Chcem súkromie v kúpeľni
Ahojte, chcem sa s vami poradit, lebo mam pocit, ze som divna. S priatelom zijeme takmer tri roky v jednej domacnosti. Ked prichadza cas hygieny v kupelni, chcem tam byt sama. To znamena, ze chcem mat 10-15min pre seba, kde sa osprchujem, oholim, vykonam potreby, umyjem zuby, odlicim. Je to taky moj privatny cas, kedy nechcem byt rusena. Moj priatel to vsak nechape. Ked sa sprchujem, vojde mi dnu, lebo sa mu to paci, ale mna to obtazuje. Ked si idem umyt zuby, tak on sa tiez v tom istom case rozhodne, ze si ich ide umyt a tlacime sa v malej kupelni dvaja, lebo sa mu tak paci. Niekolkokrat som mu to vycitala, aby respektoval, ze ked mam zavrete dvere, tak tam chcem byt sama. Ja sice tiez niekedy potrebujem jemu vbehnut do kupelky, ale vzdy predtym zaklopem a spytam sa, ci mozem. Keby mi povedal nie, tak pockam. On ale ani neklope.. Co sa tyka inak nasej intimity, s tym to nema nic spolocne, lebo nahota mi samozrejme nerobi problem, prave naopak, rada sa mu ukazujem a videl velmi podrobne asi kazdy centrimeter na mojom tele 😀. Ale jednoducho, naozaj mi vadi, ze nerespektuje moje sukromie a vzdy ked mi vojde do kupelky, ked sa napriklad holim, tak ho zhucim a este sa na mna urazi. Co by som prave ja mala byt nahnevana a nie on..
Ako to mate vy? Chodi vam priatel do kupelky pri akejkolvek aktivite v nej alebo tiez chcete mat svoje sukromie?
@slivka77 mal by to rešpektovať, to je jasné... ja s týmto problémy nemám, mne keď takto muž vojde a začne kecať a usmievať sa a pozerať, tak ja to beriem v pohode. ale každý sme iný a teda, ak ťa má rád, mal by ti tých 15 minút dopriať. daj mu prečítať diskusiu, možno pochopí, že to nie je o tom, že ti vadí on, ale že je to o tom, že ti vadí, že ti nedopraje tých pár minút 🙂
To už je nejaká úchylka, nie? A vykrikuje na teba lebo mu zakazuješ niečo "neškodné" čo ho vzrušuje.
Ach, on ti tam lezie aj keď sedíš na wecku? To by mi veľmi vadilo…to sprchovanie a tak mám teraz pokrivené vnímanie vďaka dieťaťu 🙈. Skus možno cez to wecko mu to vysvetlit, že je to skratka fakt intímna zóna a negustiózne… a v ďalšom byte budeš trvať na oddelenej toalete od sprchy. Nech akceptuje aspoň kompromis.
@slivka77 ak ide jeden z nas na zachod, tak sa nevyrusujeme. Ale co sa tyka sprchovania a holenia, tak mi to nevadi. Vzdy na mna pocka, kym si umyjem zuby, tvar a potom ideme spolu do sprchy. A ano, aj holim sa, ked on je pri mne. Ak napr. ja idem skor do sprchy, tak neskor sa ku mne prida. Alebo ak nieco potrebuje z kupelne a ja si robim napr. rannu hygienu alebo aj ta sprcha, tak mi to nevadi ak tam pride. Nevnimam to ako problem.
Je uplne jedno, ako to mame my, dolezite je, ako to chces ty, co partner evidentne nerespektuje. Pre mna by to bol signal, ze su mu moje nazory a pocity ukradnute, z coho by mi jednoznacne vyslo, ze si ma nevazi, a teda by bola na mieste otazka, ako a ci s takym clovekom dalej.
Ono to mozno vyzera ako robenie z komara somara, ale z hladiska dlhodobej koexistencie by to bola asi ta malickost, co nakoniec zabila slona.
"Na to sa urazil a do rana sa so mnou nebavil. Rano mu hovorim, ze to skor ja by som sa mala hnevat"
Tak ako s malým nevychovaním deckom. Zadováž si takú tú vysačku na kľučku, akú majú v hoteloch - keby náhodou ho pri ceste do zatvorenej kúpeľne nenapadlo, že si neželáš, aby tam šiel. Ak ani to nebude rešpektovať, tak ho zhuč a nech je do rána urazený. Na tvojom mieste by som bola urazená aj ja - do rána a ešte dlhšie -aj keď bude chcieť večeru, aj keď bude chcieť sex, aj keď bude chcieť čokoľvek ďalšie.
