icon

Ako zvládnuť problémy s násilným manželom?

kika15kika
29. okt 2024

Dobrý deň, ahojte...
prosím bez odsudzovania.... možno mi skôr poradí žienka, ktorá zvládla sa postaviť na nohy sama. S mojim mužom som si zažila veľa... už také ťažšie obdobie trvá cca 6 rokov. Alkohol, agresivita, nadávky, neskutočná žiarlivosť, nútenie do sexu, závislosť na automatoch... a proste stále som zostala pri ňom. On pracuje, doma pomôže, s deťmi tiež ale aj tak sa Tá moja láska niekde sa stratila. Stále sľuby od neho, že sa zmení ale on sa zmení ale len keď má vždy všetko tak ako chce. Hlavne sex. Ak mu ho dám, je ok ale stačí keď raz odmietnem a prepne mu. Ide von, ožerie sa a keď príde tak vždy príde s nejakou myšlienkou ako som ho s niekým podvádzala... Nie je to pravda. Nikdy som to nespravila. Jednak nie som taká a jednak by som sa bála niekoho iného si nájsť... Minule som si šla ľahnúť lebo som celý deň kmitala deťom na oslavu prípravy... on chcel byť hore a aby som s ním pila, no nechcela som tak som si ľahla, zaspala... prišiel za mnou vynadal a takú facku mi vlepil :/ Nebolo to prvýkrát... nebije ma pravidelne ale už nejaká facka padla...To len za to, že som vraj chladná a unavená a sviňa klamárska, v práci mám svoje, jemu sa nevenujem... ráno povie, že on si to nepamätá a neverí mi, že ma buchol. Myslela som si, že som dosť silná a že keď dostanem ďalšiu facku, odídem.... Nedala som to. Čo vás donútilo to zvládnuť?

Strana
z4
akje
30. okt 2024

@enmery ano, NAJHORSIE, co sa da zene ponuknut je riesenie dat muza k psychologovi, aby nieco so sebou robil, kedze maju spolu deti, jeho abstinencia a striktne drzanie sa pravidla Este raz sa opijes alebo ublizis a koniec, odchadzam.

Boze 🙈🙈 uz mi daj NAOZAJ pokoj.

akje
30. okt 2024

@viveglo ja som sa tu uz niekolko krat k tomu vyjadrila. Autorka pisala, ze muz je agresivny, ked ma vypite.

Napisala som ti aj moju realnu skusenost s mojimi blizkymi priatelmi, ako stacilo v takom pripade pit.

Nemam k tomu, co viac dodat.. zvysok je v mojich dalsich spravach.

enmery
30. okt 2024

@akje Ty si sa zafixovala len na ten alkohol. Koľko alkoholikov len chlastná a inak neubližujú žene. A riešenie je prakticky nemožné, pokiaľ si to on neuvedomí. Facky, chorobnú žiarlivosť, ponižovanie, vulgarizmy na jej osobu, gemblerstvo, to všetko si prehliadla a ešte si myslíš, že takýto "muž" je zvedavý na jej ultimáta. U takýchto žien je nesmierne dôležité ju podporiť v odchode a potvrdení toho, že ona na vine nie je a nie je zodpovedná za jeho správanie. V prípadoch takéhoto týrania je ponúknuť riešenie pre ňu, nie preňo. Tam je alkohol fakt ten najmenší problém. X žien povie takej žene, aby odišla a potom príde jedna a povie, že napr "neprovokuj ho", "nech sa lieči z 1000 toxických vecí". V jej ušiach to znie, že vlastne ona môže za to, mõže niečo zmeniť a z totálneho hulváta bude milujúci partner. A takto to nie je. Preto sú takéto rady najviac škodiace už aj tak dosť zdeptanej žene, ktorá žije v neustálom terore. Ak si toto nepochopila a ešte si zaútočila na mňa, tak ja už skutočne neviem. Drž sa.

akje
30. okt 2024

@enmery pozri, oslovila si ma, vies, ze ma urazili tvoje slova hned v prvom prispevku, vysvetlila som ti, ze som sa branila. Napises mi ironicke "prepac" a ze utocim ja na teba :D . Ano, si ta ublizena, mechapem, preco som si vobec dovolila ti odpisat rovnakym stylom ako ty mne. Musis sa citit strasne..

