Je normálne, ak muž túži po dieťati vo vyššom veku?
Ahojte,
je normálne ak muž po 40, túži po dieťati a tlačí na partnerku, aby ešte mali dieťa? Žena tiež dávno po 40 , má strach z ďalšieho dieťaťa
@miadi aj moja vladze neboj sa... Keď môže byť mimo sezóny doma, je od rána s deťmi, behá, vyletuje, bicykluje, dotoho stíha svojpomocne opravovať dom. Otec dáva na biku denne 100ky km, hrá futbal. Hovorím, obaja sú akčný, športovci, každý na výlete myslí, že moje deti sú moji súrodenci 😁 ale áno, večer sú obaja radi, že majú už svoj kľud, spánok a odrastene dieťa 💁♀️ nie každý túži v 40tke prebalovat malé dieťa a nespat celé noci. Ja mám 24, 2 ročný rozdiel a občas padam na hubu po takom parádnom týždni. Ale každý je iný, každý má iný pohľad na materstvo a vek, a je to v úplnom poriadku. Ja osobne som rada, že v 40tke budem mať dospelé deti 💁♀️
Moji rodičia ma mali v takom veku, ako 22 ročná som už bola úplná sirota. Otec sa nedožil ani stužkovej. Celý život co si pamätám,mama aj otec boli "starí" ku mne, jednoducho to tak bolo vo všetkom.
Ja mam 40,dve malé deti a ďalšie už nebude ani náhodou. Pre mňa bola ta 40 hranica, keby dovtedy sa nepodarilo, tak už by som do toho nešla. Nevravím, je to aj o konkrétnom človeku, ale proste ja mam názor, že pri tomto už skutočne treba pozerať aj na ten vek. A nie len zo svojho pohľadu, ale aj toho dieťaťa.
Mám kamošky, obe majú viac detí a tetaz jedna ma 1 mesacneho chlapca a druhej sa pred pol rokom narodila 3 dcéra. Obe povedali, že už je to úplne iné, ako keď boli tehotne a rodili ci mali bábätka ako 25 a 30 ročne. Už "cítili" vek. Čiže za mňa 44 a 47 už je veľa.
Ono to aj zalezi od toho ako sú tí ľudia zabezpečení. Ak majú zabehnutú dobrú kariéru, aj čas, tak v pohode deti aj po 40ke. Ale ak to sú bežní ľudia, čo musia na tie deti driet, makať, aby mali všetko potrebné, tak 40 ročný človek sa strhá do hrobu, pripadne do chorôb, skôr ako 20 ročný. Potom 50 roční dostávajú porážky a infarkt a ženy v 50ke znicene. Iné je sa starat len o seba a iné je, keď taky starý človek musí ešte sa postarať o deti.
Akoze, to uz je dost vysoky vek na dieta. U oboch.
A ty si kto? Partnerka?? Túžiť po dieťati u muža v takom veku nieje nič nenormálne, síce je to vyšší vek ale nevidím v tom problém, ak tlači tak možno preto lebo si uvedomuje vek partnerky... Dôležité je či žena v takom veku ešte dieťa chce, alebo nie.. Ja napr by som už nechcela.
Moj obvodny dr mal dieta v 63 cca..🙃 žena vtedy mala cca 40. Nedávno som ho videla už taky dedusko, dieta ma cca 6r. 🤷 Tak co, má stareho otca, all in one 🤣
Ano, je normalne- a ak je par zabezpeceny a chcu obaja, tak nevidim problem. Vekovo sme s muzom nikdy nepreberali "dokedy chceme mat dieta", ale ci vobec dalsie za sucasnej situacie. Vek citi kazdy sam na sebe- a z okolia vnimam, ze ti, ktori maju deti vo vyssiom veku (ale nie prve), tak su ovela aktivnejsi ako ti, co si potomstvo odrodili v dvadsiatke a finito....
