icon

Išli by ste do vzťahu s chalanom na vozíku?

tomasko96
30. apr 2022

Vadil by vám baby? Išli by ste do takého vzťahu?

lianka123
30. apr 2022

@tomasko96 ja osobne ano, v tomto nemam predsudky

janinah
30. apr 2022

áno,mne ide o charakter,nie o nohy

deti95060810
30. apr 2022

budem úprimná. nie, nešla...

jana_eyre_2
30. apr 2022

Áno, ani ja by som s tým nemala problém - vždy mi ide o konkrétneho človeka.. dôležité by bolo prema ako to berie on sám, ako je s tým vyrovnaný a ako sa chová ku okoliu..

Žila som s otcom čo bol úplný invalid.. vobec som nevnímala ako problém že sa nevie hýbať, ale to, že bol psychicky úplne zmenený, frustrovany a dával to všetkým najavo.. takže dôležité je aký to je človek a nie aké má nohy..

yoxinka
30. apr 2022

Vypočuj si tento podcast. Je to rozhovor Bekima s jeho manželkou, možno ti to pomôže v rozhodovaní.

https://www.youtube.com/watch?v=yTUiQ55WT2A
veronikalubko
30. apr 2022

Prešla som si tým, no bohužiaľ už nieje medzi nami.nebol to žiadny problém, bola som rada, že som mohla stáť po jeho boku, pomáhať mu 🙂 asi tak 🙂 no je veľa žien, ktoré to určite odmietajú, je to každého osobná voľba 🙂

iwesska
30. apr 2022

Ja nie. Mam ZTP brata o kt.sa raz budem starat,ked nebude rodicov a fakt si neviem predstavit starat sa este o partnera a svoje deti. Viem aky je zivot so ZTP clovekom a ake obmedzenia si vyzaduje,takze dobrovolne by som si taky nevybrala. Viem,ze stat sa v zivote moze cokolvek,ale to neovplyvnim,toto mozem.

ivangeline
30. apr 2022

Bola som,i ked v mladom veku. Su v tom nevyhody. Ine a viditelnejsie. Ale v kazdom vztahu su aj tie negativa a zle vlastnosti partnera,kt prijimame kazdy den vo vztahu... A je to zatazujuce tak ci tak. Takze za mna.. preco nie?

syslik81
30. apr 2022

zalezi ci je alebo nieje funkcny ako chlap ... a ako je samostatny ... a tiez si treba uvedomit ci ide naozajo lasku alebo o lutost ... tazko povedat ci by mi to vadilo alebonie - je to iste obmedzujuce aj pre zenu a aj pre muza a treba na to vela sil .. zamilovanost pomynie a potom sa na to clovekpozrie triezvymi ocami ...

panelacikova
30. apr 2022

nie. keď som bola mladá, nemala som v tomto zábrany (v myšlienkach), čiže keby sa mi vtedy pritrafil niekto zaujímavý a mal by taký handicap, nevadilo by mi to. s pribúdajúcimi rokmi však prišli aj diagnózy a je naozaj veľkou oporou muž, ktorý sa dokáže plnohodnotne o ženu či rodinu postarať v prípade, že žena je práve indisponovaná. neviem si predstaviť, aby dokázal vozičkár behom pár hodín nakúpiť, navariť, pobehať s deťmi (či škola, krúžky, apod.), vyvesiť prádlo.....
pre niekoho banality, pre iného v istých obdobiach života rozhodujúce veci.
pri plnom zdraví nepoviem, ale nikto nevie, čo ho v živote čaká a je to naozaj náročné. prakticky sa ten druhý partner musí starať viac o toho handicapovaného a potom, keď sám je v problémoch pochopí, že si musí poradiť úplne sám. a nie vždy to naozaj zdravie dovolí. takže za mňa nie. nie ako životný partner. inak plne súhlasím s
@iwesska že iné je, ak už počas vzťahu-manželstva sa niečo prihodí, to jasné, to by som ho neopustila. ale do vzťahu s novým handicapovaným by som sa nehrnula.

kacena4
30. apr 2022

treba si premyslit ci je to kratkodobe, alebo dlhodobe a uvazujes nad rodinou s danym clovekom, potom budes musiet byt silna, lebo ty budes ta ktora bude vsetko riesit "obskakovat" ho hoci je relativne samostatny ma to iste obmedzenia, napr. nevytiahne ti z postielky dieta je to pre vozickara vysoko, budete musiet riesit architektonicke upravy v dome/byte aby aj on bol ciastocne samostatny proste budes musiet takeho cloveka prijat so vsetkym i nedostatkami. treba tiez brat do uvahy, ci je dany clovek schopný intimne zit, nie vzdy to tak je, tak isto pravidelny lekari a vozenie ho tam ak nie je vodicom, treba si uvedomit, že taky clovek nebude v zivote fungovat na 100% mozno tak na 60% ale ak si dvaja ludia rozumeju vedia prekonat aj tento hendikep

elementissa
30. apr 2022

Úprimne, nešla. Môže to byť super človek aj všetko, ale asi by som nechcela niekomu doslova obetovať život, aby som sa o neho starala. Závisí aj od druhu postihnutia. Ak má len ochrnuté nohy, ale je úplne sebestačný a nevyžaduje starostlivosť, tak to by mi nevadilo. Ak by to bola invalidita v tom zmysle, že sám by nebol schopný nič, tak to nie

thoughtfulweirdo
30. apr 2022

Za seba odpoviem, že keby som sa teraz rozviedla, tak áno. Ale keby som slobodná, bezdetná, tak veru neviem, ako by som premýšľala. Každopádne, veľmi odporúčam kanál na YouTube The wheelchair dad, pre predstavu, čo všetko dokáže človek na vozíku, ak chce 😉 https://youtube.com/shorts/Y5FvfHO0oNw?feature=...

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
kornelies
Autor odpoveď zmazal
bennn
1. máj 2022

No ak by bol ITčkar... tak by si vedel zarobiť online aj z domu a nebol by to taký prúser, že 🙂 ...