Co sa tyka "mojej" zafixovanosti na alkohol.. sama autorka to pise, ze ked si muz vypije je: agresivny, nuti ju k sexu, je vulgarny a chorobne ziarlivy (to, ze je ziarlivy aj mimo to spomenula neskor ale nespecifikovala ako). To ie vsetko nasledok alkoholu.

Nabuduce, ked sa niekto na konovi spyta na moj nazor, napisem najskor tebe, ci nie je nahodou ten najhorsi ;) a ked sa do mna pustis, tak sa ti hned ospravedlnim, ze sa na teba utoci..

Drz sa aj ty

enmery
30. okt 2024

@akje Nie, to nie je následok alkoholu. Je to jeho osobnosť a alkohol to iba viac podporuje. Ja proste neverím, že v tomto storočí a s osvetou v oblasti týrania, sa ešte ja musím cítiť zle, lebo nechcem pre jednu ženu takýto zničený život a niekomu napíšem, prečo je taká rada z psychologického hľadiska zlá pre práve už aj tak dosť utrápenú a týranú ženu. 🙏Vždy sa učíme niečo nové.

enmery
30. okt 2024

@akje Nie názor, ale RADA. A ja som neútočila. Ako útok si to zobrala ty, lebo o psychológii evidetne nič nevieš. A psychológia nie je môj výmysel, ani mój názor. To je všetko.❤️‍🩹

anna_anicka83
30. okt 2024

@akje Prepáč a nehnevaj sa, ale naozaj si sa zafixovala na ten alkohol. Ja som už po prečítaní úvodného príspevku bola zhrozená a len dúfam, že autorka tu časom napíše, že odišla. Ty si si jej slová premietla na situáciu svojich blízkych, ktorý malý idylický vzťah, iba ten alkohol. Ale tu autorka aj bez alkoholu zažíva ponižovanie, psychické týranie, manipuláciu, žiarlivosť, kontrolovanie, strach. Alkohol to robí iba horšie. Ja som tiež zažila idylický pár, svadba, dieťa. A on začal piť. Nebol opitý vôbec iný ako triezvy, nikomu neubližoval, iba sa každý týždeň spil skoro do nemoty. Ultimáta, ani liečba nezabrali. Sú rozvedení a on stále pije. Ale tento prípad má od tých našich na míle ďaleko. A tiež si nemyslím, že je dobrá rada, dať takto zneistenej a zmanipulovanej žene radu o liečení. Možno diskutujúca vyššie je ostrejšia, ale ako napísala sama robí s takými ženami, je to pre ňu viac osobné, musela počuť a vidieť oveľa viac ako si vieme predstaviť. Len chce túto maminu a jej deti zachrániť a vie, že jediná možnosť je odchod.

akje
30. okt 2024

@anna_anicka83 ja sa nehnevam na teba. A ani mi nejak neprekaza, ze sa @enmery snazi pomoct autorke a zenam v podobnej situacii. To je pekne.

Len ma udivuje, ze na zenu, ktora teda pomaha inym zenam v podobnych situaciach oznaci radu, aby sa otec jej deti isiel liecit a aby ona balila kufre ak sa este raz muz opije alebo sa jej co i len vlasku dotkne za najhorsiu, tak tomu neverim.

akje
30. okt 2024

"Nie názor, ale RADA. A ja som neútočila. Ako útok si to zobrala ty, lebo o psychológii evidetne nič nevieš. A psychológia nie je môj výmysel, ani mój názor. To je všetko.❤️‍🩹"

@enmery kedy uz prestanes pichat? Provokovat? Urazat?
Mozeme sa rozpravat o psychologii. Mam ju velmi rada. Aktualne citam Ako sa ľudia hrajú od Erica Berneho..

