Je normálne, keď muž má nalakované nechty?
Na tmavo, je to v poriadku podla vas, normalne?
Nie je to v poriadku.
A ako by to vyzeralo keby propagoval skutočnú inakosť? A v tom prípade by sa vám to páčilo?
@ckocka presne ako pises, podivínstvo je normalne a stretnut normálneho cloveka je vynimocné.
Čo je falošná inakosť? Nemôžu sa mu len páčiť nafarbené nechty? Musí byť hneď divný?
Aj ten hudobnik Ondrej Brzobohaty si lakuje nechty na tmavo, vela sa o tom pisalo, co k tomu dodat? Asi kazdeho osobna vec ( pre niekoho mozno cudna) ale..ked to jemu nevadi..🤷
@bela30 ale on sa aj prezlieka za zenu
@viestta Ako vieš, aké ďalšie kritériá mám pri posudzovaní, pri ňom sa musím mať trochu na pozore, pokým danú osobu spoznám? Neskutočne si tu domýšlate, len aby ste sa na niekoho mohlo vrhnúť. Ja vám nevypisujem s dotazmi, prečo to vám príde normálne a prečo má normálny muž potrebu si lakovať nechty.
Našťastie nemám v okolí žiadnych mladých mužov, chlapcov, ani mužov v inom veku, ktorí by si nechty lakovali. Teda kamarátka z detstva má syna, u ktorého to však nalakovanými nechtami nezačalo a ani neskončilo.
@lindous
Nemám potrebu nejakého muža presviedčať, aby si nechty nelakoval, ani mu nedám nič negatívne pocítiť. Ale myslím si, že vyrovnaný muž nemá potrebu lakovať si nechty, nosiť parochňu, sukňu, a podobne.
Budem sa opakovať, nech si robí, čo chce, ale ohľadom svojich detí budem vždy opatrná.
Zmeny sprevádzajú človeka počas celej jeho histórie. Iniciátorom zmien je sám človek. To čo bolo normálne včera zajtra nebude a naopak. Neznačí to koniec sveta.
Aký je problém ak by sa chlap hoci aj namaľoval? To, že makeup je určený pre ženy je čisto sociálny konštrukt...a keď sa chceme skrášliť my ženy, prečo muži nemôžu? Možno pre niektoré ženy by to bolo na zamyslenie, prečo vnímajú maskulinitu ako niečo tak krehké, že nalakované nechty z chlapa hneď urobia homosexuála alebo hrozbu pre ich deti. Ak sa z vašich detí stanú homosexuáli lebo videli chlapa s nalakovanými nechtami a makeupom, tak by z nich homosexuáli boli tak či tak.
To tu vážne riešiš namaľované nechty? No to je absolútny škandál, radšej deťom vypláni oči, keď to ešte raz uvidia. Môže im to spôsobiť doživotnú psychickú ujmu.
Kto, kedy a na základe čoho rozhodol, že lak na nechty je určený len pre ženy?
V pohode , nevadi, v zvieracej ríši je samček farebnejši ako samička
Mne nevadilo. Ak by to korešpondovalo s jeho celkovým vzhľadom tak nie nevadilo. Ak sa samozrejme rozprávame o čiernom laku na nechtoch na rukách.
To také nechty na nohách 😁, fuuu to by som sa nad tým už asi naozaj vážne pozastavila 🤔.
A nie, vôbec by mi nevadilo, keby môj manžel používal lak na nechty. Rovnako by mi nevadilo, keby použil špirálu alebo púder, pokiaľ by sa mi to pri objímaní neotlačilo na moje oblečenie 😁
@zmrzlinka2021 ake sudenie, vsak a ty v teme o tetovaniach zien si nepisala ze je to odpudivé a vulgarne? Atd?
A ak by mal namalovane pery, aj to by bolo ok? Alebo teda ked my nosime nohavice, zacnu basi manzelia nosit sukne? Zeny mozu chodit hore bez, ved chlapi na stavbe tak v horucavach chodia. Oni mozu, my nie? Zas sa netvarme, ze sme absolutne otvoreni a uz nam nic na tomto svete nepride prinajmensom divne. Ok, nech si kazdy.chodi ako chce, ale dovolte ludom povazovat urcite veci za min. zvlastne...
Nie je to normálne
@sella38 minule bola taka reportaz, ze muz v Cechach, nosi sukne. Aj opatky. Dokonca normalne do prace, ako nejaky manazer. Zena sa s nim prechadzala po ulici, drzali sa za ruky. No ano, mne to teda pride zvlastne, no asi sa to stava uz beznym 🤷
@abbey1 Jasné, ja to vlastne viem pochopiť, ja zas možno radšej obídem nabúchanca s holou hlavou v bombere a kanadách, pričom to môže byť cukrík, ale súdim 😅 takže zase sa tu nechcem hrať na úplne chrumkavú, asi každý má niečo, čo v ňom zasvieti výkričník, len teda ma desí skôr opačná strana…tak ako ty nevnucuješ, nejdem ani ja, super teda, že nedáš takému človeku pocítiť nejakú negatívnu emóciu, z tých prvých príspevkov som úplne ten pocit nemala
A autorka, dokonca si predstav, že ja moje deti cielene učím, že je úplne v poriadku, keď niekto vyzerá "inak". Že nie je okej akokoľvek poukazovať na úpravu vzhľadu iných ľudí, či už je to spolužiak, sused alebo okoloidúci na ulici. Že každý si môže dať na seba, čo sa jemu páči a my nie sme od toho, aby sme to hodnotili. Že oblečenie, farby ani hračky nemajú pohlavie a rovnako, ako si dcéra môže obliecť tričko so Spidermanom, syn si môže obliecť tričko s Barbie.
Ked sa mu to paci, preco nie. Ked my zeny nosime takzvane muzske prvky, je vsetko v poriadku, ak si chlap da na seba tzv. zenske prvky, uz je z neho podivin, uchyl a neviem co este. Co su tie nase veci nejake menejcenne?
@yelena159 tak nosia tam sukne, ale zase pri prilezitostiach, urcite nie ako oblecenie na bezny den.

@januska12323 len propagujefalošnú inakost, to je vsetko.