icon

Hádka so snúbencom

24. mar 2022

Ahojte žienky, idem sa sem vyžalovať :( včera som sa veľmi pohádala so snúbencom.Pred dvoma rokmi nám jeho rodičia prisľúbili záhradu, aby sme si postavili po svadbe dom. Tešili sme sa, už sme aj mali plány,že aký bude a tak. Lenže snúbencovi sestra ostala 2hy krát tehotná 🤦 tak teda rodičia tu záhradu prepísali na ňu, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom, lebo ich je veľa.Mňa to tak neskutočne sklamalo. Strašne som plakala. Veľmi sme sa na to tešili, mali sme aj nasporené 20% aby sme dostali hypotéku. Oni nemali nič nasporené 🤦 aj to po známosti im stavebná firma urobila základnú dosku nech majú čím proste ručiť. Áno ja chápem, že proste 2 malé deti, ale jednoducho, deti si mám urobiť,keď mám kde bývať, keď proste im viem poskytnúť zázemie (áno hovorí zo mňa hnev).
Vždy keď proste mám ísť k budúcim svokrovcom a dívam sa na ten dom, čo sa stavia, tak mi proste strašne do plaču.
Neznášam snúbencovu sestru, jej deti, jeho rodičov. Som strašný človek,ja viem, ale strašný hnev mám v sebe. Hádka bola taká,že sme boli u jeho rodičov, prišla tam jeho sestra, začala tam rozprávať o dome, naraz pozrela na mňa, a spýta sa má,že hihi a vy kedy budete mať konečne svadbu a dieťa?
No a nakoľko ja už nervy som z nej mala, tak som sa na ňu usmiala a hovorím jej - vieš Natálka, svadbu budeme mať vtedy, keď budeme mať už zabezpečené bývanie, a keď budeme mať zabezpečené bývanie, a trošku si nasporime bokom, potom budeme mať dieťa. Vieš, aby sme sa tolkati netlačili u rodičov, ktorí nám dali záhradu zadarmo, a ešte aby sme nemuseli potom vyplakať po známosti, aby nám dosku spravili,nech máme čím ručiť, lebo za tie roky,čo sme spolu, sme neboli schopní si nič nasporiť.Jeho sestra na mňa vybafla,že som obyčajná zlatokopka 🤦 pritom z tých 20% vyše 15% som dala ja,čo som bola pracovať v zahraničí. Zdvihla som sa, išla som von, snúbenec išiel za mnou, kričal po mne,že naco som to vyťahovala,že rodičia sú teraz nahnevaní a tak. Že má chápe, aj on je za to nahnevaný,ale že som to nemala. Išli sme k mojim rodičom, ale máme "tichu domácnosť" hrozne ma to mrzí,že som takto vypenila,len ma vyprovokovala tá otázka. Samozrejme,odvtedy sme pozerali nejaké pozemky a tak, ale zatiaľ sme nevybrali nič. Čo by ste na mojej strane robili Vy?
Ja viem,že teraz vyzerám strašne povrchne, sebecky, no stále jednoducho to neviem prekusnut. Snubencovi som sa ospravedlnila, on to prijal, no inak sa nebavíme.

Strana
z8
vroni
26. mar 2022

@kornelies, prezentujes sa tu sama. Netreba ďalej komentovať.

nykkushka
26. mar 2022

@dulazh nie nechcela by som si také prežiť a dúfam, že ani neprežijem. Ale stále nerozumiem tomu, prečo by oná mladá nemohla mať toho odžité viac ako ty. A ak nemá, prečo by nemohla vyjadriť svoj názor, nespokoj a hnev. Či pokiaľ niekto nemá 50r odžitých XYZ tragédií a neviem čoho má byť ticho a šuchať nohami? 🙂

sevcikovaa
26. mar 2022

Za mna autorku chválim....ma dobre srdce....ja by som nedala 15%....radsej by som ich investovala do svojho....dufam,ze si aspon zauctujes úroky.. nedaj sa vyuzivat ....švagrinú trebalo usadiť...toto iste zažil moj manzel...nastastie my sme to riešili po svojom ....no od nas svagrina nikdy nic nedostala ani požičané... Ak mozem poradim cim najdalej od švagriny(nam chcela rozbit manzelstvo) ....u nas je to tak,ze sa nenavstevujeme iba obcas svokrovci a pohoda...

monka105
26. mar 2022

Snúbenec, nesnúbenec, v živote by som sa neodvážila starať do toho, čo si robia jeho rodičia s ich majetkom.

kornelies
26. mar 2022

@vroni Hlavne, ze ty mi napises, ze stekaj si na manzela. 😂😂😂 Chudiatko primitivne, chod zametat ulice.

vroni
26. mar 2022

@kornelies, už tu každá pochopila, čo si zac, netreba sa ti ďalej strapnovat. Na tvoje obmedzené invektivy nemienim reagovať.

dulazh
26. mar 2022

@nykkushka nie,ale nebudem si narokovat na cudzi majetok.Keby to este povedal jej snubenec tak to este pochopim,ale niekto kto ma este len do rodiny a narokovat si mi pride cudne Ale zrejme ina doba-ja by som to nespravila ani v 20.Kazdy mame ine moralne zasady Tak ako si si vyjadrila ty svoj nazor,tak isto aj ja Takze mier.

sashabb
26. mar 2022

@kornelies čítanie medzi riadkami vyzerá trochu inak. Ty si vymýšľaš a domýšľaš 🙄

kornelies
26. mar 2022

@sashabb Ako vyzera? Skus odborne definovat.