A urcite je potrebne, aby sa isiel alkoholik liecit! Ak nie kvoli sebe, kvoli detom urcite.

enmery
31. okt 2024

@akje Pretože to je fakt. Žiadne ultimáta. Naposledy žena s monoklom a malým dieťaťkom. Povedala mu, že ešte raz sa jej dotkne a odchádza. Roky vo vzťahu týrania. Magor sa opil a prišiel ju zmangľovať za tú drzosť chcieť od pána liečenie. Až susedia sa k ním dobýjali do bytu jej pomôcť. Pritom roky žila presne v takomto prostredí. Dieťa nechcelo ísť k matke-malo zafixované, že keď je tam mama, objaví sa tam jeho "super otec" a začne peklo. Dokonca si myslelo, že ono je dôvodom otcovho správania!!! On nech sa lieči aj vo Varikáne, je to jeho problém a nie tej ženy. A stále si nepochopila, že toto nie je len o alkohole, aj keby bolo, liečbu musí chcieť v prvom rade on. Toto je skrz na skrz poškodený človek, ktorý na niečo také nikdy neprístupi.

enmery
31. okt 2024

@akje Žiadneho alkolika na svete nedonútiš sa liečiť, pokiaľ to on nebude chcieť sám!Už neviem, kedy to pochopíš!A neviem, kedy si všimneš, že alkohol len povzbudzuje jeho toxickú osobnosť a správanie!

akje
31. okt 2024

"Žiadneho alkolika na svete nedonútiš sa liečiť, pokiaľ to on nebude chcieť sám!Už neviem, kedy to pochopíš!A neviem, kedy si všimneš, že alkohol len povzbudzuje jeho toxickú osobnosť a správanie!"

@enmery a ja niekde tvrdim, ze alkoholika donutis liecit, ked to nechce? Tvrdim niekde, ze alkohol nepovzbudzuje nasu negativnu stranku?

Ty si nepises este s niekym inym? Ci ty si domyslas co si myslim?

enmery
31. okt 2024

@akje Dievča, si ok?Akože žiadna urážka, úplne vážne. Čo si v živote zažila zlé?

"A určite je potrebné, aby sa alkoholik šiel liečiť!Ak nie kvôli sebe, kvôli deťom určite."
V inem príspevku, to isté, že si vlastne len poradila autorka, nech sa on lieči. Len alkohol riešiš. Preto sa Ťa dookola pýtam, ako si to predstavuješ?Že ona mu povie, chcem, aby si sa liečil a on pôjde?Muž, ktorý ponižuje ženu, núti k sexu, bije ju, gemlbuje, chorobne žiarli? Ty si fakt myslíš,.že on sa po tejto jej vete pôjde liečiť?Prepáč, o psychológii vieš fakt nič. Naserie sa a vybije si na nej zlosť ešte viac. A všetko to otáčaš proti mne?😒🙄Ona musí odísť. A garantujem Ti, že on sa liečiť nebude.

akje
31. okt 2024

@enmery presla som si kazdu jednu tvoju spravu za tento vecer venovanu mne.. tu su spisane vsetky tvoje otazky na moju osobu:
1. Dievča, si ok?
2. Čo si v živote zažila zlé?
3. Preto sa Ťa dookola pýtam, ako si to predstavuješ?

Nic sa ma dokola nepytas, ale presne takto so mnou celu dobu komunikujes. Akoby si pises este s dalsimi a uz nerozlisujes kto je kto. Spravy su zmatocne.. Vykricniky ti idu 👍..

Dufam, ze sme autorke pomohli. Ci uz ty alebo ja alebo niekto iny.. Ze ty sa citis lepsie, kolko "rad" si tu dala vsetkym a mozeme ist s kludom spat. Ukoncujem to, neodpisujem. Dobru

akje
31. okt 2024

@enmery

Moja veta: A určite je potrebné, aby sa alkoholik šiel liečiť!Ak nie kvôli sebe, kvôli deťom určite

Ak zena povie svojmu manzelovi, ktory jej stale knura, ze sa zmeni, ze uz bude dobry, ze fajn, dokaz to tym, ze pojdes na liecenie, je podla mna v poriadku. A ak nie kvoli sebe, tak kvoli detom... je to uplne normalna poziadavka. Ak sa rozhodne neist, tak nepojde. Ak sa rozhodne ist, pojde.

