icon

Je manžel oprávnene urazený v tejto situácii?

25. mar 2024

Neviem kde začať, ale nejako začnem. Manžel mal ísť minulý víkend pd piatku do nedele do BA na futbalový zápas. ( Nie, nie je futbalista) hraje iba rekreacne s kamarátmi. Lenže čo čert nechcel, malý nám ochorel začiatkom mesiaca. Začal mať horúčky, všetky vyšetrenia mal urobené a na nič sa neprišlo. Trochu sa mu polepšilo keď dostal antibiotiká. Ale po dobratí sa mu stav znovu zhorsil, k horšiemu, znovu začali vysoké horúčky deň noc, takmer 2 týždne. Minulý pondelok sme skončili s ním na pohotovosti, v utorok už prišla sanitka, v piatok zase hotovosť, na čo som mu povedala že určite nemôže odísť na 3 dni do Bratislavy. Do toho som Začala
už byt chora aj ja.

Po príchode z pohotovosti sa ma spýtal či predsa nemôže ísť na futbal.
Na čo som samozrejme vybuchla, že to si robí snáď srandu, ísť cez celé Slovensko na futbal a mňa nechať doma s malým chorým dieťaťom ktorému sa stav vôbec nezlepšuje. Totálne som chytla nervy a potom som ho už posielala že nech ide že ho nechcem ani vidieť.
Tak povedal že veď malý je ok, ja zas tak nekaslem, a keby dačo prídu jeho rodičia a pôjdu somnou na pohotovosť.
Podotýkam jeho rodičia bývajú 30km od nás. Cesta trvá cca 25 minút
Inak v meste nikto po ruke kto by mi pomohol keby mal znovu febrilne kŕče, alebo odpadol, alebo čokoľvek, keby mne sa zhorší choroba a budem mať teploty aj ja.
Manžel je od vtedy urazený že ja som z toho urobila veľké haló, tak ma zaujímajú aj vaše pohľady na situáciu či podľa vás mal ísť. Čakala som že príde sám od seba zamnou s tým že futbal zrušil a že vzhľadom k situácii ostane radšej doma.
Pretože môj názor je že ak má doma chorú manželku a dieťa tak mal ostať doma a postarať sa o nás :(
Inak chodí bežné aj večer von s kamarátmi, do anglická na predĺžený víkend išiel, na futbal chodí ja mu nezakazujem chodiť a užívať si
Mám sa mu ospravedlniť?

mamutka
26. mar 2024

@banderaska29 ja viem čo myslíš, ja mám syna v puberte, človek nevymyslí akými oklukami vie taká hlava fungovať. Ale ja ešte stále v duchu napočítam do troch a potom som hrdá na seba ako s kľudom poviem “prosím ta mohol by si….” aj napriek tomu že mohol sám pochopiť a urobiť, ale proste hnily drzy puberťák….
V tejto situácii však vychádzam zo situácie. Autorka nie je v klude, ma dosť, stresu za posledné týždne po strechu. Dieťa v ťažkom stave, dlhodobo, proste ona je človek, nie stroj a ma manžela na to, aby to vnímal. Ved on to cele tam videl tiež.

irusa
26. mar 2024

No môžeš byť rada, že nemáš doma tri deti a muž Ti nechodí za prácou do zahraničia... Inak by si sa obracala.... Ale keď ste zvyknutí od začiatku byť spolu a lietate jeden okolo druhého... Tak mal určite ostať doma

lonely66
Odpoveď bola odstránená
aurinia
26. mar 2024

Ospravedlnila by som sa za to že som kričala. Ale trvala by som aby zostal. Futbalov este bude ajajaaaj. Moj muz by vsak vsetko zrusil sam od seba, aj keby mal zaplateny vylet na mars. Pre neho je zdravie deti najdôležitejšie na svete. Ked maju horučky beham okolo nich ja, on nakupuje, lekarne obeha, uprace. Hra sa s nimi. Nechapem aky futbal je tri dni, pripadne kompromis, na 1den futbal a naspat. To si viem este predstavit.

