icon

Je mi smutno z nášho manželstva

17. dec 2022

Manzelia sme 5 rokov, mame rocnu dceru a druhe na ceste. Stve ma ale, ze vsetko ohladom nej, je na mojich pleciach. Dobre, vecer spolu kupeme, nas ritual od jej narodenia. Potom idem uspavat a on hned sada k playku a hra s kamosmi do noci. Tak raz za tyzden si spolu nieco kukneme. Ja som vecer KO po celom dni s malou, navyse tehotna. Ten hrozny stereotyp ma ubija.
Ja som sa odstahovala za nim na dedinu, stratila som vsetkych kamaratov, chybaju mi a chyba mi obcas mesto, lebo sa tu nic neda robit. On tu ma milion kamosov a furt je s nimi. Strasne mu to zavidim.
Dnes sme mali stavat vianocny stromcek. Cela natesena sa ho rano pytam, ze ci si ho teda dnes postavime. Na to mi odfrkol, ze on sa ale nebude starat o malu, mam si ho zdobit, ked bude spat. A on potrebuje si ist robit von. Proste uplne mi znicil chut a radost, a toto robi neustale. Najprv mi znici chut, potom, ze teda dobre, ale ja uz som bez nalady a hned to hodi na mna, ze co som furt ofucana. Toto stale dokola so vsetkym. Uz ma to nebavi. Velmi chcem ist na vianocne trhy, spolu ako rodina. Nic, vobec, on tam nechce ist. Tak nejdeme. Nic rodinne, uz som sa ho viac krat pytala, naco chcel rodinu, ked o nu nema zaujem. Ziadna odpoved.
Uz sa to vo mne nejako nazbieralo a nemam sa ani komu vyzalovat, preto pisem sem.

koniarova
17. dec 2022

Ja ťa sklamem, ale keď on nechce a nechápe, nenarobíš s tým nič.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
17. dec 2022

@koniarova vsak ja viem, potrebovala som to len zo seba vypustit

karola987
Odpoveď bola odstránená
iwesska
17. dec 2022

Ked uz teraz si vycerpana zo starostlivosti o 1 dieta,zacni sa pomaly pripravovat na situaciu,ze toto iste budes mat x2. On a kamosi a ty len od jedneho dietata k druhemu, potom budes riesit skolku,skolu,ucenie,pracu a on len playko a kamosov. Ozaj mat 2.dieta s takymto sebcom bolo skvele rozhodnutie👌

koniarova
17. dec 2022

@karola987 už ťa vidím,ako dospelému chlapovi rušíš plejko 😁

autor
17. dec 2022

@karola987 presne. Ja s nou budem stale a on bude vegetit. Chodim s malou casto za nasimi, to je tak na cely den, ale som unavenejsia ako ked som doma.
To sa nikdy nestane, ze on odide na den s malou, nech ja vegetim.

janewithane
17. dec 2022

Tiez mam porozumenie, ze sa mu na tie trhy nechce trepat.. Co skusit nájsť nieco vianocne atraktivne pre všetkych? - prechadzka zasnezenou prírodou, pecenie medovnikov, spravit si punc doma, pozvat kamosov na punc k sebe, kuknut si vianocny film...?

dilino
17. dec 2022

@viestta oplodnenie no odpadnem.

sticker
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
wonder13
17. dec 2022

Tak musíte si pýtať povolenie ešte aj na umytie vlasov ale je to úžasný chlap , wtf ??? o prvé dieťa sa nestará ,tak si s ním spravím aj druhé...no neviem , riešite tu teraz nejaké vianočné trhy, ja by som skôr dumala ako budem sama uspavat 2 malé deti , obliekať , prebalovat, kocikovat, varit, pratat , žehliť a nezbláznit sa keď na to dôjde. Sama ste si ušila na seba bič...

