icon

Frustrácia v manželstve

13. okt 2023

Ahoj, musím sa vyrozprávať a dostať svoje emócie von. Sme mladý manželský pár, obaja do 30rokov. Máme dve deti, aktuálne novorodenca a 2r. Prichádzam na to, že naše manželstvo asi nieje na dobrej ceste. Manžel pracuje 3-4x do týždňa ( vrátane vikendov). Čiže je pomerne dosť času s nami doma, oproti iným párom.
A kde nastáva problém? No hádam v každej oblasti nášho manželstva. Bývame v dome, v domácnosti manžel pomáha minimálne ( občas umyje riad, raz za týždeň vyberie práčku, ak sa mu dá a je pekne počasie vezme staršieho na prechádzku a tam to končí) všetky domáce práce sú na mojej hlave. V lete občas pokosím trávnik ( chcem mu tým pomôcť a ušetriť mu čas), ak umyva auto stále vyžaduje aby som mu pomohla, ak ho konfrontujem s tým že kedy mi on pomohol niečo doma poupratovať začne byť u nás doma dusno. Obraňuje sa tým, že aj ja auto používam. To áno, ale on tiež používa WC, kúpeľňu a milión iných veci , a ani raz sa nepodielal aby mi "pomohol". Neznášam slovo pomohol, keďže som názoru, že on sa ma tiež podieľať na chode domacnosti, žiadne pomáhanie. Manžel zarába dobre, nič nám nechýba. Možno píšem chaoticky, ospravedlňujem sa, bijú sa vo mne hormóny. A prečo sem píšem? Dnes ma neskutočne ******. Potrebovala som si odskočiť do mesta, vybaviť papiere na úrade práce ( prídavky atď). Bola som preč 1h!!!!!!! On chudáčik, ostal sám doma s novorodencom ( starší je u babky), mala som od neho 12 neprijatých hovoroc 2 sms ktoré tu radšej nebudem komentovať. Keď som sa vrátila domov, začal mi vykrikovať že mu malá plače a že sa pokakala ( bola úplne premočená, aj perinka. Samozrejme ju NEPEBALIL A NEPREZLIEKOL , čakal na mňa), kričal na mňa že som mu nechala pos*rate dieťa a ja som si odišla, že len hľadám situácie aby som NEMUSELA byť s deťmi ( áno, je mi hrozne, ja som mu oponovala, veď to bolo prvý krát čo ostal takto doma sám, a len necelú hodinu 🤦‍♀️). Všetko doma ťahám ja, on nenavarí, neuprace, s novorodnecom spim v inej miestnosti aby sa vyspali ( on aj starší syn). Vytáča ma to, že s malym bude chodiť na ihrisko lebo ho tam ľudia vidia , a on sa len chváli ako mi pomáha, ale okrem toho prechadzania nerobí nič. Áno možno ma tu niektoré budete kamenovat, že mám byť rada , že aspoň vezme dieťa na chvíľu von ( áno som rada, ale ja ten čas využívam na upratovanie a varenie , nehovoriac o iných potrebných veciach a starostlivosti o malú). Som unavená , nemám na nič chuť , ak má nevidí aj si poplačem , nevládzem psychicky. Stále sa vyhovára ako nevladze, mňa sa nikdy nepýtal či vládzem. Čo majú hovoriť muži, ktorí pracujú celý týždeň a dokážu fungovať aj doma , BEZ VYČITIEK , NADÁVOK ATD.... viete si predstaviť , normálne cítim výčitky pokiaľ napr. umyje riad , veď to nieje v poriadku.
Je tu veľa vecí o ktorích by som mohla písať, ale to by mi nestačila kapacita a komu by sa toľko chcelo čítať , ani mne nie...
Ďakujem ak si to niekto prečítal celé. Nepotrebujem nič, len som to musela zo seba dostať von. Keďže som podľa neho nevdačna. A takého ako on nikde inde nenájdem, žiaden chlap vraj doma nepomáha toľko AKO ON . Och som vyčerpaná z týchto reči.

tinka8512
13. okt 2023

Ono prave pre toto sa velmi vela mladych rodin rozpadne ked pridu deti. Zial takyto su muzi, oni nikdy nepochopia ze su sit ked to zeny nezvladaju,a je aj ze to zvladaju vsetko fyz ale potom psych su na dne a sa divia ze nemaju sex.
K auto len tolko, aj muzmal poznamku raz,este na zaciatku manzelstva a som u razne povedala, ja upratujem cely dom a dvor a nebudem este aj auto. Umyvanie auta a kosenie dvora je tym padom muzska robota a hotovo. Viac to nevytiahol.

