icon

Je milenec riešením pre partnerskú krízu?

ignis01
15. dec 2024

Ahojte dievčatá. Možno ťažká dilema na neďeľňajší, oddychový deň 🙂.
Tie, ktoré ste v situácii, že ste v manželstve/partnerste nešťastné, resp. vzťah ochladol a ste spolu iba kvôli deťom/majetku alebo iným dôvodom, prípadne tie, ktoré partnera nemáte, ani nechcete, ako riešite sexuálnu stránku? Veď predsa sú to naše biologické potreby a ich nenapĺňanie má na telo a dušu rôzne negatívne vplyvy. Predsa sme aj duchovné bytosti, preto nerád hovorím slovo sex. Sex je niečo povrchné, iba fyzické, bez hlbšieho významu, ten majú zvieratá a niektorí ľudia, ktorým ide len o dosiahnutie orgazmu. Tu rozprávam o milovaní.
Riešili by ste vašu situáciu milencom aby ste si naplnili túto stránku života, alebo radšej by ste sa uspokojovali samé a vzdali sa myšlienky nájsť si dlhodobého milenca, s ktorým by ste si napĺňali vaše intímne túžby, pričom by to malo blahodárne účinky ako na vaše telo aj dušu?
Sám som v podobnej situáci, kedy plnohodnotný vzťah momentálne riešiť nechcem z viacerých dôvodov, keďže veľa športujem, mám dieťa, ktoré aj keď nebýva so mnou, tak s ním chcem tráviť veľa času a dať mu čo najviac otcovskej lásky, no túžim po ženskej energii a nehe ako každý zdravý a normálny chlap a naplniť si aj intimnu stránku .
A myslím, že morálne hľadisko riešiť je pritiahnuté za vlasy.

benit
15. dec 2024

@ignis01 ked s partnerkou svojho dietata nezijete, ste rozvedeny.... nie si v ziadnom vztshu. a aj milenka je oboznamena, ze je len mikdnka a suhlasi s tym, nevidim problem.

ignis01
autor
15. dec 2024

@finett z časti s tebou súhlasím, z časti nie. Pod milencom oznacujem niekoho nielen na ciato fyzický kontakt, ale aj nieho, pri kom máš to, čo je pre teba dôležité, ale doma to nemáš. Mnoho párov žije len pre deti, majetok, "čo by povedala rodina?" a mnohé iné dôvody, kde láska vyprchala, partner nlsa nezaujíma o toho druhého, chýba tam empatia, komunikácia, porozumenie, spoločné koníčy, atď. A práve to, keď nájde u milenca, tak to duáevnému zdraviu prospieva. Prexčo by milenecký vzťah mal škodiť? Takť by mal mať len niekto, kto je s tým vyrovnaný.
Tu nejde len o napĺňanie "zvieratkovských" potrieb ako si to nazvala. To je čisto sex, čo neuznávam ani ja.
Dozrety myslím, že som a takisto preberám zodpovednosť za svoje činy ;).

llull
15. dec 2024

a co riesis tu? vsak si najdi...robis si tu z toho zoznamku, chod na tinder a nebud taky zufaly

ignis01
autor
15. dec 2024

@llull Zoznamku? Nieje toto náhodou fórum, kde sa preberajú rôzne témy a aj tie najchúlsativejšie? Iné sprostosti sa tu preberajú. A myslím, že aj do dobrého vlákna som zadal túto debatu. Ak sa ti prieči táto debata načo komentuješ? Bež sa radšej venovať deťom, partnerovi a nechaj to na posúdenie admina, či to tu má byť alebo je to porušenie pravidiel ;).

llull
15. dec 2024

@ignis01 nehovor mi čo mám ísť robiť ;) môžem sa zapojiť do akýchkoľvek diskusií a vyjadriť svoj názor, ako sám píšeš

h2
15. dec 2024

@ignis01 No ja neviem, ale ak chceš niekoho nielen na sex, ale aj na empatiu, komunikáciu, porozumenie, spoločné koníčy, atď., nehovorí sa tomu vzťah? Veď nemusíte spolu bývať, ak toto ti nevyhovuje, vzťah sa dá mať aj bez toho. Či ako si ten vzťah - nevzťah teda predstavuješ, čo ešte áno a čo už nie?

iwesska
15. dec 2024

V zivote by som nechcela byt pre niekoho len zivou vaginou na kt.si urobi svoju potrebu,kedy sa mu zachce a odide prec. To radsej 20r.v celibate.

ignis01
autor
15. dec 2024

@llull a ja zas môžem založit akukoľvek diskusiu a ty mne nehovor kam mám ísť a či som zúfalý nechaj na odborníkov, či máš diplom z psychológie? Lebo ja ho mám a nemyslím, že by som mal byť zúfalý ak založím takuto tému.

ignis01
autor
15. dec 2024

@iwesska To je sex, o ktorom v tejto diskusii nehovorím. Existuje aj niečo iné.;)

h2
15. dec 2024

@ignis01 Ale čo to teda je, to "niečo iné"? Lebo podľa mňa, ak to nie je len sex, tak je to vzťah. Alebo ako teda podľa teba vyzerá to "niečo" medzi tým?