irusa
27. mar 2024

@lonely66 tak to sa úplne mýliš.. Nemám chlapa v zahraničí a nemám tri detí (niekedy v zahraničí bol) ....ale x ľudí takto funguje a musia to zvládnuť... Život prináša rôzne situácie a sú v živote momenty, kedy sa musíš spoliehať sama na seba....
😉

sticker
lonely66
Odpoveď bola odstránená
irusa
27. mar 2024

@lonely66 jeeminenku... Čítaj s porozumením...nájdi si inú obeť na tvoju explóziu hormónov... Inak písala som autorke a teba som vôbec neoslovila... Amen

nenne27
28. mar 2024

@mamutka to pisali zeny ktorym nic ine nezostava. Lebo maju doma mentalnych atletov, ktori behaju bohviekde a tie zeny varia, peru, zehlia, upratuju, pribijaju klince, kosia, pilia drevo, opravuju vofovody a stavaju kominy.ptm ich vecer privitaju v sexy pradielku a urobia im v spalni tornado :D a to vsetko zo strachu ze ked nebudu superzeny, chlap im ujde za nedokonalou susedkou. Nie som teda ziadna kvetinka ale az taka zufalka nie som, aby som mala na krku jedno nezodpovedne hovado ktore ked vidi ze dieta chore, zena na prasky vypadne na futbal.

aurora33
29. mar 2024

@nenne27 nuž, autorka si teda vybrala perfektného partnera na život. Masaker. Keď su naše deti choré, tak môj okolo nich lieta ako vrtuľník a v živote by ho nenapadla taká somarina ako ísť na tri dni preč kvôli blbemu futbalu.

mircalla
29. mar 2024

Nenapisala si stav dietata v den, ked mal ist na futbal - uvadza, ze uz bol ok. Tiez si nenapisala tvoj stav, len ze si zacinala byt chora. Lezala si, nebola si schopna fungovat, mala si horuckY? Takze otazka je, ako ste na tom boli obaja v case, ked mal odist - to si totiz vobec nenapisala (neviem ci ucelovo). On si mohol odpustit vylet, ty reakciu.

mircalla
29. mar 2024

@lonely66 Ja si myslim, ze ak je muz z existenecnych dovodvo nuteny chodit pri 3 detoch za pracou do zahranicia, riesenie je jednoduche. Nerobit si hned 3 deti, ked na to nemame a zapojit aj manzelku do prace, aby dakym eurom prispela. Ale urobit si 3 deti lebo sa mi chce a potom z existencnych dovodov (ako sama pises) chodit ze pracou do zahranicia je financna negramotnost a hlupost tych,ktorych sa to tyka
A je to typicke pre x rodin tu - narobim si deti a potom idem pracovat do zahranicia, pretoze nemam z coho zit

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mircalla
29. mar 2024

@lonely66 V zivote sa moze stat vselico. Rozumna dvojica sa ale nespolieha len na jeden prijem bez uspor. Je to bezna prax na MK, narobit si deti, potom nemame z coho zit, tak poslem manzela nech ide makat do zahranicia...To len na margo toho, co tu davas za priklad je vlastne uplne chore uvazovanie a funguje tak realne mozno 30% rodin. Zeny frustrovane a detmi, otec vacsinu casu prec. Cele zle
K teme - nenapisala ich zdravotny stav, ked siel na futbal, tazko sa k tomu vyjadrit. Ale tiez si myslim, ze to mal ozeliet.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mircalla
29. mar 2024

@lonely66 Opat to iste - urobia si deti, ziadne uspory, hypoteka....ze muz pride o pracu nie je vynimocna situacia, treba s tym ratat. Zena s x detmi dlho doma nezamestnatelna. Nulova financna gramotnost.

mircalla
29. mar 2024

K tomu samozrejme manzelka nesamostatna, bez vodicaku, zavisla na muzovi, take slovenske klise

mumi9
29. mar 2024

Ja mám normálne nervy na neho aj za teba po prečítaní príspevku a nervy aj na niektoré ženy, ktoré ti tu radia, aby si sa ospravedlnila a bola samostatná… ty vole, to ešte fakt žijeme v minulom storočí? Kedy dieťa a domácnosť bola vyslovene starosť a zodpovednosť ženy? A chlap bol darca spermií, banka, sem-tam, keď má chuť, babysitter a o nič iné sa viac nemusel starať? Tak toto nie. Aby som sa doma sama trápila v teplotách s kašlom a ešte do toho aj stresy, či sa to náhodou znova nezhorší aj u dieťaťa, zatiaľ čo muž je na druhom konci SK a popíja po futbale pivo s kamošmi?? 🤯 žasnem… a jeho otázka by u mňa vyvolala rovnakú reakciu ako u teba. Možno by som nevybuchla, či to myslí vážne, ale názor, kde má podľa všetkého priority, by som mu určite povedala…

alenkabaj
30. mar 2024

Ja som asi divná, ale ja by som ho pustila, alebo sa ospravedlňuje.zijem v zahraničí.Syn si zlomil ruku,bola som s ním na pohotovosti, to sa mu stalo v piatok. V sobotu mu napravali ruku, potom ma prišiel vymeniť priateľ. A ja som sa šla večer baviť s kamoškami na diskotéku, mali sme to plánované dlhšie. Pre mna je syn priorita

autor
30. mar 2024

@alenkabaj koľko ročný syn? Zlomená ruka nie su vyše 2 týždňové horúčky 2 ročného dieťaťa predpokladam ze by si nešla v sobotu do mesta alebo sa mýlim?

