icon

Dá sa žiť z lásky?

maria123a
23. dec 2022

Ahojte, našla som si o 5 rokov mladšieho partnera , jeho povaha je skvelá, rozumieme si.. sme spolu zatiaľ 4 mesiace cítim sa pri ňom skvelo, ďalšia vec ale je že nemáme úplne všetko materiálne.. pri predošlých partneroch som mala všetko .. takmer na čo som si ukázala ( tým nechcem povedať že som zlatokopka ale mala som proste o všetko postarané , boli to chlapi s veľkým Ch proste) nemusela som dá starať či je zaplatený najom a vždy som sa na nich vedela spoľahnúť, tento partner nieje až tak materiálne zabezpečený, nemá auto … musíme si trikrát rozmyslieť čo kúpime aby nám to na celý mesiac vyšlo, proste som mala doteraz vždy šťastie na mužov , s ktorými som toto nemusela riešiť.. prosim, nesúďte ma, ja sa len zamýšľam , ako to máte vy? Čo by ste uprednostnili ?

zmrzlinka2021
23. dec 2022

@ivik4 no ludia funguju vselijako, lenze potom netreba vyplakavat, a chodit do siedmeho z neba....

mircalla
23. dec 2022

@ivik4 Myslis bezna rodina matka 4 retazove porody, nikdy nepracovala a je totalne zavisla od manzela? To potom ano. Ja rodiny, kde vsetko plati chlap napriek tomu, ze zena pracuje nepoznam. Ak si zena primerane zarobi, nevidim ziadny dovod preco by nemala prispievat. Asi som moc emancipovana na toto forum.

danica2711
23. dec 2022

je jasné, že človek je živý aj chlebom/peniazmi, nielen láskou a čerstvým vzduchom, takže si po 4 mesiacoch nenasťahujem k sebe človeka, o ktorom viem, že má hlboko do vrecka. Ale zaujímalo by ma aj to, prečo ťa opustili všetci tí s tým veľkým CH?

ivik4
23. dec 2022

@mircalla mne je to jedno , nech kazdy zije ako mu vyhovuje
Len pisem ze si sla do extremu. Ahoj

mircalla
23. dec 2022

@ivik4 V com som sla akoze do extremu? Ze neuznavam sa nechat 100% zivit? To potom ano

cervenaruza123
23. dec 2022

@maria123a Necitala som celu diskusiu, ale my sme s muzom hladali lasku a spolocne sme si potom budovali aj to materialne. Je lahsie dozit s niekym do staroby koho ma clovek aj rad. Akurat pokial je lenivy ze nechce robit, tak to by mi vadilo.

oli18
23. dec 2022

@soldi .nech ti to stastie dlho vydrzi, zasluzis si 😍

liljana
23. dec 2022

1. a kde su tu skveli solventni chlap s velkym ch teraz? Asi neboli az taki skveli, ked uz su minulost. A kde je otec tvojho dietata? Je aspon velkorysy k svojmu dietatu?
2. Vies kto tu najviac vyplakava nad osudom? Jednoduchsie zeny, ktore pozerali hlavne na peniaze a zabezpecenost, aby sa nemuseli vzdelavat a pracovat. A preto ich lahko oblbne prvy pohodlny manipulator, ktoremu sa nechce starat o domacnost, ze sa o ne "postara". Potom placu, ze kde dali oci, ze nevideli (ci nechceli vidiet) vsetky ostatne negativa a uz maju s nim 3 deti.

maria123a
autor
23. dec 2022

@miadi určite nie

mon29
23. dec 2022

Myslim si,ze @ivik4 ste nepochopili, ja som to pochopila tak,ze partneri su rovnoceni,pracuju obaja,ale muz si "nenarokuje" peniaze na najom,benzin a ostatne povinne platby. Tie pokryva on a ked treba tak zena kupi nieco ine, napriklad oblecenie pre celu rodinu alebo zaplati nieco na vylete, vianoce darceky atd.. ale ten bezny chod taha muz ked ma na to... ja tiez poznam vela rodin ktore takto funguju a su to normalne funkcne rodiny,kde to muz bere ako svoju zodpovednost zabezpecit financne rodinu.. nikdy v zivote by som nechcela muza co to nedokaze..

liljana
23. dec 2022

Ale suhlasim po lepsom precitani, ze muz co nema rezervy, kym hlada pracu a necha sa zivit zenou s dietatom, je divny a nesvedci to o nom nic dobre. Na tebe je zistit, ci toto bolo jedine poklznutie, alebo je to jeho zivotny standard nic nemat a cakat peniaze od druheho. Idealne je sa drzat v strede. Nehladat sponzora, ani nemat na krku nezodpovedneho vyzirku.

