Bola som neverná. Mám sa priznať manželovi?
Ahojte, prosím Vás o nejaké povzbudenie, alebo aj odsúdenie. Napíšem svoj príbeh.. S manželom sme spolu 10 rokov ako manželia, žijeme v šťastnom manželstve, kde sa občas vyskytne nejaká tá hádka.. Problém nastal v lete, začal mi písať jeden neodbytný rodinný priateľ.. Písal mi komplimenty, to, aká som úžasná, jednoducho mi trochu pomotal hlavu, zo začiatku som to brala ako celkom fajn zábavku, až sa mu nejako podarilo "oblázniť" mi hlavu.. A teraz ku kameňu úrazu: dvakrát som sa nechala od neho nahovoriť , aby sme skočili niekam von... Boli sme vonku a v oboch prípadoch to viedlo k bozkávaniu, z jeho iniciatívy, ale ja som sa tým bozkom nebránila.. Potom som si ale uvedomila, že to , čo robím je veľmi zlé a povedala som mu, nech ma nechá žiť šťastne so svojim mužom, nech ma viac nekontaktuje a odvtedy mám pokoj, odvtedy nenapísal, poslednou správou sa somnou rozlúčil tým, že si želá len moje šťastie a že na mne videl, že muža milujem... Lenže teraz mám hrozné výčitky voči manželovi, celé dni od rána do večera mi táto nepríjemná spomienka behá v hlave , neviem sa na nič sústrediť, neviem nič robiť, pretože ma nič nebaví, nechutí mi jesť, proste sa cítim ako troska.. Ako keby som svojho muža podviedla, hoci som to zastavila skôr, ako sa to stihlo naozaj zrealizovať.. Vykecala som manželovi o tom, že mi písal, aj o tom, že sme sa stretli, ale o tých bozkoch som nemala odvahu mu povedať.. Je možné, že ma to časom prejde a bude sa mi žiť ľahšie???? Alebo ako zabudnúť na tie bozky? :/ Bola to najväčšia chyba v mojom živote, poučila som sa, nikdy to nezopakujem, ani v najhoršom sne... Veľmi ma to mrzí kvôli manželovi...Ďakujem za vaše názory, som z toho naozaj zúfalá..Mám sa o tých pár bozkoch zmieniť pred manželom, alebo radšej nie?
@nini1978 choré je to od prvotnej myšlienky, ľudia si nepatria, nevlastnia sa vzájomne, skrátka je to blud a proti prírode (buďme úprimní) jednému muzovi patriť na celý život a naopak je ťažké ale takto nás vychovávajú, takýto máme písaní morálny kódex a práve ten nás skôr "deformuje" ako formuje lebo nevera je práve neverou preto lebo nám to niekto takto pomenoval a zdvihol pred tým prst ☝️☝️☝️☝️☝️☝️ .. potom vznikajú takéto prípady ako sa stalo autorke,túžila sa stretnúť, bozkávať .. , niečo ju ťahalo,lákalo atď 🤷🤷 úplne prirodzené,sme ľudia z mäsa a kostí, máme emócie, túžby, chtíče .. a keď sa čokoľvek ocitne mimo tohto nášho písaného kódexu ktorý máme zarity hlboko v našom podvedomí .. sa človek ocitá v priepasti vlastneho strachu zo zlého a prídu výčitky svedomia, namiesto toho aby prežíval pozitívne emócie prežíva strach,paniku,výčitky atď atď atď atď ... prečo??? No lebo to sa nerobí takto?Lebo takto sa to nemá??🤔🤔
Prazvlaštne .. no aj tak zaujímavé, nič nieje náhoda a všetko sa deje pre niečo. Niesme dokonalý ani nikdy nebudeme,život sa predsa nepíše on sa žije a všetko čo sa nám v živote stane sú naše vlastné skúsenosti či už sú dobré alebo zlé, veď práve tie zlé nás vedia najviac posunúť za predpokladu že sme dosť zrelý na to aby sme sa správne našli v tom čo sa nám práve deje či čo sa nám stalo.
@elvia Tak ako má emócie a chtíče jedná strana, tak má emócie, pocity city aj druhá strana. Keď je človek v nejakom vzťahu, mal by chtíč a emócie potlačiť kvôli tomu, aby tomu druhému neublížil. To je akoby sme tolerovali všetky neduhy, či spôsobuje niekomu zle alebo nie. Napríklad otec fajčiar, ktorý má doma ženu alebo dieťa astmatika, bude fajčiť pri nich veď chtíč, on to potrebuje, nie je to trestné, ale neberie ohľad na tých, na ktorých by mu malo záležať najviac. Je veľa iných príkladov.