@annm81 ja by som ho rovno zhučala, strata času s visačkou. Predpokladám, že nie je hluchý ani slepý, iba nechápavý ľahostajný voči svojej partnerke, inak by si všimol zatvorené dvere a počul tečúcu sprchu… poprípade by to zistil až keď vojde do kúpeľne, stačí sa ospravedlniť a zatvoriť dvere zvonka 🙈
Myslím si, že toto je asi veľmi individuálne u každého. My si napríklad ani dvere od kúpeľne nezatvárame, keď sa sprchujeme, zuby umývame, atď a tiež si úplne bez problémov chodíme navzájom do kúpeľne, keď tam ten druhý je. Ale chápem, že nie každému je to po vôli.
Skús dať vymeniť zámok, aby si mala kľúč a zamykaj sa. To je asi jediné, čo mi napadá, keď priateľ nie je ochotný akceptovať, že ti to vadí.
Chapem ta. Ked sa sprchujem a tak, tak je to cas cisto pre mna. Mne sa tam aj najlepsie premysla 😁 A ked som na wc, tak tiez tam fakt nepotrebujem muza na asistovanie. Vymenila by som zamku a zamykala sa. Tiez to odhadujem na nejaky fetis.
Sprchuj sa ked nie je doma. Pri deťoch to aj tak budeš musieť tak riešiť :D Akurát mi príde čudné, že príde ked si meníš vložku ? To už je ozaj čudné.... Kým sme nemali dieťa, tak bežne sme si chodili do kúpelne a sprchovali sa spolu :D Teraz to je skôr rarita, kedže by sme nakoniec skončili vo vani traja :D Ale teda neviem no, ak ťa nerešpektuje v takej "blbosti" tak vo vážnych veciach áno ? Aby si časom nelutovala, že proste toho nerešpektovania bude čoraz viac.
Necitala som celu diskusiu, ale vysvetlila si mu, ze ti to proste vadi? Nie ho zhucat, ale normalne vysvetlit. My si do kupelne chodime bez problemov, ked je jeden z nas vo vani, tak si kludne hodime pokec, manzel mi pride umyt chrbat, niekedy aj vlasy, niekedy si dame spolocnu vanu... ale ja som napr. manzelovi hned vysvetlila, ze ked sa holim, chcem mat sukromie a on to respektuje. Ked je vtedy v kupelni, poviem, ze sa chcem oholit a on proste odide. On nema problem s nicim, kedy si ked sme mali spolocnu kupelnu s wc, tak sme viedli siahodlhe rozhovory pri jeho velkej potrebe🤣, ale on vedel ze ja pri tom potrebujem sukromie, takze to respektoval. Je to podla mna len o komunikacii
Mala som znamych, co mali v kupelni 2 umyvadla, lebo zevraj museli byt stale spolu aj pri umyvani zubov. Brrrrrr. Ja mam tiez rada svoje sukromie v kupelni. Za mnou keby muz takto chodi, tak by hned zistil :D. Normalne mu povedz nech ide prec a zabuchni dvere.
My robime vsetko spolu 😃 presne ako tvoj priatel chce. Ked som bola tehotna dokonca ma holil on atd. Ale ak som chcela svoj klud, nechal ma.
Rozhovor fakt nestaci?
Inak....toto robi cele 3 roky co spolu byvate? Ze ho to este bavi....neber v zlom, raz pride doba ze ho ani nenapadne ti tam liezt....
Keď odchádza po vyhodení z kúpeľne tak ho osprchuj a povedz nemusel si byť mokrý ,keby si rešpektoval súkromie .

@panelacikova vcera zrovna vbehol zobrat si telefon, ktory si tam zabudol. Keby aspon zaklopal a spytal sa.. ale on tam vbehol, zobral telefon a zacal mi nieco rozpravat a ocumovat. Proste som ho vyhnala prec.. A inokedy tiez tam vlezie s nejakym ucelom, ale cely cas na mna kuka a usmieva sa. Akoze ano, je to moj partner, nech si ma ocumuje,kolko chce, ale nie v case, ked si to nezelam, ked sa napriklad holim, ked som na velkej, alebo si vymienam vlozku, tampon..