Chýbajúca intimita v manželstve: Ako vyriešiť problém?
Ahojte, skúsim, ale nie je to jednoduché všetko zachytiť v skratke 🙂. Problém je s chýbajúcou intimitou od manželky, fakt je to pre mňa nepochopiteľné, preto píšem, hádam sa niečo dozviem. Sme štyridsiatnici, 3 deti, v celku obaja zdraví, dovolím si tvrdiť, že vekovo vyzeráme na menej, zachovalý aj postavou . Bežný týždeň vyzerá tak, že škola a práca, prvýkrát sa vidíme doma po práci, ona končí skôr, aby viac času mala na deti a domácnosť. Ale dosť pomáham, nie je to na nej, ale určite má toho viac.
Ale cez pracovné dni (niekoľko rokov od narodenie posledného) jej non-stop niečo je – únava takmer vždy, občas bolesť hlavy, brucha, no proste hlavne únava. Nedá sa s ňou cez pracovné dni moc riešiť veci (ale aj obyčajná komunikácia je na tenkom ľade), lebo hneď podráždená, že však nestíha, má ešte kopec, atď. Stačí jej byť v práci a už je doma mierne napätie. Ponúkam jej slušne, že nech si niečo nájde na kompenzáciu, čokoľvek, že doma to v pohode zvládneme (a to je pravda, že zvládneme), ale aj z toho je podráždená . Čiže cez týždeň niečo ako intimita je neslýchané, to už som sa dávno naučil. V piatky je stále hotová, lebo týždeň za ňou. Sobota je jediný akože „vhodný“ deň na niečo, ale to ešte je tam veľa faktorov. Nedeľa je už deň pred prácou, tak to už sa zase nič intímneho nehodí, lebo len povie, že „mať tvoje problémy“. A to sme za posledný rok mali sex asi 2-krát, a predchádzajúcich 15 rokov max 1 x za mesiac. Ale to všetko nebol sex – lebo niekedy sa stihla len predohra, vošlo dieťa a bol koniec, a tak som si „vyplytval“ tú jedinú šancu za mesiac . Večer sme prakticky nikdy nemali sex, v noci niekedy, ale to bolo po čase nudné, lebo však totálna tma , a podráždená, že bude nevyspatá. Takže jediná šanca bola v sobotu ráno (takže 4 možnosti v mesiaci). Normálny sex za 15 rokov som mával tak 3 až 4 krát do roka. Pri väčšine prípadov sexu sa odhalila len minimalisticky . Ako tak odhalenú ju môžem vidieť iba, keď akože vojdem, keď sa sprchuje. Ale pri tom ma strašne priťahuje, vzrušuje, páči sa mi. ALE UŽ SOM V ŠTÁDIU, že našu intimitu vidím ako športku – šanca vyhrať je vždy, ale prakticky nulová. Takže moja obľúbená poloha už roky rokúce je - ja vo vani, a v kúpeľni nikto (bohužiaľ, toto nie je vtip).
V skutočnosti však viem a vidím, že toho nemá až tak veľa, ako sa tvári. Len ona to berie tak, že sex je posledné čo ju trápi. A vôbec ju netrápi, že sme rok skoro nemali. Komunikovať s ňou sa o tom nedá, prosím túto radu mi nepíšte.
Záver - skúste akúkoľvek Vašu skúsenosť, hádam uvidím svetlo na konci tunela. ďakujem.
Ok, tak už na začiatku nemala veľkú chuť teda. Neviem ako ostatní, ale ja som bola v tom, že vtedy to ma väčšina párov približne každý den 🙈
Tak zas dalo by sa čakať, že to pôjde skôr smerom dole ako hore…
@ariannazara Oh, ďakujem, hneď mi je lepšie.
@denkabemommy Vďaka, áno na tomto niečo určite bude, keďže jej stačí objatie a je spokojná. A do určitého momentu som to ešte zvládal, ale proste už aj ja som podstatne rýchlejšie podráždený. No jednoducho toto nám nefunguje, ostatné pomerne dobre. Asi nemôže byť všetko na 100%.
A nedá sa jej pohrozit rozvodom? Však takto nemôžeš zit?
@mangelxxx tak toto je fakt zaujímavé .Skúsiť ísť niekam sami na víkend a vrátiť intimitu do vzťahu?Niesú intímne veci ktoré vám obom v spomienkach rezonujú zo začiatku vzťahu?Ktoré boli také sexi pre oboch?Máte malo rokov na takéto odcudzenie....Keď sa nedá o tom porozprávať,tak to je ťažko.
Tak mne už stačí....
Na úplnom začiatku mať do mesiaca 2-3x ...to je podľa mňa úplne málo...
Frekvencia iintímneho živoa niekedy po niekoľkých rokoch ,či deťoch prirodzené klesne,a možno nie ... závisí aj od situácie, okolností....