simona92101
13. okt 2023

@lucka_ke tak manzel je nauceny z domu,otec chodil na turnusy prec,bolo treba doma pomahat mame hlavne ked sa mu narodila sestra,preto starostlivost o deti zvlada tusim lepsie ako ja 😃 varit sice nevie ale to uz je detail 😃

macatt
13. okt 2023

@subartic nuž také veci sa stávajú a často sa tiež stane, že muž to neustojí.. možno by najradšej utiekol🙃
A možno aj utečie, keď bude doma peklo..

januska12323
13. okt 2023

Máš doma vadný kus a jedinou tvojou chybou bolo z neho spraviť otca tvojich detí. To, že nerobí domáce práce ešte ako tak zvládnem ale aby vlastné dieťa nechal v osratej plienke a oblečení? Taký pucung by dostal, že ešte aj susedia by sa prišli pozrieť či prežil.
Keď povie: takého ako ja už nikde nenájdeš
Odpovedz: naopak, ty nenájdeš takú sprostú čo s tebou vydrží, nech sa páči choď hľadať, už mám toho dosť.

dota6
13. okt 2023

Daj mu potom prečítať toto fórum. To je tak ľavý, že dieťa neprebalí? Je to chudák, keď takto dokáže reagovať. Veď je to jeho dieťatko, malé bábätko. Šak zapojím r+r (ruky+rozum) a idem prebalím. Ruky zrejme má...ale rozumu chýba.

tinka8512
13. okt 2023

@januska12323 vela chlapov nech dieta osrate v plienke, to sa da prehltnut ale tie reci k tomu. Tak to je uz moc

subartic
13. okt 2023

@macatt ale to potom nie je muž ale taká komiksová postavička muža. Problémom sa čelí a nie od nich uteká , zvlášť ak ich spôsobil aj on. Takže treba sa im postaviť čelom a začať robiť v domácnosti tak aby fungovala .
Nieje možné aby žena fungovala tak aby robila kompletne všetko a neprejavovala žiadnu nespokojnosť zo strachu aby ten muž neušiel lebo on to nezvláda. Takto sa žiť nedá .

januska12323
13. okt 2023

@tinka8512 jasné, že okadena plienka nie je príjemná vec ale dieťa nemôže trpieť za neschopnosť rodiča. Keď mu vadí smrad nech nedýcha a rýchlo prebali.

macatt
13. okt 2023

@subartic tak ja to viem🤗 menšie má 2 mesiace, chlapovi trvá dlhšie kým niečo zaužívané zmení.. pre neho domácnosť funguje, financuje ju.. mne to vysvetľovať netreba naozaj, len som upozornila na možnosť, že aj pre neho to nemusí byť jednoduché..

januska12323
13. okt 2023

Inak rada by som videla jeho reakciu na toto fórum, všetci ho tu zvozili a on si myslí aký je frajer 😁

alickapusinka
13. okt 2023

Príklad fakt nikdy nevieš môže byť situácia že budeš mať uraz alebo niečo budeš musieť ostať v nemocnici alebo zo starším a čo týždeň nechá novorodenca pokakaného. To je fakt debil nemám slov stačilo TI jedno dieťa toto je úplne sebec. Len ja ja ja. Kopla by som ho do riti pri prvom a nie ešte s ním mať druhé.

veroniq85
13. okt 2023

@macatt tak ta zena je z neho uplne zdeptana (s 2 malými detmi), pomali sa boji rano nahodu neumyt riad a on este o sebe vyhlasuje ze lepsieho nenajde a je nevdacna? Toto nerobi normalny clovek a uz vobec nie tomu koho miluje. Takze asi tak. Ale ano mas pravdu, druhy pohlad nemame,

komplikovana
13. okt 2023

Oh mam zlost aj za teba a chut ho tou pokadenou plienkou ovalit po hlave. Je tiez rodic ak si nevsimol. V prvom rade, snaz sa zastavit jeho hnusne spravanie k tebe. Ak zacne hucat, okamzite ho stopni, nie si ziadne decko a ak ma nieco na srdci nech to povie ako rozumny dospely clovek. Bliakat vieme vsetci. Nenechaj sa nim udupat- si ta najsuprovejsia mama a zena. V manzelstve ste obaja rovnocenni partneri, nikto nie je viac ani menej.

autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
13. okt 2023

tvoj manžel že pomáha? kdeže... mne manžel bežne poumýval okná, deti kúpal, obliekal, prebaľoval, pomáhal ako vedel...jedine nevaril - to nevie. Ale bežné upratovanie - s tým nemal problém. a popritom sme stavali svojpomocne dom.
si myslím že robíš chybu že spíš v inej izbe ako manžel - asi nevie ako často stávaš v noci k malému bábu. a potom si ozaj myslí že máš doma dovolenku a nudu...

