icon

Čo robiť, keď sa partner prestane venovať?

21. mar 2024

Prišla som si sem po radu. Viem, že polovička mi tu vynadá, že bože precitlivelá ale asi aj tak idem do toho.
Mám 25 rokov a od decembra žijem so svojim priateľom v nájme. Spolu sme rok a niečo. Spoznali sme sa na VŠ (bol o ročník vyššie). Do decembra priateľ pracoval v Čechách a chodil ku mne na víkendy. V zime sa mu podarilo dohodnúť, že pôjde na živnosť a bude môcť robiť remote a príde za mnou. Keď prišiel, všetko bolo super. Bolo mi jasné, že po čase opadne také to nadšenie zo spoločného bývania ale nečakala som, že až takto.
Drvivá väčšina domácnosti (varenie, nakupovanie, pranie ...) je prakticky na mne. Keď som ho konfrontovala povedal, že v poriadku môže mi s tým pomôcť, že stačí povedať. Ale mne mňa je to proste mentálne náročné mu hovoriť, prosím v stredu vyper také a také prádlo, choď do obchodu a kúp ... To to radšej urobím ja. Finančne sa sťažovať nemôžem. Ideme 50/50 a nikdy nebol problém, keď sa malo kupovať niečo "väčšie", napr. kupovali sme si sušičku.
Najväčší problém mám s tým, že mám pocit, že tak nejak stratil záujem o mňa a čas strávený spolu. Keď chodil iba na víkendy trávili sme čas spolu. Teraz prídem domov, pracuje. Ideme cvičiť, vrátime sa, zasa si sadne za počítač, ja idem robiť večeru. Najeme sa, zasa ide za počítač. Neboli sme spolu niekde vonku ani nepamätám, lebo keď niečo nenaplánujem ja, tak sa nić nedeje.
Čo mám robiť?

Strana
z2
greywolf
22. mar 2024

1) preco chces od neho aby pral? Ano vieme to spravit aj my muzi, ale to je akoby si mala ty umyvat auta a on ti kazdy stredu hovoril ze treba umyt a povysavat auto a ze preco ta to samu nenapadne. 2) vztah je vacsinou krajsi ked spolu nebyvate, pri nastahovaní sa to do roka casto zmeni. Zalezi na dvoch ako vela .

mantilka
23. mar 2024

Nrhladaj ideálneho muža...lebo vo väčšine prípadov sa takto muž nesprava, ale zena. Hádam so ženou vzťah nechceš. Treba sa naučiť správne komunikovať a akceptovať toho druhého....o tom je zrelosť človeka. Možno To , že v domácnosti nie je samostatný ale je ochotný je len otázkou času, že to urobí aj samostatne. Môj manžel tiež potreboval povedať a teraz sa chytí samostatne urobiť hocičo v domácnosti. Nauč sa nerobiť veci sama, lebo zle vychovás aj deti. Prácu treba delegovať a nepozerať kritický na výsledok, aj ty si sa učila robiť veci a neboli hneď perfektne. Jednoducho nazerať na človeka s láskou. Čo sa týka spoločného času treba sa v kľude porozprávať a urobiť si program dopredu. Čas pre teba si musí vytvoriť, ty nie si jeho slúžka v domácnosti. Zatiaľ návrhmi program ty a keď sa to sautomatizuje posunies na druhý level, zdôverila sa mu, že túžiš aj po náhodnom rande ♥️. Keď budeš ofucana na všetko, tvojmu vzťahu to nepomôže ani ďalší partner nebude výhrou. Každý máme svoje plusy aj mínusy. Ak by nejavil záujem o spoločný čas, tak je lepšie to ukončiť.

alex1212
23. mar 2024

To máš ešte fajn, len mu povedz, čo má urobiť a urobí.. to je fajn. Keby ti povedal, že ty si žena, to sú ženské práce, bolo by horšie.. s tým PC to je problém ľudstva ako takého.. o deťoch na mobiloch počnúc.. treba zodvihnúť zadok a žiť externe. Príroda, šport a nie sedieť doma na zadku pri PC..

reanda
23. mar 2024

@mantilka ty neopisujes zenu - partnerku, ale vychovavatelku 😀 ..ano, niektorym zenam to vyhovuje, mat miesto chlapa decko, ktore si pekne vychovaju, ako sa im paci a on pekne poslucha a vsetko je akoze v poriadku.. akurat, ze vo vacisne pripadov nie je 😝

mantilka
23. mar 2024

@reanda Si trápna. Podľa teba normálna komunikácia je výchovou dospelého človeka? Keď niečo chcem od niekoho tak to odkomunikujem. Len medzi rečou človek sa formuje celý život a dokonca aj vlastnými deťmi, keď načúvať čo hovoria. Najlahsie je človeka vyškrtnúť zo zoznamu, aj keď má iné kvality. A ešte lepšie hľadať pána dokonalého, takého k sebe... však áno.

reanda
23. mar 2024

@mantilka upozornovat dospeleho cloveka, aby si hadzal spinave ponozky nie na zem, ale do kosa na pradlo, nie je normalna komunikacia..

mantilka
23. mar 2024

@reanda som sa zasmiala. Poznám aj veľmi samostatného chlapa, ktorý všetko urobí, ale tie ponožky...to je diagnóza. 🤣🤣🤣 Myslím, že sú vážnejšie veci, ktoré netreba u chlapov prehliadať.

Strana
z2