icon

Dodržiavate s partnerom pred stykom špeciálnu hygienu?

2. jún 2023

Ahojte,

mozno blba otazka, ale som zvedava, ci sa umyvate pred pohlavnym stykom (nemyslim teraz na kazdodennu hygienu, to je samozrejme).

Ja sa dost bojim od zapalov 🤦🏻‍♀️ a zlych bakterii a nutim muza, aby sa pred stykom zvlast umyl bethadinom....

Prehanam to? 😑 Ako to mate vy?

Dakujem!

bessie12
2. jún 2023

a ako dezinfikujes ??😨

autor
2. jún 2023

@nurielka Dakujem! Ja som uz mala take nervy na zapal mocovych ciest, ze inu moznost ako betadine nemal. 😄

autor
2. jún 2023
autor
2. jún 2023

@syslik81 klasicke uzivam.

autor
2. jún 2023

@miadi kondom mi tiez nerobi dobre.

autor
2. jún 2023
bessie12
2. jún 2023

vsak si napisala, ze dezinfikujes pravidelne. Tak sa pytam, ako to dezinfikujes ?? Ja ked sa sprchujem, tak obcas pouzijem mydlo na intim. hygienu, ale najcastejsie pouzivam cistu vodu a spodne pradlo periem na 60 stupnov bez parfumovanych pracich prostriedkov.

oliviabb
2. jún 2023

@tosomja som sa tak zasmiala, az mi vyhrkli slzy

autor
2. jún 2023

@bessie12 ja som myslela na mobil. 🙂 lebo vyssie ho spominali.

Ja sa tiez vacsinou umyvam vlaznou iba, ako mi kazal gynekolog. Periem na 90 nohavicky a uterak ale ten casty zapal mocovych ciest ma neninie. :( hlavne po styku. Preto uz vymyslam kadeco..

miadi
2. jún 2023

Ok tak Skus sa zamerat na tie mocove veci - jedz brusnice alebo extrakt.. pi vzdy vela vody. Do kupela si davaj morsku sol . Nos len 100% bavlnu. Chod cikat vzdy ked treba nezadtziavaj .. pozor na chlad od spodu nesed na studenom atd.

autor
2. jún 2023

@oliviabb Ja vam tak zavidim, ze nemate zdravotne problemy.... Hlavne po pohlavnom styku.... 😏

autor
2. jún 2023

@miadi uz som skusala vsetko.... Sice to je pravda, ze niekedy pijem malo... Ale kedze sa mi to vrati stale po pohlavnom, a manzela som uz tiez poslala k urologovi, ktory nic nenasiel.... V zufalstve som mu kupila betadine, a proste musi ho pouzivat. Ale mozno aj ten mi tam nieco narusa.... Ja uz fakt neviem.... A som inak aj smutna z toho.

bessie12
2. jún 2023

ahaaa, mobil. Ok ospravedlnujem sa. Zle som to pochopila 😅 a aky praci prostriedok pouzivas ? Ja mam Neutral.
Ked mam hlavne tu mykozu, tak vtedy chodim na ostro ( len doma ). Nechavam to "vetrat". Co sa tyka zapalu, tak s tym ti nepomozem, lebo som to este nikdy nemala. Teda aspon myslim. Mozno tiez nejake probiotika by si mohla brat.

mirkava
2. jún 2023

No my áno, vždy predtým dáme sprchu, vždy!

mirkava
2. jún 2023

Chúďa, to musíš mat aj stres zo sexu. Skúste použiť kondóm.

autor
2. jún 2023

@bessie12 nevadi, nic sa nestalo. 😉 zacnem urcite aj nejake probiotika zo spodu. Pouzivam lovelu a aj ich zehlim.

henka123123
2. jún 2023

Nejes vela sladkeho? Ked mas stale taketo problemy? Lebo aj to robi vela..ja naor.nikdy nic nemam naozaj ziadne zapaly mykozy nic...ale pocas 2 tehu som pri oboch mala mykozy aj ked som si dala co len 1 keksik...inak nejem absolutne nic sladke.iba do kavy davam 1 cukor

autor
2. jún 2023

@mirkava nemam stres, len nervy uz. A skusam vselico mozne (ano aj ten betadine u manzela 😆) . Hladam pricinu, ale ako vidim v hygiene chyba nebude. Neviem, co este by som mala vyskusat... :(

autor
2. jún 2023

@henka123123 ale ano. A predstav si, ze ked som sa nazrala - doslova- sladkostami, mne na dalsi den bez pohlavneho styku vratil zapal mocovych ciest. Odvtedy iba maximalne 1x nieco za den. Cukor moze oslabit imunitu? Ja som bola aj u gynekologicky, a povedala, ze vsetko ok, zo steru boli vyslesky v poriadku. 😏 Som sa tesila, ze nieco najde, a vyliecime....

autor
2. jún 2023

@mirkava a opatrne sa opytam, co pouzivate na intimnu hygienu? Ak nechces, nemusis odpovedat.

mirkava
2. jún 2023

Ako myslíš čím sa umyvame? Ja Lactacid a manžel len klasika sprchac, mydlo. Ale sprcha musí byť , bez toho by som sa nemohla ani uvoľniť.

autor
2. jún 2023

@mirkava aha, takze manzel klasika sprchac. Tak ja uz neviem potom. Jeden cas som si myslela, ze prave v klasickom sprchaci je chyba....

mirkava
2. jún 2023

Inak píšeš, že máš častý zápal močových ciest. Mala som v minulosti partnera, kde som po styku mávala zápal močových ciest. Len u nás to bolo jednoduché, rozišli sme sa (nie pre tento problém) z bolo po probléme 😊. Manžela by trebalo poriadne vyšetriť na baktérie z moču. Bol u urológa? Mali by odobrať moc cievkovanim.

hiro
2. jún 2023

Podla mna to je neucinne, vsak mu to stecie, polka flasticky bethadine by mala ist tam odkial nestecie tak lahko 🙂 A sup na to...

nikpa
2. jún 2023

Tiež sa pred každým stykom umývame, roky mám problém so zápalmi tak sme si na to zvykli. Ale keďže máme deti, väčšinou nie je príležitosť na niečo také, akože tu a teraz keď mame chuť. Proste je to také ,,plánované,, že až keď deti zaspia a vtedy už sme obaja aj tak po sprche. Ale v živote ma nenapadlo aby sa umýval niečím extra a ten betadine vám obom skôr uškodil, keďže ničí aj prirodzenu mikroflóru. Kúp mu mydlo na intímnu hygienu a hotovo.

miadi
2. jún 2023

Cukor nie je zly na imunitu ale na tvorbu kvasiniek . Mozno by stacilo zmenit stravu. Nemala by si jest sladke a veci do ktorych idu kvasnice.

gejb
Autor odpoveď zmazal
merymery11
2. jún 2023

Áno je to prehnane. Samozrejme hygiena musí byť, my sa osprchujeme predtým. Prehnaná hygiena tiež vedie k infekciám, zabíja aj tie dobre baktérie Ak mávaš časté problémy treba preliečiť a aj partnera naraz a bude po problémoch 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
henka123123
2. jún 2023

Ano nejec nic sladke naozaj...skus to..nepi sladke vody...ja som tucna(nejem sladkosti kolace.sladke vody.....atd) a nemam taketo problemy naozaj...ale amo som v tehu jedla sladke hned som mala..a jedine co pomohlo je tableta do vaginy