icon

Hádka so snúbencom

24. mar 2022

Ahojte žienky, idem sa sem vyžalovať :( včera som sa veľmi pohádala so snúbencom.Pred dvoma rokmi nám jeho rodičia prisľúbili záhradu, aby sme si postavili po svadbe dom. Tešili sme sa, už sme aj mali plány,že aký bude a tak. Lenže snúbencovi sestra ostala 2hy krát tehotná 🤦 tak teda rodičia tu záhradu prepísali na ňu, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom, lebo ich je veľa.Mňa to tak neskutočne sklamalo. Strašne som plakala. Veľmi sme sa na to tešili, mali sme aj nasporené 20% aby sme dostali hypotéku. Oni nemali nič nasporené 🤦 aj to po známosti im stavebná firma urobila základnú dosku nech majú čím proste ručiť. Áno ja chápem, že proste 2 malé deti, ale jednoducho, deti si mám urobiť,keď mám kde bývať, keď proste im viem poskytnúť zázemie (áno hovorí zo mňa hnev).
Vždy keď proste mám ísť k budúcim svokrovcom a dívam sa na ten dom, čo sa stavia, tak mi proste strašne do plaču.
Neznášam snúbencovu sestru, jej deti, jeho rodičov. Som strašný človek,ja viem, ale strašný hnev mám v sebe. Hádka bola taká,že sme boli u jeho rodičov, prišla tam jeho sestra, začala tam rozprávať o dome, naraz pozrela na mňa, a spýta sa má,že hihi a vy kedy budete mať konečne svadbu a dieťa?
No a nakoľko ja už nervy som z nej mala, tak som sa na ňu usmiala a hovorím jej - vieš Natálka, svadbu budeme mať vtedy, keď budeme mať už zabezpečené bývanie, a keď budeme mať zabezpečené bývanie, a trošku si nasporime bokom, potom budeme mať dieťa. Vieš, aby sme sa tolkati netlačili u rodičov, ktorí nám dali záhradu zadarmo, a ešte aby sme nemuseli potom vyplakať po známosti, aby nám dosku spravili,nech máme čím ručiť, lebo za tie roky,čo sme spolu, sme neboli schopní si nič nasporiť.Jeho sestra na mňa vybafla,že som obyčajná zlatokopka 🤦 pritom z tých 20% vyše 15% som dala ja,čo som bola pracovať v zahraničí. Zdvihla som sa, išla som von, snúbenec išiel za mnou, kričal po mne,že naco som to vyťahovala,že rodičia sú teraz nahnevaní a tak. Že má chápe, aj on je za to nahnevaný,ale že som to nemala. Išli sme k mojim rodičom, ale máme "tichu domácnosť" hrozne ma to mrzí,že som takto vypenila,len ma vyprovokovala tá otázka. Samozrejme,odvtedy sme pozerali nejaké pozemky a tak, ale zatiaľ sme nevybrali nič. Čo by ste na mojej strane robili Vy?
Ja viem,že teraz vyzerám strašne povrchne, sebecky, no stále jednoducho to neviem prekusnut. Snubencovi som sa ospravedlnila, on to prijal, no inak sa nebavíme.

karelova
25. mar 2022

@srdeenko19 ❤️ 🙂🙂🙂🙂🙂🙂 zial na hlúposť ludi neviem reagovať, mas pravdu 🙂 nevadí, aj takí ludia musia byt medzi nami 🙂

autor
25. mar 2022

@lienka.7 vieš čo, už mi to je jedno. Mňa sklamalo to,že nám to sľúbili, a nakoniec si aj tak vybrali obľúbenejšie dieťa. Ako tu už viaceré písali, ideálne si nájdeme vlastný pozemok a postavíme dom, a nebudeme nikomu nič dlžní

lienka.7
25. mar 2022

@karolinakr asi ju tiež okaslala "sikovna" sestricka alebo bracek 👌🤣

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
25. mar 2022

@evamarek77 ja tehotná nie som, ale nevadí 😉

karolinakr
25. mar 2022

Tak autorka, teraz si nalejme čistého vína - závidíš či nezávidíš? 🤣

lienka.7
25. mar 2022

@evamarek77 toto spôsobili svokrovci tym, ze nevedeli povedať protezovanemu dieťaťu NIE! jaj a autorka mala podla teba drzat hubu a krok a ešte aj počúvať vysmievanie sa od svagrinej ako sikovno prešťala vlastného brata???

