icon

Má manželstvo šancu na prežitie po nevere?

23. jún 2024

Myslite si, ze sa da fungovat v manzelstve, kde po dvoch rokoch od manzelstva bola z muzovej strany nevera? Nejedna sa o mna v pribehu! Nevera fyzicka a aj emocionalna s jednou zenou. Proste chlap sa doblaznil do jednej slecny, stretavali sa, spavali spolu, vkuse jej vypisoval. Jeho zena mu nasla spravy a dotycnu hned kontaktovala, nech sa drzi od jej muza dalej, inak nech si pogratuluje, lebo rozbila manzelstvo. Dotycny aj napriek prevaleniu stale kontaktoval milenku a stretávali sa dalej. Zaroven manzelka po dvoch dnoch od prevalenia zacala vo velkom pridavat fotky s manzelom aki su šťastní. Neviem, co vsetko vedela, ale myslite si, ze takato zrada sa dokaze napravit? Ze to ten dotycny nebude robit stale? Milenka sa potom stiahla a este dost dlhy cas jej tento dotycny zvykol pisat, uz aj ked mala partnera. Nie som ani ta milenka :D ide o moju blizku osobu

nazu
23. jún 2024

@hopsas to akože fakt by si zostala s kktm len kvôli deťom? Len dúfam, že o tom nevie aká si "prajná"

mandzula
23. jún 2024

@hopsas este jedna vec - vies, co pre chlapov z tvojho pohladu vyplyva? Urobim zene deti, cim ju umlcim a mozem klatit mimo domu hlava-hlava, ved zene som uviazal na nohu gulu v podobe deti.

sense
23. jún 2024

Véd si písala ze ju aj naďalej kontaktoval. Jaaaj to dedinské kresťanstvo? Aby nebola hanba v dedine... Ved ta hanba je tak ci tak, ze Jano z horného konca uteká od zuzy, k Bete z dolného konca... Alebo si sestra mysli ze všetcia naokolo sú hlúpi a žerú im story o šťastnom manželstve lebo fotky?... Čím viac kto na sociálnych sieťach ukazuje aký dokonalý ma živiť, tým menej mu to každý kto má trochu rozumu veri

marca12
23. jún 2024

Mnoho zien sa drzi zubami nechtami neverneho muza,lebo by nezniesli taku hanbi,ze ich muz opustil. A spravia aj nemozne,aby si ho udrzali. Byt tebou,nestaram sa. Chapem,ze ta to trapi,ale sestra je dospela a robi,co v danej chvili povazuje za vhodne. Mozno casom sama zisti,ze jej snaha je zbytocna,mozno sama pride na to,ze ten vztah nema zmysel a mozno ich nevera oboch pouci a najdu stratenu lasku k sebe. Su rozne pribehy. U nas v rodine bola nevera. Chlap to tahal s milenkou skoro rok. Po prevaleni sa zena zacala o seba starat,zrazu objimala muza,chodili spolu von. Uz je tomu hadam aj 10 rokov a vyzeraju byt spolu stastni. Odvtedy nemal ziadnu milenku. Im to pomohlo. Ale tam zasiahla aj rodina. Presne to,ze su silno veriaci a tlacila aj zenina,aj muzova rodina na to,aby sa nerozviedli.

dadka1997
23. jún 2024

Internet je klamstvo samo o sebe, nie tak ked ludia pridavaju fotky aky su srastny pri tom skutocnost je uplne ina .. 🙈

A nie, ja by som osobne neveru neodpustila

vroni
23. jún 2024

Podľa mňa je šanca, že nevera nerozbije manželstvo v prípade, že si manželia uvedomia, čo k nevere viedlo a chcú svoj vzťah dať do poriadku. Či to bude fungovať na chvíľu alebo zvyšok života, to sa posúdiť neopovazim. Ale to sú výnimky. Vo väčšine prípadov je nevera koniec. Možno nie hneď, ale časom áno. A teda počúvať nejakú šibnutu hysterku, ako kdesi bliaka svoje kydy, tak ju oblejem kyblom vody a zavolám.policajtov.

dskjhfdlkdjhl
23. jún 2024

Tak mozes sa snazit jej vnutit svoj nazor (a to bez ohladu na to, ci je dobry, alebo nie), ale pokial ona sama nebude chciet rozvod, tak je to aj tak zbytocne. Je to jej zivot a jej rozhodnutie. Ale nemusis sa riadit mojim doporucenim.

danica2711
23. jún 2024

@hopsas no to je teda VÍŤAZSTVO! A kurevník a hysterka teraz žijú šťastne spolu a ľúbia sa, no to ma podrž... normálna žena sa takto neponíži...

hugger
23. jún 2024

Prečo ťa to trápi? Prečo máš potriebu riešiť život niekoho iného?

Vnímať niečie strápňovanie sa dokáže len človek ktorý načúva dedinským klebetám a má potrebu hodnotiť iných ľudí lebo nie je spokojný s vlastným životom.

