Bola som neverná. Mám sa priznať manželovi?
Ahojte, prosím Vás o nejaké povzbudenie, alebo aj odsúdenie. Napíšem svoj príbeh.. S manželom sme spolu 10 rokov ako manželia, žijeme v šťastnom manželstve, kde sa občas vyskytne nejaká tá hádka.. Problém nastal v lete, začal mi písať jeden neodbytný rodinný priateľ.. Písal mi komplimenty, to, aká som úžasná, jednoducho mi trochu pomotal hlavu, zo začiatku som to brala ako celkom fajn zábavku, až sa mu nejako podarilo "oblázniť" mi hlavu.. A teraz ku kameňu úrazu: dvakrát som sa nechala od neho nahovoriť , aby sme skočili niekam von... Boli sme vonku a v oboch prípadoch to viedlo k bozkávaniu, z jeho iniciatívy, ale ja som sa tým bozkom nebránila.. Potom som si ale uvedomila, že to , čo robím je veľmi zlé a povedala som mu, nech ma nechá žiť šťastne so svojim mužom, nech ma viac nekontaktuje a odvtedy mám pokoj, odvtedy nenapísal, poslednou správou sa somnou rozlúčil tým, že si želá len moje šťastie a že na mne videl, že muža milujem... Lenže teraz mám hrozné výčitky voči manželovi, celé dni od rána do večera mi táto nepríjemná spomienka behá v hlave , neviem sa na nič sústrediť, neviem nič robiť, pretože ma nič nebaví, nechutí mi jesť, proste sa cítim ako troska.. Ako keby som svojho muža podviedla, hoci som to zastavila skôr, ako sa to stihlo naozaj zrealizovať.. Vykecala som manželovi o tom, že mi písal, aj o tom, že sme sa stretli, ale o tých bozkoch som nemala odvahu mu povedať.. Je možné, že ma to časom prejde a bude sa mi žiť ľahšie???? Alebo ako zabudnúť na tie bozky? :/ Bola to najväčšia chyba v mojom živote, poučila som sa, nikdy to nezopakujem, ani v najhoršom sne... Veľmi ma to mrzí kvôli manželovi...Ďakujem za vaše názory, som z toho naozaj zúfalá..Mám sa o tých pár bozkoch zmieniť pred manželom, alebo radšej nie?
Slová , ktoré mu chceš povedať, už nebudeš mať šancu vrátiť späť , tak ako nevrátiš späť čo sa stalo dávnejšie .
Daj si ešte trochu času , spracuj to v sebe , pár dní počkaj a uvidíš , či bude Tvoja odvaha rovnako silná ako dnes .
podľa tvojich rečí si rozhodnutá mu to povedať, tak zbytočne tu hľadáš odpovede a názory.. ja na tvojom mieste by som nič nepovedala, konáš pod tlakom emócií.. viem, že to vyznie hlúpo, ale ide "len" o bozk.. pre mňa osobne je rozdiel s niekým sa pobozkať a niekoho cielene podvádzať a rozdávať si to s cudzím chlapom/chlapmi na každom rohu
len pamätaj na to, že už teraz si psychicky z toho hotová a čo keď ti dnes muž povie, že od teba odchádza a chce rozvod? v tom momente je koniec vášho vzťahu a vašej rodiny...
proste pobozkala si sa s nejakým chlapom, bol to úlet, urob hrubú čiaru a venuj sa mužovi.. aspoň vieš, že ti takéto úlety za to nestoja
Prehanas.....po 3/4 r máš výčitky?a, keď si mu klamala kam ideš von?čo čakáš, že Ti povie láska som rád, že si sa priznala?nie bude zúriť, že čo mu všetko zatajujes.Aby sa nestalo, že keď budeš chcieť ísť s niekým von si bude myslieť, že zase klames
Rob ako myslíš, ale nikdy by som sa nepriznala
@macekovam keď sa niečo takéto vo vzťahu stane, už nikdy vzťah nie je taký ako predtým.. pravdepodobne navždy tam bude záblesk nedôvery a jedna z prvých výčitiek počas hádok (viem, o čom hovorím).. nech urobí autorka, ako uzná za vhodné, je to jej život.. ja som možno príliš liberálne zmýšľajúci človek, ale kvôli nejakým bozkom, v ktorých nechce viac pokračovať a ľutuje to, by som dlhoročný vzťah nezahodila.. áno, je to skrat, ale všetci sme len ľudia, ktorí robia chyby.. mnohí však robia omnoho väčšie chyby a hnusnejšie skutky, ako to že sa niekto s niekým pobozká
minulost treba nechat minulostou...neriesit, nepitvat...zmenit to, co sa stalo, sa aj tak uz neda...
