Dá sa odpustiť nevera?
pekný deň, nedávno som zistila, že ma manžel podviedol
boli sme spolu dokopy 5 rokov z toho 2 roky manželia a pred asi 3 týždňami sa mi priznal, že ma 2x podviedol, prvýkrát ešte tri roky dozadu a druhýkrát pred 3 mesiacmi.
neviem čo robiť, on ma prosí o odpustenie ale ja mu už neverím, nedokážem to, nie že by som ochladla uplne v citoch ale zhnusil sa mi, zničená dôvera aj tie ,,hygienické,, dôvody...no fuj
neviem, stále mi píše, kupuje kvety a všeličo a prosí aby sme ostali nadalej manželia...
@gejb ale tak on nemyslím si, že tie testy niečo zmenia, lebo aj tak sa mi hnusí, to že ,,vošiel" do inej
a celkovo som človek pre, ktorého je dôvera základ všetkého, najväčší pilier vzťahu...neviem čo robiť, lebo urobil to 2x za 5rokov a čo bude dalej...ja neviem čo robiť, vkuse otravuje, ospravedlňuje sa...
Tak už len kvôli sebe aby si vedela, ze si OK. Pre upokojenie... ci zostať vo vzťahu alebo nie, to je na tebe...každý sme iný...niekto to prekoná,iný nie. A obe varianty su v poriadku
@elizabet173 postoj mám, aj som vždy tvrdila, že nebola by som s takým ale prišlo to a nie som si istá čo robiť, či dať šancu a pokračovať alebo ukončiť a rozvod
@autorka Tak dva krat sa mu to prepieklo, neprisla si na to, tak pri akej prilezitosti Ti to hovoril? To akoze z nicoho nic?
A jeho cierne svedomie to nebude,to ani nepis. To by priznal maximalne tak tu novsiu a musela by si ho pritlacit ( podozrenim, argumentom, nejakym kvazi dokazom) , keby uz tak, nie aby vytiahol nieco stare 3 roky a nabalil by tarchu a jeho ohrozenie este aj tym. Pises, ze vsetko ok a podozrenie si nemala, , o nicom nevies, tak co ho viedlo ku tomu, aby z nicoho nic v akoze idealnom vztahu isiel na svetlo sveta s jeho neverami? Aky mal impulz k priznavaniu sa?
@gejb každý podľa seba, ale ked ja neviem, uplne som neochladla, niečo tam je ale neviem ako dalej...
Ja by som sa k nemu už nevrátila,neverila by som mu,už to pokazil a to sa ťažko naprava
@queen_mary nevera na upevnenie vzťahu? Akože v čom? Takže keď jeden z nich zisti, že mu bol ten druhy neverný, tak si vstúpi do svedomia a povie si, och bože, musím sa zlepšiť, lebo je to moja chyba? Alebo si povie, och ako dobre ze ma podviedol, upevní to nás vzťah?
Za mňa je to nezmysel, ak aj tie páry ostanú spolu,vždy v jednom z nich ostane ta horkosť, aj keď to možno potlačí z akéhokoľvek dôvodu (trebars deti, majetky, hypotéka)
@andrea78 boli sme dom a pozerali seriál, a zrazu začal, že ,,chcem sa ti s niečím zveriť...trápi ma to už dlho, ale podviedol som ťa...2x" a ja som nechápala, bola som akoby šoku a potom začal stým, že sa ožral a a nevedel čo robí...a stalo sa to tri roky dozadu"
ved toto aj nechápem, nesťažoval sa, nič nehovoril zlé a zrazu toto... :(
A tu druhu neveru, pred 3 mesiacmi, to tiez akože nevedel, čo robí? 🙈🙈🙈A keď bol pri tej 1x taky, namol ožratý, že nevedel co robí, to vyspať sa s už ňou zvládol? Ak bol taky spity??
Za mňa na alkohol sa len vyhovára, proste neexistuje ospravedlnenie nevery.
@autor prepac, no akosi neverim celej teme. Tak rok pred manzelstvom Ta podvedie, pred stvrt rokom opat a prizna sa pri seriali, pricom podozrivy nie je, nic nevidis, nic nepocujes, vidis vas ako idealne manzelstvo s darcekmi, dovolenkami a on sa zrazu prizna pri seriali...Preco, naco? Co by tym sledoval, dosiahol? Teraz sa ide udarcekovat a odprosuje. Aky muz by toto urobil?😀 Ani ten uplne zufaly a zmietajuci sa v mukach zo svojho svedomia🤭
@autorka tak skús to zistiť čo ju spôsobilo a dostaneš možno odpoveď ako sa zachovať...
Ma take pohnutky ocividne. Ak si si vedoma, ze ste mali ok vzťah a urobil to.. Tak skus popremyslat, ze ked pridu deti, napr cele tehu nebudes moct mat sex (vsetko je mozne hej..), potom kludne i 2m po porode.. Budes total nevyspata, potom zubky dietata, nervozna, na sex ani nepomyslis a kludne to môže trvat rok dva po porode. Co myslis, podvedie ta znova? A naberies potom odvahu odist od neho ked uz budes bez prijmu a s dietatom?
Koľko šancí je podľa teba normálne dať?
Poznám takú jednu čo dala aspoň 20 šancí (to vieš pán doktor má rad mladé sestričky) a určite mu dalších 20 dá….lebo však dom chata auto dovolenka asi stoja zato
@jaskolka ale mna tvoj nazor nezaujima. Ja mam pohlad na vec takyto. Netreba hned palit mosty, treba sa do toho ponorit, aby sme mozno pochopili nejake veci a dovody. A radim autorke. Vy sa v klude hned vsetky rozvadzajte.
Dve odlišné ženy no ok. Ako dlho s nimi spával? Raz viac krát? Kde sa zoznámili? V práci, v bare, na internete?
Stačí že si stale s ním. To znamená že si to rozdychala či rozchodila
Či ako to vnímaš? Musíš mu povedať, že od 5.2. ti dávam šancu?
@dianka555 vraj iba raz s oboma, toto neviem, kde sa zoznámili, ale v práci to si nemyslím
Do budúcna budú s týmto chlapom len problémy. Toto sa nezmení. Príde po 10 rokoch stereotyp a urobí to znovu......ani nerozmýšľal o odpustenie a vrátení sa k nemu. Bude ta to zozierat- neustále otázniky kde je, s kým je, a ci ti neklame....nakoniec on urobí z teba stihacku a pošle ta do riti. On zabudne že bol neverný ale ty nie
@katarinka89 ved toto, ja nikdy nezabúdam, toho sa bojím, že by sa to opakovalo dalej...ale nechápem prečo to urobil, ked sa nesťažoval
@autorka tak už máš odpoveď- urobil to z nudy, len preto že mal príležitosť, otázkou je čo urobí , keď sa mu naskytne ďalšia príležitosť...
@katkazocele ja jeho správy už ignorujem, som ho aj obmedzila, aj som si vzala svoje veci z nášho bývania, a som ako som písala u rodičov, ale ešte potrebujem asi čas sa ukľudniť, a vedieť byť viac racionálna a neriešila veci s horúcou hlavou a pod vplyvom emócii

@queen_mary nepoznám žiadny taký vzťah ktorý by nevera posilnila
Poznám zato vzťahy kde po nedôvere sú spolu už len kvôli majetkom či spoločenskému statusu
O dôvere či láske tam už nemôže byt ani reči
Zalezi aké mame vzťah? Buď ho mam kvalitný, alebo žiadny vzťah nie je