Intimita cez sviatky
Ahojte,
S priateľom sme tento rok nemali úplne najkrajšie, no nejako sme fungovali. Všetko sa zrútilo včera, keď som mu povedala, ze do Vianoc (na 3-4 dní) by som bola rada,ak by sme mali zdržanlivosť v intimite, keďže som bola na spovedi a rada by som chodila v kostole cez sviatky na eucharistiu. No on to zobral strašne zle. Vraj my si to teraz dovoliť nemôžme,keď máme všelijaký vzťah, že čo vymýšľam -sex je predsa najdôležitejšia vec vo vztahu a on ho chce mať vždy, keď sa dá. No a ja som teraz ešte viac zmätená a zúfalá...podľa vás žiadam od priateľa priveľa ak nedávam vždy sex na prvé miesto? On má totiž dosť veľký sexualny apetít, vždy som ho mala aj ja, len teraz tými vztahovými problémami som ho trochu stratila, ale pred sviatkami som od neho vždy žiadala takýto mini celibát a vlastne on mal s tým vždy problém pritom je tiež ako tak veriaci. Verím, že nevadí, že tu otváram trochu viac kresťanskú tému, ale neviem kde inde sa na to mám spýtať. A v podstate nejde len o Vianoce, ale celkovo ak nemám chuť či musím vždy ustúpiť priateľovi a mať s ním ten sex. Lebo on vraví , že to tak má každý mladý pár, že spolu majú pestrý sexualny život dlhé roky, preto im to klape. No ja mám pocit, že sú dôležité aj iné aspekty ako len pestrý sexualny život.
akoze fakt v 21 storoci toto citam, potom je slovensko v takej riti ako je
@brontofuz Slovensko je v zadku tak akurát preto, že sa ľudia starajú do veci, do ktorých ich nič 🙂 ak nie si veriaci, načo komentujes príspevok, ktorý bol určený pre veriacich? Reálne sám robíš zo Slovenska horšie miesto
@anonym_autor ty vedome vlastne klames spovednika a potom ides na prijimanie.
Mozno mas umysel dobry a je fajn ze chces sa vyspovedat a byt "cista" cez sviatky a vlastne beu hriechu...
Ty si to neuvedomujes,ale v podstate je to velmi zle,co
Robis.
Lebo ty sa sice vyspovedas,a prijimas vyspovedana...
Ale pri dpovedi slubujes,ze sa budes snazit uz nehresit.
Ak ale zijes v jednej domacnosti s muzom,ktory nie je tvoj manzel,a o par dni zase do toho vhupnes...to tak nefunguje.
Keby toto pri spovedi priznas,knaz ti neda rozhresenie.
Keby zijete oddelene a obcas sa pritrafi sex,to je ine.
Lebo tam je viditelna snaha o zdrzanlivost.
Vtedy mozes mat platnu spoved.
Ale v jednej /domcnosti/,posteli, je viac ako pravdepodobne ze sa k tomu schyli,automaticky...
Pan Boh vsetko vidi,ako to myslis,ci uprimne,ci len vypocitavo....jeho neoklames.
Napriek tomu-ak partner nie je schopny akceptovat tvoje rozhodnutie a par dni vydrzat,nie je to ok.
Sex nie je najdolezitejsi.
Je vel.i doleuity,ale nie najdoöezitejsi.
Pridu chvile,kedy bude rizikove tehu,silny menues nejaka choroba...co urobi?
Nevydrzi?
Co je zviera?
A ak budujete vztah na sexe.....to nebude fungovat vecne...
Treba sa vela rozpravat,vysvetlit si veci,co ako kto vidi,citi.
Usporiadaj si to v hlave.
Lebo neda sa sediet na 2 stolickach
@anonym_autor si pre neho dobra iba na sex a celkove na co ti je taky nadrzany hlupak.
