Je manžel oprávnene urazený v tejto situácii?
Neviem kde začať, ale nejako začnem. Manžel mal ísť minulý víkend pd piatku do nedele do BA na futbalový zápas. ( Nie, nie je futbalista) hraje iba rekreacne s kamarátmi. Lenže čo čert nechcel, malý nám ochorel začiatkom mesiaca. Začal mať horúčky, všetky vyšetrenia mal urobené a na nič sa neprišlo. Trochu sa mu polepšilo keď dostal antibiotiká. Ale po dobratí sa mu stav znovu zhorsil, k horšiemu, znovu začali vysoké horúčky deň noc, takmer 2 týždne. Minulý pondelok sme skončili s ním na pohotovosti, v utorok už prišla sanitka, v piatok zase hotovosť, na čo som mu povedala že určite nemôže odísť na 3 dni do Bratislavy. Do toho som Začala
už byt chora aj ja.
Po príchode z pohotovosti sa ma spýtal či predsa nemôže ísť na futbal.
Na čo som samozrejme vybuchla, že to si robí snáď srandu, ísť cez celé Slovensko na futbal a mňa nechať doma s malým chorým dieťaťom ktorému sa stav vôbec nezlepšuje. Totálne som chytla nervy a potom som ho už posielala že nech ide že ho nechcem ani vidieť.
Tak povedal že veď malý je ok, ja zas tak nekaslem, a keby dačo prídu jeho rodičia a pôjdu somnou na pohotovosť.
Podotýkam jeho rodičia bývajú 30km od nás. Cesta trvá cca 25 minút
Inak v meste nikto po ruke kto by mi pomohol keby mal znovu febrilne kŕče, alebo odpadol, alebo čokoľvek, keby mne sa zhorší choroba a budem mať teploty aj ja.
Manžel je od vtedy urazený že ja som z toho urobila veľké haló, tak ma zaujímajú aj vaše pohľady na situáciu či podľa vás mal ísť. Čakala som že príde sám od seba zamnou s tým že futbal zrušil a že vzhľadom k situácii ostane radšej doma.
Pretože môj názor je že ak má doma chorú manželku a dieťa tak mal ostať doma a postarať sa o nás :(
Inak chodí bežné aj večer von s kamarátmi, do anglická na predĺžený víkend išiel, na futbal chodí ja mu nezakazujem chodiť a užívať si
Mám sa mu ospravedlniť?
Prepac,ale chlap hlupak a sebec.
Inak typicky chlap..
Decko v horuckach a on by si v pohode uzival na druhom konci republiky..to ako fakt?
Hm..tomu sa hovori charakter.
Ospravedlnit za co?
Ze di mu nezavesila chore dieta na krk a nesla si uzivat?
Ocividne podla tvojho muza by to nebol problem.
Nastav mu zrkadlo.
Kde je napisane ze nemoze s chorym deckom ostat on,a von nemozes ist ty?
Jasne.pan macho by skolaboval.
Naopak by sa mu zo nelubilo.
@foterlotor práveže nie, dokonca on nesleduje ani ms v hokeji, nesleduje športové správy ani zápasy, chodí na futbal aby schudol pretože uz mal takmer 100kg pred vianocami.
@lonely66 nenechali. Všetko mu bolo robené buď na pohotovosti, na urgente rovno, alebo u pediatra. Vytery krv moč orl chirurgia. Nič. Jedine malilinky nález mal na mandli ale to vsetci lekári sa zhodli že to je nič dokopy že toto môže max byť začínajúca angína ale že z toho by ešte nemal 1,5 týždňa take horúčky
@lilli110 nema anihelikobaktera dnes došli výsledky zo z hrdla nosa a ďalšie čo požadovali na urgente. Nič🤷🏻♀️
Aha tak potom dobre. Nam ho inac nezistili ani na urgente, aj ked mu brali krv tam. Su to speci testy. Vytermi z nosa... sa nerobia. Da sa zistit z krvi alebo zo stolice, len to tam lekar musi zadat, ze chce aj tieto testy. Nie su samozrejmostou pri vysetreni krvi.
