Bola som neverná. Mám sa priznať manželovi?
Ahojte, prosím Vás o nejaké povzbudenie, alebo aj odsúdenie. Napíšem svoj príbeh.. S manželom sme spolu 10 rokov ako manželia, žijeme v šťastnom manželstve, kde sa občas vyskytne nejaká tá hádka.. Problém nastal v lete, začal mi písať jeden neodbytný rodinný priateľ.. Písal mi komplimenty, to, aká som úžasná, jednoducho mi trochu pomotal hlavu, zo začiatku som to brala ako celkom fajn zábavku, až sa mu nejako podarilo "oblázniť" mi hlavu.. A teraz ku kameňu úrazu: dvakrát som sa nechala od neho nahovoriť , aby sme skočili niekam von... Boli sme vonku a v oboch prípadoch to viedlo k bozkávaniu, z jeho iniciatívy, ale ja som sa tým bozkom nebránila.. Potom som si ale uvedomila, že to , čo robím je veľmi zlé a povedala som mu, nech ma nechá žiť šťastne so svojim mužom, nech ma viac nekontaktuje a odvtedy mám pokoj, odvtedy nenapísal, poslednou správou sa somnou rozlúčil tým, že si želá len moje šťastie a že na mne videl, že muža milujem... Lenže teraz mám hrozné výčitky voči manželovi, celé dni od rána do večera mi táto nepríjemná spomienka behá v hlave , neviem sa na nič sústrediť, neviem nič robiť, pretože ma nič nebaví, nechutí mi jesť, proste sa cítim ako troska.. Ako keby som svojho muža podviedla, hoci som to zastavila skôr, ako sa to stihlo naozaj zrealizovať.. Vykecala som manželovi o tom, že mi písal, aj o tom, že sme sa stretli, ale o tých bozkoch som nemala odvahu mu povedať.. Je možné, že ma to časom prejde a bude sa mi žiť ľahšie???? Alebo ako zabudnúť na tie bozky? :/ Bola to najväčšia chyba v mojom živote, poučila som sa, nikdy to nezopakujem, ani v najhoršom sne... Veľmi ma to mrzí kvôli manželovi...Ďakujem za vaše názory, som z toho naozaj zúfalá..Mám sa o tých pár bozkoch zmieniť pred manželom, alebo radšej nie?
Podľa mna je utópia si myslieť, že sa to nemôže stať každej z nás.. myslím si, že svojho muža milujete oveľa viac ako mnoho zo žien čo tu odsudzujú, že ste sa s niekým 2x stretli a pobozkali.. prešli ste skúškou a prišli ste na to, že Váš manžel je stále vo Vašom srdci a to je to najdôležitejšie.. treba len popracovať s tým, vnútorne si to spracovať tak, aby ste z toho nemali výčitky a mohli žiť spokojne vo vašom manželstve..manželovi by som o tom asi nehovorila, skôr možno ak máte potrebu zájsť za nejakým psychológom, niekomu sa vyrozprávať a uvidíte, určite Vám pomôže získať taký nadhľad z tejto absolútne fyziologickej situácie.. stáva sa
tak ja som voči môjmu dosť tolerantná ale do istej hranice a to je napr akýkoľvek intímny styk so ženou - bozk, sex, atď.. - uf, neviem čo by som robila keby mi to povedal. asi to už mala stále pred očami a Ťažko mu verila. bola by som v tom móde "čo ak to urobí zasa".narušilo by to všetko. jemu sa to rozloží v hlave a príde druhá vlna.
@dorijana Súhlasím, tak, zlákala sa, mala sa kontrolovať a stopnúť to, ale stalo sa.. Zase, nebudeme sa hrať na sväté, komu sa už nestalo, že sa ozvali tie motýliky v bruchu aj pri niekom inom ako pri manzelovi.. Pridáme do toho aj nejaké tie problémy v manželstve, aktivitu druhej strany o zblíženie, tak máš čo robiť aby si nepodľahla.. Ale nemali by sme, samozrejme. Na druhej strane autorka si uvedomila, že urobila blbosť a manžela ľúbi. Ja som aj písala vyššie, že som bola na tej opačnej strane, vtedy sa mi priateľ priznal s tým bozkom, oľutoval to, ale lepšie by bolo, keby sa to nedozviem a nechá si to pre seba. Je ale pravda, že v takýchto prípadoch hrozí, že to praskne ináč, a partner sa to dozvie od tretej osoby, lebo o com vedia dvaja (v tomto prípade autorka a ten rodinný priateľ) už tajomstvom nie je..
