icon

Je normálne, ak muž túži po dieťati vo vyššom veku?

18. apr 2023

Ahojte,

je normálne ak muž po 40, túži po dieťati a tlačí na partnerku, aby ešte mali dieťa? Žena tiež dávno po 40 , má strach z ďalšieho dieťaťa

lulupulu
20. apr 2023

@simca06022011 a co som napísala zle?? Jedna z rodíny mala dieťa v 49 a je šťastná je ho ma a nemenila by. 🙂

lalilla
20. apr 2023

Je to kazdeho vec. Myslim ze ked uz bude mat aj zena po 40tke dieta proste bude mat sil ho vychovat.
A nie je zaruka ze mlady par vychova dieta. Mne mamina umrela ked som mala 18, znamemi sa zabil brat aj zena pri autonehode, ostal 2 rocny chlapcek po nich. Nikto nevie kolko casu mu tu ostava.
Mat 25 rokov a mysliet si ze dieta urcite vychova do je jeho 20rokov je trufale. Dnes maju mladi ludia viac diagnoz ako nase babky 🤷‍♀️
Plus mozno vsetky co tu tvrdite ze by ste dieta napr nemali uz po 30tke ci 40tke mozno by ste pisali uplne inak keby sa vam dlho nedari a potom aj v tej 40tke by ste dakovali panu bohu.
Ja som chcela mat dieta okolo 30tky max do 35, clovek mieni….uz preslo 5 rokov od mojho planu a dieta stale nemame.
Skor ako tu bolo aj vyssie spomenute ak uz zena deti ma a este tlaci na pilu ze chce dalsie. Ale zena ktora nepocitila tuzbu po dietati to naozaj nikdy nepochopi

bessie12
20. apr 2023

@lulupulu ja si neviem predstaviť rodiť po 30tke a nie to este takmer v 50tke.
Ale keďže nemám žiadne deti, priatel (51 ) by chcel mat dalsie a ja mam zachvilu 30 r., tak nemám veľmi na vyber 😐

mimikarol
20. apr 2023

Ja si myslím že je to voči tomu dieťaťu nezodpovedné. Mne by sa v 50+ nechcelo riešiť pubertu. Mám 37 a vidím na sebe že by bolo ťažké mať v tomto veku dieťa. Stačí mi jednu noc sa poriadne nevyspat a mám migrénu, asi som príliš rozmaznana ale fakt by sa mi nechcelo s malym dieťaťom v 40tke chodiť na detské ihriská. Ale tak je to o človeku, niekto má viac energie niekto menej ...

tianna
20. apr 2023

@michaela567y nemusí.. môj otec bude mať 75, ja mám 37, teda na tú dobu ma mal ozaj neskoro. Rozumieme si absolútne úžasne, áno, je to taký iný vzťah, skôr akoby mi bol starým otcom, no môžem mu povedať absolútne všetko, za celý život čo si pamätám doposiaľ zvýšil hlas snáď 3x, celú pubertu ma ,,kryl" pred maminou (tá vždy bola prísna 🙂) keď som prišla rozbitá z koncertu, atď 😃 my ešte plánujeme po 40 ďalšie dieťa veru 🙂

tianna
20. apr 2023

@mimikarol to je veľmi individuálne 🙂 mám tiež 37, najmladší drobec má 2,5 roka a práve s ním sa mi chce chodiť na tie ihriská, hrať sa s autami, čítať mu, atď 😊 starší synovia majú 11 a 8 veru ti keď mali boli všetko to, čo s malým robím pretože chcem s nimi som robila preto lebo sa to má.. 😆 my ešte chceme po 40 ďalšie bábätko, ak sa teda podarí 🙂

radacak
20. apr 2023

Môj manžel má 47 a ešte plánujeme jedno dieťa...no ja mám 30

luba28
20. apr 2023

ved co by nechcel,ked aj tak vsetko okolo toho si odserie zena ,.aj v 70tke niektori frajeri by chceli a aj maju ,,ked maju mladu pipku doma ,,

simca06022011
20. apr 2023

@lulupulu nie, zle ale s tymto veru nemozem velmi suhlasit : Vek je len číslo, každý ako sa na to cíti.

simca06022011
20. apr 2023

@mimikarol no napr ihriska by mi nevadili, ale riesit ten zhon okolo, to je uz ine kave, take batola, ok, md a rd by som mozno uz naozaj tento krat lezala s vylozenymi nohami a nie ako tapa hyperaktivna pred 12rokmi :DDD ale skolka, choroby? popri praci, kto mu hocikedy uz mozu nastat akekolvek zdravotne komplikacie..

kiwi3
20. apr 2023

Ja fakt nechápem tie, co píšete, ako sa citite zle a nemáte ešte 40 alebo mate čerstvo 40... neviem, ci som nejaká speci výnimka, ale fyzicky sa citim rovnako ako v 20 a psychicky teda oveľa lepšie. Celkom by ma zaujímalo, čím to je.