@lonely66 ved to že zas ja im nemôžem tam hovoriť čo majú robiť :/ hospitalizácie že sú iba pre život ohrozujúce. A to on nemá
@lilli110 chápem tam uz teraz asi nebudú toto robiť. Dostal ba 10dni antibiotiká teraz, tak už nemá horúčky pediater uzavrela ako vírus asi
No to nam presne vtedy ze virus a potom nieco so zaludkom. Dalej neriesili. Az moja dr. Ale tak drzim palce, aby bol maly v poriadku. Ozaj to mohli byt len nejake virozy nestastne. Ale uplne ta chapem, su to hrozne stresy, clovek sa uz boji, napadne mu hocico, ked dookola taketo stavy. A preto tvoja reakcia bola podla mna uplne pochopitelna. Proste mat doma oporu, ked ste obaja chori, ja uz v zivote by som nechcela vidiet svoje dieta v takych stavoch....krcoch a pod a byt na to sama. To mne este povedali do tel. kym som cakala sanitku, ze moze upadnut do bezvedomia a mozno ho budem musiet ozivovat. To uz som skoro odpadla tam vtedy od stresu. Kym som toto nezazila, bolo mi jedno, ci som s chorym dietatom sama doma. Ale presne ako niektore zeny pisu, rovnako sa ma starat aj otec ako matka. A ja osobne by som sa na vikend nesla bavit niekam, kebyze mam chore dieta a aj manzela v tomto pripade konkretnom, ked je to dlhodoby zdravotny problem. Keby nieco surne, mozno praca, alebo neviem co by to muselo byt. Ale takyto dovod, ako mal tvoj muz, je pre mna po tomto nasom zazitku nepochopitelny.
Autorka, ne-pre-ha-nas. A najviac ma na tom vytaca, ze sa ta pyta, ci moze ist? On nema mozog? A oci a rozhodovacie kompetencie? Mna by naprikld nikdy taka myslienka ani nenapadla, nechat choreho muza s chorym deckom doma, a ist si vyhodit z kopytka. Odhliadnuc od toho, ze vravis, ze takto chodi bezne. Proste chlapi maju zivot gombicka prisamfakt, ziadna zodpovednost, ziadne povinnosti, oni ostavaju chlapcami cely zivot(cest vynimkam) a zeny sa postaraju, zavru oci, toleruju, len aby im tito chlapci ostali po boku(cest vynimkam). Kde sa to v nas zenach berie? A kde sa berie v chlapoch ten pocit prava zit si cely zivot ako slobodny muz bez zavazkov, aj ked zavazky ma??? Aom sa vytocila aj za teba
Ja som sokovana. Neverila som ze by sa naslo viac ako 1-2 zeny ktore by povedali ze autorka prehana. To co je? Tu vobec nejde o zensku sebestacnost.
Mne by samozrejme vadilo ze muz necha zodpovednost iba na mne, ale najma by ma nesmierne sklamal ze by bol schopny sa ist zabavat vediet ze ma doma vazne chore dieta. To by sa nebal ze bude cele 3 dni 400km daleko od svojho dietata v momente co ono mozno bude zapasit o svoj zivot? To je jedno ze by mu mozno aj tak nevedel pomoct, ale ten pocit ze tam nebol... hrozne. Neexistuje aby som sa mu ospravedlnila.
Ja dufam ze moj muz by to neurobil.
Čítala som len začiatok diskusie a normálne som sa nasrala. Ženy vy tu niektoré neviete čítať, ako dlho to dieťa ma problémy a ešte matke napíšete že preháňa a muzik chudáčik mohol ísť von? Ste slepé, že píše, že panko si chodí na akcie celoročne aj do zahraničia, že napíšete ako ho drží na kratko a nech sa nečuduje že jej ujde? Ved svojim chlapom aj rite utierajte, vaša vec.
