icon

Je manžel oprávnene urazený v tejto situácii?

25. mar 2024

Neviem kde začať, ale nejako začnem. Manžel mal ísť minulý víkend pd piatku do nedele do BA na futbalový zápas. ( Nie, nie je futbalista) hraje iba rekreacne s kamarátmi. Lenže čo čert nechcel, malý nám ochorel začiatkom mesiaca. Začal mať horúčky, všetky vyšetrenia mal urobené a na nič sa neprišlo. Trochu sa mu polepšilo keď dostal antibiotiká. Ale po dobratí sa mu stav znovu zhorsil, k horšiemu, znovu začali vysoké horúčky deň noc, takmer 2 týždne. Minulý pondelok sme skončili s ním na pohotovosti, v utorok už prišla sanitka, v piatok zase hotovosť, na čo som mu povedala že určite nemôže odísť na 3 dni do Bratislavy. Do toho som Začala
už byt chora aj ja.

Po príchode z pohotovosti sa ma spýtal či predsa nemôže ísť na futbal.
Na čo som samozrejme vybuchla, že to si robí snáď srandu, ísť cez celé Slovensko na futbal a mňa nechať doma s malým chorým dieťaťom ktorému sa stav vôbec nezlepšuje. Totálne som chytla nervy a potom som ho už posielala že nech ide že ho nechcem ani vidieť.
Tak povedal že veď malý je ok, ja zas tak nekaslem, a keby dačo prídu jeho rodičia a pôjdu somnou na pohotovosť.
Podotýkam jeho rodičia bývajú 30km od nás. Cesta trvá cca 25 minút
Inak v meste nikto po ruke kto by mi pomohol keby mal znovu febrilne kŕče, alebo odpadol, alebo čokoľvek, keby mne sa zhorší choroba a budem mať teploty aj ja.
Manžel je od vtedy urazený že ja som z toho urobila veľké haló, tak ma zaujímajú aj vaše pohľady na situáciu či podľa vás mal ísť. Čakala som že príde sám od seba zamnou s tým že futbal zrušil a že vzhľadom k situácii ostane radšej doma.
Pretože môj názor je že ak má doma chorú manželku a dieťa tak mal ostať doma a postarať sa o nás :(
Inak chodí bežné aj večer von s kamarátmi, do anglická na predĺžený víkend išiel, na futbal chodí ja mu nezakazujem chodiť a užívať si
Mám sa mu ospravedlniť?

maminkadeticiek
25. mar 2024

Typicky chlap,typicke nezodpovedne decko a pristup ja ja ja.

pandorra
25. mar 2024

je riaden sebec, ty si chorá, dieťa má febrilné krče a on Vás nechá doma samých kvôli futbalu. U Vás bude asi viac problémov. Mne sa práveže zdáš až moc tolerantná. Je dospelý chlap a má zodpovednosť voči rodine, tak nech sa tak začne správať. Tvoje reakcia bola na mieste.

autor
25. mar 2024

@lonely66 v Anglicku bol na vylete s kamarátom, za kamarátom. 🙃 nebol tam hrať futbal a ten cez víkend bol tak ze isiel by v piatok, v sobotu cely den na vypadavanie viac tymov, a v nedeľu chcel ísť do IKEA a tak domov

deedol
25. mar 2024

takto. keby mal syn nejaku beznu chorobu a by som bola zdrava, tak nech ide. pre mna su tu ale dve "ale":
- autorkin syn nie je bezne chory, bude to nieco vaznejsie, tak by som cakala, ze muz zostane doma ako moralna opora
- autorka je uz tiez chora - ja ked som chora, som odrovnana a chcem, aby ma vtedy zastupil muz alebo aspon v ramci moznosti popri praci pomohol

len ja mam muza, ktory toto berie ako samozrejmost, aj ked ma tiez svoje zaujmy. a ano, uz sme boli v podobnej situacii (syn chory, ja chora) a svoj vikendovy program zrusil. a nie, neuteka mi za kazdou suknou, ako tu niekto napisal.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
25. mar 2024

@lonely66 zápasy nemá chodi 2-3 x do týždňa hrať futbal len rekreačné ako keď si niekto ide zabehať proste. Nechodí na zápasy. Tento sa koná raz rocne v Ba a minulý rok v pohode bol išiel nič som nevyčítala nevadilo mi to absolútne.

terezka1947
25. mar 2024

Prečo sa tu rieši samostatnosť či nesamoststnost ženy,čo to s tým má?
Keď raz je niekto doma vážne chorý,tak nikdy by ma nenapadlo odísť a chvalabohu manžela tiež nie.
A nie také veci sme museli zrušiť.
Je to o prioritách.