Skvele, tesim sa z toho ako to dopadlo.👍🍀❤️
Aj ja sa teším, ako to dopadlo.. 🙂 Manžel je skvelý.. Ďakujem všetkým, ktorí ma podporili a mali pochopenie, že v živote môže nastať aj takáto situácia.. Na druhej strane ale ja nemám pochopenie pre "moralistky", ktoré ma tu za pár bozkov odsúdili, akoby som bola najväčšia sviňa v hre a manžela podvádzala na každom kroku zakaždým s iným chlapom, pri tom som ho v podstate ani nepodviedla, ale treba naložiť každému, kto sa zverí s takýmto problémom...Dúfam, že tieto moralistky sa nikdy vo svojom živote nedopustia žiadneho omylu , aby nemuseli mať výčitky do konca života, ktoré priali mne.. Pekný deň..
Presne to by som ti aj poradila, uz nikdy sa s nim nekontaktovat a pokusit sa spravit vsetko pre vas vztah s muzom, ak ho milujes a chces s nim zit..sa teda tesim, ze som mala dobry nazor, ked som tj pisala, urcite mu to povedz..vsetko dobre v zivote vam prajem
Never tomu, ze maju v skutocnom zivote svatoziaru mnohe,mozno sa dopustaju horsich veci, ale zase ine ti tak radili aj preto, ze nie su este dostatocne skusene a osobnostne zrele, aby to mohli posudit, tie moralizovali na zaklade skusenosti prenesenych od inych a naozaj tomu verili..takze az tak jednoznacna by som v tomto nebola...kazda si zije doma svoj zivot..dolezite je, aky je ten tvoj..
Či chces či nie aj toto je nevera
Držím Ti palce aby to Tvoje manželstvo ustálo. To, ze Tvoj muž je teraz plný pochopenia, odpustenia, ze sa zaujíma neznamená, ze o pol roka Ti to pri každej príležitosti neobucha o hlavu. Pretože mužské ego je velmo citlivé. A myslím, že keď sa mu to v hlave uleží, zmení sa to. Ja by som mu to nikdy nepovedala. Len kedy si to predstavím, tak chujovo by som sa cítila pri ňom teraz. No každopádne Ti držím palce a neodsudzujem Ta.
Tu ste zas niektoré také premúdrelé.... radiť všetko len zlé.... rozviesť sa, neodpustiť, rozbiť rodinu....akoby sú to len dve bábky bez citov.. stačí vyšmariť a viac sa ani nepozrieť...spravila si dobre, že si sa priznala....
@aurora33 a ty tu radíš len bludy, že sa má zahrabať, lebo ho nechutne podviedla 🙈...
Priznala si svoju vinu, oľutovala, zverila sa...bolo jej od manžela odpustené .... závidíš, že niekde môžu fungovať aj s ozajstnými ľudskými citmi??
Držím palce 🍀
@ikuska27 ved to aj sama napísala. A pozri sa, mne je to jedno. Podla mňa podviedla, ja by som bozkávanie netolerovala. Ani by som to svojmu manželovi neurobila. Ak ty ano, je to tvoj problém. Pre mňa to je nevera a preto to neakceptujem. A opakujem, človek, ktorý ľubi svojho partnera sa nepotrebuje bozkávať s iným človekom. Stačí ti to takto vysvetliť?
@ikuska27 celé je to smiešne ako si ľudia životy komplikujú a dokážu mať výčitky pre vlastné túžby lebo sa dajú do párov a myslia si že sa s partnerom či manželom vlastnia.
To nieje láska..tam.kde je láska úprimná a "nepodmienečná" sa toto nerieši lebo je tam okrem lásky aj istota a dôvera. Keď človek nemá istotu nemá ani dôveru a láska je iba akože lebo tak by to predsa malo byť, tak je to správne .. ČO JE SMIEŠNE.Ziť sa má podľa seba nie podľa písaných predpisov.Každý by mal sám usúdiť čo je podľa neho správne či nesprávne. Nie podľa toho kto si čo o tom bude myslieť lebo tak potom nežijeme vlastný život ale život celej spoločnosti .. čiže podľa stáda.
Ale my sme tu predsa každý sám za seba.
Nevera vlastne neexistuje.
Inak ja by som chcela aj vedieť ako to u nich pokračuje, lebo téma je z roku 2022.

Taká irónia že vlastne obaja urobili to isté, aj kamarát aj manželka :D