Pochop prečo je táto téma pre teba dôkežitá a možno pochopíš prečo dala sestra kamarátkam prednosť pred tebou.

sasa1310
23. jún 2024

odkedy milenky rozbíjajú manželstvá? Snáď ten manžel si rozbil manželstvo. Ešte je v tom chudáčik nevinne

janickacrazy
23. jún 2024

pokiaľ tvoja sestra nemá s dotyčným dieťa, čo veru teda nespomínaš, tak nech požiada o anuláciu manželstva, lebo mladý zjavne nie je vybúrený, ženiť sa v 21 rokoch, ked nemusíš je veľmi zvláštne v dnešnej dobe, prečo sa vlastne tak skoro brali? Nedotlačila ho tvoja sestra do svadby?

autor
23. jún 2024

@hugger boze, tieto uvahy :D hned, ked niekomu zalezi na blizkom, tak je to ircite zo zavisti alebo preto, ze ma sam zly zivot 🫣sestra jej odo mna o 10 rokov mladsia a ja sama som jej hovorila, nechbeste pockaju so svadbou, nakolko jej nastavajuci bol decko, ktore skoncilo nedavno skolu. Nie, ona chcela silou mocou rodinu, svadbu. A vie, ze som mala pravdu a preto sa hanbi. Toto, co robi, je len pretvárka sama pred sebou a pred ostatnými. Pritom je to stale moja sestra. Ale ona zije v bubline nerealnej, nahovara si veci, ktoré nie su. Tym, ze po odhaleni neveri sa jej muz nemusel ani snazit ani nehovorim. Pritom nadalej milenku kontaktoval. Podla mna len cakal, ci mu da nejake uistenie. A sestra sa chcela len pred milenkou vytiahnuť, ze aha, teraz je so mnou a nie s tebou. Pritom v tom momente stratila uplny respekt voci muzovi, ked sa ani snazit nemusel a hned mu odpustila. Ja totizto poznam aj verziu milenky, nakolko je to kamaratka kolegyninej dcery a tal sa to ku mne dostalo, od sestry nie
Uz je to rok a pol odvtedy. Sestra sa dost zmenila a trapi ma to, lebo uplne stratika uctu a samu seba

autor
23. jún 2024

@janickacrazy ano, dotlacila, lebo stale rozpravala len a len o zasnubach. A bola to jeho prva frajerka

mumi9
23. jún 2024

@hopsas ani iné by o také manželstvo nebojovali… sledujem vašu diskusiu a plne súhlasím s @mandzula … už nežijeme v minulom storočí, kde ženy robili a znášali všetko, len aby sa náhodou nerozviedli a nezostali samy za cenu vlastného psychického zdravia, pretože takéto “fejkovanie” vplýva potom nielen na ženu samotnú, ale i deti a toho sekáčového muža 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ aj keď ten by ma popravde trápil najmenej…

hopsas
23. jún 2024

Pre všetky čo mi tu vypisujete že ako nikdy netreba nikomu neveru odpustiť a treba sa rozvádzať - šak sa rozvadzajte, ulahcite to chlapovi, ostaňte samé s deťmi a zobrite potom o kazde euro od neho, prípadne dajte posledné peniaze na sudy kvôli alimentom, šak vám nikto nebráni ......ale ak sa nejaká žena naserie s povie si že nemieni zahodiť roky života čo do manželstva investovala a spraví čo môže aby rodinu udržala, tak to rešpektujte a neohrnajte nad ňou nos.

mandzula
23. jún 2024

@hopsas ja som sa s prvym rozisla, a to za tym ani nebola nevera, teraz som 11. rok s druhym muzom, 5 rokov uz aj manzelom, od otca dcery nic nezobrem, poctivo plati, a keby aj neplatil, mame sa dobre aj tak - s muzom, s ktorym sa lubime. Tak ako 1 lastovicka nerobi jar, 1 chlap netvori nas zivot. Ale ako pises, kazdy nech sa zariadi podla svojho svedomia. Pre mna by bol hnus prat trenky chujovi, co pchal do druhej.

lentilka78
23. jún 2024

@hopsas podľa mňa sa viac zhodiť pred všetkými nemohla, úbohosť najhrubsieho zrna, naozaj ma ta žena istotou ze s nou ostal z lásky?
Radšej ostať sama s deťmi a vyrovnať sa s tým ako žobrat o chlapa takýmto spôsobom
Myslím si ze dotyčná nemá žiadnu sebaúctu

