Kedy je podľa vás normálne mať prvý styk?

1. feb 2024

Kedy je normalne podla vas mat prvy pohlavny styk? Poznam ludi co mali uz v 14 ale aj takych co v 20. Co podla vas je este ok?

zmrzlinka2021
1. feb 2024

Pre mňa vtedy, keď si rozhodnutá s dotyčným zostarnúť a vieš, že ťa skutočne ľúbi a bude pri tebe stáť v dobrom aj zlom.

autor
1. feb 2024

@zmrzlinka2021 toto bohuzial v dnesnej dobe asi neexistuje :/

viestta
1. feb 2024

Vtedy ked chces ty a si presvedcena, ze je ten pravy, nie kedy chce on.

annm81
1. feb 2024

14 je fakt veľmi skoro. 20 je vek, kedy človeku ešte v živote nič neušlo, teda nie je na tom nič zlé, ale panenstvo v tomto veku majú zvyčajne len ľudia, čo majú buď náboženské/morálne dôvody čakať do svadby alebo si ešte nedokázali nájsť vzťah. Väčšina ľudí má prvý sex okolo 17. narodenín - vtedy sú už fyzicky zrelí a mentálne si už väčšina dokáže vyhodnotiť, či sex naozaj chcú, alebo ich len niekto využíva, dokážu použiť ochranné prostriedky a vedia, aké následky má nechránený sex.

egonsk
1. feb 2024

no ked to takto beries, tak uz si to davno mohla mat za sebou, Tie, ktore nechcu skakat z postele do postele, myslia tak ako napisala @zmrzlinka2021 ... robit si zarezy tie znie je vyhrou a rozumny chlap ked ma na vyber, tak radsej zobere nieco bez tuningu a malo jazdene 🙂

autor
1. feb 2024

Mam kamaratku co uz v 13tich, a mam aj kamaratku co este stale nic nemala a ma 22 a pritom nieke nabozensky ani inak zalozena, len vraj nechce, nensla este praveho

slovenka753
1. feb 2024

@zmrzlinka2021 no to podľa mňa nevieš nikdy

Myslím že okolo 18 je to ok. Po 20ke to uz vyvoláva otázky.

viestta
1. feb 2024

V trinastich to v poriadku nieje, ani moralne ani podla zakona. A kedy najneskor? O tom si kazdy rozhodne sam, a nie je na tom nic divne ani aky by nemal sex cely zivot

timea301196
1. feb 2024

Každá žena ako sa cíti 🙂

egonsk
1. feb 2024

@slovenka753 preco by to malo vyvolavat otazky? Poznam babu, ktora o to prisla v 27 a je to jedna z najlepsich zien ktore som v zivote spoznal - sikovna, rozhladena, atd.. A nic nezmeskala, zije teraz pekny a uspesny zivot.

sheila121
1. feb 2024

Nuž môj frajer mal prvýkrát v 31 a nie je náboženský založený a mal vzťahy. Su proste ľudia, ktorí neskáču z postele do postele len preto že sex.

simca06022011
1. feb 2024

ja si zase myslim, ze @zmrzlinka2021 ma pravdu. Aspon v tom momente to tak musi byt, ked uz pred prvym sexom myslim, na to ze ved skoncime o mesiac dva a nic nie je iste a bla bla, tak asi to nie je ten pravy.
Popravde, najlpesie je to vtedy, ked ta ani nenapadne spekulovat, ale vies, ze to proste chces.. s nim :DD A to podla mna nastane, ked je clovek zamilovany. Uvahy ci je to pan Pravy, Lavy... nepomahaju aj tak.

slovenka753
1. feb 2024

@egonsk je minimálne divné že to niekto vie že kedy o to prišla. Ale každý nech robí ako chce. Ja by som sa nad tým pozastavila.

thoughtfulweirdo
1. feb 2024

Ja neverím na pravých a ľavých partnerov a ani si nemyslím, že mladý človek skutočne vie triezvo odhadnúť vhodnosť partnera na život už počas randenia. Takže za mňa je správny čas vtedy, keď naozaj bez pochybností vieš, že to chceš 🙂 priťahuje ťa, túžiš po sexe s ním, správa sa k tebe citlivo a jemne a cítiš sa pri ňom bezpečne? Tak potom bude asi ten pravý čas.

walentina7
1. feb 2024

A to čo pozeráš na dnešnú dobu. Že oni takí niesu, neznamená, že taká nemôžeš byť ty. Počkaj na toho s kým budeš chcieť zostarnúť.