To ženám fakt nedôjde, že keď sa vysoké horúčky a ťažké stavy ťahajú mesiac, matka čo je s dieťaťom deň/noc už asi tiež melie z posledného a keď od únavy tvrdo zaspí môže si jej dieťa chytať kŕče koľko chce, otecko nech je na futbale? To je v riti už toto aké sú ženy k sebe hnusne.
Autorka, držím palce s malým ❤️
pýtaš sa, že ťa zaujímaju názory, tak dufam, že príjmeš aj ten moj.
mne sa nepáči, ako si mu to povedala. on nie je tvoje dieťa a mam pocit, že si mnohé z tych mužov robíte deti, nesamostatnych deb*lkov. áno, rozhodne je spravne, aby ostal s tebou doma, ale povedať mu " určite nepojdes na ten futbal" ! dospelemu mužovi ? čo keby si povedala " zlatko prosím ta, mohol by si ostat s nami a neist na ten futbal nakoľko nam je obom dost zle a budeme ta potrebovat ? stačí fakt tak málo. možno by sa ani neurazil, keby sa v tomto celom použije troška úcty a rešpektu.
@mamutka To je tak, keď tu sú samé superženy 😒Ja si pamätám keď som s prvorodenou skončila v nemocnici kvôli rotavirusu, už mi odpadavala od únavy co z nej s prepáčením tieklo horom, spodom. V nemocnici jej ruky a nohy priviazali o postieľku aby si nevytrhla infúzie. Po 2 týždňoch co nás dr nechala tak som už bola taka unavená, že som sa proste rozplakala pri pohľade na ňu. Dr ma zdrbal, že tým jej rozhodne pomôžem 🙄A keby tam nebol môj muž tak neviem neviem... Už len tá psychická podpora je dosť. Áno teraz pri troch deťoch si poviem, že ma zloží už máločo, ale nezabúdam, že som tiež bola mladá vyklepana prvorodicka. Jasne mamky musia zvládnuť všetko a chlapov treba len ofukovať.
necitala som komenty, ale aj nas mal febrilne krce, manzel odvtedy kazdu noc chodi kontrolovat malemu teplotu, lebo nechce, aby sa to zopakovalo.. uz su to 3 roky odvtedy.. ani jednu noc nevynechal.. velakrat sa mu podarilo odhalit zacinajucu chorobu, kedy malemu teplota v noci necakane vyskocila.. to je obetavy tatino..
@banderaska29 povedať “zlatko prosím ta….” je adekvátne niekomu, kto vhupne do situácie, ktorú mu treba opísať a vysvetliť. Ako nesamostatnemu debilovi…. Jej muž cele týždne vidí čo sa deje, že napriek záchranke a pod dieťa nie je ok, že už žena nevládze, lebo tiež chorlavie a ešte je tak blby, ze mu treba niečo vysvetľovať? Jemu to malo samo docvaknut, keby bol samostatný súdny jedinec
Mňa nasiera už aj to, že ho to vôbec napadne. Ja som asi strašná p*ča potom, ale na takú otázku by zo mňa nevyliezlo "nie, nejdeš", či "ja nie som tvoja matka", ale rovno: "tebe načisto že j*be?!". V dobrom aj v zlom, nič? Keď nič viac, tak aspoň tá morálna podpora tiež bodne. Alebo aspoň ten pocit, že mám pri sebe rovnocenného partnera, a nie trucovité decko, ktoré sa spýta sprostosť. A keby išlo už len o doliečovanie, tak už nie je potrebný? Že žena nech už ide do práce, lebo veľa vymeškala pre chorobu dieťaťa, alebo nebodaj si oddýchne, a on sa už postará?
Niekto vyššie napísal, že robíme z tých chlapov deti, ale ja si myslím, že to decko zo seba robia oni sami. Ja naozaj nemám už čas ani nervy ešte aj na to, aby som na takúto neuveriteľnú otázku manžela nereagovala podráždene a ešte sa hrala hru, že spýtam sa pekne a s kľudom.. Keď sa chová ako decko, tvári sa ako decko, tak asi ho mám fakt za malé decko.
