icon

Chýbajúca intimita v manželstve: Ako vyriešiť problém?

mangelxxx
30. dec 2024

Ahojte, skúsim, ale nie je to jednoduché všetko zachytiť v skratke 🙂. Problém je s chýbajúcou intimitou od manželky, fakt je to pre mňa nepochopiteľné, preto píšem, hádam sa niečo dozviem. Sme štyridsiatnici, 3 deti, v celku obaja zdraví, dovolím si tvrdiť, že vekovo vyzeráme na menej, zachovalý aj postavou . Bežný týždeň vyzerá tak, že škola a práca, prvýkrát sa vidíme doma po práci, ona končí skôr, aby viac času mala na deti a domácnosť. Ale dosť pomáham, nie je to na nej, ale určite má toho viac.
Ale cez pracovné dni (niekoľko rokov od narodenie posledného) jej non-stop niečo je – únava takmer vždy, občas bolesť hlavy, brucha, no proste hlavne únava. Nedá sa s ňou cez pracovné dni moc riešiť veci (ale aj obyčajná komunikácia je na tenkom ľade), lebo hneď podráždená, že však nestíha, má ešte kopec, atď. Stačí jej byť v práci a už je doma mierne napätie. Ponúkam jej slušne, že nech si niečo nájde na kompenzáciu, čokoľvek, že doma to v pohode zvládneme (a to je pravda, že zvládneme), ale aj z toho je podráždená . Čiže cez týždeň niečo ako intimita je neslýchané, to už som sa dávno naučil. V piatky je stále hotová, lebo týždeň za ňou. Sobota je jediný akože „vhodný“ deň na niečo, ale to ešte je tam veľa faktorov. Nedeľa je už deň pred prácou, tak to už sa zase nič intímneho nehodí, lebo len povie, že „mať tvoje problémy“. A to sme za posledný rok mali sex asi 2-krát, a predchádzajúcich 15 rokov max 1 x za mesiac. Ale to všetko nebol sex – lebo niekedy sa stihla len predohra, vošlo dieťa a bol koniec, a tak som si „vyplytval“ tú jedinú šancu za mesiac . Večer sme prakticky nikdy nemali sex, v noci niekedy, ale to bolo po čase nudné, lebo však totálna tma , a podráždená, že bude nevyspatá. Takže jediná šanca bola v sobotu ráno (takže 4 možnosti v mesiaci). Normálny sex za 15 rokov som mával tak 3 až 4 krát do roka. Pri väčšine prípadov sexu sa odhalila len minimalisticky . Ako tak odhalenú ju môžem vidieť iba, keď akože vojdem, keď sa sprchuje. Ale pri tom ma strašne priťahuje, vzrušuje, páči sa mi. ALE UŽ SOM V ŠTÁDIU, že našu intimitu vidím ako športku – šanca vyhrať je vždy, ale prakticky nulová. Takže moja obľúbená poloha už roky rokúce je - ja vo vani, a v kúpeľni nikto  (bohužiaľ, toto nie je vtip).
V skutočnosti však viem a vidím, že toho nemá až tak veľa, ako sa tvári. Len ona to berie tak, že sex je posledné čo ju trápi. A vôbec ju netrápi, že sme rok skoro nemali. Komunikovať s ňou sa o tom nedá, prosím túto radu mi nepíšte.
Záver - skúste akúkoľvek Vašu skúsenosť, hádam uvidím svetlo na konci tunela. ďakujem.

0silvia0
2. jan 2025

@peter244 ved to bude len horsie, ty si mlady chlap, nechces si zalozit rodinu? Ano, pre silnych krestanov je sex pred svadbou tabu, ale ty evidentne nezdielas jej vieru ani presvedcenie.

unicornlady
2. jan 2025

@0silvia0 No, "vtipné" je to, že predtým jej ten sex nevadil. Až keď začali bývať spolu.