My s mužom mame pekný vzťah, aj sa pohadame ako asi každý, ale keby sa stalo ze si nájde inú do ktorej sa zamiluje, nemohla by som s nim ďalej byt, ta myslienka ze so mnou ostal kvôli deťom by ma zozierala do konca života

hopsas
23. jún 2024

@lentilka78 iste ostať sama so štyrmi deťmi a chlap nech si užíva s frajerkou a na jej pleciach nech ostane všetko . Ono po rokoch sa ťa zamilovanosť mení na úctu a rešpekt a ak na to druhá strana zabudne treba mu to pripomenúť ..prečo by sa mala žena sama trápiť a deťmi a so všetkým a muž si užívať? Ja tej mojej kolegyni fandím, bojovala a vyhrala

janickacrazy
23. jún 2024

@hopsas tak s jedným dieťaťom sa odchádza ľahšie ako so 4, to je čistý fakt

sisska96
23. jún 2024

Ich život. Nech si zariadia sami

lentilka78
24. jún 2024

@hopsas každý máme na to iný pohľad. Samozrejme ze ostať sama so 4 deťmi nie je sranda, ale aj to sa dá, otcom predsa ostáva muž aj po rozvode a rovnako mu ostávajú aj povinnosti k deťom
Mňa by len ubijal ten pocit, že vlastne som si vydupala zubami nechtami to ze ostane pri mne za každú cenu a pri všetkom by som rozmýšľala podvedome, že mysli na ňu
Fyzickú neveru by som dokázala odpustiť, ale emocionálnu nikdy, myslím si ze každý muž co sa zamiloval do milenky, na ňu len tak ľahko nezabudne, aj keď sa tvári ze áno, aspoň také mam skúsenosti z okolia. A žiť s pocitom ze napríklad aj pri sexe so mnou mysli na to ze ho chce s nou... Nemohla by som si to ani užiť

mandzula
24. jún 2024

@hopsas pripomenutie ucty a respektu tym sposobom, ako si ho s obdivom opisala u svojej znamej, je hodne akurat tak tretotriednej tureckej telenovely a ten chlap musi byt totalny tulpas, lebo chlap, ktory fakt za nieco stoji, by takuto primitivnu potupu nebol ochotny strpiet a pani nevyzretu by kopol do zadku. A este si potom spravit dalsie dieta hovori za vsetko.
Je az trapne predstavit si, ako sa potom stastna rodinka spacirovala s kocikom po ulici, ked vsetci vedeli (ved hadam to dala aj rozhlasom pre dokladne pripomenutie ucty a respektu vyhlasit), co sa v tej rodine dialo.
Ked uz, vyriesim si to doma medzi styrmi ocami, nie takto uboho.

mantilka
24. jún 2024

Nestaraj sa do sestry, sestra na všetko príde časom. To že je aktívna a stráca samu seba nerieš....by si sa cudovala, že zrazu ju to bude baviť a napĺňať alebo aspoň skúsi všetko pre vztah. Ries svoj život. Každý vzťah je iny a my naozaj nevieme, čo je najlepšie pre nich. A to, že je z kresťanských rodín....no skôr z dedinského prostredia.

janette2021
24. jún 2024

Určite jej poraď manželskú poradňu, alebo psychologické poradenstvo pre manželov. Aj keby len jednorazové. Ak je ich vzťah rozbitý tak, že je zbytočné sa v ňom trápiť, ukáže sa to tam. Možno jej psychológ otvorí oči.

hara_vara
17. júl 2024

vykašľať sa na neho je to hajzel bude to robiť stále.

ewa99
Odpoveď bola odstránená
samarka
22. sep 2024

Tam je dôvera už úplne narušená ....nie nikdy to už nebude ako predtým .... Neodpustila by som .

kadika123
14. nov 2024

@lentilka78 úplny súhlas s vami..❤️

marse
14. nov 2024

keby bol kresťansky založený tak net*tká inde 😀, či stačí spoveď a kupenie odpustku?
a tvoja sestra skrz kresťanského založenia a zivota na dedine , nemá sebaúctu?

kadika123
14. nov 2024

@hopsas čítam vaše komenty a nestačím sa diviť..nesúhlasím s vaším názorom..je to megalomanská hlúposť.Každá inteligentná,normálna žena so zdravou sebaúctou, hrdosťou a zmýšlaní
by toto čo tu píšete,nikdy neurobila,aj keby má 6detí..🙈
Toto urobí len žena,ktorá je zúfalka,bez hrdosti,a sebaúcty(a tam sa možno ani netreba čudovať,že je podvádzaná)..
Alebo ☝️ žena ktorá nemá rodinu,a nemá kam ísť(čo by som ešte pochopila)ale ktorá neverím,že by so svojou pokorou išla vynadať milenke,že nech nechá jej muža na pokoji,nech nerozbíja rodinu..🙈
Je to hlúposť,pretože jediný čo rozbíja rodinu je chlap,ten ktorý si zobral ženu,sľubil vernosť,urobil dieťa a má milenku..je to jeho rozhodnutie,jeho chuť,jeho čin,jeho premyslená voľba..nič viac,nič menej..Milenka je len ďalšia v poradí,ktorú nezaujíma,že on má ženu a detí.Zaujímať to musí muža,a keďže má milenku/y ,očividne je to charakter,ktorý patrí do smetí a nie naspäť k manželke a k deťom..
A nie,nebojovala,neponižovala,neprosila,a nenaháňala by som sa o niekoho,kto sa zaľúbil do inej ženy,aj keby som.za ñho vydatá a mám s ním deti..Pretože je to dno najhrubšieho dna..obzvášť pre ženu..
A potom sa ani netreba čudovať,že muž nemá úctu,rešpekt a lásku k manželke,žene..prajem pekný deň..