Chýbajúca intimita v manželstve: Ako vyriešiť problém?
Ahojte, skúsim, ale nie je to jednoduché všetko zachytiť v skratke 🙂. Problém je s chýbajúcou intimitou od manželky, fakt je to pre mňa nepochopiteľné, preto píšem, hádam sa niečo dozviem. Sme štyridsiatnici, 3 deti, v celku obaja zdraví, dovolím si tvrdiť, že vekovo vyzeráme na menej, zachovalý aj postavou . Bežný týždeň vyzerá tak, že škola a práca, prvýkrát sa vidíme doma po práci, ona končí skôr, aby viac času mala na deti a domácnosť. Ale dosť pomáham, nie je to na nej, ale určite má toho viac.
Ale cez pracovné dni (niekoľko rokov od narodenie posledného) jej non-stop niečo je – únava takmer vždy, občas bolesť hlavy, brucha, no proste hlavne únava. Nedá sa s ňou cez pracovné dni moc riešiť veci (ale aj obyčajná komunikácia je na tenkom ľade), lebo hneď podráždená, že však nestíha, má ešte kopec, atď. Stačí jej byť v práci a už je doma mierne napätie. Ponúkam jej slušne, že nech si niečo nájde na kompenzáciu, čokoľvek, že doma to v pohode zvládneme (a to je pravda, že zvládneme), ale aj z toho je podráždená . Čiže cez týždeň niečo ako intimita je neslýchané, to už som sa dávno naučil. V piatky je stále hotová, lebo týždeň za ňou. Sobota je jediný akože „vhodný“ deň na niečo, ale to ešte je tam veľa faktorov. Nedeľa je už deň pred prácou, tak to už sa zase nič intímneho nehodí, lebo len povie, že „mať tvoje problémy“. A to sme za posledný rok mali sex asi 2-krát, a predchádzajúcich 15 rokov max 1 x za mesiac. Ale to všetko nebol sex – lebo niekedy sa stihla len predohra, vošlo dieťa a bol koniec, a tak som si „vyplytval“ tú jedinú šancu za mesiac . Večer sme prakticky nikdy nemali sex, v noci niekedy, ale to bolo po čase nudné, lebo však totálna tma , a podráždená, že bude nevyspatá. Takže jediná šanca bola v sobotu ráno (takže 4 možnosti v mesiaci). Normálny sex za 15 rokov som mával tak 3 až 4 krát do roka. Pri väčšine prípadov sexu sa odhalila len minimalisticky . Ako tak odhalenú ju môžem vidieť iba, keď akože vojdem, keď sa sprchuje. Ale pri tom ma strašne priťahuje, vzrušuje, páči sa mi. ALE UŽ SOM V ŠTÁDIU, že našu intimitu vidím ako športku – šanca vyhrať je vždy, ale prakticky nulová. Takže moja obľúbená poloha už roky rokúce je - ja vo vani, a v kúpeľni nikto (bohužiaľ, toto nie je vtip).
V skutočnosti však viem a vidím, že toho nemá až tak veľa, ako sa tvári. Len ona to berie tak, že sex je posledné čo ju trápi. A vôbec ju netrápi, že sme rok skoro nemali. Komunikovať s ňou sa o tom nedá, prosím túto radu mi nepíšte.
Záver - skúste akúkoľvek Vašu skúsenosť, hádam uvidím svetlo na konci tunela. ďakujem.
Ten sex si aj užije? Máva orgazmus? Bavilo ju to vôbec niekedy? Zvykla s tým začínať často?
kup afrodiziakum a daj do kavy.. 🙂
@mangelxxx Nemusíš odpísavať doslovne každému po jednom. Môžeš to zhrnúť do jedného príspevku ako súvislý text, alebo v odrážkach atd...
@mangelxxx najdi si psychologa/psychoterapeuta aby si sa vedel zorientovat v sebe v svojich tuzbach a potrebach
a zistit co vlastne chces a co vlastne mas ci sa neklames sam ak si myslis ze mas dobry vztah
uprimne ak ste zobrati v kostole toto co ti ona robi je dovod na anulaciu
@mamina7070 nevedela som, že keď spolu manželia dlhodobo sexuálne nežijú, tak sa môže manželstvo anulovať. To nevadí, že sú tam už aj deti?