Moje iné príspevky v iných témach sú mi svedkom, že s mojim otcom sa často nezhodnem v rôznych veciach.. ALE ak išlo či ide o mňa, sestru, či jeho vnuka, o rodinu, a to je jedno, či sme mali 3 mesiace alebo 30 rokov, ja proste VIEM, že na neho, aj keby neviem kde bol, čo robil a čo by bolo, aj keby som mu volala v noci, že ho potrebujem, tak mi zdvihne a príde a keď povie o 30 minút som tam, tak to nebude o minútu viac nikdy. Kdežto žiaľ, o mojom mužovi to už povedať neviem. Nie, toto, čo popisuje autorka by neurobil, ani neskúšal (ale že by ho to tiež napadlo, si predstaviť už viem), ale zmysel pre zodpovednosť nemá taký, ako ja, a počúvam to isté od kamošiek na svojich mužov. Ani mi nejde o to, aby to bolo až také extrémne, ako v prípade môjho otca, veď som si ho pre niečo za muža a otca môjho dieťaťa vybrala, ani mi nejde o to, aby prestal mať súkromný život mimo rodiny či nebodaj voľný čas, ALE ak je v rodine problém - a dlhodobo choré dieťa v kombinácii s vyčerpanou ženou problémom je - tak nech dokáže zrušiť súkromný program, lebo je to sakra aj JEHO problém. Aj my chceme, aby boli tou povestnou hlavou rodiny, ale túto pozíciu nenadobudnú tým, lebo sú chlapi, alebo že buchnú po stole, že JA veru na ten futbal idem, lebo môžem, ale tým, že my ženy vieme, že veľa zvládneme, ale zároveň vieme, že oni tam sú, že keby neviem čo bolo, tak sa na nich vieme spoľahnúť.
@mamutka ďakujem 🙏🏻 našťastie už to je lepšie konečne a je fakt že som naozaj spala veľmi málo celý čas pretože mu rychlo vybehovali horúčky v noci a striehla som :/ cez deň viac menej iba na mne ležal, keď sa cítil zle, a tak dokola deň noc :-/
@oblecenie99 Presne aj ja by som muza zozrala za ziva ak by mi take nieco povedal a verim tomu ze mam na to pravo. Lebo ten muz sice komunikuje s kludom a slusne, ale co vlastne komunikuje? Zlatko, vidim ze ste obaja velmi chori, ale mne je to uplne jedno, nezalezi mi na tom co sa moze stat a potrebujem byt od vas prec na 3 dni. Mozem?
Tak to som rada, že sa malý ma lepšie. Poznám to, v noci človek dokopy nic nespí, cez deň sa dieťa trápi, človek nič v klude neurobí, ale keď sa to ťahá tak dlho, to musí byt extra náročné. Muž sa zachoval ako malý zduty chlapec.
@mamutka . ja jej davam za pravdu, o tom žiaden. je to smutne že ho vôbec napadlo, že predsa pojde na futbal. ale chlapi sú občas mozgovo inde, čo ma pri mojom exmanželovi strašne stvalo som pochopila, že je vlastne u chlapov bežné ( viacero vecí nebudem to teraz menovať), viem že moj muž by sa zachoval tak, že by som mu to ani nemusela hovorit a nikam by nesiel.. ale občas im treba iste veci prízvukovat... len mi proste nepríde normálne, aby som sa s ním bavila ako s nesamostatným neandertalcom. čo nevylučujem, že oni sa občas tak chovaju 😀 len ja som asi iná, asi som proste naučená sa baviť s každym s úctou - či je to exmanžel, či je to moj buduci manžel, či je to šef, moja pripečena kolegyna. s každym sa bavím tak, ako chcem, aby sa bavil somnou. o nicom inom nehovorijm.

@deedol Detto aj môj