@zoro9836 no.. uz len teraz co tu citam.. nikto by sa nepriznal... kazda/kazdy radi nepovedat... ale tak brali sa v dobrom aj zlom... co ma zit v klamstve? si viete predstavit ako sa tak zije a ci sa tak da zit? ved ona ho ma rada.. keby nemala moze jej to byt jedno ze ho taha za nos .. vy by ste mozno dokazali niekomu vyznavat city aj dalej.. on si zasluzi uprimnost.. chapete?
Zivot nie je romanticka kniha, tam by mozno hrdina povedal:ake uzasne, ze mame medzi sebou doveru, nevadi, ideme dalej….ale normalny muz takto nereaguje……v tom lepsom pripade tresne dvermi a pojde sa opit s kamosmi, ti mu budu hovorit, aka si k……a ten horsi scenar si skus predstavit sama….este mas cas, rozmyslaj racionalne
Držím ti palce. Tiež by som to manželovi povedala.nevedela by som žiť s takým,, tajomstvom.. Ťažilo by ma to a mala by som strach ze ak sa to dozvie od niekoho iného tak to bude ešte len rana.
z tvojich slov ako čítam citit ze ti je to ľúto, že to už viac nespravíš a ze manžela ľúbiš.
Skus na to zabudnúť a brat to ako varovný prst do buducna.
@derdia presne,tak. A potom aj pochybnosti,ci ostalo "len" pri bozkávaní...veru premietnuť si treba,fi.mne by sa to páčilo...byt za blbca pred tým chlapom,geroj neskutočný co zviedol vydatú v podľa nej šťastnom manzelstve
V žiadnom prípade mu to nehovor! Poučila si sa, že tie výčitky svedomia za to nestoja.... Ber to ako test svojej vernosti, ktorým si prešla... Nie síce na jednotku s hviezdičkou, ale prešla... Takmer každému sa v živote stane niečo podobné, kedy zaváha. Neznič si manželstvo kvôli tomu... Musíš sama sebe odpustiť a nechať to proste tak. Stalo sa.
@macekovam no väčšina chlapov by jej neuverila, že nič viac ako bozkávanie to nebolo, dôvera sa naruší a vzťah pôjde dole vodou kvôli pár bozkom, v tomto prípade je ozaj lepšie držať jazyk za zubami, ale tak keď autorka s tým nevie žiť, tak bude musieť znášať následky
@janickacrazy no lebo teraz je to vztah s doverou na najvyssej urovni.. ja jej nechcem zle tym ze radim priznat sa... ona sama citi ze to nie je takto spravne...
@macekovam ja si myslím, že to veľmi trpko oľutuje, ak sa naozaj prizná, nuž ale mne to môže byť jedno
@janickacrazy no.. to je nasledok.. ku ktoremu moze tiez dojst ale tak autorka rata asi aj s ,,trestom..
No ja neviem, asi nemáte až také úžasné manželstvo, keď ťa nejaký známy dokázal dvakrát zlanarit von a bozkávali ste sa. Ja by som toto neodpustila.
Kvôli jednemu bozku taketo náreky? Mám dosť...To ta prenasleduje dňom i nocou? ,A keby ta chytil medzi nohy a potom by si čo preživala? Nechapem toto blaznenie. Jedno, čo si myslim, že ti neuveri, že to ostalo pri bozku možno tam bol oral alebo niečo, ked takto vyvadzaš a chlap ti určite neuveri a
podla mna je aj trapne taketo niečo vytahovať..Bude si myslieť svoje aj tak, aj tak--a ked ti to bude chciet vratiť a začne nejaku balit, ako sa budeš tvariť? že prečo som hubu nedržala? či zas fňukať....

No to bude prvý krok k ukončeniu manželstva, ja by som to nerobila. Ako píšu baby, teba to bude zožierať a je to OK, lebo si spravila chybu a aspoň sama seba potrestáš? Ale prečo chceš aj jemu zničiť život a aj manželstvo?!