wayway
17. dec 2022

@zoro9836 s lilianou to moze byt vselijak… Pozri, mna osobne podobny vztah a podmienky poznacili a hoci je vsetko odpustene, zanechalo mi to riadnu stopu na psychike. Je absolutne nenormalne a neprirodzene, aby sa clovek, ci muz uz alebo zena, zrazu ocitol bez blizkych dospelych priatelov alebo rodiny a zazival takto den za dnom mesiace ci roky. Jej chlap si chodi po kamosoch, prenho sa nic nezmenilo, treba mu povedat, si uz manzel, nesmies chodit po pivkach a kamaratoch? Keby muz aspon trosku suznel zo svojou zenou, pochopil by jej problem a snazil by sa vyclenit si aspon hlupe dve hodiny tyzdenne na to, aby sa zena mohla stretnut s kamaratkou a nie ze strazil, ale venoval sa svojmu dietatu. Ja som bola ako podla sablony milucka, mladucka, submisivna zena snaziaca sa vo vsetkom vyhoviet muzovi, podla toho co citam, mozno idealna zena v Tvojom ponati. A kto zo mna spravil takuto feministku? Moj vlastny muz. Lebo moje “pozitivne” vlastnosti boli sprosto vyuzite, nic nebolo ocenene, az som sa ocitla na samom dne. Chvala Bohu, porastol on, aj ja…

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
wayway
17. dec 2022

@zoro9836 presne tak 😊

lavinis
17. dec 2022

Rozmýšľam že prečo máš s tým chlapom druhé dieťa
Vážne, ženy, prečo si to robíte?

lavinis
17. dec 2022

@wonder13 presne
Ja toto nikdy nepochopím
Nefunguje to, som na všetko sama
Čo spravím? Drb, druhé dieťa

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
aliaray1
17. dec 2022

@top_manazerka ahoj, z casti suhlasim s tebou 👍.

K tomu problemu autorka...ked si tehu a este sa staras o rocne babo, jasne, ze si unavena a nie leniva. To, ze on zarobi za tych 8 hod je super, ty si na materskej a robis doma s dietatom a druhym na ceste. Materska/rodicak neznamena povinnost matky 24/7 ale on si to neuvedomuje. Zivot sa prichodom babatka otocil o 180 stupnov, zial skor iba tebe. Je dost muzov, co nechcu pripustit zmenu ich zivotnych stereotypov a zalub.

U vas mi to pride akoby "Jeden ma hojno, a druhy 💩".
Bud sa zbal a odid k rodicom na dovcu, alebo mu daj dieta ako pisu baby vyssie, nech sa stara. Aj on je rodic a ako som pisala, ty nemas povinnost za zodrat 24/7.

A navyse si tehotna. Chova sa ako bezohladne hovado a pred Vianocami...zial jeho nezmenis.

autor
17. dec 2022

Tym co sa pytaju na druhe- z casti nehoda (prve nam trvalo roky) a raz sme to teda nejako neriesili a bolo. Z casti aj tuzba. Ja moju malu milujem, nevadi mi starostlivost o nu a chcela som urcite pre nu surodenca. Mozno som ja hlupa, ale furt som to brala, ze ja som doma a tak je to vsetko moja starostlivost, ale obcas mam pocit, ze aj ja chcem z casti kusok stareho zivota, hlavne ked vidim, ze jemu sa zivot vobec nezmenil (a nie, nebolo to, ze by som mu nedovolila starat sa o malu). Len o stale nieco ma (ci uz praca, je zivnostnik, cas si riadi sam), ale rodicom ide pomoct alebo kamosom, nieco okolo domu a zrazu je vecer, mala ide spat a ja zasa idem spat s tym, ze opat ten isty den dokola, sama s malou.
Kamosky sa tu tazko hladaju, resp.mam tu, lenze tu su vsetci z jednej dediny, maju tu rodiny alebo vo vedlajsej dedine a travia cas so svojimi sestrami/kamoskami a pod. Takze tazko udrziavat taky vztah.