kornelies
26. mar 2022

@sashabb Keby nemala hlboko do vrecka, tak by nevyvadzala kvoli pozemku vedla svokrovcov. Kazda viacrocna nevesta vie, ze idealne nie je byvat hned vedla svokrovcov.

cacianka
27. mar 2022

@vroni hlavne že ona je na vysokej úrovni, hovno na polici si myslí že je torta... Aaaale pozor, vie čítať medzi riadkami, a my plebs nie.
Že jej autorka neodpísala, super nožičkami, ale prečo by sa zahadzovala s ňou, viď výrok MUDr štrosmajera

panelacikova
27. mar 2022

@kornelies čo znamená výraz "viacročná" nevesta?

cacianka
27. mar 2022

@dulazh ona si nenarokuje, čítaj poriadne,
Ponúkli, trvali na dare, ale potom bez nejakej debaty so synom fuk drbli pozemok dcére.
Snúbenec si to s rodičmi vyjasnil už dávno, veď táto situácia trvá 3 mesiace, a je stále aj on znechutený ako podrazacky sa rodičia zachovali, sestra sa rehoce do očí.
Autorka iba teraz vybuchla na rypave reči skoro svagriny, nie na pozemok, a vrátila jej slovne odpoveď.
Iba to ju mrzí, že či mala a mohla mlčať,
ale uvažuj, koľko normálna žena vydrží mlčať keď do nej vyskakujú, útočia, podjebavaju.
Prečo tu ženy vyskakujú na autorka tak hnusne, veď svagrinin muž si sedí na guliach a prečo sa teda nepostaral o bývanie on, keď vedel splodiť 2 deti, tak sa mal snažiť o bývanie a nie drankat o majetky od svokrovcov. Tak aká je hyena on a aká autorka.
On trtka bez domova pre svoje deti, ale autorka si chce si snúbencom vybudovať zázemie až potom priviesť na svet detí, tak to už je odpad a zlatokopka.
Podotýkam že ona ich pozemok nechcela, svokrovci im ho išli darovať,a ups odrazu poza chrbát bol švagrov, ktorý tiež nie je ich krv.

panelacikova
27. mar 2022

@cacianka ups, riadne si to dala 😀 a mimochodom, tu ich je viac, čo nevedia poriadne čítať 🙂

vroni
27. mar 2022

@cacianka, 🤣🤣🤣🤣 nebuď na ňu zla, doma sa s ňou ani hrnceky nebavia, tak sa realizuje tu. Úprimne, ja ju skôr ľutujem.
Ale inak absolútne súhlasím, vôbec tu nejde o pozemok ale o správanie sa švagrinej a rodičov.

cacianka
27. mar 2022

@panelacikova
@vroni asi tak,
Musí byť straaaašne frustrovaná, keď tu pomyje vylieva na všetko a všetky čo jej vysosti na uuuuurovni nepritakaju.
Inak mobil debil mi prepísal, malo tam byť dupe nožičkami

lienka.7
27. mar 2022

@vroni ono to tak v živote proste chodi, ze ten somar poctivý doplati na toho leniveho súrodenca.
Vsak nie je to tu jediná diskusia.
Mna len udivuje názor inych ze ty nie si rodina tak drz hubu a nestaraj sa. Potom ako nevesta ci zat, som co? Lego stavebnica???
Lenivec sa ti ešte bude drzo vyskierat do ksichtu ako ta ojebabral a ty s tým bud v pohode. Ešte mu pokorne aj druhe lico nastav 🙉🙈 Hm. Asi to tak maju v rodine klasicky zaužívané 👌

panelacikova
27. mar 2022

@lienka.7 no to je spôsobené tým, že nerozmýšľajú nad tým, čo čítajú, ale si z toho odoberú to, čo si myslia, že tam je.

je tam: mali sme sľúbené, padlo to z dôvodu...., sme sklamaní... bola arogantná, načo dostala ešte celkom slušnú odpoveď od autorky

niektoré, čo si nedovidia na koniec nosa, čítajú: chceli sme, nedali nám, mali sme to dediť....., a vynadala som celej rodine

to ťažko s takými ľuďmi potom diskutovať 😀

vroni
27. mar 2022

@lienka.7, poznám aj ja také rodiny. Ale považovala som ich za zriedkavé výnimky a nie za bežný štandard.

dulazh
27. mar 2022

@cacianka som tak strasne frustrovana,ze sa smejem-ty a tebe podobne mozu vsetko vyjadrit a ostatne su ....co. nevedia citat a pochopit.Vnucovali im pozemok🙈tymto diskusiu koncim a dakujem za moju nevestu😉

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
dulazh
27. mar 2022

@vroni mna nemusis lutovat,ja som v pohode.Ja som stastna,ze nemam v mojom okruhu takych ludi ako si ty.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vroni
27. mar 2022

@dulazh, nemala som na mysli teba, ale ďakujem, napodobne

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
27. mar 2022

@vlcik1 🤣

betulinka1
27. mar 2022

Teraz to vidis negativne ale podla mna nakoniec budes aj rada. Vies ako to funguje? Komu sa daruje ten sa ma starat na starobu. Takze sama uvidis za par rokov, ze bude lepsie ak budeme mat svoj pozemok a svoj dom. Najdes tu mnoho diskusii na tuto temu, kde po rokoch ľutujú, ze stavali pri rodičoch v nejakej zahrade. Ja to vidim aj u znamych aj u rodiny. Ze na zaciatku je to pekne ale na konci obmedzujúce. Chod za rodicmi a sestrou ospravedln sa im, s tym, ze im povedz ze si bola iba sklamaná. Ze to ale rešpektuješ. Nic na tom nie, povedat proste pravdu. Odpustí im a chod dalej.

cacianka
27. mar 2022

@vlcik1 presne

Strana
z8