dankanka
20. apr 2023

@panda21 co ty vies..mozno sa das este v 40tke ukecat :D

matkahelka
20. apr 2023

je to prudko individualne. su 70 rocni co daju rysy a su lemravi 40 rocni co nedaju ani popradske pleso. o tom to cele je. ak 40 rocny nema energiu a trpezlivost a nemukluje v bani, tak bude fakt niekde chyba... ja ked tu citam, ze "mam 25 a deti a tesim sa, ked odrastu..." o bozenku, ja som v 25 este studovala, cestovala, na dieta este ani nepomyslela. mam 41, 16 mesacnu dceru a na ihriskach stretavam o polovicu mladsie matky, s mastnymi vlasmi, tlste, bez energie, vecne sa stazujuce, co len sedia a hucia po detoch a nechce sa im z lavicky k tym detom ani postavit. ja mam viac energie a viac si uzivam materstvo ako pred 14 rokmi pri prvorodenej dcere. kazdy sme iny, mame ine nastavenie. mna mali rodicia ako cerstvi 20 -nici a mojich statnic sa nedozili. a s mojou babkou som si cely zivot rozumela vzdy lepsie vo vsetkom ako s mamou. moja svokra je relativne mlada a nazory ma ako 150 rocna. a vzdy bola "pozadu" vo vsetkom, muz vzdy hovoril, ze sa za nu miestami na rodickach v skole az hanbil. a to ho mala na 23. cize nazory a zmyslanie pramalo suvisia s vekom...

lulupulu
20. apr 2023

@simca06022011 co? A prečo sa niekto na to nemôže cítiť? To ze ty si priapdas stará a neschopná vychovať a postarať sa o dieťa po 30tke neznamená ze to tak ma každá 🙂

simca06022011
20. apr 2023

@lulupulu ale vobec nejde o pocit, neschopnost.. ale ok 🙂)) ako pisem, napis ked budes mat 40 a trochu viac skusenosti. Ty mozes byt jeden den super fit a nic ti nebude, a druhy sa nepostavis... vobec nejde o "pocity".

lulupulu
20. apr 2023

@simca06022011 a potom sú tu 80 roční dôchodcovia ktorí majú lepšiu kondičku a pohybu a síl ako niektorí 30tnici 💁‍♀️ takže áno, každý ako chce. Nie ako sa "patri"

matkahelka
20. apr 2023

@simca06022011 ale to mozes mat aj v 20 predsa. moja dcera ma spoluziaka, ktoreho matka tyzden po oslave 30 dostala mozgovu prihodu a odvtedy je na vozicku.

simca06022011
20. apr 2023

@matkahelka o mnoho menšia pravdepodobnost

zuzulka558
20. apr 2023

Môj mal 35 pri prvej a 44 pri druhej

panda21
20. apr 2023

@dankanka manžel je po vazektomi a ja idem na sterilku po dokojeni. Ja som pevne rozhodnutá, že 2 sú moje maximum finančne, zabezpecenim, dopriatim vysokej školy atď, atď. 😊

madeline1
20. apr 2023

no jasne

matkahelka
20. apr 2023

@simca06022011 cakam na statistiku

pokojvdusi9
20. apr 2023

Kamoska ma po 40 dieta a velmi ju to vycerpava.Maly je tretiak -ucenie,kruzky,atd.Povedala ze vecer pada na hubu ze by uz do toho nesla A to jej pomaha dost manzel

annm81
20. apr 2023

Ja by som okrem kondície omnoho viac zvažovala iný aspekt - ste ochotní znášať veľmi vysoké riziko, že sa dieťa nenarodí zdravé?

mirkava
20. apr 2023

@pokojvdusi9 budem mat 44 a mam tretiaka. Nijako zvlášť vyčerpávajúce to nie je. 9 ročný je už v pohode, na babo sa už necítim, aj keď okolo 40tky sme sa ešte snažili

pink_lady
20. apr 2023

@annm81 to riziko je vždy, sama som příkladem - v 28 - postihnuty syn, v 40 zdravy syn. V rodine jedny neplánovaně v ona 46 on 50 - uplne zdravá, teraz už dospela žena, před tym před 20+ rokmi ked bolí obaja mladí zomrelo 9m postihnute dieta, mojho brata mala mama tiez v 42 a zdravy...

pink_lady
20. apr 2023

V celom tomto ide o to aby to obaja cítili rovnako...

annm81
20. apr 2023

@pink_lady Síce riziko je v každom veku, ale je dosť rozdiel v jeho výške v 20ke a 45ke.

zuzanockamt
20. apr 2023

Je to absolútne v poriadku túžiť a mať dieťa v takomto veku. Len nie je v poriadku na niekoho kvôli tomu tlačiť.
A keď tu čítam tie názory, neviem, či sa smiať, či plakať. Samé stareny pred 40-kou. Neviem, aký máte život, ale nie je normálne sa cítiť v 40-ke staro a nezvládať starostlivosť o batoľa alebo škôlkara.

kiwi3
20. apr 2023

@annm81 vieš, keď niekto nemá na výber, tak samozrejme, že je ochotný "riskovat". To proste ľudia, čo mali to šťastie, že si mohli vo všetkých aspektoch "dovolit" mat deti skôr, proste nepochopia. Tiež by si to videla inak, ak by si bola okolo 40 bezdetna, pripadne mala túžbu mat ešte pre svoje dieťa surodenca. Aj jazda autom je riziko, ale nebudeš kvôli tomu chodiť celý život pesi.