@mangelxxx a, čo si chcel počuť? V normálnom zdravom fungujúcom vzťahu majú dvaja ľudia, ktorí sa milujú spolu sex. A nie raz ročne a, keď ti to takto nevyhovuje, čo tak si sadnúť za stôl a hľadať kompromis? Príde mi, že tvoja pani manželka je vo vzťahu ta na vrchole a, čo povie ona to sa robí a ty mi prídeš podpapuckar, ktorý si nevie povedať svoj názor. Ona nechce ísť na poradňu, ona nechce toto ona nechce hento, tamto. Tak treba robiť kompromisy a nie robiť len to, čo chce ona, ja by som tak fungovať nedokázala. A, keby toto robil môj manžel tak už by bol ex manžel a nech si každý mysli, čo chce. Sex je vo vzťahu dôležitý a, keď raz to jeden odmieta tak??? Chceš tak žiť do konca života? V celibáte? Tak porozmýšľaj nad sebou.Či toto je cesta akou sa chceš v budúcnosti vybrať, lebo pani manželka ochotnej zmeny podľa mňa nieje, keď vidím, čo tu čítam. Pekný večer
@mariaa79
@fairyy Prácu má dobrú, spokojnú, to nechcem aby menila. Ale ani sa neplánujem rozísť, šak 3 deti, ani si to neviem predstaviť, čo by som robil, a tak. Tudy cesta nevedie, alebo ešte nie. Ako rodina sa veľa nasmejeme, takže má to iné pekné stránky. JA TO VIDÍM TAK, ŽE ONA JE PROSTE SPOKOJNÁ, PREČO BY MALA NIEČO MENIŤ. Akože kvôli mne jedine?
@dankabg nie nevadi
nesplna take manzelstvo zakladny prikaz ktory dal Boh Adamovi a Eve a ano viacere manzelstva s detmi boli anulovane napr aj sefa KDH
@mamina7070 aha, vďaka dobre vedieť.
su aj take zeny, ktore sa na zaciatku vztahu premozu, aby boli aspon tie deti. A ked dosiahnu svoje, tak je muz na poslednej kolaji. Ak nie je intimita vo vztahu, neda sa hovorit o manzelstve, ale o spolubyvani. A ak zvysoka kasle na tvoje potreby a nie je ochotna ta ani vypocut( tie jej su naplnene) da sa vobec hovorit o laske?
@mangelxxx Ty si si zobral ženu, ktorá k životu nepotrebuje sex. Ta frekvencia sexu na zaciatku už bola žalostna. S príchodom perimenopauzy sa jej chuť na sex ešte znižuje a pomaly na neho môžeš aj zabudnúť. Jednoducho zla voľba v tomto smere. Ak nechceš rozvod, tak neviem, co presne chceš riešiť 🤔
@mangelxxx no ešte nie...tým pádom budeš čakať na čo? Až ostaneš tak zúfalý, že si nabalis prvú ženu, ktorá sa na tebe na ulici usmeje? Alebo si ďalších 30 rokov budeš robiť dobre sám v kúpeľni? Určite si nájdi psychológa sám pre seba. Opis mu váš vzťah a on ti bude vedieť najlepsie poradiť. A pokiaľ teda manželka nebude chcieť kompromis tak neviem...z tvojho popisu, ako mávate tichú domácnosť a vytrestava ťa, mi vôbec nepripadá, že by bolo to manželstvo také úžasné
@0silvia0 No ale pozor, tie počty boli vždy podľa nej. Jedine v prvých pár týždnikov vzťahu sme mali viac krát do týždňa, ale veru nie denne. Ja aj v tomto veku sa cítim, že môžem hocikedy. Proste neide tu o jednoznačný problém, ktorý by som vedel pomenovať a vyriešiť - to by som sem ani nepísal, keby to tak bolo.
Tvoja žena je sebecka, jej to vyhovuje, ale na teba sa vôbec nepozerá a nemá problém. Neviem, či z jej strany tam k tebe je nejaká úcta a rešpekt, keď nemá záujem riešiť to aby si bol aj ty spokojný. Spať s tebou nechce, a keď ten sex máte je to určite pre ňu z donútenia. Mne by sa veru takto žiť nechcelo, na tvojom mieste by som sa cítila veľmi zle. Ste len kamaráti čo vychovávajú spolu deti. Buď ti to bude stačiť, alebo sa pohni iným smerom. Keď ste to takto slabo mali od začiatku, ja mám z toho pocit, že jej išlo len o to mať s niekým deti, ale o teba jej veľmi nešlo.
