icon

Bola som neverná. Mám sa priznať manželovi?

16. feb 2022

Ahojte, prosím Vás o nejaké povzbudenie, alebo aj odsúdenie. Napíšem svoj príbeh.. S manželom sme spolu 10 rokov ako manželia, žijeme v šťastnom manželstve, kde sa občas vyskytne nejaká tá hádka.. Problém nastal v lete, začal mi písať jeden neodbytný rodinný priateľ.. Písal mi komplimenty, to, aká som úžasná, jednoducho mi trochu pomotal hlavu, zo začiatku som to brala ako celkom fajn zábavku, až sa mu nejako podarilo "oblázniť" mi hlavu.. A teraz ku kameňu úrazu: dvakrát som sa nechala od neho nahovoriť , aby sme skočili niekam von... Boli sme vonku a v oboch prípadoch to viedlo k bozkávaniu, z jeho iniciatívy, ale ja som sa tým bozkom nebránila.. Potom som si ale uvedomila, že to , čo robím je veľmi zlé a povedala som mu, nech ma nechá žiť šťastne so svojim mužom, nech ma viac nekontaktuje a odvtedy mám pokoj, odvtedy nenapísal, poslednou správou sa somnou rozlúčil tým, že si želá len moje šťastie a že na mne videl, že muža milujem... Lenže teraz mám hrozné výčitky voči manželovi, celé dni od rána do večera mi táto nepríjemná spomienka behá v hlave , neviem sa na nič sústrediť, neviem nič robiť, pretože ma nič nebaví, nechutí mi jesť, proste sa cítim ako troska.. Ako keby som svojho muža podviedla, hoci som to zastavila skôr, ako sa to stihlo naozaj zrealizovať.. Vykecala som manželovi o tom, že mi písal, aj o tom, že sme sa stretli, ale o tých bozkoch som nemala odvahu mu povedať.. Je možné, že ma to časom prejde a bude sa mi žiť ľahšie???? Alebo ako zabudnúť na tie bozky? :/ Bola to najväčšia chyba v mojom živote, poučila som sa, nikdy to nezopakujem, ani v najhoršom sne... Veľmi ma to mrzí kvôli manželovi...Ďakujem za vaše názory, som z toho naozaj zúfalá..Mám sa o tých pár bozkoch zmieniť pred manželom, alebo radšej nie?

sono2
17. feb 2022

Kokos ja povedať mužovi že som sa s niekým cmukala a ešte dvakrát
Fu, no nejdem to tu rozpisovať, ale tutmaka za muža nemám, čiže ja osobne by som takýto koniec nemala.

linkapaulinka
Autor odpoveď zmazal
kimivox
17. feb 2022

urcite nie, nemysli si ze on ti bude verny do konca zivota. zbytocne si to nekaz...

iwuska10
17. feb 2022

Vieš prečo sa kurva nebozkava?lebo sú v tom city. Takže "len sa bozkávať "je niekedy horšie ako bohapusta jebacka

martul
17. feb 2022

@elvia jaaaj už mu ti dávno povedala, skús aspoň prečítať jej príspevky

marionete
17. feb 2022

@iwuska10 vyjadrovanie..katastrofa🤦‍♀️

elvia
17. feb 2022

@martul ja som ho čítala 🙂

guineverebeck
17. feb 2022

To mas jedno co ti tu napiseme. Ak s tym nevydrzis zit tak to z teba raz vybuchne. A teraz uprimne. Preco si sa dala namotat na recicky ineho? Nechybalo ti nahodou nieco v manzelstve? Nedostatok pozornosti? Rozhovor? Porozmyslaj preco ti to vtedy padlo vhod ze tu bol “on”. A mozno ked porozmyslas, si uvedomis ze prave toto ti otvorilo oci ze manzela naozaj milujes. Mozno ak by to islo tak dalej tak by si chradla az by si sa jedneho dna bez slova zbalila a odisla. Netvrdim ze to tak je, len uvadzam priklad.

ivanavin
17. feb 2022

Myslím že si urobila správnu vec. Áno, dospelý človek by mal byť schopný a ochotný niesť zodpovednosť za svoje činy a za dôsledky tých činov. A osobne si myslím, že medzi písaním+tajným stretnutím a písaním+tajným stretnutím+bozkávaním už nie je až tak veľký rozdiel. Mňa osobne by mrzeli asi viac tie prvé dve veci, pretože ide o niečo citové, dlhodobé a plánované... Kým to bozkávanie býva potom už len taký skôr pudový následok takýchto totálne nerozumnych rozhodnutí... Je dosť možné že to aj tvoj manžel berie podobne, že už v tom veľký rozdiel nevidí. Ale ja zas nie som chlap, takže asi časom uvidíš aké následky to na vašom vzťahu bude mať. Držím palce.

