icon

Je v poriadku mať vysoké nároky na partnera?

16. apr 2024

Do akého veku je v poriadku mať vysoké nároky na partnera? Tak aby človek nakoniec nezostal sám?

cervenaruza123
16. apr 2024

Podla mna nikdy netreba mat vysoke naroky na partnera. Nehovorim, ze ziadne. Ale skor ako mat naroky, treba hladat partnera, s ktorym sa budem citit dobre a budeme spolu vediet fungovat. Naroky v style vzhladu alebo platu alebo inych veci, tie sa pocas zivota mozu aj menit. A niekedy nieco nechcem a stretnem niekoho, na kom mi to zrazu nevadi. Zistim, ze to pre mna nebolo podstatne, ze si s tym clovekom rozumiem aj tak a bude sa mi s nim skvelo zit, aj ked vzhladovo ci karierne je inde ako som si predstavovala.
Ked spominas ten plat a karieru, pre mna napriklad je dolezite, aby chlap nebol lenivy, aby bol snazivy a nebal sa prace. Nie plat alebo kariera. Moze mat dobru karieru a skrachuje firma a on ostane roky doma bez roboty, lebo nebude chciet robit nic "podradne". Aj takych poznam, ze mensia hanba je pre nich sediet doma bez prace ako ist z nudze do menej dobrej prace. A naopak taky, co teraz karieru nema, sa moze vypracovat, mozno aj ked je motivovany, ze ma rodinu, partnerku.
Nikto nie je dokonaly. Nejake zakladne hodnoty treba mat spolocne, nejake spolocne smerovanie v zivote. Ale hlavne si treba s partnerom rozumiet. Ludia sa aj navzajom vedia formovat a menit. A mnohe chyby vymiznu a ine zase vekom pridu.

domini404
16. apr 2024

Alebo tiež ďalšie špecifikum, keďže som knihomol, nebudem tolerovať pri sebe muža, ktorého posledná prečítaná kniha bola v škole na povinnom čitaní a povie mi, že čitanie je stratený čas 😀

tetapetra
16. apr 2024

Som sa pobavila 😁😁. Mám príklad: pre moju kamošku bolo najdôležitejšie,aby mal auto. Teraz by bola (42) keby aspoň nejaký bol,hoc aj bez auta 🤷🏻‍♀️

chodec15
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
16. apr 2024

@chodec15 dieta si dala spraviť ako 39r len takú chyby spravila,že mu dala jeho meno 🤷🏻‍♀️ a teraz sa vláčia po súdoch. Ona žije u rodičov

autor
16. apr 2024

@tetapetra
@chodec15 takže čo je teda dobre? Mať alebo nemať tie nároky 😀

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
16. apr 2024

@chodec15 a po 30tke si už nájsť partnera na stalo? 😀

lakebabe
16. apr 2024

Neviem v akom okruhu ľudí sa tu kto hýbe, ale ja mam 38 a mam viac kamarátok co sú samé po rozvode alebo dobrovoľne. Ani jedna nie je zúfalá, práveže cestujú, užívajú si život, maju vlastne bývanie a štandard. Co sa týka deti väčšinu mojich kamarátok deti nemá ani nikdy nechcelo dobrovoľne. Narozdiel od toho poznám par žien, ktoré si lapili prvého co išiel okolo lebo išla 30tka a silou mocou chceli deti. Tak tie manželstva aj teraz vyzerajú.
Ty máš úplne nízky vek. Väčšina ľudí v tom veku len konci vysku. Kritérií sa nevzdávaj , pracuj na sebe a garantujem ti, ze s vekom budú tvoje očakávania stúpať 😉 Ja som muža stretla až v 33 a nic mi neušlo.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
16. apr 2024

@chodec15 takže čo je lepšie? Chodiť zo vzťahu do vzťahu? 😀

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
16. apr 2024

@jana_eyre_2 alebo taki nie sú muži v mojom veku okolo mňa🙂

karmen118
16. apr 2024

@domini404 ja som knihomoľ a môjho chlapa knihy nebavia, máme iné spoločné záujmy takže netreba očakávať od chlapa, aby mal 100% rovnaké záujmy, lebo to sa stane málokedy. Ale aj keď jeho knihy nebavia, vie že mňa áno a knihy mi kúpi ako darček, aj deťom nemá problém kúpiť knihy, ale zas, nevraví že čítanie je strata času, len jeho to proste nebaví. On má zase jeden koníček čo nebaví mňa, ale neriešim to, ži a nechaj žiť :D

autor
16. apr 2024

@lakebabe keby clovek vedel, že ten muž určite príde.. tak by som sa nad tým až tak nezapodievala 🙂 skôr sa bojím, ze teraz premrham roky na vš(pomaly končím, tak nechcem nikoho riesit) a po skole si už nikoho k sebe nenajdem, pretože každý normálny už bude zadaný a ja si budem trieskat hlavu o stenu.