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
25. mar 2022

@karolinakr nezávidím. Mňa sklamalo to,že nám niečo sľúbili, a nakoniec to urobili inak.
A čo sa týka tej sestry, ja som ju ignorovala celý čas, nemala som proste nijakú tému, o ktorej by som sa s ňou bavila, a ona tak isto nikdy neprišla za mnou,že by sa chcela zhovárať. A potom len tak z ničoho nič sa usmeje a dá takúto poznámku, to ma strašne naštartovalo.
Ale čo jej mám závidieť? Že ledva kvôli dieťaťu skončila strednú? Že doteraz nikde nerobila?

slavomira1980
25. mar 2022

Ak niekto cita moje prispevky tak vie ze som na strane prava a sebestacnosti ale precitala som si tvoje prispevky a zastanem sa ta. Rodicia so svojim majetkom mozu nalozit ako chcu a tu tahas za kratsi koniec toto musis pochopit a prehltnut. Na druhej strane ak svokrovci slubili pozemok a ustna dohoda uz prebehla s tym ze si teda trisvrtinu 15% z 20% sumy si zaobstarala ty sama a rodicia zrazu vycuvali z ustnej dohody a prislubu, povazujem to za svinstvo z ich strany. Toto sa nerobi. Nemali nic slubovat.

To ze si svagrine odpapulovala, nuz posielam ti virtualnu medajlu. Pretoze je dost jednoznacne ze ta provokovala a potom co vam pozemok svojimi "fintami" vyfukla bolo od nej sproste pytat sa ta s usmevom na tvari kedy uz budete stavat. Ja by som ju este k tomu aj do pice poslala pretoze taketo situacie na vedia vytocit. Ona nebola o nic milsia kedze ta provokovala a vynadala ti do zlatokopiek. Ste si tym padom kvit. Tvar sa ze neexistuje a dajte si vztah s chlapom do poriadku.

Poradim ti co by som urobila - svagrinu by som eliminovala zo svojho zivota a so svokrovcami by som udrziavala oficialny pro forma vztah.nie preto ze dali majetok dcere lebo na to maju pravo.ale preto ze nedrzia slovo.pozor na manipulaciu tvojho chlapa zo strany jeho sestry. Tvojich 15 percent si pravne osetri aby si o ne nakoniec neprisla. Neinvestuj a hlavne nic bez papiera. Pekne sa zobrat o dvoch svedkoch a peniaze zainvestovat do spolocnej nehnutelnosti po svadbe alebo uplne odist do zahranicia a zarobit co najviac a potom sa vratit ak budete chciet. Polovicu domu neries. To nie je tvoja starost. Je to vec starych a tvojho buduceho nanzela. Ale nastavila by som sa moralne tak, ze uz by som od nich nic necakala , teda tvoj muz. Ak si to pozries z ineho uhla pohladu, vsetky vztahy a manipulacie vyplavali napovrch prave teraz. Manzel ma moznost dat ruky prec od rodicov ktori robia rozdiely medzi detmi a spolu s tebou vybudovat nezavisly zivot od kazdeho. Nic lepsie sa vam nemohlo stat ver mi 👍

didi2102
25. mar 2022

Ja by som bola rada že nemám dom u svokry vo dvere,väčšia časť zien to ľutuje

autor
25. mar 2022

@slavomira1980 ďakujem za milý komentár.
Môj snúbenec nemá záujem sa so sestrou nejako kontaktovať. S rodičmi chce udržiavať nejaký kontakt,a ja mu v tom nebudem brániť, ani keby je v kontakte so sestrou. Je to jeho rodina.
Polka domu má neinteresuje, nakoľko keď budem mať vlastný dom, netrápi ma,čo bude s polkou nejakého starého domu. Ja osobne sa chcem jeho rodičom ospravedlniť,ak som sa ich nejako dotkla, no jeho sestre sa ospravedlňovať nebudem. Tiež si myslím,že nemám za čo.
Čo sa financií týka, no mám ich všetky na účte ja (okrem teda jeho hej 😀) a zatiaľ kým nemáme niečo svoje ich investovať nebudem ani nič.
So snúbencom sa lubime, a určite nenechám osobu, ako je jeho sestra, aby nám takto ničila šťastie.
Radšej sa od nej dištancujem a budem čo najďalej.