alenkabaj
30. mar 2024

Vtedy mal asi 5 rokov a neboj, zažila som aj keď syna brala záchranka rovno zo školy s horúčkami. Ráno bol ok a potom mu vyskocili horúčky na 40. ja som utekala za ním z prace, to bol tiež piatok. Priatel mal další deň Ping pongovy turnaj, dosť ďaleko, musel tam aj prespať. Ja som potom šla taxíkom domov na druhý deň. A tri dni som musela chodiť s ním na infúzie. A potom zas do prace.

autor
30. mar 2024

@alenkabaj tak to mi je ľúto že si v tejto situácii ostala na to sama myslím že aj tebe by pomohlo viac keby bola tebou a spoločne by ste to riešili.

autor
31. mar 2024

Ahojte mam tu ďalšiu situáciu. Ako by ste teraz reagovali vy ma zaujíma.
On minulého víkendu sa malému polepšilo, takže som tak nejako podvedome rátala s tým že konečne si aj ja oddychnem po troch týždňoch strachu, nedostatku spánku, od toho stresu. Že s ním bude aj manžel.
Lenže manžel bol od pondelka dlho v práci, do 18:30. Pracoval aj na zelený štvrtok, aj piatok keď bol sviatok, pracoval aj v sobotu. Mal byť len do 12 no nakoniec skončil o 15 tej.podotykam je živnostník a nemá žiadneho šéfa
Prišiel domov, zbalil sa a išiel na florbal. Došiel okolo 18 tej, okupal malého, ja som ho dala spinkať a on išiel do mesta s kamarátmi. Vrátil sa okolo 5 tej ráno.
Ráno som ho nechala spať, vstal, pripravila som veľkonočné raňajky, o malého som sa postarala. Raňajky zjedol minimálne lebo z neho vyliezlo že včera vypil a je mu zle. ( On pije málo čo)
A to dnes poobede má prísť návšteva, cize treba upratať, jedlo pripraviť, malému obed variť, a očakávam že si pôjde ešte ľahnúť na obed, lebo buď mu bude zle alebo bude unavený 👍🏼

gribka1
31. mar 2024

Najvyšší čas prestať robiť z neho malého boha. Aká návšteva? Kto je to? Podľa toho sa zariadiť. Nechaj mu dieťa, že teraz ty potrebuješ vypnúť, vonku je krásne choď sa prejsť.

autor
31. mar 2024

@gribka1 sestra malým prídu šibať 🙂

gribka1
31. mar 2024

Tak sestra to je iná vec, je to tvoja rodina. A keby ste spolu niekam išli, bez neho? Odignorovať ho trošku? A určite si naplánovať tiež nejaké odreagovanie, keď bude bábo v poriadku.

autor
31. mar 2024

@gribka1 teoret by sa dalo ale tou ignoráciou by len jemu dobyté bolo. Žena s deckom preč a on ma zas voľno a čas len pre seba :/

gribka1
31. mar 2024

Divné je, že mu nechýbate, buď je v práci alebo si užíva ako bez záväzkov. Možno keby si tak bola častejšie, hoc aj s dieťatkom preč, či by mu ani tak nedoťuklo.

lalala94
31. mar 2024

Prečítala som si iba prvú stranu a mám dosť z niektorých názorov. 😀 Pred pár týždňami sme boli v podobnej situácii - staršia dcéra (1,5 roka) mala silný zápal priedušiek, dva týždne vo vysokých horúčkach - 39,5-40,5C deň/noc, ATB zaberali len veľmi pomaly, už sme boli fakt unavení, frustrovaní, ona mala dusivý kašel, vracala, do toho malé dvojmesačné bábätko, ja chorá tiež a ak by mi manžel povedal, že odchádza na 3 dni v tejto situácii na futbal, tak by som ho poslala do riti, nech si tam aj zostane. Tie ženy, ktoré ti píšu o tom, že si hysterická nesamostatná fúria, majú doma neschopných trkvasov a odkázané sú zjavne len samé na seba. Určite sa mu neospravedlňuj, nech si tvoj manžel utriedi priority v živote.

aurora33
31. mar 2024

Strasne divný chlap.

autor
31. mar 2024

@lalala94 a ešte som dnes vyššie písala čo sa udialo ;)