@janka12335 ďakujem, vidím, že toto fakt nie je vhodné fórum. Avšak niektoré odpovede mi aj fakt pomohli, na ostatných sa len pousmejem. Som si vedomá všetkeho,čo tu niektorí píšu. Chcela som tu skôr riešiť to či je fakt normálne stále sa v sexualite prispôsobovať chlapovi ,aby bol spokojný, lebo on mi vždy tvrdil ,ze to tak maju všetci jeho kamaráti, ze ich partnerky sa stále prispôsobia a chcú, aby bol ten ich muž šťastný.
@anonym_autor to sa musíš pýtať? Nie, nie je normálne v ničom sa úplne a za kazdych okolností prispôsobovať požiadavkám toho druhého, takto vyrovnaný vzťah nefunguje. Čiže nie, ani v sexuálnej oblasti to nie je normálne. Kde si v tom celom ty, tvoje potreby?
Ďalšia vec - ja síce nie som praktizujuci veriaci, ale tiež si myslím, že tvoja spoveď platna nie je. Takto to nefunguje, že ideš vedome do toho, že sa k hriechu po chvíli vrátiš. Lebo buď ľutujes a hriechu sa stranis, alebo ľútosť len predstieras a plánuješ v smilstve pokračovať...
Hlavne sa nehrn do manželstva, kým nemáte svoje priority a očakávania prediskutovane a kým sa ty cítiš byť do niečoho partnerom tlačená - čo sa teraz cítiš..
@zuzana76 ja v tom stále nevidím prijatie božej vôle a plné odovzdanie sa, ak sa ja rozhodujem na základe vysokého/nízkeho rizika, kedy áno a kedy nie. Ale ďakujem, že si venovala čas vysvetleniu. Zaujímalo ma to 🙂
@wolf_ ked zmenis datum sexu ale chlap ide stale na plno, je tam stale velka sanca, ze otehotnies, to sa neda porovnavat s komdomom, kde naozaj tomu pocatiu branis, navyse to keestaniv uci aj zdrzanlivosti, a nesebeckosti, ktora je dolezita aj z inych dovodov, napr choroba partnerky/partnera. aspon pre mna je to uplne jasne, opakujem, nepraktizujem, vysvetlujem, co som sa od krestanov naucila, ale sex je vitany lebo ho beru ako davanie seba sameho z lasky tomu druhemu. To je pre mna pekny vyznam. rado sa stalo, sorry, ze posem ako imbecil, ale som na mobile a peciem.
@anonym_autor to sa musíš pýtať? Nie, nie je normálne v ničom sa úplne a za kazdych okolností prispôsobovať požiadavkám toho druhého, takto vyrovnaný vzťah nefunguje. Čiže nie, ani v sexuálnej oblasti to nie je normálne. Kde si v tom celom ty, tvoje potreby?
Ďalšia vec - ja síce nie som praktizujuci veriaci, ale tiež si myslím, že tvoja spoveď platna nie je. Takto to nefunguje, že ideš vedome do toho, že sa k hriechu po chvíli vrátiš. Lebo buď ľutujes a hriechu sa stranis, alebo ľútosť len predstieras a plánuješ v smilstve pokračovať...
Hlavne sa nehrn do manželstva, kým nemáte svoje priority a očakávania prediskutovane a kým sa ty cítiš byť do niečoho partnerom tlačená - čo sa teraz cítiš..
@beronsche To je na krestanstve to krasne- kazdy si to vylozi podla seba😃
akoze fakt v 21 storoci toto citam, potom je slovensko v takej riti ako je
@brontofuz " Slovensko je v takej riti ako je " kvôli arogantným a netolerantným ľuďom ako si ty, ktorí majú za potrebu ponižovať, odsudzovať...
Taky vztah odpiskat, zial mate ine priority a ked bude dieta, tak co potom… Ako ja som velmi aktivny tvor v tomto smere, ale zase to musi mat nejake nastavenie, co obom vyhovuje

@natalka13 práveže nad touto metódou zvažujeme a v manželstve urcite
Máte to vydiskutovane? Lebo z vlastných skúsenosti viem, že ak priateľ nie je veriaci, tak ti po svadbe bude toho tolerovať ešte menej. A svadba je pre kresťana na celý život, žiadne druhé šance. Preto si poriadne rozmysli predtým.