Určite POVEDAŤ... Vzťah má byť o vzájomnej dôvere. Pravda je vždy pravda, nech je akákoľvek. Tie čo ti vravia nepovedať, samé majú zrejme neúprimné vzťahy. Chyby ľudia robia. Ak ťa tvoj muž hlboko miluje odpustí ti aj toto... možno nie hneď, je to silná vec, ale ver že svedomie by ťa trápilo dlho...
Určite mu to nehovor si sa zbláznila?? To ze ty si ulavis a jeho tym akurát ranis je k čomu dobre? Akurát že by si s ním už nechcela byť... Si dobre sebecká ak mu to povieš... Trp si sama a už nikdy nic také nerob!!!!
Určite, nie. Nebude Ti veriť. Nekaz si manželstvo. Poučila si sa. Už to neurobis. Už si nevypisuj radšej s nikým. Vyspovedaj sa. Choď do kostola. A manželovi sa venuj viac. Hovor ako ho lubis a aký je šikovný.
Ale joj
Ja že napíšeš že si s ním spala,
Muž ti nebude veriť že nebolo viac.
Normálne kašli na to
NIE NEPOVEDAŤ!Neubližuj mu.Ak mu to povieš,bude to vyťahovať pri hádkach.Nehovoriac,že kedykolvek ti to môže vrátiť ,ak bude mať príležitosť a budete si fifty-fifty,si pomyslí...Ked ti nevadí,že sa s Tebou môže rozísť,povedz mu to.
Mám ten istý názor,ako tu, dievčatá.Netráp sa tým ani Ty, zastavila si to, takže je to OK. Jednoducho zabudni, že sa to stalo a hotovo.Ked si s manželom šťastná tak to nechaj tak ako je a prestaň o tom rozmýšľať.Určite to dokážeš!Držím palce.
Autorka sa uz manzelovi priznala,a skoncilo to pre nu dobre, ...
nehovorit.
Nie nehovor mi to.uprac si to v sebe.sme ľudia...omylni...a choď ďalej.
@mariejenka jaaaaaj....som nečítala do konca🙂 a všetky komentáre🙂 tak je dobre potom
Ak to tak citis, povedz mu to, ale cakaj, ze tak ako sa tebe ulavi, jeho to velmi zatazi.Nepoznam tvojho muza, aka je osobnost,tazko povedat, ako sa s tym vyrovna.. Urcite to nebude hned, bude to trvat dlho, ale nakoniec si uvedomi, ako velmi si ho vazis a aj doveru medzi vami, ked si mu to povedala..celkovo to moze nakoniec vztah paradoxne posilnit a stmelit..aj ked to.vobec nie je lahke a pocitaj s tym, ze ta nedovera sa uz moze kedykolvek u neho objavit a moze ti to aj na oči vyhodit ..to je riziko, ale nic nie je bez rizika
Myslim si, ze uz druhy krat si sa s nim stretnut nemala, pripadne si mu osobne mala vysvetlit, ze nemas zaujem, ak si teda zaujem nemala. Bozk podvod nie je, ale nekorektne to je, najma ak ste s manzelom ok a najma ak je tvoj napadnik rodinny priatel, asi by uz rodinnym priatelom byt nemal.
Keď to tvoj muž vzal tak "športovo", tak som si 100%-ne istá, že ho omočil do nejakej rajdy 👎
Dievčence neveríte ale fakt sú také tupelá na svete čo proste odpustia 🤷♀️napr môj brat odpustil svojej žene neveru (začala si písať na neviem akej soc sieti s uchylmi, s jedným sa chvíľu stretávala a aj mu myslím 2x dala, aspoň tak sa vyjadrila 🤮), a môj tupý braček jej nielen že odpustil, ešte ju aj zbuchol (po asi pol roku od toho) aby mu nebodaj niekde neuletela 🤦♀️prosím pekne podviedla ho po 15r manželstva.. Ja bych jej takú drbla, že by si zuby týždeň zbierala a nie ešte aby som sa prosikala nech zostane, šľapajzňa jedna.
