Je toto dôvod na žiarlenie?

30. júl 2022

Ahojte. Rada by som videla pohlad nezainteresovanej osoby na tuto situaciu.

Priatel mal byt jeden vecer s jeho kamosom a spoluziakmi toho kamosa a oslavovat uspesne statnice. Avsak, nejako sa to zvrtlo a nakoniec tam boli aj nejake baby. Ta jedna sa vraj dost opila a liepala sa po partnerovi a aj tom kamosovi. Vraj pred nou museli „utekat” do inej miestnosti, taka bola doterna, chytala ich, atd. Ja som sa, ani neviem preco, nahnevala. Proste mi prekaza to, ze povie, ze ide s kamosmi (=chalanmi) a zrazu su tam aj baby a zrovna jedna podgurazena a sexuchtiva..
Tiez som si uvedomila, ze odvtedy zacinam troska dost ziarlit, ked mi spomenie, ze len tak v meste stretol spoluziacku, kamosku a zbehli na kavu pokecat. Alebo raz.. boli sme spolu vonku, uz bolo asi 11 hodin v noci. Sli sme naspat domov pomaly a jemu zrazu zvoni telefon - bola to nejaka kamoska, ktora ma trapenie s priatelom. Chcela sa ist prejst a vykecat. No preco prave s nim? Vraj mu este nikdy takto neskoro nevolala. Toto bolo prvykrat. Nemaju nejaky hlbsi vztah, parkrat za rok sa vidia. Prislo mi to podozrive.. Nikdy som mu neurobila a ani neurobim scenu, ale pomaly sa citim, ze ja - pokojna povaha, zacinam byt obozretna a ziarliva. Nechapem to a nespoznavam sa. Prehanam to alebo podla vas mam dovod ziarlit?

mimi3008
30. júl 2022

Za to, ze ich nahanala taka baba, pravdepodobne tvoj partner nemoze, teda pokial ju k tomu nejako neprovokoval. Ale keby moj muz chodil na prechadzocky a kavicky s inymi zenami, velmi by mi to vadilo, netolerovala by som to

liv1
31. júl 2022

Zvacsa ked zena zacina byt obozretna, ma na to nejaky dovod. Predsalen niekde mame siesty zmysel. Navyse ak ma kamoska problemy s priatelom, bude volat skor kamoske, nez kamosovi. Vacsinou.. Tieto muzske vyhovorky fakt nemaju chybu 🙈. Ziarlenim a vycitanim nic nedocielis, ale ja osobne by som davala pozor ci na nieco nepridem. A ze chudacikovia museli utekat pred sexuchtivym dievcatom 😁😁

moonlight1210
31. júl 2022

Myslim, ze ta story, ako sa tam na vecierku k nim pridali dievcata a jedna bola doterana a pokusala sa (medzi inymi muzmi) zvadzat aj tvojho partnera, v tebe prebudila pocit straty kontroly. Dovtedy si asi spokojne doverovala, ale zrazu si pocitila, ze sa hocikde, hocikedy moze nieco stat, kde tvoj partner bude tercom cielavedomej zeny, ktora sa nezastavi pred nicim a - ty s tym nemozes nic urobit (lebo tam nie si). Preto aj ten tvoj hnev.
Plus uvedomenie si, ze aj ine zeny maju o neho zaujem a je im jedno, ze je zadany. Take uvedomenie si, ze tvoja pozicia nie je zdaleka pevna, neohrozitelna a pre tie zeny zdaleka nie je smerodatna. Teda, ze je (lahko) ohrozitelna.

Ak aj tvoj partner sa k tomu stavia tak, ze je k tym inym zenam velmi ustretovy (v dobrom - napr. chce tej kamoske umoznit vykecat sa), prichadzas aj o pocit, ze minimalne aspon u neho je tvoja pozicia pevna.
Zrazu nie je vobec. V tvojich pocitoch.

Co neznamena automaticky, ze u neho pevna nie je. Ze uz ta odsuva a dava sancu inym.
Aj ty by si sa zrejme sla s kamosom prejst, vypocut ho, nech sa vykeca a popripade by si mu poradila, keby sa ozval, ze ma problem s frajerkou. Ale tym by to zhaslo, potom by si sla domov. Koniec story. Nevidela by si za tym nic viac, ani nezacala tajne budovat k nemu city, lebo doslo medzi vami k dovernemu rozhovoru.
Pozicia tvojho partnera u teba by nebola nijak ohrozena.

Takze si sama so sebou preber, preco presne si prestala doverovat.
Lebo len pre toto ti zacinaju vadit zeny v jeho okoli. A zacinas za kazdou udalostou vidiet dovod na podozrenie (riesis okolnosti, ze preco, zaco, naco, kedy, kde, ako, kto). A kedze uz takto detailnejsie pitves veci, vznika u teba automaticky pocit, ze “sa to nejak kopí v poslednej dobe”. A cim dalej, tym viac necitis uz u partnera svoju poziciu ako istu.

Je dobre, ak si si ista, ze ten pocit je naozaj dany tym, ze tvoja pozicia naozaj prestala byt ista (ziarlis opravnene), a nie, ze to vzniklo tym, ze si sa len zrazu zlakla, ako lahko o nu mozes prist (ziarlis neopravnene).
Lebo tym druhym paradoxne tu svoju poziciu u neho naozaj realne dostanes do stavu, ktoreho sa bojis, i keby to povodne tak necitil.

kittykat22
31. júl 2022

Nemyslim si, ze zacinas ziarlit, ale ze prestavat priatelovi doverovat. Su to take male veci jedna po druhej ktore nahlodavaju tvoju doveru. Ale ... zo zaciatku, ked sa buduje a profiluje vztah tak sa veci musia usadit. Tvoj priatel bol single, jeho kamaratky este uplne nevedia - ze je s novou zenou kt. treba brat vazne a nevolat o 11 v noci. Veci sa musia usadit. Ked spolu budete dlhsie, tak priatel pochopi, ze ti urcite veci vadia, baby pochopia ze maju volat niekomu inemu. Urcite priatelovi povedz, ze ti vadi, ze ti povedal, ze ide niekde na byt a potom ti hovori ako sa tam po nom sapala ina baba. Mozes sa ho spytat, ci by jemu bolo prijemne keby si prisla s tym istym pribehom 🤷🏻‍♀️ Nocneho telefonatu od kamaratky by som sa nebala - ta je zamilovana do svojho partnera a nestastna, nema zaujem o tvojho muza. To by som nechala tak, ked to bolo 1x. Keby sa to opakovalo, tak by som sa k tomu nejako vyjadrila. Zatial by som sa asi len velavyznamne pozerala so zdvihnutym obocim 🙂