icon

Je manžel oprávnene urazený v tejto situácii?

25. mar 2024

Neviem kde začať, ale nejako začnem. Manžel mal ísť minulý víkend pd piatku do nedele do BA na futbalový zápas. ( Nie, nie je futbalista) hraje iba rekreacne s kamarátmi. Lenže čo čert nechcel, malý nám ochorel začiatkom mesiaca. Začal mať horúčky, všetky vyšetrenia mal urobené a na nič sa neprišlo. Trochu sa mu polepšilo keď dostal antibiotiká. Ale po dobratí sa mu stav znovu zhorsil, k horšiemu, znovu začali vysoké horúčky deň noc, takmer 2 týždne. Minulý pondelok sme skončili s ním na pohotovosti, v utorok už prišla sanitka, v piatok zase hotovosť, na čo som mu povedala že určite nemôže odísť na 3 dni do Bratislavy. Do toho som Začala
už byt chora aj ja.

Po príchode z pohotovosti sa ma spýtal či predsa nemôže ísť na futbal.
Na čo som samozrejme vybuchla, že to si robí snáď srandu, ísť cez celé Slovensko na futbal a mňa nechať doma s malým chorým dieťaťom ktorému sa stav vôbec nezlepšuje. Totálne som chytla nervy a potom som ho už posielala že nech ide že ho nechcem ani vidieť.
Tak povedal že veď malý je ok, ja zas tak nekaslem, a keby dačo prídu jeho rodičia a pôjdu somnou na pohotovosť.
Podotýkam jeho rodičia bývajú 30km od nás. Cesta trvá cca 25 minút
Inak v meste nikto po ruke kto by mi pomohol keby mal znovu febrilne kŕče, alebo odpadol, alebo čokoľvek, keby mne sa zhorší choroba a budem mať teploty aj ja.
Manžel je od vtedy urazený že ja som z toho urobila veľké haló, tak ma zaujímajú aj vaše pohľady na situáciu či podľa vás mal ísť. Čakala som že príde sám od seba zamnou s tým že futbal zrušil a že vzhľadom k situácii ostane radšej doma.
Pretože môj názor je že ak má doma chorú manželku a dieťa tak mal ostať doma a postarať sa o nás :(
Inak chodí bežné aj večer von s kamarátmi, do anglická na predĺžený víkend išiel, na futbal chodí ja mu nezakazujem chodiť a užívať si
Mám sa mu ospravedlniť?

Strana
z6
majlo1234
31. mar 2024

Mas doma absolutneho egoistu, ktory si bud neuvedomuje, alebo ho nezaujima, ze uz ma rodinu a bolo by vhodne sa povenovat, ked uz nie tebe, aspon decku, nech aj ty mas trochu casu pre seba. A ak si to neuvedomuje sam, treba mu to zacat prizvukovat a vydobijaz si ten cas. Ani nahodou by som ho nenechala(ani svojho nenechavam🤩) vyspavat opicu po prehyrenoˇ vecere, prve co robim, je ze posielam syna za otcom rano a nech si to vyzerie

terezka1947
31. mar 2024

A doteraz si to nevidela?
Neverím,ze z ničoho nič sa zo dňa na deň zmenil.

autor
31. mar 2024

@terezka1947 nebol taký, keď sme sa stretli, keď sme sa vzali , viac sa mi venoval, dával mi pusu, písal krásne sms každé ráno, upratoval, varil, zapájal sa do domácnosti. Ale akoby teraz začínal mať druhú pubertu. Akoby som zrazu mala doma nezrelého chlapca a nie muža, ktorého zaujíma buď iba práca alebo koníčky hobby kamaráti. Malému sa venuje po práci to nemôžem povedať. Ale potom du takého situácie ako tieto :/. Keď sa správa ako slobodný človek bez záväzkov egoisticky mysliac iba na seba. Moje potreby a pocity sú nepodstatné.

autor
31. mar 2024

@terezka1947 čiže to nie je zo dňa na deň ale asi najviac je vidieť zmenu po narodení malého

terezka1947
31. mar 2024

Ja v zázračné premeny ľudí neverím....muselo to byť aj predtým,akurát si to nevnímala tak intenzívne ako teraz,keď pribudlo dieťa.
Pomôže už teraz iba rozhovor,rozhovor,rozhovor ...a jeho chuť byť súčasťou rodiny

autor
31. mar 2024

@terezka1947 je to možné nespochybňujem

Strana
z6