icon

Dokázali ste odpustiť manželovu neveru?

domi4545
29. nov 2024

Zdravím. Táto téma je tu už veľa krát za tú dobu som si prečítala snáď všetky staré diskusie. Možno sa niekomu niečo podobné stalo a ešte nereagoval. Chcem sa opýtať žien (párov), ktoré si tým reálne prešli, dokázali ste zabudnúť? Pred 2 mesiacmi som zistila, že ma manžel podvádzal. Mali sme veľmi zlé obdobie v živote kedy som sa upla na dcéru a jeho som odsunula, odstrkovala. On bol pracovne vyťažený tvrdí, že psychicky na dne.. no a vyriešil to po svojom. Stretol sa s jednou ženou 5x v rôznych hoteloch. Priznal sa až keď som ho konfrontovala (platby kartou z jeho účtu). Trvalo to asi 2 mesiace. Je to dlhý príbeh, ktorý nie je až tak podstatný. Manžel sa snaží, je stále doma, máme ročnú dcéru ktorej sa venuje a prosí o odpustenie. Chcem zostať kvôli rodine, začať odznova. Sme spolu 12 rokov (2 manželia), ale aj keď čas plynie, ja na to stále myslím, bolí ma to a mám to stále v hlave. Manžel bol dobrý muž, s bežnými chybali, ale bezvýhradne som mu verila. Nepomáha, že som na RD a mám čas tomu venovať myšlienky aj keď by som chcela na to zabudnúť. Dokázali ste odpustiť a ísť ďalej? Trvalo to takto dlho? Alebo ešte dlhšie a zabudli ste? Mám pocit, že to nedokážem a možno by mi pomohla skúsenosť niekoho iného, že tie pocity budú časom otupené. Ďakujem za každý názor, viem, že 90% napíše rozchod. Verte, kým som nebola v tejto situácii, hovorila som to isté. Nejde o bývanie ani financie.

Strana
z3
harrisson
30. nov 2024

Všetko sa dá zvládnuť ak je vôla a chce sa. Zranené ego treba dat niekedy bokom.

aurora33
30. nov 2024

@slovakboy ale ja píšem o nevere, nie o odpúšťaní.

feuille
30. nov 2024

@domi4545 2 mesiace sú malo, ja ZAČÍNAM dôverovať až teraz, po trištvrte roku. Medzi tým to bolo ako na horskej dráhe. A takmer totožná situácia ako u vás.

bystrozraky
30. nov 2024

Tu mas cely pripad o tom istom aj s tym ako to dopadlo po roku dohalenia a ako to prebiehalo:

https://www.youtube.com/watch?v=fjd71bUkb-s
greywolf
7. dec 2024

@domi4545 ja to nechapem mesiace ho od seba odhanas spravas sa k nemu hnusne a potom si prekvapena ked hladal inu. 🫣

daguliatko
7. dec 2024

@domi4545 precitala som si doterajsie komenty a pride mi smutne ze vacsina ti pise “nikdy by neodpustili” a pritom netusia ci aj ich muz/zena nepodviedli. chapem to tak ze si chcela realne skusenosti, nie babske rady “nevera sa neodpusta” a toho je tu najviac, skoda.. dr zazila som neveru, a bolo to narocne, velmi. stale to nie je ok a je to urcite tym, ze sme neboli u psychologa. ak tvoj muz suhlasi, tak urcite poradna resp nech ti da moznost a cas aby si aspon ty chodila na sedenia a odpustila.. vyrozpravala sa….

Strana
z3