0silvia0
2. jan 2025

@unicornlady no ved to, cele od veci

samik88
2. jan 2025

Čo bude keď deti odídu z domu?
Chodí cvičiť,športovať,má nejaké hobby? Je určite spokojná so svojou postavou,s tým ako vyzerá? Toto je u žien veľmi dôležité. Musíme sa cítiť sexy a príťažlivo. Ale samozrejme aj muži nás musia priťahovať,nielen fyzicky. Je pravda,že 2-3 krát za mesiac je málo ,ale k tomu ste sa mali už vrátiť keď spomínaš,že deti sú už dosť veľké. Na jednu stranu chápem ženy ,ktoré sa musia starať o tri deti ,domácnosť a ešte aj chodiť do roboty. Lenže ty píšeš,že jej naozaj veľa pomáhaš. A vekom to libido u ženy zrejme klesá. Musíte sa o tom určite porozprávať. Nech chodí pravidelne behať napríklad ,nech si dáva dáke vitamíny ,prekvap ju nejakými peknými šatami ,pozvy ju niekam na koncert,atď. Ona sa musí uvoľniť a taktiež musí pochopiť,že keď deti odídu z domu ostanete už len vy dvaja. Na vzťahu treba pracovať celý život a obzvlášt po odchode detí z domu.

joesvk
2. jan 2025

@peter244 Tá tvoja ťa najprv namotala a asi dúfala, že si ju rýchlo zoberieš.Teraz,keď len spolu bývate bez svadby, už zrazu nechce sex.
Neber si ju. Nielen preto,že je dominantná ,ale hlavne preto,že je pre teba stará.
Vždy budeš ako jej dieťa, nie ako partner.

mangelxxx
autor
2. jan 2025

@0silvia0 ... napísala si, že .... Aj to je chyba, ze ju neskusas namotavat. ... Odpovedám - vyskúšal som naozaj všetko, rôzne prístupy, od večere až po neviem čo. Ešte dodám, že u nás je sex len v spálni, inde bol len uhorský rok. A ešte niečo, že mi dvaja sme nikdy neboli doma sami, vždy sú tam deti. Aj keď by sme si to vedeli na krátky čas zariadiť, ale ona nemá záujem, nech rozprávam aj naružovo. tkaže tak.

mangelxxx
autor
2. jan 2025

@samik88 Písala si: Čo bude keď deti odídu z domu? ..... odpovede na všetko, čo si sa pýtala, som už popísal. Ja sa zatiaľ rozchádzať určite nebudem, o to mi nešlo, nechám tomu voľný priebeh a uvidí sa. Hľadal som tu v diskusii len nejakú myšlienku na vyskúšanie, ktorá by ma ešte nenapadla. U nej sa skĺbilo niekoľko vecí, každá o sebe nie je významná, ale spolu už zavážia. Napr. je fyzicky slabšia, tak sa skoro unaví. Aj keď jej ponúkam čokoľvek, kedykoľvek, že zvyšok rodiny sa prispôsobí, aby niečo začala robiť, tak to ju takmer uráža, že ona vie najlepšie čo jej je. Takže je to začarovaný kruh, kde v podstate "nevládze" s ničím začať. Aj že zaplatíme osobného trénera na čokoľvek, ale ona nie, stále po svojom, ale ani to s ňou nehne, ani vôbec na tým neuvažuje. Pričom ja viem ako funguje telo, celkom pravidelne športujem, ale nehne to s ňou, proste ONA JE SPOKOJNÁ.

gelifil
2. jan 2025

@peter244 no , pekne pokrytecka zena....na zaciatku to hriech nebol?...ako zena starsa od teba ti radim, skonci to....10rocny rozdiel vekovz navyse je dost a uz teraz su problemy...toto bude len horsie

gelifil
2. jan 2025

@mangelxxx ona je hlavne maximalne egoisticka!!!..zle mi je z tych zien, co tu popisujete...normalne vychcane mrchy

sisska96
2. jan 2025

@macekovam načo by brala hak, keď ani nesexuje 😅

0silvia0
2. jan 2025

@mangelxxx ak je u vas sex len v spalni, tak ste nevyskusali vsetko a stale sa zenou nechas udupat. Ona nechce, bodka, ty akceptujes a nechas tak. Ale ved ok, asi si submisivny typ a nejde ti spravat sa trocha ako alfasamec plny testosteronu.

foterlotor
4. jan 2025

Mrzí ma to. Mám rovnako. Je to veľmi sebecké a neférové.

tintin37
5. jan 2025

Ahojte, tí, čo máte takýto problém, skúste si pozrieť niečo o sexuálnych narcistoch. Sú rôzne formy a spôsoby. Mne to sedí presne, aj keď sa môžem mýliť tak, ako som sa pravdepodobne mýlil asi doteraz...