Ono zalezi. Podla mna to nie je neskoro, ked maju pohodlny zivot. Ono je to fakt ine ked robis predavacku v obchode, ci za pasom, a v kancelarii. Ono po 20 rokoch je to citit, to opotrebovanie tela fyzicky namahavou pracou, nedostatkom odpocinku, pripadne starostlivosti o seba, ci neustalymi starostami o peniaze .
Ak maju ale cas, priestor, aj na oddych, aj starosti poriesene, tak nie je o com, a aj v tom veku je to podla mna uplne v pohode. Ale trrba aj dat pozor a nezdedkovatiet.
Zaujimat sa o svet okolo seba, o aktualne problemy, o svet mladych. Ze si jedna generacia nerozumie s druhou je len preto, ze si nenasli k sebe cestu a nie len o veku.
Si zober Káju Gotta 😊😊😊
Ja by som tuto otazku adresovala konkretne zenam, ktore rodili napr. okolo 40tky a aktualne uz maju po 50tke. Nazory mladsich mamiciek su irelevantne, realita neskorsieho materstva sa ukaze az vo vyssom veku zeny. Suhlasim s tym, ze priroda vie co robi.
@78787878 Ja som mala deti dosť skoro, ale moja mama mala tretie v 42. Teraz má o takmer 10 viac a keď sme sa nedávno o tejto téme rozprávali, tak povedala, že si ho zatiaľ užíva viac ako mňa a sestru, nás mala do 30ky. Lebo už má "všetko", nemá sa za čím náhliť, má kariéru, má bývanie, má stabilné priateľstvá, dlhoročné koníčky, nemusí už budovať, už má priestor vychutnávať si dieťa. A vraj až v tomto veku vie, čo je v živote dôležité a kvôli čomu všetkému sa neoplatí trápiť, takže konečne žije pohodovo 🙂 mať deti v 20 a 23, ako som mala ja, je pre ňu nočná mora 🤣
Autorka, bez ohľadu na vek je najdôležitejšie, aby sa na myšlienke dieťaťa partneri zhodli. Keď jeden nechce, vek už ani nie je podstatný. Nasilu partnerku tlačiť do dieťaťa nie je fér, keďže príroda to vymyslela tak, že minimálne na začiatku je väčšia úloha na žene.
Je to hrozne individualne. Neradila by som sa s inymi ale urobila podla seba. Je to vas zivot, nie zivot druhych.
Tak ako si niekto nevie predstavit v 24 tak ani v 44.
pokial sa da je to normalne v kazdom veku
Moj muz chce mat dalsie dve... uz mame tri 😃 priznam sa, tiez to uplne nechapem. Nebude easy ich neskor zivit z dochodku... sle on je vyznavac pozitivneho myslenia a tvrdi, ze budeme mat dost
Mne to príde byť normálne ze ma túžbu ...taky vek je pre muža na dieťa podľa mňa bežný.
Co nie je asi OK je ze na partnerku tlačí zrejme nie je správne.
Mali byli to chcieť obaja,keď chce iba jeden tak to je ťažké potom...
Tak v kazdom prípade každý sme iný.
Niektoré ženy v takom veku dieťa už neplánujú.
Ja by som napríklad chcela.😊
@michaela567y to nie je vekom. Možno len to, ze nevladze. Ja mam tiež starších rodičov, vždy sme mali o com rozprávať.
mojho deda mala mama v 42, vzdy o nej hovoril ako o vynimocne dobrej zene, ziadnu starenu nespominal. videla som fotku, kde mal tri roky a dost dlho mi trvalo, kym som tu 45-rocnu nasla, vobec na tolko nevyzerala.
tiez si myslim, ze to velmi zalezi od konkretneho cloveka, tiez poznam ludi, co su velmi mladi duchom este aj po 60/70... iny "zdochynaju" v 30-ke. takze ten otec, s ktorym si nemala co povedat, fakt nebol o veku. ked tak minimalne. ale najjednoduchsie je, pripisat to veku...