Ale urcite ta veta neznamena, ze ho nasadime do auta, vysadime nasilu pred liecebnou a teraz tu musis byt. Takto to nefunguje. Musi to chciet sam. A kedze nie su vsetci ludia blbi, urobia to. Preto tie liecebne nebyvaju prazdne.

A tym nehovorim, ze muz na 100% pojde. Moznost tu je.

akje
31. okt 2024

@enmery takze nic o nuteni liecby alkoholizmu som nikde nepisala..

enmery
31. okt 2024

@akje Si posadnutá mnou a to len pre jenoduchú vec-dovolila som si napísať a bolo to slušné, že z psychologického hľadiska Tvoja rada nie je dobrá pre tú ženu a spustil sa na mňa mordor. Okrem alkoholu nevidíš nič. Nie je to môj názor, ani to nebolo ponižovanie Tvojej osoby, je to proste fakt, na ktorý som neprišla ja len tak z dlhej chvíle, aby som sa na Tebe odbavila. Je to psychologický fakt. Po posledných reakciách je jasné, že totálne viazne pochopenie písaného textu. Je mi to ľúto. Pa

akje
Autor odpoveď zmazal
akje
31. okt 2024

@enmery nahlasila som ta za neustale osocovanie mojej osoby. Uz toho mam akurat tak dost.

ndrag
31. okt 2024

@kika15kika tito kkti, co sa samovrazdou vyhrazaju su casto krat len zbabelci s nizkym sebavedomim zahladeny do seba. Ten si nic nespravi, to sa neboj. Ten bude len vam robit zo zivota peklo co to da. Vlastne uz to robi a vyrastaju v tom vase deti.

petra92
31. okt 2024

Necitala som komentáre, ale ja ťa prosím za tvoje deti,odíd preč 🙏Ja som vyrastala v niecom podobnom,ak nie oveľa horšom, aj tatka som davala dolu z povrazu ked sa chcel obesiť,nechci aby toto zazivali tvoje deti.Toho degeša ti luto byt vobec nemusí,ak by si aj niečo urobil o com pochybujem,bude to len a len jeho chyba. Ale buducnost svojich detí ovplyvniť vieš len nebuď hlúpa. Prosím.

akje
2. nov 2024

@kika15kika ahoj. Ako si sa nakoniec zachovala?

konikmodry111
7. nov 2024

Ty si v prvom rade musíš ochrániť deti! A nie ožrateho kkta! Si myslíš že si niečo spraví? Na milión % by na to nemal gule takýto uboziak! Zober deti, pobaľte sa a chod rodičom. Že ti neni v prvom rade ľúto tých deti že toto musia zažívať 😡

vikiki29
7. nov 2024

Och, nenávidím takýchto chudákov. Úplný mentálny mrzák. Zaslúžil by si poriadnu facku od života a k tomu panvicu po hlave a nie sex aby bol milosťpán spokojný. Hnusilo by sa mi na neho čo len pomyslieť a pozrieť, nie to s ním liezť do postele. Fuj. Autorka k tvojej otázke, nikdy by som nedovolila manželovi ani zlomok z toho čo predvádza tvoj, ani sama by som si to k nikomu nedovolila. Vidím, že rozmýšľaš ako to vyriešiť, veľmi ti držím palce. Riešenie je len jedno

alantroj
8. nov 2024

Na prvom mieste mas mat lasku a zodpovednost k SEBE. Mas sa rada? Spomen si ako si si predstavovala lasku, vztah, manzelstvo ked si bola v puberte. Zasluzis si ovela viac. TY. On si k tebe dovoleje lebo ty mu to umoznujes. Na druhom mieste az su deti. Prosim ta uvedom si ze aj keby si deti nemala TY SAMA MAS HODNOTU. Nezasluzis si takyto vztah ani zivot. Musis preto nabrat silu aby si dokazala odist. Skus kontaktovat organizácie pomahajuce tyranym zenam. Lebo aj ked to neznie pekne tak ty tam patris. Velmi ti drzim palce.

vemi23
2. jan 2025

@kika15kika ty naco cakas? Pokial ta nezabije? Prekonaj sa myslí na deti! A odchod od takého človeka!

Strana
z4