icon

Idú dnešné ženy po peniazoch?

2. nov 2022

Dali by ste šancu 35r mužovi začať si s vami vzťah, ak by nemal nič nasetrene?

Strana
z2
luccija
2. nov 2022

Ak by mal peniaze v byte, podnikani preco nie?Ak by nemal nic je to podozrive.Tazko odpovedat na tvoju otazku.

zobaka
2. nov 2022

keby som mala nejaku vysoku poziciu, ze zatiahnem oboch ano, ale inak nie, zivot v chudobe je vycerpavajuci, to by musel byt nejaky extra dobry clovek, aby sa to vyvazilo

autor
2. nov 2022

@luccija Nemal by bývanie ani podnikanie. Resp.v minulosti ho podnikanie dostalo na nulu. Ale teraz sa snaží pracovat, zarábať, je to slušný človek.

petamich
2. nov 2022

nemyslim, si, ze zeny idu po peniazoch, ked ocakavaju, ze chlap v 35 uz bude mat nejake uspory alebo aspon vyriesene byvanie a tak podobne 🤷‍♀️ ktora sudna dospela zena po 30 by napr. chcela chlapa, ktory zije s rodicmi, nema nasetrenych ani 5 centov a ani plany do buducna, obzvlast ak ta zena uz napr. byvanie a nasetrene ma

cize pre mna nie su uspory jedina rozhodovacia premenna, ak by nedavno napr. investoval do byvania, podnikania, tak bez problemov ale ak by nemal nic za x rokov co pracoval, tak by mi blikala kontrolka

athom
Odpoveď bola odstránená
pribinak
2. nov 2022

Hm, ja som sa takúto vec či má našetrené asi ani nepýtala. Hm, veď môže mat byt, auto, veľa cestovať, firmu

Môže pomáhať rodičom či iným príbuzným

renab
2. nov 2022

To je tazka odpoved. Mohol cestovat, dobrovolnicit... nevieme, preco nema nasetrene. Ak pracuje, nema ziadne zavazky, asi by som mu sancu dala.

sirka9
2. nov 2022

Jaaaaj, môj muž, keď sme sa dali dokopy mal 37. Nemal nasetrene ani cent, býval u rodičov, nemal byt, nemal auto. Po 3 rokoch sme sa vzali, on býva v mojom dome, jazdí na mojom aute, ja som na materskej a on zvláda živiť všetko. Netreba mu behať okolo zadku, navarí, uprace, aj o malú sa postará. Ale zas je fakt, že keby som ho nepoznala už predtým 10 rokov a nevedela čo je zač a aký je, asi by som veľmi rozmýšľala. Ale nie preto, že by nemal nasetrene.

autor
2. nov 2022

@athom som žena 🙂

renab
Autor odpoveď zmazal
petamich
2. nov 2022

@renab a kde som napisala, ze ma nasetrene na byvanie? napisala som ak ma nasetrene A byvanie = ma nejake uspory a hypoteku na krku (normalny pripad)

viestta
2. nov 2022

A ty máš nasetrene?

ropucha6
2. nov 2022

Zalezi preco by nemal…nasetrene by mat nemusel, ale potom by som cakala, ze ma aspon kupeny byt alebo nejake podnikanie, pripadne je to nejaky dobrovolnik atd.

autor
2. nov 2022

@pribinak no myslela som to tak, že nemá ani byt. Byt je jeho rodičov, ale oni si kúpili druhý byt. Avšak byt nie je jeho, aj keď mu ho rodičia dovolili užívať. Je však predpoklad, že ho budú chcieť predať a bude sa musieť podeliť so súrodencami.

seli970
Autor odpoveď zmazal
renab
2. nov 2022

@petamich uz som zmazala. Zle som precitala.

petamich
2. nov 2022

@renab ale kiezby kazda zena po 30 mala nasetrene na byvanie a ziadnu hypoteku, to by bola parada, by som nam to dopriala 😀

autor
2. nov 2022

@viestta čiastočne

panelacikova
2. nov 2022

ja by som sa zamýšľala asi nad tým, kde dával celé roky peniaze... či to podnikanie ho dostalo na nulu minulý týždeň? musel niekde míňať, je dosť nepravdepodobné, že absolútne všetky peniaze šli do podnikania, to skrachovalo a stalo sa to "včera"...
takže za mňa nie, nešla by som do vzťahu s mužom, ktorý má 35 rokov a nemá nič. a ak, tak by som mu dala rok s tým, že by nebýval u mňa, ale hradil by si svoj podnájom, nevozil by sa na mojom aute, apod. ak vieš, čo tým myslím. jednoducho by som nechcela dopadnúť tak, že on bude ten zlatokop a ja tá štedrá...

zobaka
2. nov 2022

@panelacikova niekedy nemusel minut vobec nic, niekedy clovek zaraba minimalnu mzdu roky a proste mu neostane ani cent, ktory by mohol odlozit, zial