keksik83
17. feb 2022

Ahoj, necitala som žiadny komentar. Budem stručná: urcite mu nic nehovor, vysporiadaj sa s tym sama! Ja som neveru vo vzťahu zažila viackrat (bola som podvadzana), jemu sa uľavilo, ked sa priznal, vzdy ťarchu hodil na mna. Dokonca aj s tym, aby som to vyriesila, buď to skoncim a nechám priestor tej druhej, alebo budem trpiet, kym to prestane baviť tu druhu. Ty si urobila chybu, ty za nu pykaj.

luizina
17. feb 2022

@keksik83 autorka sa uz priznala

lacibo
18. feb 2022

@retatka nemyslim si ze len tutkovia a submisivne zeny odpustia neveru..moze to.byt naopak aj znak urcitej zrelosti osobnosti, ked sa dokazu preniest cez jednorazovu neveru a neburat rokmi budovanu rodinu..aj ked teraz je velmi in hned vsetko znicit..preto je aj tolko rozvodov...aj nevera moze byt skratka nieco, co sa v manzelstve jednoducho udeje, nie je to.vobec stastne a prekonat ju je velmi velmi narocne..ale da sa to..tie, co tu volite radikalne riesenia, ste bud este prilis mlade alebo neskusene,alebo nezrele pre celozivotny vztah..to je moj nazor

nini1978
18. feb 2022

@keksik83 zaujímavé zmýšľanie.
Takže on sa priznal,ťarchu hodil na teba s išli ste ďalej v tomto štýle.
Keď sa teraz na to spätne pozrieš,radšej by si bola celý život podvádzana, ale nevediac o Tom tak navonok žila v tvojom vysnívanom manželstve ,kde všetko klape a muž ta miluje nekonečnou láskou?🤦
Ona sa pomýlila,zobrala za svoje konanie zodpovednosť a priznala sa.uz je potom na manželovi ako sa k tomu postaví, nemyslíš?

nini1978
18. feb 2022

@iwuska10 aha takže sa bozkávala a teda je to na rozvod ,lebo sú v tom city
Keby mali sex (nechcem opakovať tvoje slová),tak by to bolo ľahšie hodiť za hlavu,lebo to bolo bez citu
No teda!👍

nini1978
18. feb 2022

@aurorastone aj to,čo píšeš ma zaujalo
Takže nemá hovoriť,lebo ho rani a jemu ublíži.
Skús si otočiť situáciu
Tebe by sa páčilo,že to urobil tvoj chlap,ale teda nechcel ta ranit,tak to nechal tak.
A tak po nejakom čase sa ti ozve jeden rodinný priateľ,alebo ešte lepšie jeho manželka a tak ti za tri minúty otvoria oči ,ale tak nakoniec asi povieš,že je všetko ok,lebo on to zamlčal z veľkej lásky k tebe
V štýle "čo oči nevidia,srdce nebolí"

iwuska10
18. feb 2022

@nini1978 ano presne to som tym povedala😀😀😀😀

iwuska10
18. feb 2022

@marionete som zabudla ze tu sú len navonok sväté zeny

laguardia
18. feb 2022

Hlavne z toho nerobit prilis velku dramu.Oplati sa Ti zozierat takto kvoli par bozkom? Ber to tak, ze si spravila chybu, vsetci ich robime a kto tu moralizuje, tiez sa mozno v zivote posmykol.Nic sa nestalo, zastavila si to ides dalej, venuj sa sebe, konickom, bud rada, ze to manzel nevie uchovaj si to v sebe, este si raz mozno na to spomenies.Pracuj na stastnom vztahu, normalne manzelstvo ustoji aj preslapy, ale je zbytocne sa s tymto priznavat, len sa to moze pokazit.A skonci uz s vycitkami, lebo si znicis zivot a ked sa obzries po rokoch spat, zistis, ze vobec to za to nestalo.Drz sa.

nini1978
18. feb 2022

@laguardia halooooo'... Ona mu to povedala,čítaš,či len píšeš?

nini1978
18. feb 2022

@mandarinka555 vyjadrovanie hodne uznania, to je humus toto!

metoyou4
18. feb 2022

Podľa mňa ti lepí z toho,že sa to dozvie od druhých ľudí,lebo on sa s tým už dávno pochválil kamošom,to si píš…teraz máš výčitky a vtedy keď si s ním išla si nemala?