kristinapetronela
13. okt 2023

Fuj hnusne sa k tebe správa ... Chudatka deti naozaj a ty utekaj od neho

nitran
13. okt 2023

Moja zlata nie si v tom sama. Viem ze si vytocena. My bývame v novej štvrti. Je tu veľmi veľa rodín s maličkými deťmi. A poviem ti , ani jeden z manželov doma nepomáha. Neupratuju, nedajú si taniere po sebe do umývačky, nevysavaju, neperu, nevesaju prádlo, nepomáhajú. Proste chodia do práce a to stačí. O deti javia minimálny záujem. Za celú dobu co tu bývame som z tých všetkých oteckov videla hádam troch ísť raz za čas von s deťmi.
Žiaľ taka je realita, výchova detí je výlučne zásluhou matiek. Za to aké sú deti vďačime iba mamám.
Tak hlavu hore a bojujeme všetky spolu za blaho našich detí.
A nemyslím si ze vaše manzelstvo sa niekam rúti.
To by sa rútilo 90% slovenských manželstiev s malými detmi

domkakvet
13. okt 2023

Tak toto urcite nie je v poriadku, aby si ty este mala vycitky, ked on umyje riad, toto je totalne deptanie teb.

benny2020
13. okt 2023

Poznám to.....so všetkým.....a myslím,že mám napriek tomu dobrého manžela....ja neviem zhodnotiť tvojho muža ,ale....nezlakni sa toho,čo sa deje....mám deti v podobnom veku, teda novorodenec je trochu väčší...😁 ale aj tento týždeň som zbehla do obchodu',cca 20 min ,malý to prereval a bolo zle ....väčšinou pri prvom dieťati sú všetci nadšení,ak nie je bábo náročné....pri druhom je to už zaberak...vtedy väčšinou príde kriza...NEBOJ SA! Mnohé sme na tom rovnako....a odporúčam nebrať si k srdcu mnohé komentáre odtiaľto. Pekný večer a pevne nervy 😊❤️

macatt
13. okt 2023

@veroniq85 to si musia odkomunikovať oni, ja si nikoho nezastávam, buď to náročně obdobie ustoja, alebo nie, nie je to ľahké zo žiadnej strany…
Ale za zmeneným správaním vidím tretiu osobu.. keď deti plánovali a zrazu je to úplne inak.. niekto pomiešal ,,karty..

luccija
13. okt 2023

To mi pripomenulo ako som nechala 2 m dcéru doma a išla na masáž na vedľajšiu ulicu bola nakojena a vždy spala 3 hodiny samozrejme sa zobudila a celý čas plakala a on zruteny, lebo nevedel čo s ňou.Pritom inokedy ju nosil, prebalil podľa mňa to je taká zlosť, stres, že bol s ňou úplne sám a bol bezradný tak ti splechol do tváre prvé čo mohol.
Určite nekos, neumyvaj šetrí si energiu.Doma je dosť zase z toho čo píšeš sa neprethne.On sa bál ju prebalit ci nerozumiem?
Každé manželstvo a hlavne pri 2 malých deťoch je kríza za krízou.

terry658
13. okt 2023

Ak ťa to poteší,tak môj toto začal robiť, keď sa nám narodilo tretie!!!! Normálne som mu povedala, že buď sa začne zapájať do chodu domácnosti ako rovnocenný partner alebo mu nechám tri deti nech sa stará a ja idem do práce. Aby si aj on vyskúšal aké je to fajné byť doma na všetko sám. Však nech si aj on oddýchne. Odvtedy môj muž vzorne pracuje u nás doma a ja som opäť šťastná a vyrovnaná žena.(Trvalo mi to vydiskutovať to s ním dva mesiace. Dovtedy bol on majster dokonalý a neskutočne unavený. Nikto z jeho kolegov nepomáhal toľko čo on. Prosto prototyp dokonalého manžela a otca.) Inak na vetu nikto nepomáha z mojich kolegov tak ako ja som mu povedala, že mi je to fuk. Ja som si vzala jeho a pokiaľ sa nezačne správať ako dospelý chlap a neprevezme zodpovednosť,tak to na neho prosto celé hodím,nech si to užije a ja mu po práci možno prídem pomôcť,teda ak nebudem unavená.

ahhola
13. okt 2023

Po prečítaní sa mi vybavil taky výjav spred 25 rokov... Autobus zastavil pri 3.poschodovom dome, mimo zastávky, lebo pani, mladá manželka mala 2 plne tašky, ešte nemal každý auto a lidl za rohom😄 ten dom mal vonkajšie schodisko a títo mladí bývali najvyššie v podkroví... Chlap na balkóne vypaloval dzobák 🔥a keď ju zbadal, ani mu nenapadlo zletieť dole a vyniesť nákup, pekne počkal, kým to vysmatlala, potom sa rozleteli dvere a prebral to on... Keď som to povedala jeho kolegyni, ta sa smiala, ze to manželstvo dlho nevydrží, ze on je lenivý jak vos🦗kupodivu sú spolu dodnes... Cudzí chlap - šofér mal viacej empatie, ako ten jej trulo💔