Autorka,nevera je nevera.Som prekvapena,ze takmer nikto by to partnerovi nepovedal a osobne si myslim,ze si urobila jedinu spravnu vec,ktoru si urobit mohla.Dovera je zaklad akehokolvek kvalitneho vztahu.Ak bola narusena,treba vyhrnut rukavy a pekne ju opravit a nie sa tvarit,ze sa nic nestalo.Lebo stalo.Takze ti gratulujem,ze si k tomu nabrala odvahu a nestrcila hlavu do piesku a prajem vela trpezlivosti pri budovani dovery,lebo urcite to nebude lahke,ale stoji to za to.
urcite nie.Nehovorit.
@petra92 Presne sú aj ,,ťuťkovia,,a odpustia neveru.MOžno je brat šťastný,že s ním ostala alebo ju tak neskonalo miluje,že odpustí i neveru.Sú to väčšinou submisívni,nesabevedomí muži.Aj ja poznám v okolí,chlap verný typ,žena čo miluje mužov a chlapík jej odpustil neveru nie raz.Tak ako niektorá žena odpustí neveru,tak isto aj chlapi sú niektorí takí...nie každý je dominantný a po prevalení nevery opustí ženu.Aj tu boli viackrát témy,že chalan odpustil neveru....
@mandarinka555 Tak ako ženy niektoré odpustia neveru,aj muži sú niektorí takí a odpustia...poznám z okolia.Takže nie,nemusí ,,omáčať ,,nikde...A jeden bozk nieje dôvod na tresty.Každí sa vyrovnáva ináč so situáciami...niekto v tichosti trpí a niekto v momente páli mosty.Ludia sú rôzny..
Nebudem ťa odsudzovať ani nič podobné ale to čo si správila nebolo ani zďaleka správne a ak ti na tvojom mužovi záleží zaslúži si to vedieť. Spravila si chybu a každá reakcia, ktorú tvoj muž bude mať je oprávnená. Radšej mu to povedz ako ho klamat a zavadzať, že sa tie bozky nestali..pravda aj tak raz vyjde najavo
My máme také manželstvo, že nevedieť to by narušilo našu jednotu hádam aj viac ako to, že sa to stalo. Som si istá, že môj manžel by to chcel vedieť a viac by mu ublížilo že mu to tajim a trápim sa tým. Rovnako ja by som to chcela vedieť. Za seba poviem, že ak by sa to stalo jemu, bola by som na neho ešte aj hrdá, že to zastavil. Ešte máš aj správu od neho, že vidno, že manzela miluješ - k rozhovoru by som mu aj tú ukázala.
@zdenka11081983 len aby sa nestalo, že sa rodinný známy "pochváli" a to bude horšie🤔
@martul urobila chybu?? Bože to sú rečičky 🤦
Nemyslím že to bola chyba,pre niečo sa to stalo lebo nič sa nedeje náhodou .. a výčitky?
Nuž sme nastavení že žena keď sa vydá mala by s manželom ostať až do smrti lenže v reálnom živote to nieje až tak jednoduché nakoľko to nieje ani prirodzené napriek tomu že nás takto učia žiť .. ľudia si ale nepatria,nevlastnia sa navzájom,že žena takto uletí nieje nič výnimočné či raritné, rovnako naopak muži podvádzajú .. tak to bolo a bude lebo život je nevyspytateľný.
Povedz mu to .. stane sa čo sa stane 🤷 .. a čo sa má stať,lebo aj to čo si urobila sa asi pre niečo stať malo.
Asi ti chýba niečo predsa len v tom manželstve lebo úplná spokojnosť nás na takýto bočný úmysel neprivedie.

zo svojou vinou sa musite vyrovnat sama,a ak sa sa nou vyrovnate a po tom uznate za spravne povedat mu to,tak tak urobte
no nie kvoli tomu,aby sa vam ulavilo - to vsetko iba znici