jana_eyre_2
1. feb 2024

Vtedy keď je to v medziach zákona a ľudia sa ľúbia.. nemyslím že to mnohým ľuďom vyjde na prvé stretnúť aj niekoho s kým zostarnem, vtedy si to však človek môže myslieť..

zero1
1. feb 2024

normálne je to podľa mňa od tých 16-17. ak je to v bezpečnom prostredí. dvaja ľudia ktorí sú do seba zaľúbení. sú v nejakom vzťahu. nemusí ten vzťah trvať naveky ale práve vtedy sú jeden pre druhého to najviac. normálne nie je experimentovať, skúšať len preto že tlak okolia.

diewcatqoo
1. feb 2024

Vtedy, ked mas partnera, o ktorom si presvedcena, ze keby sa smyklo, nenechal by vas v stichu.

monika2012
1. feb 2024

19 - 20 rokov je podľa mňa optimálne.

laurita285
1. feb 2024

Keď je to v medziach zákona a zároveň keď to obidve osoby chcú, nemusí to byť žiadna láska až za hrob či do hrobu 😂

maranta_leuconeura
1. feb 2024

Zacala som ked to bolo legalne, mala som vacsinou s ludmi do ktorych som bola zalubena/lubila som (aj ked to boli take teenegerske lasky, teraz to uz vidim inak, no vtedy to bolo vaaaazne na cely zivooot 😅, s prvym som predtym rok chodila), ale mala som aj bez zalubenia, stacili sympatie a nas suhlas, jednoducho je to zivocisny pud 🤷 a nic nelutujem ani sa necitim byt horsim clovekom kvoli tomu 🙂

cimage
1. feb 2024

Ano, su aj baby, ktore su v 15tich tehotne, takze pre ne je ideal necakat az do svadby. Kazdy ako uzna za vhodne, hlavne ide o dobrovolnost.

mikadooo
1. feb 2024

20 mi príde viac "ok" 😄. Keďže ja som mala prvý sex až ako "20+", príde mi to úplne v pohode a nemám pocit, že by som o niečo zásadné prišla 🤷.

radacak
1. feb 2024

Prečo by nie...môj manžel bol môj prvý ,sme spolu už pomaly 16 rokov
A verím že bude aj posledný

A mala som 16😜(ten krát poprvé)

marca12
1. feb 2024

Ja som cakala so 18nastky. Skor som sa bala,ze otehotniem a nedokoncim skolu.

any_soj
1. feb 2024

Napísali ti "Pre mňa vtedy, keď si rozhodnutá s dotyčným zostarnúť a vieš, že ťa skutočne ľúbi a bude pri tebe stáť v dobrom aj zlom." A ty že toto bohužiaľ už neexistuje. - ale samozrejme, že existuje 🙂 Ja som išla do manželstva v panenstve, môj manžel bol panic (vek 28 a 30 rokov). A máme viacero kamarátov, ktorí to mali rovnako. Je to také, ako si to nastaviš 🙂 Pre nás je to podstatné a tú slobodu, pocit bezpečia a prijatia a istotu prajem každému.

maja22
1. feb 2024

Pre mna bolo normalne mat prvy pohlavny styk cez svadobnu noc. Pre mojho muza tiez. Ok, noc to nebola, museli sme si po tom narocnom dni trochu pospat😃, tak posvadobne rano... Aj pre moju sestru a jej muza to bolo normalne tak. A este aj pre niekolko mojich kamaratov, spoluziacok... A tieto svoje skusenosti o panenstve ako o svadobnom dare chceme odovzdat aj svojim detom.

any_soj
2. feb 2024

@maja22 u nás tiež nie noc, lebo som dostala strašnú mirgenu, museli sme aj z hostiny odísť okolo 2, ani som nevidela poriadne. Takže vo svadobnú noc, keď ma manžel prvýkrát videl vyzlecenejsiu než sukňa nad kolená a krátky rukáv, mi totálne romanticky nosil misu na grcanie k posteli :D . A ja som sa cítila totálne milovaná a prijatá a chcená a na správnom mieste 🙂

maja22
2. feb 2024

@any_soj Ano, suzvuk dusi ❤️ A toto pozehnanie prinesie aj suzvuk tiel 🙂 Lebo milujuci partneri sa snazia milovaneho cloveka obdarit, vyjst mu v ustrety, obetovat sa pre neho, dokazu sa prekonavat a lasku nielen prijimat, ale aj davat. Ako v beznom zivote, tak i v intimnych chvilach, lebo aj o tom je laska a ucta.

sense
2. feb 2024

Vtedy keď to chceš ty z vlastného presvedčenia, nie preto ze to majú kamarátky za sebou alebo preto ze šuhaj povedal ze ak ho ľúbiš tak mu "das"