Je virtuálna nevera naozaj nevera?

15. okt 2022

Ako to vnímate? je podľa Vás nevera až keď príde medzi 2 ľuďmi priamo k intímnemu zblíženiu?

derdia
15. okt 2022

Pre mna je nevera vsetko, kde mam byt pritomna ja. Ale je tam pritomna ina, miesto mna... Pisat ma tebe, kavu ma dat s tebou, tesit sa ma na teba. Ak to tak nie je je to chore. A nema to zmysel.

elenka74
15. okt 2022

Jasné, že je to nevera, ak vyznáva lásku inej, ak sa s ňou túži vyspať, je to nevera, lebo z virtuálnej sa ľahko stane reálna nevera

jamacka
15. okt 2022

Jasne,že je .Aj keď si chlap vyvešuje hole baby, na sociálnych sieťach si vypisuje s druhými babami a choro ne sa diva po druhých babach, to všetko sú druhý neveri.

jamacka
15. okt 2022

@jamacka chorobne,som tam mala preklep mi vynechalo písmenko.

kaca222
15. okt 2022

@derdia počkať, takže aj káva s kamarátkou je nevera? 😀

derdia
15. okt 2022

@kaca222 no neviem, mozno nie az tak, ze nevera, ale mne sa to nepaci...a ja s muzom mojim, mame na to rovnaky nazor. Pokial je to len, ze stretol som kamosku po rokoch, tak jasne ok. Ale ak ke to, ze si pisu a chodia spolu na kavicky, tak to je podla mna nie ok. PODLA MNA, PODLA OSTATNYCH TO OK BYT MOZE. KAZDY TO CITI INAK😊
Ma to byt tak abyto druhemu neublizovalo.

derdia
15. okt 2022
derdia
15. okt 2022

Skoro kazda nevera zacina smejkanim, rozhovormi, pisanim, a travenim casu s inym cloveko....ked mas nahradu za manzela alebo za partnera.

autor
15. okt 2022

@derdia vnímam to rovnako, ale veľa ľudí tvrdí, že pokiaľ nepríde k sexuálnemu aktu medzi 2, to nie je ešte nevera...

jamacka
15. okt 2022

@kaca222 Ja som názoru,že aj na kávu s kamoškou je nevera,lebo kamarát taky rád. Mala som takého chlapa,ktorý chodil s kamoškami na kávu, tolerovala som mu to a nakoniec som zistila,že s každú jednu spáva.

ckocka
15. okt 2022

Vitruálna nevera by bol pre mňa signál že si musíme vyjasniť ako ďalej.
Káva s kamarátkou je normálny sociálny kontakt, upierať ho človeku je na hranici psychického týrania.

jamacka
15. okt 2022

@ckocka To nie je psychické týranie, ale proste chlap ktorý má partnerku a vyhladava kamošky na kávu, tak je každý jeden kurevnik. Iné je keď ma ísť na kávu s kamošku a ona zoberie svojho partnera a on zase partnerku.To už je iné.Ale ak si myslíš, že je to normálne keď ti chodí chlap s kamoškami na kávu,aby si sa potom nedozvedela po rokoch,že s nimi aj spáva.

ckocka
15. okt 2022

@jamacka "To nie je psychické týranie, ale proste chlap ktorý má partnerku a vyhladava kamošky na kávu, tak je každý jeden kurevnik. Iné je keď ma ísť na kávu s kamošku a ona zoberie svojho partnera a on zase partnerku". Také myslenie je mi cudzie a myslím že patrí asi tak do 18. storočia.
Normálne je chápať že partner nie je moj majetok, že má právo na svoje súkromie a svoj sociálny život. Nemožem si nijakým sposobom zaistiť večnú lásku a vernosť, to je samozrejmosť s ktorou do vzťahu idem.

jamacka
15. okt 2022

@ckocka No to je tvoj názor,ja ostanem radšej v tom zastaralom nazore. Našťastie teraz čo mám nového partnera ten kamošky nevihladava, ja tiež nechodím s kamošmi na kávičku a funguje nám to.Sučastny partner tiež neuznáva chodenie na kávu s kamoškami.
Ja by som takému chlapovi už neverila,ktorý by chodil s kamoškami na kávičku. Ako som vravela,mala som takého kedysi a tie kamošky, boli nakoniec jeho kurvi,ináč sa to nazvať ani nedá.

ckocka
15. okt 2022

@jamacka Možno by pomohlo hladať v inom segmente mužov.

jamacka
15. okt 2022

@ckocka Ja som našla konečne takého normálneho a ten stretnutia a kavickovanie s jeho kamoškami neuznáva, lebo mu to svedomie nedovolí.

maranta_leuconeura
15. okt 2022

@jamacka moj bol s kamoskou aj na veceri!!! 😱 A vraj si to uzili 😁🤣
Samozrejme povazujem to za normalne. Ja som vtedy nemohla ist 🤷

maranta_leuconeura
15. okt 2022

@jamacka inak ty s kamoskami na kavu chodis? To je ok? Co ked dostanete na seba chut? 🤣
Prepac pripada mi to absurdne, aby sa mohli kamaratit len muzi s muzmi a zeny so zenami a to asi len v pripade, ze su hetero, vsak?

moonlight1210
15. okt 2022

Ci je to nevera, vie ten, co toto robi. Lebo iba on presne vie, co citi, ked si pise s niekym inym.

