Dokázali ste odpustiť manželovu neveru?
Zdravím. Táto téma je tu už veľa krát za tú dobu som si prečítala snáď všetky staré diskusie. Možno sa niekomu niečo podobné stalo a ešte nereagoval. Chcem sa opýtať žien (párov), ktoré si tým reálne prešli, dokázali ste zabudnúť? Pred 2 mesiacmi som zistila, že ma manžel podvádzal. Mali sme veľmi zlé obdobie v živote kedy som sa upla na dcéru a jeho som odsunula, odstrkovala. On bol pracovne vyťažený tvrdí, že psychicky na dne.. no a vyriešil to po svojom. Stretol sa s jednou ženou 5x v rôznych hoteloch. Priznal sa až keď som ho konfrontovala (platby kartou z jeho účtu). Trvalo to asi 2 mesiace. Je to dlhý príbeh, ktorý nie je až tak podstatný. Manžel sa snaží, je stále doma, máme ročnú dcéru ktorej sa venuje a prosí o odpustenie. Chcem zostať kvôli rodine, začať odznova. Sme spolu 12 rokov (2 manželia), ale aj keď čas plynie, ja na to stále myslím, bolí ma to a mám to stále v hlave. Manžel bol dobrý muž, s bežnými chybali, ale bezvýhradne som mu verila. Nepomáha, že som na RD a mám čas tomu venovať myšlienky aj keď by som chcela na to zabudnúť. Dokázali ste odpustiť a ísť ďalej? Trvalo to takto dlho? Alebo ešte dlhšie a zabudli ste? Mám pocit, že to nedokážem a možno by mi pomohla skúsenosť niekoho iného, že tie pocity budú časom otupené. Ďakujem za každý názor, viem, že 90% napíše rozchod. Verte, kým som nebola v tejto situácii, hovorila som to isté. Nejde o bývanie ani financie.
Tu mas cely pripad o tom istom aj s tym ako to dopadlo po roku dohalenia a ako to prebiehalo:
https://www.youtube.com/watch?v=fjd71bUkb-s@domi4545 precitala som si doterajsie komenty a pride mi smutne ze vacsina ti pise “nikdy by neodpustili” a pritom netusia ci aj ich muz/zena nepodviedli. chapem to tak ze si chcela realne skusenosti, nie babske rady “nevera sa neodpusta” a toho je tu najviac, skoda.. dr zazila som neveru, a bolo to narocne, velmi. stale to nie je ok a je to urcite tym, ze sme neboli u psychologa. ak tvoj muz suhlasi, tak urcite poradna resp nech ti da moznost a cas aby si aspon ty chodila na sedenia a odpustila.. vyrozpravala sa….

Všetko sa dá zvládnuť ak je vôla a chce sa. Zranené ego treba dat niekedy bokom.