viky173
25. mar 2024

Nikto, komu zalezi na svojej rodine by nevymenil futbal za starostlivost o chore dieta a zenu. Bohuzial ale niektore zeny vacsinou len zaslepene chcu dieta a je im jedno s kym, takze si ho spravia s prvym co prejde okolo, pricom sam je nevyspele decko a potom sa cuduju, ked nastanu taketo situacie.
Na druhu stranu aj Ty posobis riadne hystericky, lebo naozaj neverim, ze dospela zena by nezvladla vikend s chorym deckom. Myslis ze samozivitelkam beho kto okolo riti?

gribka1
25. mar 2024

To akože by sa pán manžel kľudne na futbale bavil a doma choré dieťa a manželka? V opačnom garde si to teda neviem predstaviť. A očividne má slobody až až, takže podľa mňa tvoja reakcie je adekvátna.

thoughtfulweirdo
25. mar 2024

Ak by to bola jedinečná životná príležitosť alebo vážny záväzok, tak by som bola za, aby išiel. Obyčajné amatérske zakopkanie si s kamošmi nie je ani jedno, ani druhé a nie je žiaden dôvod, aby to malo prednosť pred rodinou.

7miriam77
25. mar 2024

Podľa mňa by otec a manžel nemal odchádzať od chorého dieťaťa, ak ho niečo naozaj nesúri. Nejaký futbal by mu mal byť v tejto situácii úplne ukradnuty a mal to brať ako samozrejmosť, že nepôjde. Ja toto fakt nepochopím. Ja osobne by som od chorého blízkeho človeka nedokázala len tak odísť a zabávať sa. No....je to všetko o povahe a prioritách človeka. Ja som jednoznačne na tvojej strane

autor
25. mar 2024

@thoughtfulweirdo to.si myslím , že ak by išiel napr. Podpísať dôležitý kontrakt, na súd, alebo hoc čo mimoriad dôležité, kde prosté musí byť že to inak naozaj nejde tak by som to proste prekusla. Minulý rok bol normálne. Nemala som s tým vôbec problém. Len tento raz

simca06022011
25. mar 2024

Môj chlap by išiel, ale u nás som ja ta v kľude, aj by som ho poslala preč... skôr myslím, že by si potrebovala vypnúť aj ty. Ja nemyslím ze všetci musia sedieť doma. Chcelo by to skôr rozhovor a dohodnúť si čas aj sama pre seba. Rozumiem.ak tvojim nervom a kriku, ale aj jeho urazenosti. Ja môžem povedať ze mohla by som vrieskat koľko chcem, môj keby niekam chcel ísť, tak by išiel aj tak :D
Inak dúfam, ze drobcek bude skoro v poriadku a vydýchnete si.

kitycat
25. mar 2024

Kedze je zo planovana akcia a asi je to nejaky dolezitejsi futbal, aj moj muz si rad pozrie, ale on fandi klubom na ktore nastastie nezozenie listky, tak sa neja spravit kompromis, ze sa vrati hned po dutbale nocnym spojom?

autor
25. mar 2024

@7miriam77 ja to podľa seba vidím. Tiež by mi srdce nedovolilo odísť keby bol malý aj on chorý, alebo ohc len malý. Ok nejaký ten kašeľ sopel ani neberiem vážne ako chorobu. No malý 39,6 horúčky nonstop, vkuse lieky, zábaly. V utorok sme prišli domov z urgentu malého chytila triaška, zmodrali mu nechty tak rýchlo mu vyletela horúčka hore že som myslela že má kŕče zase. Proste to trvalo už dlho ten stav a nikto nevedel čo ma vlastne liečiť čo mu je. Potom ako naschvál alergia na ATB to hneď povedali na urgente že ísť na pohotovosť proste som už aj ja vyčerpaná a unavená z toho že tri týždne dieťa choré, nevieme čo, prečo, nezlepšuje sa to. Ja by som veru ani do potravín od neho nemohla odísť nie to 500km preč

simca06022011
25. mar 2024

No a duplom ak je to akcia raz za rok, môjho by som ani reťazou neudrzala doma

autor
25. mar 2024

@kitycat dôležitsi nie, je to raz ročne, je to firemný futbal, akcia pre zamestnancov. Nic take kde keby nebol nikto neutrpí ujmu. Tiež aj ďalší traja zrušili účasť. nič hrozné.

petulda333
25. mar 2024

Napisem,akoby som to urobila ja,aj ked to tvoj nazor nezmeni,kedze suhlasis a beries si nieco len z toho,co ti pritakava. Ale.. ja by som ho poslala a so synom sla ku svokrovcom. Ak by som sa teda bala,ci sa nieco nestane. A zazila som rozne stavy deti a muz bol prec. Musis sa naucit to zvladat aj sama.