A ak citi, ze ta druha osoba u neho vzbudzuje pocity zalubenia, pritazlivosti, myslienky, ze s nou chce byt, dotknut sa, objat, nosi si ju v hlave, kazde pipnutie spravy mu zdvihne tlak od radosti (popripade ma potrebu ju ihned precitat, alebo kontroluje stale telefon, ci daka sprava prisla), atd., tak je to nevera, aj keby sa ani koncekmi prstov nedotkli, ani nestretli.

Ak tieto pocity u neho nevzbudzuje, rad si s tou druhou osobou popise, ale keby si s nou nejaku dobu nepisal je rovnako prijatelne, tak maximalne tym posobi neistotu a dusevne nepohodlie partnetke, ale nevera to nie je.

Ibaze toto jeho partnerka nevie posudit. Nezije v jeho hlave.

Takze to, co sa tu riesi, ma po spravnosti zniet: mam pravo urcit partnerovi, co virtualna nevera nie je a co uz je z mojho pohladu a vyzadovat, aby sa tomu prisposobil?

nurielka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
derdia
15. okt 2022

Pre ludi je normalne aj to, ze muz mojej kamosky, napise mne, co robim, posle mo fotku, atd.je to chor, chore a chore.

kaca222
15. okt 2022

@maranta_leuconeura môj bol dokonca s dvomi kamoškami na 2 týždne turistikovať v Nórsku 😄 😱 čuduj sa svete, je to odvtedy už 6 rokov a stále sme spolu 😱
Ale vážne, to s tou kávou je psycho 😏

wheel
15. okt 2022

Krasne to nedavno vysvetlil ten motivator, uz som zabudol jeho meno. Mozes sa rozpravat s kym chces, ist na kavu s kym chces a travit cas s kym chces. Ale podstatne je byt uprimny ku svojmu partnerovi a rozpravat realne to o co ti vlastne ide. To co mas v hlave, to by si mal aj rozpravat svojmu partnerovi a presne tak isto aj konat. A vztah je tak kvalitny ako je pravdivy. Ak niekto zacne vo vztahu klamat, nici aj vztah a druheho cloveka. Ak by si ludia rozpravali pravdu tak by nebolo na svete tolko znicenych vztahov.

kamatopo
15. okt 2022

Virtuálnou neverou to zvyčajne začína. Aj môj ex si najskôr začal písať na pokeci a neskôr dotyčné obšťasnoval life 🙈

jamacka
15. okt 2022

@maranta_leuconeura S kamoškami na kávu zájdeme, čo si myslím,že je normálne, je normálne zájsť na kávu aj s osobou opačného pohlavia pokiaľ nikoho nemám. Ale keďže už mám tu potrebu necíti,aby som sa stretávala s druhými mužmi na kávičke a ak ty máš iný názor,taj si ho máj,ale očividne nedokážeš byť spokojná s tým jedným čo máš.

jaskolka
15. okt 2022

Keď ide na kávu s nejakou kamoškou, čo stretol po xy rokoch a náhodne sa stretli, tak ok, skočiť na kávu, to ešte beriem.
Ale osobne vôbec nechápem tie kavickovania pravidelne, "lebo dlhoročná kamoška" nerozumiem, načo ma nejaký človek takú potrebu a vlastne ani nezdieľam názor, že muž a žena môžu byť len kamaráti. Vždy jeden cíti viac.
A čo sa týka virtuálneho sveta, tak keď vypisuje niekomu, ako mu chýba, a aká je krásna, a ako by si vedel predstaviť to a to... Tam jasne, ze to je nevera, čo ine? Toto ma písať svojej partnerke(ona svojmu partnerovi) a nie cudzej babe na druhej strane monitora

mandzula
15. okt 2022

@jamacka podla tvojej logiky som kurva aj ja, ked idem s kamaratom na kavu, a moj muz pasak, lebo mi este popraje prijemnu zabavu.

jamacka
15. okt 2022

@mandzula No ak sa ty ňou nazyvas,ale tvoj chlap asi je rád,že sa ťa zbaví.

bessie12
15. okt 2022

@jamacka tiez som chodila s kamaratom raz za cas na obed do restiky. V praci mal hodinovu pauzu, tak sme sa dohodli, ze zajdem do mesta a pokecame. Nie, neplatil za mna. Nebolo to ziadne rande. Moj vtedajsi priatel o tom vedel a neziarlil. Poznaju sa uz od detstva. Teraz nechodim nikam, lebo moji kamarati byvaju daleko, ale keby bola moznost, tak by som isla.

mandzula
15. okt 2022

@jamacka nie, moj chlap mi moze verit.
A predstav si, dokonca aj on chodi s kamaratkami na obed, apokalypsa, co?