Momentálne mi je dobre samej, len skôr pociťujem natlak z môjho veku a z toho, že moje kamošky majú partnerov a ja nemám nikoho už dlhší čas...

autor
16. apr 2024

@karmen118 tie koníčky neriešim, nech mame aspoň 1-2 spoločné aby sme mohli byt spolu a nikto by sa nemusel tomu druhému prisposobovat.

domini404
16. apr 2024

@karmen118 kľudne nech ho nebavia, ale aby neprevracal oči s vetami "zase čítaš... čítaš a nevenuješ sa mi... nie nejdeme do kníhkupectva... poď už, nudím sa (keď už do toho kníhkupectva náhodou zablúdime 😂)." Mám kamaráta, ktorý nie je síce knihomol avšak rád zoberie sem tam knihu do rúk. Zobral ma pozrieť sa do kníhkupectva v rámci výletu, každý sme si šli pozerať svoje oddelenia, po hodnej chvíli prišiel za mnou a spýtal sa, či mám dosť alebo sa chcem ešte pozerať, keď som povedala, že mám dosť, spýtal sa, že či isto 😀 úprimne, zostala som milo prekvapená, že to ide aj bez prevracania očí a hundrania. Ak ma bude muž v tomto koníčku podporovať, kľudne nemusí mať knihy ako koníček ale nechcem muža, ktorý knihy vidí jedine ako palivo na zakúrenie.

lakebabe
16. apr 2024

Co ma prísť príde. Nie je nič horšie ako si niekoho hľadať kvôli stresu z veku a že kamaratky niekoho majú. Máš 25 neboj sa nebudú všetci rozobrati. Aj v 30 tke bude okolo teba veeeeela slobodných chlapov. Máloktorý chlap do 30 tky sa zvykne usadiť v dnešnej dobe. Väčšina si po výške buduje kariéru, ešte cestujú.

zmrzlinka2021
16. apr 2024

Autorka,

nic nie je horsie ako znizovat svoje naroky zo strachu pred samotou. Aj keby si ostala sama do konca zivota, neznamena to, ze si menejhodnotna osoba, ze tvoj zivot je menej kvalitny, ze si menej stastna. Ty vo svojom vnutri musis zit zivot v plnosti a nikto ti to nezabezpecí. Pozri kolko zien sa ruti do zufalyych vztahov a koncia ako rozvedene, slobodne matky.... zatrpknute, ci "madrace", inak povedane kamosky s vyhodami.

Ja mam velmi vysoke naroky, a radsej by som bola sama, ako mat pri sebe cloveka, ktorý ich nesplna.

autor
16. apr 2024

@zmrzlinka2021 Ja sa nehrniem do vzťahu ak cítim, že to nie je ono alebo ak to necítim až tak z druhej strany. To je presne ten dôvod, že si vyberám s kým chcem byt (preto som aj dlhší čas sama) a preto sa aj bojím, že sama zostanem.. ze nikto mi nezapadne do mojich kritérií. Možno je to dobre a možno zle, no bojím sa že budem preberať,preberať až preberiem naozaj a zostanem sama a budem niekedy premýšľať, ze Ferko od suseda nebol až taký zlý a mohla som byť šťastná...

zmrzlinka2021
16. apr 2024

Autorka

a mozno spravis to, ze upustis od svojich narokov, za Ferka sa vydas a budes v zivote nestastna, lebo uz pred svadbou si vedela, ze Ferko nie je to spravne pre teba.
Pozri kolko kompromisov aj tu robia, robili zeny a ako hrozne vacsina z nich dopadla.

minka201
16. apr 2024

@autorka To vážne sa našli muži, podľa ktorých je: neopíjať sa, nedrogovať, neutekať od problémov, slušnosť, príjemný výzor a to, že ich nebude živiť partnerka vysoký nadštandard? 😂

autor
16. apr 2024

@minka201 áno, no najmá to čo som písala vyššie, že očakávajú sex hneď na prvých stretnutiach.

autor
16. apr 2024

@zmrzlinka2021 ja viem ze nechcem tak dopadnúť, že budem riešiť vážne problémy s manželom tu na MK, ale ja sa tak strašne zamýšľam, spochybňujem a nejak neverím, že tam vonku bude naozaj ten partner, ktorý mi bude aspoň z 90% vyhovovať..

mamutka
16. apr 2024

Ježiš, ty máš len 25? Ja že o desať viac. Nerieš to, kritéria neznižuj, su to zakladne veci čo muž musí spĺňať. Radšej rodiť prvé dieťa spoľahlivemu partnerovi v tridsiatke, ako mať v tvojom veku na krku somára akých sú tu plne diskusie - ženu majú za slúžku, radšej pijú s kamošmi, ako by zobrali deti na bicykel a pod.

minka201
16. apr 2024

@autorka Nenechaj sa znechutiť takými zúfalcami. A hlavne im never, ak ti budu tvrdiť, že všetci chlapi sú ako oni a že lepšieho nenájdeš. Aj mne to jeden tvrdil... Ale nebola to pravda. Po svete chodí veľmi veľa rozumných, slušných chlapcov aj dievčat, ktorí by spĺňali aj oveľa vyššie nároky. Len niekedy dlhšie trvá, kým sa nájdu 🙂
A tiež sa prikláňam k mnohým názorom nado mnou, že to, čo si vymenovala je základ, nič nadštandardné.

autor
16. apr 2024

To ze fajčia, pijú niektorí atď to hneď ukončím. No keď nájdem takého, čo konečne všetko spĺňa ale nie je schopný čakať ved prečo by mal, tak ma to zamrzí ze to konečne vyzeralo dobre a zasa nič z toho .

sono2
16. apr 2024

Tak, tie nároky budú ok. Akurát ak máš plus mínus 30, bude už väčšina obsadená. Ak po 30, veľký problém. Vidím to na známych.

nelka93
16. apr 2024

@janai1 mne vyznievas trosku zúfalo v tých posledných príspevkoch, hlavne ze sa bojíš ze si po skole nikoho nenájdeš. Ja som sa s terajším spoznala pol roka po štátniciach, a ani mi len nenapadlo, že školou konci život a ze ostanem sama. Máš len 25 užívaj si, cestuj a spoznavaj ľudí. Tvoje nároky nie sú vôbec vysoké, skôr úplne základné.

autor
16. apr 2024

@nelka93 máš pravdu, je to trosku zúfalé ale nie tak aby som brala kadekoho. Len vidím, ako to funguje v dnešnej dobe a ako je ťažké nájsť k sebe toho správneho partnera..