belllinka
23. dec 2022

@mon29 Ale pochopili sme to. Ale nemyslím, že sa dá finančne porovnávať ťahanie celej domácnosti a kúpenie handier alebo niečoho na výlete.
A takže ty si si hľadala muža tak, že si sa ho hneď na začiatku pýtala na výšku platu a zabezpečenie, či vôbec má význam v tom pokračovať? Keď tvoj muž náhodou stratí zamestnanie a dlhšie sa mu nebude dariť nájsť nič adekvátne, tak ho kopneš do riti a vyhodíš z domu a budeš hladať "bohatú náhradu"? Fakt úbohé...

belllinka
23. dec 2022

@mon29 respektíve ten dom bude asi jeho 🙂

dominikamacakova
23. dec 2022

Čo robí? Koľko má rokov? Aké má ambície?

ivik4
23. dec 2022

@belllinka nieje ubohe skor nazvat niekoho zivot ubohym na zaklade jednej spravy? Wau
A ze potom su niektore deti tak zakerne 👀

maminka1001
23. dec 2022

@mon29 mne je smiesne pomenovanie zlatokopka na zenu v klasickej rodine

mandzula
23. dec 2022

@maria123a Pises, ze zarobis tolko ako on, no na jeho vyplatu sa caka a zatial vsetko tahas ty. Preco nema peniaze, ked ty ich mas, na co ich mina? Z coho zil predtym, kym si ho nedotovala? Mal na to niekoho ineho?

mimi3008
23. dec 2022

A tu pekne vidime, ze chlap s velkym CH znamena pre kazdu zenu nieco ine🤣

ropucha6
23. dec 2022

@jan510 presne, ja dnes len pozeram, co za temy a pevne dufam, ze aspon vacsina z tychto zien su vymyslene. S malymi detmi a x-tym neperspektivnym frajerom namiesto riesenia svojej situacie.

mon29
23. dec 2022

@belllinka reagovala som na to, ze muz by sa mal vediet financne postarat o zenu a rodinu, a stojim si za tym. Moj muz ked som si ho zobrala zarabal 600 eur, mal dve prace a jednu nocnu chodil na skolenia a vypracoval sa,lebo vedel ze chce sa o rodinu postarat..a to bolo pre mna dolezite ze chcel, a bolo jedno kolko zarabal, nikdy,nikde nedovolil aby som platila.. ja zarabam dvojnasobok mojho muza,podnikam robim 12hodin denne, to len pre info ze nie som ziadna zlatokopka,ani ho nekopnem nikam, ani on mna,lubime sa..a stale nic mi nedovoli platit😁a ak bude treba bezproblemov potiahnem domacnost ja..takze takto som ja uboha 😂😂 a dom sme si kupili spolocne😊autorkin frajer vyzera ako lajdak prvej triedy,a takeho by som nechcela..

h2
23. dec 2022

@miadi Tak ale ťažko porovnávať Ameriku so Slovenskom. Nie len, čo sa platu týka, ale aj úplne ináč je tam žena chránená v prípade rozvodu, čiže môže si dovoliť kašľať na svoju kariéru.

mircalla
23. dec 2022

@mon29 A neni to ti blbe? Si ten dvojnasobok ukladas a on uplne vsetko plati? Mne by to blbe bolo
Ono nikdy nehovor nikdy, co sa tyka trvacnosti vztahu. Aj 20rocne pevne vztahy v mojom okoli krachli

blontimka
23. dec 2022

@maria123a nie, z lásky sa žiť nedá
Po 1 a pol roku až dvoch prejde zamilovanosť a potom je treba žiť z toho, že si jeden druhého pre niečo vážime. Z ničoho sa žiť nedá

avicii18
23. dec 2022

A dá sa žiť bez nej?

mon29
Autor odpoveď zmazal
miadi
23. dec 2022

@zmrzlinka2021 nie len vyzsich kast ale aj obycajna stredna vrstva. Len ta sa toci v inych cislach ako na Svk . Nevlastnia korporat. Staci lepsie platena funkcia. Tie zeny by vyzili zo svojho platu len by to Nebol ten standard ako ked sa zije z toho lepsieho ..

mircalla
23. dec 2022

@mon29 Ak to rozflakate na zazitky, to by si protirecila, ze vsetko plati...Akoze neviem si to predstavit, ze neplatis vobec nic. Za mna nie skratka

miadi
23. dec 2022

@h2 ale oni nekaslu na svoju karieru len ten chlap zaraba viac a ich zarobene $ su ich vackove. Funguje to tak aj v mexiku a to je krajina zobrakov a milionarov. V niecom mi aj pripomina Svk . Porovnavat sa da😎len vam sa to nepaci😉poznam take rodiny aj na Svk len trochu inak . Na juznom Svk zeny co nikdy nerobili a o vsetky $ sa stara chlap. A teda mega super plat to nie je no staci. Proste im to vyhovuje tak.

mon29
Autor odpoveď zmazal
mon29
Autor odpoveď zmazal