natalka13
15. dec 2024

Ujasni si pojmy - milenec je niekto treti vo vztahu niekto na sex.
Ty niesi v manzelstve 🤷‍♀️

ignis01
autor
15. dec 2024

@h2 No vztah to je, milenecký. Ale ked poznáš iba sex, alebo plnohodnotný vzťah a nič medzi tým tak ti to ťažko vysvetlím.

h2
15. dec 2024

@ignis01 Skús. Napíš, čo áno, čo nie. Keď bude milenka potrebovať s niečím pomôcť napríklad, bude chorá a bude potrebovať doniesť nákup, bude to OK, alebo nech požiada niekoho iného, lebo vy vzťah nemáte? Alebo skús dať iné podobné príklady, čo už by si nebol ochotný akceptovať, z dôvodu, že nemáte vzťah, ste len milenci.

ignis01
autor
15. dec 2024

@natalka13 Milenec nemusí byť len niekto na sex, už som to tu vysvetľoval..... Dievčatá, vy ste tu poniektoré extrémistky. Veď vždy existuje niečo medzi nebom a zemou. Sex je extrém (ten má napriklad jeden môj kolega, ktorý berie všetko za radom, len aby sa urobil), o tom nehovorím.....

zltalienka
15. dec 2024

@ignis01 "Tie, ktoré ste v situácii, že ste v manželstve/partnerste nešťastné, resp. vzťah ochladol a ste spolu iba kvôli deťom/majetku alebo iným dôvodom, prípadne tie, ktoré partnera nemáte, ani nechcete, ako riešite sexuálnu stránku?"
Ale Ty si sa v úvode pýtal vyslovene na "sexuálnu stránku". Na nič viac.

ignis01
autor
15. dec 2024

@h2 Za mňa určite rád pomôžem 🙂. Milenec je podľa mňa niekto, kto dá žene to, čo nemá doma, ale má ešte muža/priateľa, ktorého nemôže/nechce opustiť z nejakých pochopiteľných dôvodov.

h2
15. dec 2024

@ignis01 Áno, veď toto by som chápala, ak má niekto z nich manželského partnera, ktorého z nejakých závažných dôvodov nechce opustiť. Ale ty píšeš, že s matkou svojho dieťaťa spolu nie ste. 🤷‍♀️

ignis01
autor
15. dec 2024

@zltalienka Áno, rozmýšľal som najprv, že to nazvem "intímna" stránka, nie sexuálna, pretože som aj predpokladal, že sa toho názvu niekto chytím, takže sexuálna stránka nieje ten správny názov, ale ako ináč by si to nazvala ty?

ignis01
autor
15. dec 2024

@h2 Áno a? Veď nikde nieje pisané pravidlo, že musia mať obaja.

h2
15. dec 2024

@ignis01 No, takže si single, čiže nejako nevidím dôvod nemať vzťah. Ako som už písala, nemusíte spolu bývať, ak ti to nevyhovuje. Len ja mám taký pocit, že ty vyslovene hľadáš vydatú, či zadanú ženu, aby ten vzťah (iný, ako čiste milenecký) nechcela.

niekto2hy
15. dec 2024

@ignis01 Inzeratov na poskytnutie ,,sluzby" najdes na internete kolko chces.Alebo to chces mat ,,zadarmo"? V pripade ,,nehody" bude zodpovedny kto?

h2
15. dec 2024

@niekto2hy Jasné, že zadarmo, lebo to nemá byť bohapustá trtkačka, ale splynutie tiel a duší... Po ktorom sa dotyčná oblečie a ide domov k manželovi. 😂🤷‍♀️

huxy
15. dec 2024

Autor tu očividne hľadá nejakú milenku, ktorá má doma partnera, či ako teda tomu máme rozumieť? 🤔😁

ignis01
autor
15. dec 2024

@h2 Vidí sa mi, že som aj písal v jednom príspevku, že z takého mileneckého vzťahu môže vzísť aj plnohodnotný vzťah.

ignis01
autor
15. dec 2024

@huxy Toto tu predsa nieje zoznamka, iba debata a výmena názorov akocto kto vidí ;)

h2
15. dec 2024

@ignis01 No vidíš! Tak prečo do toho teda neísť od začiatku s tým, že to bude vzťah? Veď nemusíte sa hneď brať. Keď si nebudete vyhovovať, pôjdete od seba.

ignis01
autor
15. dec 2024

@niekto2hy Keby si čítala medzi riadkami, pochopila by si, že táto debata nemá byť o sexe. Áno, ten si vieš kúpiť. Ale neprekrúcaj zmysel mojej témy.

h2
15. dec 2024

@ignis01 niekto2hy je chlap.

ignis01
autor
15. dec 2024

@h2 pretože ako chceš ísť s niekým do vzťahu, keď je zadaný, ale je zadaný kvôli niečomu inému ako pre lásku?

ignis01
autor
15. dec 2024

@h2 sorry, nevedel som 🙈