martina2ve
25. mar 2022

U nas to bolo podobne, sestra ostala tehotna a dostala obrovsky pozemok (na 2domy)aby si mohla postavat dom. Ja aj moj brat sme nedostali nic aj ked mame vsetci po 2deti.... Ona mala vzdy "vyhody" oproti nam a tak to aj teraz vyzera. Nuz najprv som mala nervy preco jej dali a nam nedali nic, nakoniec ma to preslo, ked som si uvedomila ze bude susedka s mamou, tak sa z toho celkom tesim ako si budu skakat do vlasov🙊. Tak im prajem kludny susedsky zivot( kedze viem ake su)😂👌🏻

Hlavu hore a berr to s humorom💪🏻

kornelies
25. mar 2022

To ako fakt? Mate 20 tisic a chcete stavat! 😱Maximalne zahradnu chatku, nie dom.

didi2102
25. mar 2022

@kornelies s 20000 na účte jej daju s prehľadom hypotéku na 100000,vždy by mal mať človek našetrené 20percent z ceny nehnuteľností

heln
25. mar 2022

ahoj, po precitani tejto diskusie ti len poviem, nevsimaj si mimozemstanov, ktori nevedia pochopit precitane, niektori to maju od prirodzenia.
chapem ta, mna by to tiez nastvalo, ovela mensie banality ma vedia vytocit, ale ja som ten typ, ze som diplomaticky ticho a potom sa doma vyzurim.
pohadala si sa so snubencom, v navale emocii si napisala tento prispevok, vychladla si, to ze snubenec stoji na tvojej strane je dobre, svagrinu neries, a so svokrovcami sa porozpravaj v klude, a ber to naozaj ako vyhodu, ze budete byvat sami.
s tou stavbou by som porozmyslala, berte do uvahy, ze aj ceny stavebnych materialov rastu, mozno popozerajte aj hotove domy, alebo rozostavane, co by ste vedeli prerobit.

lils88
25. mar 2022

@didi2102 najprv musia tu hypoteku dostat cize - kupit pozemok a mat aspon zakladovu dosku- cim by asi rucili? Za 20tisic pozemok so zakladovou doskou nezozenie aj keby hladala v Dolnej Jarabej nakonci sveta pretoze jednak zdrazela poda a taktiez aj beton…a co bude robit so 100000??😂 jezisi kriste zena! V dnesnej dobe a hlavne odkedy enormne zdrazel stavebny material - kompletne, sa pod 230000 nakomplet nedostanu ani keby ako chceli - a to pocitam s moznostou ze si idu kupit nejaky maly lacny pozemok na dedine samozrejme. Ibaze by zbuchali nejaky lacny vetchy drevodom a vsetko tam dali lacne co za 10 rokov by tak olutovali az by sa im z hlavy parilo.

gelifil
25. mar 2022

Inak...čo to j u vas?Byvate v byte tvojich rodicov?

kornelies
25. mar 2022

@didi2102 Ved banka da. Ja by som s takou sumou maximalne isla prerobit 2 izbovy byt, nie stavat!

panelacikova
25. mar 2022

@kornelies
@lils88 sú stavebné pozemky aj do 10 000. my nevieme, o akú obec, oblasť sa jedná, autorka tuším nespomínala. pozrite napríklad tu:
https://www.topreality.sk/exkluzivne-na-predaj-...
čiže ak kúpia pozemok za 10 000, dá sa za 100 000 postaviť dom. ak vy staviate dom za 200 000, tak už nejaký naozaj hypermoderný asi. alebo veľkú barabizňu. ale bežný klasický 3-izbový bungalov za 100 000 postavíš.
iste, keby chcela pozemok napríklad u nás, pri žiline, tak za 5 árov dá minimálne120 000. len za pozemok. čiže zbytočne sa tu o tom naťahovať, keď neviete, odkiaľ autorka je, respektíve teda jej "svokrovci".