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
2. nov 2022

@zobaka pozri, ja sa na to dívam očami ženy, ktorá už niečo zažila. aj ex-a, ktorý začal absolútne od nuly (pretože sme spolu začali žiť po skončení jeho VŠ - bol mladší, ja už zabezpečená, lebo som pracovala od mojej 18-stky). a vypracoval sa. vo veku 35 rokov mal už mnoho rokov stabilnú prácu, slušný príjem a vlastný byt - už je dokonca bez hypotéky. a začínal s platom naozaj veľmi smiešnym. a to je ex, potom iní muži v mojom okolí, napríklad manžel, ktorý zabezpečil bývalú ženu, dve deti, vychoval ich, investoval, potom, keď od nich odišiel, opäť začal od nuly, nechal im absolútne všetko, vzal hypotéku na byt, neskôr auto na leasing, v čase, keď sme sa vzali, bol prakticky v dlhoch!!! ale behom cca 8-9 rokov to má všetko posplácané a šetrí si na dôchodok. ja som taktiež od mlada sebestačná, moji chudobní rodičia mi nedali ani byt, ani auto, jednoducho na to nebolo.... začala som úplne smiešne a biedne. a mám bývanie, mám auto, starám sa o dcéru, ktorá má všetko, čo potrebuje. ja osobne z môjho pohľadu by som nechcela muža, ktorý v 35-ich rokoch nemá nič. no bohužiaľ.

luccija
2. nov 2022

Niekedy podnikanie nevyjde z roznych dovodov....tak zatial bude byvat kde je, potom nieco dostane z bytu, ma pracu a zoberie hypo ako ini ludia.Neviem my, ked sme zacinali sa este takto partneri nelustrovali.Tu vies co mas, co hladas, aky je to clovek.Ja mam kamarata, ktory do 36 r byval v detskej izbe u rodivov, ale potom postavil dom, ked si nasiel zenu.Dovtedy nemal dovod

zobaka
2. nov 2022

@panelacikova ja tomu rozumiem a nevidim na tom nic zle, pravda je, ze zena chce v urcitom veku uz nejaky komfort. Teraz som si spomenula ako raz povedala Kucherenko, ze by nebola s muzom, ktory chodi MHD, nie preto, ze by bol "hanba" chodit mhd, ale chce chlapa, ktory sa dokaze o seba postarat a ako som spomenula zivot v chudobe prezit cely je nesmierne vycerpavajuce, chapem zeny ktore su radsej same, kym nepride niekto vhodnejsi

loyda
2. nov 2022

A má aj nejaké dlhy, ktoré musí splácať? Mne by ani tak nevadilo fakt, že nič nemá. Ale vadilo by mi, ak by nepracoval a poberal rôzne dávky, resp. nemal snahu sa zamestnať hocikde...a mal dlhy...

luccija
2. nov 2022

@zobaka ale chlap ci zena by mali mat vyssiu metu ako zarabat minimalku.Ale chapem nie vsetci na to mentalne maju, ci chcu...

panelacikova
2. nov 2022

@zobaka áno, to si vystihla. ja mám teraz 45 a kopu odpracovaných rokov, rôzne úspechy aj sklamania za sebou.... keď som mala 19 a vydávala sa po prvýkrát 😀 tak sme nemali ani jeden nič a chceli sme budovať spoločne. akosi nevydalo, ako sa hovorí. ide o to, že mladí idú väčšinou od piky, alebo by to tak aspoň malo byť. mladí.... tzn. do tých 25, maximálne 28 rokov. už cca 4-5 rokov po VŠ očakávam od trošku životaschopného človeka, že žije sám (bez rodičov), že má prácu, že zabezpečuje bývanie alebo sa snaží našetriť aspoň na základ hypotéky, aby ju dostal. ale keď má človek 40, 50 či viac rokov, už má iné "meradlo" na partnera. to je samozrejmé 🙂

panelacikova
2. nov 2022

@luccija poznám aj takého človeka, ale ten má zas našetrené, proste peniaze nerozhajdákal 🙂 a asi aj ten tvoj známy šetril, keď potom postavil dom...

h2
2. nov 2022

Áno, v pohode. To, že nemá nič našetrené, nemusí znamenať, že je lúzer, alebo neschopný. Môže bývať v prenajatom byte, minúť na auto, alebo investovať do seba, precestovať svet... Ale teda, pod pojmom "nemá nič našetrené" si predstavím, že nejakú minimálnu rezervu má. A nie, že prežíva od výplaty k výplate a koncom mesiaca nemá čo jesť.

lasoli
2. nov 2022

zalezi aj od veku,ak ma okoli 40 a nic je to pofiderne,ale pises aj ze zbankrotoval,cize mal smolu a plus ze robi a snazi sa asi by sim mu dala sancu

Strana
z2