diegoo
6. feb 2025

@mangelxxx nemôžem si pomôcť, ale skoro akoby si opisoval môj manželsky život. S tým rozdielom že máme dve dospelé deti a ani s nami nebyvaju. A sex? Tak 10x do roka!! Keby aspoň 12!!. Jediná šanca na úspech je presne deň pred menzesom. Ak sa to z nejakého dôvodu nepodarí môžem čakať mesiac. Trvá to cca 7 rokov. Už som sa prestal snažiť a čo je najhoršie, že s postupom času aj keď ju vidím nahú ..NIČ. Absolútne nič to so mnou nerobí a pritom má postavu že by jej mohli závidieť aj 20-ky. Som frustrovaný, rezignoval som.....

slovakboy
6. feb 2025

@mangelxxx skús ísť naň pomaly a akoby ju baliť podobne ako keď by to bola nová žena s ktorou si ešte nič nemal. Ona mi pripadá uzkostlivá a robí si zo všetkeho problém aj tam kde nie je. Sama sa chce trápiť to je blbá povaha alebo lepšie povedané zlozvyk. A neprestane s tým pokým ozaj nepríde trápenie. Nemyslím, že je hneď frigidná. Len si namyslená, že sex je zbytočný. Ty ju predvedč o opaku tým, že ju nalákaš na svoju intimitu. Nebuď pre ňu samozrejmý, pohladkaj a pusť. Hovoríš, že sa s ňou o tom nedä rozprávať. Nerozpravaj mesiac, buď milý ako sa len dá další mesiac. Ale potom keď ona nebude prístupná na zmenu povedz jej že takto nechceš žiť ďalšie roky s ňou a buď tvrdý a neústupný. Požaduj nech hľadá riešenie. Samozrejme ju nemôžeš nútiť, ale aby sa nútila sama, to mozes.

any_soj
7. feb 2025

@diegoo mrzí ma to. zo zvedavosti... Prečo práve deň pred? A podľa čoho presne vie, kedy to bude?

diegoo
7. feb 2025

@any_soj Ahoj, predpokladám že deň pred menzesom s ňou zametajú hormóny 😁

any_soj
7. feb 2025

@diegoo zaujímavé že zrovna vtedy, väčšinou to je okolo ovulácie.

hefo
7. feb 2025

@any_soj U mojej je to tiež tak, buď okolo ovulácie, alebo pár hodín pred spustením menštruácie...

demodun
7. feb 2025

@any_soj nebude to také neobvyklé. aj mne sa búria hormóny aj tesne pred menzesom

diegoo
8. feb 2025

@hefo a niekedy len pár minút a rýchlo 🙄

diegoo
8. feb 2025

@demodun aspoň že si napísala "aj" a nie "iba". To by som ťa podozrieval, že si moja manželka 🤣

demodun
8. feb 2025

@diegoo nie, to určite nie. Ja takto manžela netýram. Skôr ho občas musím naháňať 😉

diegoo
8. feb 2025

@demodun šťastný to chlap 😉👍

pralinka25
8. feb 2025

@diegoo ja viem ze si znechuteny a frustrovany. aj chapem preco ale este sa opytam skusal si ju normalne znova zbalit?

diegoo
8. feb 2025

@pralinka25 popravde za tie roky som síce skúšal kadečo, ale znova ju zbaliť veru nie. V každom prípade už to ani neskusim. Pre mňa to už totiž skončilo.. 🥴

pralinka25
8. feb 2025

@diegoo tak chodte od seba. inak je vas tu s podobnym pribehom velmi vela. kazdy vztah sa zunuje.
neviem kolko mas rokov ale mozno je cas pohnut sa dalej. ak uz nechces ist tymto vlakom tak vystup.
ale inak zbalit si znova a znova vastneho partnera je celkom fajn. to len tak pre buducnost.

demodun
8. feb 2025

@diegoo a koľko máte rokov? Ako chceš ďalej postupovať?

diegoo
8. feb 2025

@demodun @pralinka25
Takto: Sme po 40-ke. To bude musieť stačiť ako orientačný bod. A čo ďalej? To absolútne netuším ale ak niečo nespravím, a to myslím čokoľvek, zostanem ako zaseknutý v čase a to naozaj odmietam takto žiť.

0silvia0
8. feb 2025

@diegoo po styridsiatke? Ved to ste mladi. Okrem sexu ako fungujete? Kino, koncerty, posediet niekde, spolocne aktivity?
Na taketo nic v sexe mate cas po 60ke