iveta1970
18. feb 2022

No v prvom rade ....život prináša všeličo.Nikto nemôže povedať ,že sa mu podobná vec nestane.....sme len ľudia.Asi by som sa išla vyspovedať alebo k psychológovi, alebo by som sa vyrozprávala kamoške, ktorá to nikomu nepovie.Počkaj, nechaj si to dlhšie prejsť hlavou , čas je najlepší lekár....... potom sa rozhodneš.

katika9145
18. feb 2022

Urcite nehovor....ved to boli len bozky,len....je to uz nevera....ja osobne bozky by som vedela odpustit,aj ked by to bolo strasne....ale styk nikdy😥najvacsim trestom je,ze ta hryzue svedomie...nedovol,aby to zabilo vas vztah,zastavila si v pravej chvili👍

keksik83
18. feb 2022

@nini1978 Áno, zmýšľanie s nadhľadom. 😉 Stále sme spolu a obaja sme max spokojní. Vieme, čo chceme, čo od seba môžeme čakať. Sme spolu celkovo takmer 24 rokov. Prekonať neveru chce silné žalúdky. V našom okolí sa vzťahy rozpadávajú, sledujeme, ako sa partneri hádajú v zásadných veciach aj v blbostiach, ticho sa nad tým iba smejeme. Prežili sme toľko krásnych a navonok úplne harmonických párov… Dokonalé fotky na soc. sieťach, prezývky ako lásenka, mojko, pravidelné romantické prekvapenia, dokonca vily so zlatými kľučkami, bazénom… To o ničom nič nevypovedá. Nič a nikto nie je ideálny a ani nebude. A nevera? Pre človeka je prirodzené, že keď je vo vzťahu, kde mu niekto dáva toľko, aby bol spokojný povedzme na 80%, a potom zrazu stretne niekoho, kto mu ponúkne tých chýbajúcich 20% (práve tých, zvyšných 80 nie), tak má zrazu dojem, že našiel celých 100%. Nevera v mnohých prípadoch naopak vzťah posilní, lebo človek si veľa vecí uvedomí. Paradoxne, okolo mňa fungujú práve tie vzťahy natrvalo, kde toto pochopili. 😉

keksik83
18. feb 2022

@luizina no, ved som pisala, ze som necitala, nechcelo sa mi. 🤷‍♀️😄 nie kazdy to vie ustat, výčitky svedomia málokomu dovolia fungovat akoby nic.

nikita.sk
18. feb 2022

Stáva sa... Problém je v tom, že ty potrebuješ cítiť úľavu. Ak by si sa stým mužovi zdôverila a on by ti odpustil, dokázala by si ľahšie odpustiť sama sebe. Len preto sa trápiš... Tvoja úprimnosť by však mohla vážne naštrbiť váš vzťah. Preto si uvedom, že nepotrebuješ jeho odpustenie na to, aby si si ty sama odpustila. ako si mu vlastne ublížila? Miluješ ho? Si stále s ním? Tak si to celé odpusť. Ber tuto aferku ako potvrdenie svojej lásky k nemu, že si ďalej nepokračovala, ale zastavila si to! A užívaj si lásky s ním, netýraj sa. K ničomu to nepovedie, len ku skaze. A to predsa nechceš.

sono2
18. feb 2022

@nikita.sk pre pána Jana už sa priznala. Ďaleko vyššie píše a už baby napísali

katkati
18. feb 2022

Chváliť sa človekovi, ktorý ťa ľúbi, že má o teba záujem niekto iný a ty mu to dokonca opatujes, tak to je naozaj úroveň.

sono2
18. feb 2022

@keksik83 ale nie, keď to ten druhý vie.
Ja osobne, neviem, ako by som spavala s mužom, keby som vedela, a ešte by mi to povedal.
Načo? Fakt
Ja by som to nechcela vedieť.
Čo by mi to dalo?

denisa0504
18. feb 2022

Nečítala som všetky komentáre, iba na prvej strane, ale ŽENY! Ako môžete povedať, že sa má tváriť, že sa nič nestalo? Že to chlapovi aspoň neublíži? Riadite sa heslom, čo oči nevidia srdce nebolí?? Ja by som teda chcela vedieť, že môj muž alebo priateľ sa s niekým bozkával. Je to podvádzanie a možno by to pomohlo zapracovať na príčinách pre ktoré sa to stalo alebo rozanalizovat vzťah, či má takto zmysel ak jeden z páru hľadá niečo iné... Ja by som teda určite nechcela, aby manželovi dávali takéto "múdre" rady, že si to má nechať pre seba 🤦