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
14. okt 2023

Neskutočne dristy, je sebecky, do seba zahladeny, mojmu svagrovi, ked sa narodilo vytuzene babo, hned od dveri ako sa pozdravil, isiel do izby a ako prve prebaloval..Vela casu travil aj u mamy, ale ti boli stastni, že možu s malym pomahat
Tvoj muž si neuvedomi, kym ty nepojdes do roboty, a on neostane sa starat o všetko a este budeš kričat naňho za 5 minut pomoci...
Neskutočny hnus, tvoj manžel
Ale to si vedela, ze je bezcitny, este ked ste spolu chodili..On sa nezmenil zazračnym prutikom zo sekundy na sekundu

karolinakr
14. okt 2023
karolinakr
14. okt 2023

Co ti povedal, že takeho ako on nenajdeš? 🤣
No to hej, taki chlapi sa odstreluju na počkanie..Robi 3, 4 dni a je vyčetpany, ked ma polhodinku na starosti maleho
a auto umyvat, lebo ho pouzivaš
No je vychcany, ja, ja, ja...!

hankm
14. okt 2023

@autorka tvoja situacia ma korene v minulosti, konkretne vo vybere partnera. Tvoj partner nie je vhodny na rodinny zivot. V obdobi randenia si si vyberala na zaklade istych kriterii, avsak si podcenila mnoho inych (pre rodinny zivot) podstatnych kriterii. Vyberala si si muza, ktory je vhodny iba na plodenie, nie na celostnu starostlivost. Alfa samci nie su na umyvanie riadu....ale na "boj" a plodenie dalsich silnych jedincov. Najst komplexnu osobnost s vyvazenymi charakterivymi parametrami je skutocne viac menej loteria. Kedze sa postarat nevie a nechce!!!, prestan to od neho vyzadovat ale vymenou na €€€. On nech zaraba, zda sa, ze to vie a ty si vyziadaj porciu €€€ na opatrovatelku.... s tym, ze ked on nie je schopny tak to musi byt kompenzovane, nech si on kupi bezstarostnost. Mozno pomoze aj to, ze bude viac v praci.... a zmier sa s tym, ze pohodovy rodinny zivot zda sa mat nebudes, iba formalny. Takto sa k tomu aj postav. Vybrala si si sportove auto, no potrebujes MPV....

luccija
14. okt 2023

@hankm zaujímavý názor aj súhlasím sú chlapi čo zarobia, chlapi čo sa postarajú spravia desiatu zase toľko domov neprinesú, alebo sú neambiciozni ...len či sa žena tiež takto kastuje?od nej sa očakáva, že bude aj dobrá manželka, pracovníčka, všetko All in.Asi ju to aj hnevá, keď pol týždňa sedí doma a všetko čo spraví velebí do neba.
A čo, ak sa stretnú 2 zameraní na prácu deti pomru hladom, špinou, nikto sa s nimi nebude ucit?Ale chápem ako to myslíš vždy je to veľká lotéria to máš ako kindervajce🙂)až po otvorení a narodení dieťaťa zistíš čo máš doma.
@ahhola normálne mám dejavu.Predvcerom som bola na parkovisku pred nakupakom v Rakúsku chlap a žena skôr k 50 tke Slovaci.On vystúpil a zapálil si a kráčal k obchodu a povedal jej nech poriadne zatvorí dvere nie ako minule s takým sarkastickym tónom ona vytiahla z kufra sklenené fľaše za plnu tašku bola to taká dáma s klobúkom, lodickach pritom bolo dosť teplo, ale mala štýl a pekne cupkala za mužom.
Bola som tam s mamou a len sme sa uskrnuli.Ja neviem čo to za hovada existuje.

cafelatte
14. okt 2023

Nečítala som komentáre,ale až som zamrzla pri tvojom príspevku. Ani ja som nikdy nevyzadovala od muža aby pomáhal s bábätkom ( máme 3 deti ) Ale on sám chcel, napríklad stredné dieťa kupal len on každý večer, to bol jeho rituál ktorý si užíval a zo spálne som sa nevystahovala ani pri jednom dieťati, naopak ked som v noci dokojila, vstal a behal aby si bábätko dobre odgrglo a to chodil do prace no ani raz sa nesťažoval, ale ja som mu za to neudelovala medaile, dieťa je aj jeho.

Tvoj dobre zarobí? Fajn, v sobotu pobal deti k mame, zober si to vyupratovane auto a manželovi oznam že príde pani na upratovanie.
Cez týždeň objednaj jedlo donášku so slovami, miláčik nestíhala som...
Ze kosiť trávnik, pulirovat auto..žena načo si to robíš, máš malo roboty?.
A tento výstup co ti spravil kvôli hodine, to fakt prehnal.