mna mali rodicia tesne po 20-tke, podla mna uplne psychicky nepripraveni, to si clovek uvedomuje az v dospelosti, ze to tiez nebolo nic moc..
ovsem, ano, 47 - to uz je na zamyslenie, hlavne ak uz clovek deti ma. po tej 40-tke uz treba aj trochu kalkulovat a pre zenu najlepsie, ak ma vyrazne mladsieho partnera ;). ale jasne, ze sa to nie vzdy da takto premysliet. keby hej, asi by sme mali vsetky deti ako 25-30-rocne a nebolo by treba zakladat podobne temy.
my to máme v rodine, starký si doniesol tehotnú priateľku, mal 63 rokov, moja teta je odo mňa mladšia. So svojim otcom si nerozumeli, nechcel jej ani počítač kúpiť, už je po smrti a teta sa musí starať o svoju dosť starú mamu, pritom by sama potrebovala pomoc( má 2 malé deti, stavajú dom atď) Môjmu otcovi sa narodilo dieťa keď mal 52, teraz má 71 a dieťa ide študovať na výšku, on sa jej teda dosť venoval, oproti nám čo nás mal skoro...teda omnoho viac, rozumejú si spolu, chodia spolu na prechádzky, majú taký pekný vzťah, ale je tam tá mama aj ktorá sa stará o otca a bude sa o neho starať...takže naozaj závisí od výchovy a povahy, nie od veku podľa mňa...ale žena sa musí rozhodnúť lebo ona sa bude starať...
@michaela567y to, že nemáte nič spoločne s otcom tak to záleží od jeho a tvojej povahy 🙂 my mame v rodine, ze mali neskôr deti a vychádzajú ako najlepsi kamaráti. To, ze tvoj otec ma iné názory to je on. Ale niekto iný je možno viac aktívny, ma záujem, stará sa… čiže dala si úplne zlý príklad ;)
Si myslím, že u chlapa je to jedno...môj má 47, ja 37 a čakáme spolu tretie 😍....no u ženy po 40-tke je to horšie...
Ja mam 21 a už 3 deti. Áno mnohé sa teraz chytili za hlavu a 2x nadýchli. No v rodine mam aj také ktoré mali deti aj po 40tke a nemajú problémy ani oni a ani ja. Vek je len číslo, každý ako sa na to cíti.
Ano je to normalne, moj nechcel roky a vyrukoval pred 2r (teraz ma 46), spytala som sa ho len tak medzi recou ci mu mam jednu tresnut panvicou aby sa prebral (nechcel sa dat prehovorit na dieta, nestara sa ani o to jedno riadne, nezariadi nic, k tomu ja zdravotne problemy roky, ktore on "neriesi", podla neho mi nic nie je :DD) .
Ked mal blbe reci, ze tak ma posle na umele oplodnenie :D, tak som ho poslala, nech si hlada mladsiu a mna necha s tymito somarinami. DLho som sa psychicky davala dokopy po tom, co prisiel na to ze viac deti nechce, nejak som sa s nevolou s tym zmierila. Mal casu dost, aj som mu vravela, ze to bude lutovat, ja po 30tke rodit nechcem, aj tak som ho lamala par rokov po tom este. Ja osobne by som do dietata nesla uz. Velke riziko pre mna, pre dieta. A starat by som sa starala zase len ja, pripadne by mi mamicku zavesil na krk :DDD a to by uz na pohode pridalo nasej "domacnosti"
@lulupulu uvidis ked budes mat 40 🙂 to nie je 21.

Ja mam známu, ktorej muz mal 42 rokov, keď mali dieťa. Keď malo dieťa 10 rokov, dostal mrtvicu. To už mal 52 rokov. Podľa mňa to už nie je vhodné pre starších mužov, keďže o dieťa sa treba aj starať 25 rokov, nie ho len urobiť. Žena kľudne môže mať aj staršia ak má dobrý zdravotný stav.