemas rada? Ak by sa to stalo po dlhorocnom vztahu,ze zrazu prepadol zavislosti,chcela by som mu pomoct. Ale ak by to neslo,musela by som sa zachranit a opustit ho.

anonym_cbf8a8
Dnes o 20:55

Opytaj sa na odvykacke kolkí úspešne abstinuju
A tvoj ešte ani nezačal a pravdepodobne ani neuvažuje

anonym_14567a
Dnes o 21:00

Môj expriateľ keď sratil prácu začal piť, keďže nebol ochotný ani len priznať že má problém, tak načo. Keď niekto tvrdí že nemá problém tomu netreba pomoct. Úplne som sa odstrihla. Zomrel za cirhozu pečene. Tu ne je či rozpisovať najlepšie rozhodnutie že som mu dala kopačky

anonym_c3adc1
Dnes o 21:10

Žila som 28 rokov s gamblerom. Nakoniec spáchal samovraždu.