Sú rôzne páry...
Ale tak no, čudujem sa, že ešte niečo sem-tam je....
@queen_mary Toto určite nebude ono. Ona normálne povie, že sa jej páčim. Inak minimálne som sa zmenil za tie roky, šediny žiadne, nadváha žiadna, skôr mám problém pribrať, ale to je na inú diskusiu. Športujem, a som na tom dosť dobre v porovnaní s rovesníkmi. dokonca ma obdivuje, že mi to tak ide.
Keď si písal, že na začiatku to bolo lepšie, tak som čakala tak 2x do týždňa a nie do mesiaca.
@mangelxxx 3 deti a tak malo sexu to musis byt super plodny, pretoze uz na zaciatku vztahu to nebolo take akcne ako popisujes...odbocila som prepac ... co keby zmenila pracu? ciastocny uvazok ...pripadne len brigady...ja sice budem mat 40 az o par rokov, ale toto co popisujes to by som nevydrzala ...rozumiem, ze pises ako sa o tom neda s nou rozpravat, ale tu ta bude musiet vypocut a aj nieco spravit pripadne aspon ti povedat co chce od teba, aby doslo k spokojnosti oboch stran lebo uz len to kolko si vydrzal rokov je dych beruce
@mangelxxx Tak bolo to takto, ako pises, uz odjakziva....Preco si myslis, ze sa to teraz zmeni?
Ona sa nezmenila. Zmenil si sa ty. Treba to prebrat z tejto strany. A ano, ak ti to uz takto nevyhovuje, je to dovod na rozchod.
@0silvia0 Aj keď spomína len víkendy, a spomínal VŠ, takže sa stretávali asi iba cez víkendy. Asi sa až tak dôkladne nespoznali, neviem.
@fantaghiro21 Tie knižky kuknem, o čom sú. Na ulici sa nenápadko obzriem za "zaujímavou" postavou, ale ako som písal, manželka ma vzrušuje najviac. Bokovku si moc neviem predstaviť, to sú také povrchné veci.
@lucia13022023 Preto som sem písal, že sa možno chytím nejakej nite. Ako som už niekomu odpísal, manželskú poradňu nechce, KEĎŽE ONA JE VLASTNE SPOKOJNÁ VO VZŤAHU. To ja som nespokojný 🙂.
@unicornlady ja som myslela ze pise o zaciatku spolocneho zivota, nie chodenia
Skús občas neplánovane niečo začať.
Nie v sobotu, ale cez týždeň.
Skús to trochu odľahčiť napr.humorom..
Určite to skúšaj.
Ona asi nikdy nebude mať potrebu ako ty,ale frekvencia sa môže trochu zvýšiť.
A to,že sa prejavuje podráždene, môže ukazovať na to,že aj ju trápi ako sa to zaseklo. A hoci sa tvári,že jej je to jedno,možno ju fakt tresuje ,že vie,že sa pre to trápiš.
@0silvia0 Toto je správna rada. Veľa krát som ju skúšal niekde pozvať, že poďme na kávu dvaja, alebo na večeru, do divadla (tam nešla som mnou), a pod. Káva a večera občas boli, ale tam to aj skončilo. A hlavne veľa pozvaní trebalo, aby sa niečo aj konalo. JA SA POSLEDNÚ DOBU BOJÍM NIEČOHO TAKÉHO, ŽE KEĎ NEBODAJ STRETNEM NEJAKÚ, KTORÁ MI BUDE ROZUMIEŤ, TAK NEVIEM ČO BUDE ROBIŤ.
Môže byť že je asexuálka. S tým nič nenarobíš.
@mangelxxx no čo by robila. Sexovať s tebou nechce, ona problém nemá, do poradne ísť nechce, z roboty odísť nechce...ty ju zjavne ľúbiš, chcela by som sa opýtať, ako doma pomáhas. Či má žena čas aj sama pre seba, alebo je celá domácnosť s troma deťmi na nej. Ak aj doma porobis čo sa dá a nie je všetko na jej pleciach, tak by som jej otvorené povedala, že chces viac sexu, že to skrátka potrebuješ a nielen onanovat. Bokovka nie je šťastné riešenie. Dobre viem o čom hovorím. Ak chces napíš mi spravu.

Fuha, na staré kolena tu začnem ľutovať mužov… ale toto znie fakt ako trápenie. Každopádne, znie to tak, že nechce. Lebo keby aspoň hlavou chcela, keď už nie je chuť, tak by s tým niečo skúšala robiť. Tu vidno, že snaha nula, že jej nestojís ani ta to skúsiť nejaké bylinky na balanc hormónov, nejaké oživenie alebo čo.
Takže ten sexuolog, rozhovor alebo uz len skúsiť niekde inde alebo tak žiť zvyšok života