miadi
17. dec 2022

Este si neskusila tu zmenu u vas zaviest. Proste zacnes od seba . A urcite by som nedavala babo 70r dedkovcom na krk ale jeho otcovi. Oni si k sebe potrebuju vybudovat vztah . Tym ze sa o dieta vobec nestara nemaju ziadny vztah . Mala by si to robit pravidelne inak bude dieta tak fixovane na teba ze s otcom nebude chciet byt . Si osamela izolovana. Ak je mesto daleko Musis si najst aktivitu v tej dedine kde zijes. Ty potrebujes psychohygienu . Dostat sa z domu a byt chvilku aj sama. Aj Keby ta mal len k tej kadernicke alebo na masaz alebo na kurz jazyka ci ine hobby mal odviezt a cakat ta s dietatom hodku v parku. Ty nie si sporak postel pracka si stale clovek a ked sa on moze stretavat s kamosmi a ty byt sama s dietatom doma .. mas narok aby umoznil rovnake slobody on tebe.

nevenka
17. dec 2022

@zoro9836 a jej chlap si tiez nemal robit deti, by som povedala, nie nahodou??? Ked sa chce hrajkat iba.

wonder13
17. dec 2022

Každá matka miluje svoje dieta. Ale to neznamená že sa máme nechať zotročit kýmkoľvek (manžel, dieťa,..). Ono tá rutina na MD - po roku to podľa mňa tak najviac doľahne na matky, preto začnú kus cvicit, starať sa o seba fyzicky i psychicky viac, atd...a kto iný keď nie manžel nam to ma dopriať a umožniť, vo vašom prípade vám ma dopriať odpočinok ... Neviem, bojím sa že sa vám nepodarí toho game boy-a previesť do funkčného rodinného života ale držím palce. Dieťa má dvoch rodičov, a chlap okrem kojenia vie robiť všetko, keď chce.

katka700
17. dec 2022

Neviem ako ti poradiť, tvoj muž je podľa príspevku "normálny" zadubeni chlap. Nikdy nepochopí, že si unavená lebo však jeho mamka všetko zvládla a to ani pampersky neboli. Nečakaj že ťa bude chápať a mať s tebou a deťmi spoločné aktivity keď jeho rodičia to tak nerobili. Nie je dieťa takže playko mu ťažko môžeš zakázať. Máš dve možnosti buď rozchod čo s 2 malými deťmi bude veľmi ťažké alebo si zvykneš že je aký je.
Môžeš zmeniť seba. Na vianočné trhy choď s dcérkou. Alebo sama ale len v prípade, že dcérka bez teba pár hodín vydrží. Nič nehovor a až keď budeš nachystana povedz keďže na Vianočné trhy ísť nechcel ideš sama, a pár hodín nech sa stará o dieťa aj tak nemá nič na práci len sa hrá na ps.
Keď si potrebuješ umyť vlasy tak neprosikaj. Len sucho oznám, tu je dieťa idem do kúpeľne. Kyslé ksichty ignoruj. To je jeho problém nie tvoj.
Vianočný stromček, tipujem že si sa tešila ako ho budete spoločne zdobiť - ale toto ti chlap neposkytne, zasa sú 2 môžnosti buď si zdobenie stromčeka užiješ sama alebo odstrihnes zopár vetvičiek ihličnanov dáš do vázy ozdobis tie a chlapovi povieš že keď chce strom nech si ozdobi sam, včera nemal čas dnes nemáš čas ty.
Večerné kúpanie nemusíte robiť dvaja, nech on kúpe a ty uspavaj, lebo takto máte ako keby spoločné povinnosti a povinnosti ktoré sú výlučne tvoje.
Snaž sa na neho byť menej naviazaná, viac sebestacna. Znova naviaz vzťah s kamarátkami správy, telefonaty nenahradia stretnutia naživo ale vždy lepšie ako nič. A keď deti podrastú môžete sa znova stretávať.

