icon

Je možné mať pekný vzťah s mužom, ktorý má dieťa?

27. jún 2023

Uz dlhsie tu citam diskusie, kde sa rozoberaju tieto temy a teda nechcela som sa vyjadrovat, ale prispejem aj ja so svojou skusenostou. Som bezdetna zena 30+ a nasla som si partnera, ktory uz ma syna (7r). Sme spolu dva roky a hned na zaciatku som si urcila hranice a ono to funguje. Nie, dieta nemusi byt vysostne na kralovskom kresle a vy len mate cusat a byt tichucka partnerka, ktora sa uspokoji byt tou druhou. Aj moj partner to skusal na mna, ale ja som mu otvorene povedala, ze bud si chce zalozit so mnou casom rodinu a to bez romantiky a spoznavanie nejde alebo moze byt slobodny, striedat zeny, lebo ziadna bezdetna yena mu to nebude tolerovat. A funguje to. Ked je dieta chore, pekne sa striedaju. Aj jeho ex to skusala cez nejake manipulativne hry, ale ja som ju hned stopla. Ano, kebyze sa naskytne nejaka zivot ohrozujuca situacia, nevystrajala by som...ale ked ma dieta sople a nejaku tu teplotu, co male deti maju nonstop, tak je na mieste dohodnut sa, aby boli vsetky strany spokojne. Takto ma fungovat prosperujuci vztah. A nie, ze tu idete kritizovat kazdu zenu, ktora seba kladie na prve miesto. Obcas je dobre byt sebec a v zivote sa vam bude omnoho viac darit a budete spokojnejsie. Pokial to chlap nevie tolerovat, tak dovidenia. Ja som jeho nova partnerka, s ktoru tiez che mat dieta a predsa nebudem tolerovat to, ze najskor budeme skakat okolo jeho byvalej rodiny a ja budem ako chuderka cakat dakde v kute. Zeny, nepocuvajte tieto premotivovane mamicky, ktore si myslia, ze ich ex bude do 50tky sam a bude cakat, kym jeho dieta bude mat 18 a potom mu dovolia dychat. Zakrocte hned na zaciatku a urcite si hranice 🙂

Strana
z3
domkakvet
28. jún 2023

@toskanka preto si hladaju slobodne a bezdetne, lebo vela slobodnych a bezdetnych zien nepozna svoju hodnotu a zoberie prve co jej vojde do cesty.

danica2711
28. jún 2023

@toskanka máš pravdu, ale postaviť na piedestál len a len dieťa a len a len seba sú medzné situácie. Treba nájsť nejaký prijateľný stred medzi tými mantinelmi. Ja som ale z autorky cítila nejaký chlad, necitlivosť k duši dieťaťa, egocentrizmus... to dieťa za nič nemôže...

toskanka
28. jún 2023

@danica2711 Ja som pozorne čítala len jej úvodný príspevok a zamerala som sa na jeho pointu. Ja som slobodná a bezdetná a deti už mať nebudem. Zažila som vzťahy, kde si to muž ukocirovat vedel a kde nevedel. Áno, autorkin prejav bol razny, ale aj tak si stále myslím, že jej išlo poukázať na to, že nájsť tento prijateľný stred medzi dvoma mantinelmi je možný.

toskanka
28. jún 2023

Niekedy si deti myslia, že majú právo sabotovať novy vzťah rodiča. Rozprával mi raz jeden, že po rozvode si našiel novú partnerku. Synovia mali vtedy 12 a 16 rokov. Robili si srandu z jeho novej partnerky a jej dcéry, tak si ich otec zavolal, že sa musia vážne porozprávať. Ak nezmenia svoje správanie a nedopraju mu šťastie, tak sa musia rozlúčiť. A synovia to pochopili, zmenili svoje správanie. Žiadne dieťa nemá právo sabotovať novy vzťah rodiča, ak je tento vzťah vo svojom základe v poriadku. A toto je úloha rodičov, aby so svojimi deťmi komunikovali, ubezpečili ich o svojej láske k nim, ale aj stanovili hranice.

petronelag
28. jún 2023

@danica2711 Aj ja si myslím, že táto autorka si určuje hranice podľa seba, alebo že bude mať toto dieťa súrodencov a bude to musieť prijať, len realita môže byť aj inakšia. Vždy je skoro najdôležitejšie, ako sa správa muž a ako skĺbi svoju starostlivosť o dieťa s novou rodinou.