kornelies
25. mar 2022

@panelacikova Aj keby mali pozemok zadarmo, ved ta suma penazi je smiesna. Pri cenach stavebnych materialov a este len pojdu hore. Minimalne 70 tisic a to by som este dlho uvazovala.

monika2012
25. mar 2022

Buď rada, že nestaviate vy dvaja ten dom blízko svokrovcov a takýchto švagrovcov. Čo najďalej od nich a mať svätý pokoj. Život v ich blízkosti by nerobil dobrotu vo vašom vzťahu. Nakoniec by ste sa rozišli.

lils88
25. mar 2022

@panelacikova hento co si poslala je bez inzinierskych sieti a kupit pozemok kde este neexistuje prijazdova cesta, je ciste sialenstvo. Bezny trojizbovy bungalov nepostavis a nezariadis pod 180tisic to ti hovorim..ja nehovorim o luxusnych domoch, sumy za luxusne domy sa pohybuju trosku inde😁

didi2102
25. mar 2022

@lils88 brat stavia tento rok dom , okres Poprad nejdem sa rozpisovať čo a ako , 5izbovy,2kupelne terasa , 100000 majú tiež na začiatok z hypo ,30000mali na účte takže všetko sa dá,postupne čerpanie ale ako píšem nejdem sa rozpisovať,samozrejme záleží akú majú prácu,plat atď všetko sa dá , ale.robia si ak veci spojpomocne
Autorka písala že.to mala.zaklad.na dom keď.sa.este bavili že.oni dostanú pozemok,základnu dosku nemusíte.mat ak máte.cim ručiť napr ďalšou nehnuteľnosťou atď

panelacikova
25. mar 2022

@lils88 ok

lils88
25. mar 2022

@didi2102 ak som dobre pochopila autorka diskusie nema akou nehnutelnostou rucit. A nemusis sa rozpisovat..napis potom ked bude mat brat hotovy nakomplet dom aj s kupelnami kuchynou, plotom chodnikmi🙂 ak to da za 130tisic tak je kuzelnik pred troma rokmi by sa to este dalo tefaz uz proste nie. Neopisujem tu luxusne domy, uplny standart..avsak nie pozliepane z mercurymarketu lebo to po 5-7 rokoch zacne vsetko pomaly odchadzat, to nenazyvam komfortne byvanie ale oštara. Dom ma sluzit 30-40 rokov a prve opravy by mali zacinat po 18-20 rokoch a nie po 5tich🙂

panelacikova
25. mar 2022

@lils88 my sme tiež uvažovali pred 3 rokmi a bolo by nás to vyšlo (2 km od žiliny) na cca 140 000. ale aj s pozemkom, ktoré tu sú nehorázne drahé. samotný dom (už naozaj so všetkým, čo je potrebné k životu) stál vtedy 80 000. preto píšem, že za 100000 sa dá bežný bungalov postaviť. a pozemok závisí už od lokality. niekde 10-20 tisíc, niekde 300 tisíc....

panelacikova
25. mar 2022

@lils88 úplne prvé, čo mi padlo do oka, bez hľadania:
https://bf-stavby.sk/top-bungalovy-na-kluc/
do 100 000 celkom fajn domček.

lils88
25. mar 2022

@panelacikova ale ja som tu nepisala o drevodomoch ale o normalnych domoch z tehly, to je ale ze nieco uplne o inom🤦🏽‍♀️

sonia_wiener
25. mar 2022

Ja ľutujem tu autorku, ked čítam tie komentáre, kde ju lyncujete. Ja by som bola tiež sklamaná, keby svokrovci XY dlhu dobu tvrdili, ze pozemok dajú synovi a my by sme sa na to spoliehali a nakoniec by to dopadlo inak. Ale v každom prípade, ak to nevadí tvojmu tvojmu priateľovi, ze pozemok dostala sestra, tak ja by som to neriesila. Mal by si to vyriešiť on so svojimi rodičmi a sestrou 🙂