laska86
17. dec 2022

V prvom rade si ho posad a pripomen mu kolko ma rokov a ze bude dvojnasobny otec.tak nech sa tak zacne aj spravat...kamosov obmedzit a plejko nech prenecha detom..dievca utrapis sa ..takto bysom fungovat nemohla..on si chodi kade tade a ty stale sama s malou..toto nieje dobreee...

nevenka
17. dec 2022

Ale tak zasa no. Aj moj muz sa hra. Sme spolu dokopy 19 rokov, z toho 10 manzelia a hra sa. Ale vtedy, ked deti vecer zaspia, mame 3 ks, ked je vybavene vsetko okolo nich a tak. A nie je to zas kazdy den, to je pravda. To sa neda. A tiez chodi do roboty, preraba dom, vacsinu casu som sama s detmi, ale ked je doma, tak robi, co treba. Teraz mi okna poumyval, vysava, prebaluje, kupe, zuby umyva drobcovi, lebo ja som v 36tt., tak aby som sa nenamahala, nech predcasne neporodim. Ale hra sa obcas, preco nie? No za kamosmi nechodi, ma ich len par a vsetci maju rodiny a nikdy nebol takyto prilis spololocensky typ, skor je introvert a rad je s nami doma. To je ten rozdiel. Ale ja som videla, ked sme spolu chodili, ako jeho otec varil s mamou nedelny obed, tiez umyval okna, vysaval doma. Neskor to robili chalani a este sa striedali, ze chodili upratovat aj starym rodicom. Co viem, tak svokra malokedy kupala svoje vlastne deti, chcel on a chlapcov kupal vylucne on, tak ho nechala 🙂. Po nedelnom obede sa otec zdvihol a siel umyt riad. Sam od seba. A to robi furt, aj ked teraz je to uz skor o nalozeni do umyvacky. Nebolo to len na oko, proste toto videl moj muz od mala, ze "sme manzelia, sme jeden tim". Ale musim podotknut, ze svokrov otec takyto ani zdaleka nebol, toto svokor zacal robit sam od seba, z lasky k svojej zene,...a takto to robia aj vsetci jeho synovia. Bohu vdaka. A moze sa aj pohrat vecer, co by nie. Ale je cas na pracu (aj okolo domacnosti a deti) a cas na hranie a oddych. Nie ze jeden sa len bude hrat a druhy ai vsetko odmaka. Len na toto treba emocionalne dozriet a nie kazdy to zvladne...

daren1
17. dec 2022

Chod s malou k svokrovcov, ako prekvapenieeeee a drahému nepovedz,

lb1984
18. dec 2022

Ináč tu tie príspevky sú ako cez kopirak 🤗 proste nemáš rodinne založeného chlapa žiaľ, ma iné priority a záujmy tie ho bavia viac ako čas s vami. Máš 3 možnosti bud sa s tým zmieris, stanovis si hranice kde potrebuješ od neho pomoc a začneš žiť svoj život s deťmi tak aby si bola spokojná ty, alebo sa s tým nezmieris, budeš vkuse frustrovana, unavená, budete mať doma dusno atď, alebo dáš ultimátum. Muži sa nemenia muži len dospievaju a niektorým sa nepodarí dospieť nikdy. Nečakaj ze sa zmení musíš sa zmeniť ty ináč zo života budeš mat veľké nič a budeš sa stále trápiť.

konikkon
18. dec 2022

@zoro9836 Keď sa manžel nechcel venovať deťom a chcel si radšej užívať kamošov a playko, mal radšej ostať slobodný.

V tvojej skvelej rade 🤦 som zamenila len dve slová, manžela za manželku a playko za nechtíky. To si jej ozaj poradil, to je ozaj skutočne dospelé riešenie, rada a koment.

maranta_leuconeura
18. dec 2022

Uz neurobis nic. Vedeli si predsa ako to doma mate, ze sa o dieta nepostara, do toho si si urobila dalsie... Tak sa budes starat o dve.