autor
25. mar 2024

@simca06022011 a ďakujem uz to je omnoho lepšie🙏🏻

7miriam77
25. mar 2024

Naozaj sa nemusíš ospravedlňovať, pri chorom dieťatku je to vždy náročné, a to, že manžel sa chcel zdekovať a nechať ťa samu s chorým dieťaťom je teda dosť cez čiaru. Nech sa uvedomí a ospravedlní sa on tebe. No možno ešte nedospel do toho štádia

autor
25. mar 2024

@petulda333 u svokrovcov je to naozaj ďaleko cez les zla cesta tam kym by prišla sanitka je minimálne pol hodina a ďalšia spať, za dalsie mam doma zvieratá, to by nebolo riešenie a keďže byvame v 1.5 izbaku oni by tu nemali kde spať. Max by tu boli celý deň no svokra pracuje aj víkendy, nakoľko robí v hotely kde sú akcie, svokor je po operácii kolena chodí o barle, moja mama je chorá, sestra nemá auto. Skutocne by bolo lepšie ostať v meste kde je nemocnica omnoho bližšie ako u svokrovcov.

autor
25. mar 2024

@petulda333 co sa týka toho zvládania. Od kedy mal.krce spustili sa mi také stavy ako triaska, zimnica, hnačka, bolesť brucha, na zvracanie totalne mi príde zle lebo hneď chytím strach ze znovu sa to zopakuje. A naozaj ako morálnu pomoct v tomto stave potrebujem. Zvladnem byt doma chora aj s chorým dieťaťom ale pri sopliku kasliku, ale nie pri dieťati čo ma 39,6 a nepomáhajú zabaly sprchy lieky...

petulda333
25. mar 2024

No tak by si ostala,mohla zavolat svokra, alebo si dohodnut nejakeho suseda ktory ma auto,ze keby nieco,ta odvezie. Ja neviem,za mna su toto hluposti na hadku,ked sa to da vyriesit inak. Ale to som ja,moj postoj. Ty sa zariad podla seba. Ak chces,ospravedln sa za krik a vybuch,lebo sice to chapem,ale treba sa aj ovladnut. A ak to tak citis,tak mu povedz,ze aj on by sa mal.

jahodka11
25. mar 2024

ked som mala este len jedno dieta, tak by som ho nepustila...ak to tak mozem napisat a pri druhom... uz zasa kludne... mohol by ist.... ono je to aj tym ze je to prve dieta, vsetko viac prezivame... aspon ja som taka bola... takze chapem teba, aj jeho... podla mna mohol ist... ale zasa by som nerobila dramu z toho, ze nebol, vsak je to aj jeho dieta... isla by som za nim, neospravedlnuj sa, ale skor len tak si to vyjasnite... ze ti je to cele luto.. co podla mna aj je... ked je dieta chore, je vsetko zlozitejsie...

lb1984
25. mar 2024

Ja ta chápem. Môj sa tiež nalieta ale keď je mala chorá zostáva automaticky doma a rusi všetky svoje plány sám od seba. Je iné ak ste na chore dieta dvaja ako jeden. Teraz keď moja horuckovala a nešli zraziť horucky ja som robila zábaly on bol pri nej. Spali sme na striedačku. Neviem a nechcem si predstaviť žeby som bola na ňu v teplotách 40 co nešli zraziť sama. 😒 za mňa tvoj muž je sebec. Stačí si to len prehodiť prečo teba nenapadne keď máš chore dieta ísť sa niekde zabaviť? Mňa to nenapadne kvôli tomu ze ma môj chlap aj dieťa v tej chvíli potrebujú, muža by som tak nenechala lebo viem ze je unavený a dieťa lebo to sa najlepšie cíti keď ma oboch rodičov pri sebe keď mu nieje dobre.

petulda333
25. mar 2024

No,ale to sa nauc zvladat. On moze byt pracovne prec,moze ochoriet (byt v nemocnici) a zas sa to zopakuje,tak co budes robit? Ja som bola raz sama doma,syna som zacula chrcat a ked som vosla do izby,bol vystrety v postielke,nereagoval a nedychal. Panika by mi nepomohla. Myslim to v dobrom,nic zle neprajem,ale musis sa naucit to zvladat

zanka777
25. mar 2024

Vieš čo dovoľ mu ísť ale keď sa vráti mu oznam že si ideš robit vodičák a kúpiť auto aby si sa nemusela na neho spoliehať keď sa jednoducho radšej zariadil podľa seba....tak sa zariad aj ty podľa seba.... A nabudúce keď sa ponúkne že s vami pôjde povedz.... Netreba nie som na teba odkázaná.......

autor
25. mar 2024

@petulda333 ale to je situácia kde nie je uz na výber ked bude v nemocnici, ale tu na výber bolo

petulda333
25. mar 2024

Ach,skoda slov.