lenadka
28. jún 2023

Súhlasím s tebou a to mám tri deti, niekto tu písal, že súhlasiť budú iba bezdetné. S držím ti palce, si rozumná žena, čo pozná svoju cenu. Férový prístup. Dieťa nemá byť prvoradé nad novým partnerom, snáď aspoň rovnocenné s ním, nie? Dnes deti trpia tým, že dostavajú všetko zadarmo, nič si nemusia zaslúžiť a svet sa im točí okolo zadku. To tak batoľa, škôlkar, potom neskôr by to už malo byť o vzájomnej pomoci a spolupráci. O tom, že sa vie prispôsobiť inému, nie kričať iba JA, JA, Ja!

victoriab
28. jún 2023

@lenadka z prečítaného mi skôr vyplynulo, že tu niekto iný kričí ja, ja, ja...

toskanka
28. jún 2023

@victoriab Ja som to pochopila, že: AJ ja.

bbyy3
28. jún 2023

Dosť mi to príde nefer voči malému chlapčekovi
Však je to jeho otec a ma pravo sním tráviť čas ako bude chcieť a keď ho jeho dieťa potrebuje tak by mal byť pri nom a je to jedno ci je chorý alebo zdravý ...Neodzujem vás pani ale keďže nemáte dieťa neviete aké to je byť matkou určite svoje dieťa miluje váš priateľ však je jeho prvorodene a jeho ex by ma dat vedieť jej ex priateľovi že jeho dieťa má teploty podľa mňa to nesú žiadne hry ..
Sú to stále rodičia i keď už netvoria pár a vy ste podľa mňa len veľmi žiarlivá osoba mali by ste sa stým zmieriť a keď sa stým neviete zmieriť tak treba si pohľadať muža ktorý je bez dieťaťa dovidenia

cacianka
29. jún 2023

@bbyy3 čítať s porozumením, a potom aj iné príspevky autorky nielen úvodný

bbyy3
29. jún 2023

@cacianka Čítať viem niesom hlupá

autor
30. jún 2023

@cacianka jeej, dakujem krasne za uzasny prispevok.❤ vies, tieto ex sa citia ponizene a frustrovane a pre ne je strasnw vediet, ze jej byvaly partner si nasiel novu lasku a dokonca im.to.klape viac, ako im 🙂 a to je to ich citlive miesto. Ziadma zena si nechce priznat, ze ak raz sa ich cesty rozidu, tak ich partner moze byt stastny s niekym inym. Oni sa doslova vyzivaju v tom, led vidia, ako im troskotaju vztahy. Vela lasky vam prajem 🙂

cacianka
30. jún 2023

Ďakujem, ja nie som blbá koza, aby som sa nesnažila pochopiť všetky aspekty. Viem čím si prešiel môj muž s exkou, ani tak nie od neho, ale z reakcii ľudí v okolí, s ktorými som sa stretla a aj nechtiac sa podozvedala.
Ona, a jej rodičia robili chlapovi peklo zo zivota- lebo dojna krava nechcela byť iba dojná. Keď už nebol priamo pod ich vplyvom, tak manipulovali cez dcéru. A echt tuho. Takže ani s ňou to nebolo celých 20 rokov iba ružové, najme cez pubertu, zažili sme si všeličo. Ale - našťastie sa gény prejavili čiastočne po muzovom otcovi, mladá má svoju hlavu, pochopila súvislosti , má IQ vysoko nad rodinou matkinej strany, 2.rocnik ukončila 1.75, praxovala v národnej rade....brigáduje v obchode , necicia iba otca, vie čo je to zarobiť keď niečo chce, že nič nie je zadarmo.
A hlavne - otec na ňu nikdy nezanevrel, vždy sa snažil ale vedel dať do rovnováhy lásku k dcére a lásku ku mne, neplietol to lebo si uvedomoval že je to úplne iný druh.nie sme súperky, vychádzame spolu lepšie ako povestne macochy, veľa sme sa rozprávali, komunikovali keď chcela /potrebovala, aj sme ju sprdli, takže cítila pravý záujem, v dobrom aj zlom.

Strana
z3