Autor, nie si ty troška moc submisívny?
@mangelxxx tuto sa registrujte. Je to super. Môžete si vybrať oblasť sex a romantika, ale ak by nechcela, tak sú aj iné oblasti. Je to mesiac, od 11.1. Super vec, robili sme minulý rok, ideme aj teraz. Ak by si mal k tomu otázky, kľudne sa pytaj. Je to z domu, plus jedno online stretnutie za týždeň.
@titi22 ... odpovedal som niečo vtipné, ale nevidím súvislosti medzi odpoveďmi, to mi celkom chýba na koníkovi. A podmienky si nemôžem klásť cca. preto, lebo je dosť silná osobnosť, proste má navrch vo vzťahu, ja sa neumím lepšie brániť. Inak nemám vážnu chorobu, nie som od nej závislí, ani nedĺžim nikomu. Len máme spokojnú rodinku, deti, to je zase dobré.
@mangelxxx no šťastné manželstvo si predstavujem trochu inak. Ona je šťastná, spokojná a čo ty? Ty teda rozhodne šťastne neposobis. Za chvíľu bude v prechode a potom už na sex môžeš rovno zabudnúť. Deti odrastu a potom sa možno už konečne rozvedies.
@mangelxxx vo vzťahu nemá mať nikto na vrch...
Autor vieš čo, ja by som na ňu nešla ani frázami "poďme sa porozprávať", lebo to už vzbudí v človeku nasratosť, proste keď budete sami cez deň alebo večer niekedy, tak jej rovno adresuj čo potrebuješ. "Zuza si moja manželka, milujem ťa a páčiš sa mi, potrebujem s tebou mať sex 2x do týždňa a chcem aby sme fungovali takto."
Inak si myslím, že skôr či neskôr budeš nútený prehodnotiť zotrvanie vo vašom záväzku, pretože nemáš naplnené potreby, ktoré vlastne vyplývajú zo vzťahu. Zdravý vzťah nie je postavený na sexe, ale pokiaľ to po tej stránke nefunguje, tak je to 90% problému...a podľa tvojich odpovedí trošku tipujem, že manželka je dominantnejšia, ako ty a na tom by si mohol popracovať. Ja som silná tvedohlavá osobnosť a preto potrebujem pri sebe silného partnera, ktorý mi ukáže trošku dominancie, aby som si ho mohla vážiť a vzhliadať k nemu, nemohla by som mať submisívneho partnera...
@unicornlady S orgasmusom je spokojná, tak zase si povieme. Nemá bolesti pri tom. A tak malé deti už nemáme.
Ona má hlavné slovo,takže ťa presvedčí, že takto je to najlepšie.
Ale máš dve možnosti. Buď budeš ako jej ďalšie dieťa,ktoré niečo chce a ktorému ona rozkazuje.
Alebo sa začneš chovať ako partner.A skúsila by som možno používať jej zbrane, hoci aj tichú domácnosť.Nevychádzaj jej toľko v ústrety v jej potrebách, nech sa aspoň trochu zľakne,že môže o teba prísť.
Tvoja žena je jedna sebecká ženská ktorej nezáleží na tvojich pocitoch, trestá ťa svojim nezáujmom.Nemá k tebe úctu a respekt, váš vzťah je nefunkčný a v tomto vychovávate aj svoje deti.Tie deti všetko cítia a raz budú také isté.Neľubi ta, má ťa ako kamoša ktorý s ňou vychováva deti,Keby jej na tebe záležalo problém by riešila.A možno má milenca alebo ju nepritahuješ.Proste nieje k tebe úprimná, vaše manželstvo dlho nevydrží .Na tvojom mieste rozmýšlam o rozvode lebo budeš nešťastny čím ďalej tým viac

a smejete sa spolu? a ma manzelka nejake hobby? robi nieco okrem rodinu? maju deti nejake porblemy? zdravotnr v skole?, nejake financnce problemy mate? praca ju naplna? mava orgazmus si s i tym uplne isty? mt mame tiez malo sexu ale objektovne dovody male deti plus ja bolesti od porodu... ale tak vieme ze je to docasne a ze sa to zlepsi ked deti budu menej chore viac spat a najma oed sa mi konecne vrati cyklus