icon

Asexualita mladých ľudí

18. nov 2022

Ahojte, len filozofujem nad situáciou dnešných mladých ľudí.
Keď sa rozprávam s rovesníkmi (20-30 rokov), často hovoria, že sex je preceňovaný. Že sex majú možno tak raz za týždeň, aj menej. Dokonca mám kamarátku a kamaráta vo vzťahu, ktorí nemali sex 5 rokov a vlastne sú s tým v pohode (nie sú to náboženské dôvody). Ďalší kamarát, nezadaný zopár rokov, bez žiadnej známosti, podľa jeho slov mu to ani nechýba a nič nevyhľadáva.
A zase iný kamarát, vo vzťahu 4 roky, sex nemal 3 mesiace a vôbec mu to neprekáža, proste nemá chuť. A mohla by som pokračovať ďalej. Podotýkam, všetci bezdetní.

Ja neviem, už sa cítim ja tá divná. Nie som žiadna nymfomanka, ale predpokladala by som, že mladí ľudia by mali mať väčšiu chuť, väčší drive. Aj keď niekto nie je zadaný, tak predsa nebude roky držať celibát? A už vôbec nie vo vzťahu… príde mi to šialené.
Sex vnímam ako jeden z pilierov vzťahu, ako prirodzený pud a preto si nemyslím, že je preceňovaný.

Čo si o tom myslíte vy? Prečo to tak je a čo to spôsobuje? Alebo je to normálne a iba ja som tá “nadržaná”? Fakt nechápem.

Strana
z2
madeincssr
30. nov 2023

Myslím, že 1) čím sme civilizovamejší, vyspelejší (v západnom štýle), tým viac sme individualizovaní, sebestační, nič a nikoho nepotrebujeme, nepožiadame o pomoc, len na našej osobnosti a rozvoji (ambíciách) záleží... 2) Čím viac sa presúvame z reálu do virtuálu. Áno, aj my všetci tu na tomto webe. Strácame kontakt s reálnym svetom, exteriérom, ľudskými kontaktmi. A časom sú potom pre nás už neprirodzené až nepríjemné. 3) Všetci chceme byť dokonalí a potom už nechceme nedokonalého partera, priateľa... Celý systém, reklamy... nám to vtĺkajú do hláv.

Strana
z2